Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Na počátku 90. let už téměř nikdo nevěřil, že je možné fenomén Star Wars resuscitovat. Vše se změnilo až s velkým návratem původních tří dílů na plátna kin v podobě Speciální edice, a poté s následným uvedením filmu Epizoda I – Skrytá hrozba.
Stejně jako předcházející části této velkolepé ságy prošla Epizoda I během svého vzniku mnoha změnami. Několik z nich mohli fanoušci poznat až právě díky komiksovým příběhům, kterými začíná tento Omnibus. To, co ze Star Wars dělá jednu z nejvelkolepějších ság všech dob, jsou příběhy rozvíjející filmovou vizi George Lucase.
V příběhu Cizinec se rytíř Jedi Ki-Adi-Mundi vydává na planetu Tatooine, aby zjistil pravdu o Sharadu Hettovi, legendárním rytíři Jedi. Do cesty se mu připlete nejenom námezdní lovkyně Aurra Sing, ale také mocenské zájmy místních Huttů.
Občanská válka na Lanniku se vymyká z rukou a hrozí celogalaktický konflikt. Ki-Adi-Mundi se společně vydává s dalšími členy rady Jediů na mírovou misi v příběhu příznačně pojmenovaném Vyslanci na Malastaru.
Samotný závěr tohoto Omnibusu je věnován životnímu příběhu Jango Fetta, jednoho z největších námezdních lovců, který kdy žil.
Galaxie se návratem Sithů navždy změnila. Ale až očima vyslanců a zabijáků zjistíte jak moc!

Obsahuje příběhy:
Star Wars: Epizoda I - Anakin Skywalker
Star Wars: Epizoda I - Královna Amidala
Star Wars: Epizoda I - Qui-Gon Jinn
Star Wars: Epizoda I - Obi-Wan Kenobi
Star Wars: Cizinec
Star Wars: Vyslanci na Malastaru
Star Wars: Jango Fett - Lovecké sezóny

Obsahuje sešity sérií Episode I: The Phantom Menace ½, Episode I: Anakin Skywalker, Episode I: Queen Amidala, Episode I: Qui-Gon Jinn, Episode I: Obi-Wan Kenobi, Star Wars: Outlander #1-6, Star Wars: Emissaries to Malastare #1-6 a Jango Fett: Open Seasons #1-4

V pořadí devátý omnibus ze Star Wars univerza


Scénář
W. Haden Blackman, Henry Gilroy, Timothy Truman, Ryder Windham
Art
Ramon Bachs, Steve Crespo, Jan Duursema-Mandrake, Martin Egeland, Rick Leonardi, Tom Lyle, John Nadeau, Rod Pereira, Tom Raney, Al Rio, Galen Showman, Robert Teranishi
Obálka
Ramon Bachs, Tim Bradstreet, Ken W. Kelly, Mark Schultz, Drew Struzan
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Tomáš Jeník, Jitka Jeníková
Redakce
Michal Jareš
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7461-465-1 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
1330 g
Stran
480
Cena
990 Kč
Originál
Star Wars Omnibus: Emissaries and Assassins (Dark Horse Comics)
  • Norri
    Norri mecenáš18.4.2021 22:11Star Wars Omnibus: Vyslanci a zabijáci
    První část knihy se věnuje Epizodě I. Tu mám rád, takže jsem se na tuto část obzvláště těšil. Jaké bylo ale moje zklamání, když jsem nedostal komiksovou verzi závodu kluzáků. Část s Epizodu 1 má 4 sešity, kde jeden z nich obsahuje zrychlené vyprávění celé Epizody I z pohledu Obi-Wana a zbývající tři sešity jsou něco jako vystřižené scény, které se všechny odehrávají na Tatooine a ve kterých se ale nic podstatného nestane. Nuda. Docela rušivé bylo, že každý sešit kreslil jiný výtvarník a kvalita je všelijaká. Celkově tato část knihy za moc nestála.

    Druhou částí knihy tvoří příběh Cizinec, který se z největší části také odehrává na Tatooine a to mezi pouštními lidmi - Tuskeny. Kmeny pouštních lidí se spojily a vyhlásili válku svým nepřátelům - takže proti všem. Jejich vedení se ujal rytíř Jedi, který je dávno považován za mrtvého. Rada Jediů za ním posílá svého vyslance. Příběh Cizinec mě bavil. Má smysluplný příběh, trochu toho Jediovského splínu a životabolu, a docela pěknou mainstreamovou kresbu, která je konzistentní po celý příběh. To bylo po předchozích sešitech z Epizody I docela příjemné.

    Příběh Vyslanci na Malastaru vypráví o jedné nepovedené diplomatické misi. Taková diplomacie ala Hra o trůny. Dojde také na ony dříve postrádané závody kluzáků a příběh nás zavede také na pašerácký měsíc. Je to zábavné a v rámci mainstreamovou také pěkně nakreslené. Zvláště barvy se mi líbily. Tahle povídka mě bavila!

    Jako poslední v knize je povídka Jango Fett - Lovecké sezóny. Vypráví o historii Janga a potažmo o historii Mandalorianů, která se odehrála předtím, než byl Jango Fett najatý jako předloha pro armádu klonů. A samozřejmě také o tom, jak jej hrabě Dooku najal. Poměrně důležitý příběh, ale docela nudný. Kresba je tak trošku mangoidní.
  • P.G.
    P.G. mecenáš26.12.2019 22:06Star Wars Omnibus: Vyslanci a zabijáci
    První čtyři příběhy z epizody jedna jsou, bohužel, vycpávka a navíc ještě celkem nudná. Cizines se mi líbil jak kresbou, tak příběhem. Mrtvý jedi, který vlastně zas až tak mrtvý není, za to rozhdoně plus. I Vyslanci na Malastaru mají zajímavou zápletku a tady rozhodně plus za Sebulbu (a některá neočekávaná řešení problémů)! Jango Fett byl pro mě (po utrpení s Boba Fettem) příjemným překvapením, mimo jiné i proto, že jsem se v něm dozvěděla, jak to bylo s Mandaloriany a co je vlastně Boba zač. Jen ta kresba mohla být o něco lepší - stejně jako ve Vyslancích jsem si u některých panelů a scén říkala, jestli je nekreslil někdo jiný, neboť mi přijdou na první pohled odlišné (jak kdyby odbyté). Celkově jsem ale s omnibusem spokojená, kdyby nebylo toho vycpávkového úvodu, asi bych dala s odřenýma ušima plný počet. Takhle je to jen za čtyři (a taky s odřenýma ušima).
  • Venomslav12stars
    Venomslav12stars16.1.2019 14:42Star Wars Omnibus: Vyslanci a zabijáci
    Nejvíce se mi líbil příběh o qui gon jinnovi
  • Venomslav12stars
    Venomslav12stars25.12.2018 10:40Star Wars Omnibus: Vyslanci a zabijáci
    O něco horší než vzestup sithů ale pořád skvělé
  • mearez
    Počáteční příběhy byly slabí, jelikož vám znovu převyprávý příběh Ep. I., ale jako nic bych neřek, kdyby to bylo o Ep. V. nebo IV., ale díky tomuhle jedna hvězda dolů. Pak ale hvězda nahoru za Cizince, Vyslance a Lovecké sezóny. Skvěí příběhy. Ještě jak do Vyslanců propašujou Sebulbu. Mlsk. Krása.U jange mohla být lepší kresba, ale jinak super omnibus, nenudil jsem se.
  • mearez
    Nelituju koupě.

  • Kabukiman
    Slušnej omnibus, něco slabší něco lepší....spokojenost
  • 3DD!3
    Výplňovka mezi první a druhou epizodou. První část je vata vystřižených scén z pohledu hlavních postav Skryté hrozby. Zajímavé to začne být teprve od Cizince, kde se na Tatooine objeví dávno mrtvý Jedi. Trochu zamrzí utnutí zajímavě se rozvíjejích postav. Hodně to zachraňuje finále o životě Jango Fetta. Akční, napínavé vysvětlení motivací předlohy armády klonů.
  • ConanVJ
    Za mě určitě skvělá sbírka příběhů, které na sebe navazují a prozrazují nám různé postavy z SW univerza, které jsou ve filmech jen okrajově. Taky je zde rozvedení filmu Skrytá hrozba, které se mi líbilo. Škoda, že tu není rozvedený i celý film. Za mě 90% :)
  • xflori01
    Můj první Star Wars Omnibus. A jásám, stokrát lepší než omnibusy, co už mám (Masky a první Transformátor). Nemůžu si to vynachválit. Krátké příběhy rozšířující první film + delší příběhy s Jediema jako hlavníma postavama. Bomba. Užíval jsem si to od první do poslední stránky.
  • Fry
    "Star Wars Omnibus: Vyslanci a zabijáci" - Jsem rád, že tu SW Omnibusy stále vychází a doufám, že budou vycházet tak dlouho, dokud se nevydají úplně všechny. Už samotná obálka naznačuje, že tentokrát to bude stát za to a mohu říct z vlastní zkušenosti, že je to pravda! Nejvíc bych asi vypíchl příběhy: "Vyslanci na Malastaru", ve kterých se dočkáme situace, která je krásně vykreslena už na obálce a seznámíme se s kompletní radou Jediů. "Jango Fett - Lovecké sezóny" - Nečekal jsem, že na poli čtyř sešitů se odehraje to, co se tady odehrálo. Ostatní příběhy také pěkně ladí a když po tomto Omnibusu sáhnete, nemůžete být nespokojeni. Za mě 5*!
  • kaylin
    Obecně - až na ten úvod - se jedná o povedenou sbírku a pro fanoušky "Star Wars" je tohle něco, co je nemůže urazit. Pravda, někdy je to celkem otrava, doplňování jen krátkých epizod do známých filmových scén, ale jako bonus je to fajn. Jsem stále trochu překvapen z toho, že mě ty "Star Wars" v komiksu až tak baví. Tohle je komerce, která plní svůj účel výborně. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/04/588-star-wars-omnibus-vyslanci-zabijaci.html
  • punisher
    Překvapivě dobré na to,že jsem od toho nic moc nečekal. První čtyři příběhy jsou v podstaě převyprávěním filmu,doplněným o pár drobností,ale pak se to rozjede.Nejvíce se mi líbili Vyslanci na Malastaru.
71671
Četl/a (45)
2Hitman3, 3DD!3, AlmightyMates , binnmode, calvin10, ConanVJ, Const.ex, Dzonik, emanek, Fida, Fox01, Fry, Georgíno J., gumidekmedvidek, house192, invape, James, japes, jerry67, jh666, Joshua_T, kaylin, Lachvos, lantan1, Libča, Mamut12, mearez, mineralk, noovakpetr, Norri, petrSF, punisher, raenius, Rezet, S313, Spike, suricattaontheway, tankgirl, the.kasztan, Venomslav12stars, VskPrzk, xflori01, yogi, Zdendy, zlejzmrd
(133)
2Hitman3, 2scha, Alfi, Alfred, AlmightyMates , AwatarDK, Azbest, BadBoy, bboorreekk, binnmode, blackJag, bmc75, Buchtic, burzum, buscheer, calvin10, ConanVJ, Const.ex, CSE_AC/DC, deadpool, DegiCZ, Dekssan, DEmnoG, DKoscik, doophy, DracoAn, Dzonik, emanek, farnhajt, felis, Fida, filemon, folkemon77, Fox01, Fry, Georgíno J., Geralt, Goeger-Devil007, grinder, gumidekmedvidek, house192, hugosnowden, Hulik, hypermlok, invape, Jak, James, japes, Jay-jay, jerry67, Jestrab2, jh666, jjjirik, joehot, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, komik.sx, koudak89, kubanec13, kucik, lantan1, Lenny, Libča, lifi, Lijem24, listr, Lobok257, Lookass33, Lord_Arthas, luky.kuky10, m.abrams, Macek78, mAGiic, Mamut12, Martin Buchal, Mikei, mimo_provoz, mineralk, misa, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Netorack, noMster, noovakpetr, Norri, OldaB, Olesh, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, Piros0013, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, RaptoR, S313, Saiffer, Skot, sleepless, songoku, Spike, suricattaontheway, t0mas, tacmud, tankgirl, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Till, Venomslav12stars, vishnar, vranakx, VskPrzk, Wasseg10, willis, xflori01, xintax, Zajo original, Zaknafeine, Zbysek2410, Zdendy, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (21)
-spacilost-, Azik2586, Badgu.y1902, Benji, Benny, Braindead, delsemela, firesnake, Fr3d_K, Grebenda, Kapis, Keno, Marthy76, Maty48, Niaz, Nightmare, padre_negro, Premek, psramek, Sharick, xxaannddeerr
Shání (5)
delta11, firesnake, gobers, Nightmare, psramek
Nabízí (4)
3DD!3, Fox01, Kreatik, _Komiksak_