Koupit
Jarní vánek přináší vzpomínky na prohrané bitvy. Letní pole hoří v plamenech zrady. Chladné podzimní noci rozeznívá křik démonů. Zimní sníh se barví do ruda krví. Roční doby se střídají v nekonečném koloběhu zrození, života a smrti - a zrcadlí tak válečnickou pouť Miyamota Usagiho, samuraje bez pána, který putuje krajinou středověkého Japonska, bojuje proti bezpráví a zdokonaluje své duchovní a válečnické schopnosti.

Usagiho talent a povaha podstoupí několik těžkých zkoušek v sérii dobrodružství tak rozdílných, jako jsou roční období. Keramický tomel ukrývá klíč k plánům zlého lorda. Šermířské souboje se stávají jediným smyslem života ronina hledajícího pomstu. Tajemný Pán sov vládne schopností vidět smrt v očích lidí. Umírajícího obchodníka zachrání láska jeho dcery. Tyto příběhy a mnohé další označují různá období Usagiho cesty - označují je odvahou, loajalitou a osvícením.

Předmluva: Lynn Johnson

Obsahuje příběhy:
Vyschlé pole
Slib daný sněhu
Spiknutí osmi
Hadi a květiny
Návrat na planinu Adachi
Přívoz
Trpělivost pavouka
Pán sov
První pravidlo
Obakéneko z klanu Geishu
Zelený tomel


Obsahuje sešity série Usagi Yojimbo (Vol. 3) #7-12 (listopad 1996 - duben 1997) a Usagi Yojimbo Color Special: Green Persimmon (červenec 1997)

Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Obálka
Stan Sakai
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Jakub D. Kočí
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7449-073-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 mm
Tisk
černobílý
Váha
314 g
Stran
200
Cena
249 Kč
Originál
Usagi Yojimbo #11: Seasons (Dark Horse Comics, 1999)
Varianty
Usagi Yojimbo #11: Roční období (1. dotisk) (2012)
Usagi Yojimbo #11: Roční období (2006)
  • Delphín
    Delphín10.12.2020 23:03Usagi Yojimbo #11: Roční období
    Ze začátku mě tento díl moc nebavil, platilo to ale jen prvních pár stránek a já si mohl spokojeně užít další skvělý díl jedné velké srdcovky!
  • perak
    Tentokrát je kniha poskládana vesměs z krátkých povídek z různých časových období. Povídky mohou na první pohled vypadat nesourodě, ale jak bývá u této série zvykem, tu většími tu menšími odkazy se s pokračováním příběhů určitě setkáme v dalších knihách. Usagi nepřestává bavit a udržuje se vysokou kvalitu.
  • VanTom
    Standardně dobrá Usagiho sbírka kratších povídek, často mysteriózních a/nebo vzpomínkových. Možná i proto tentokrát poměrně nesourodá a jaksi, ehm, béčková.
  • cyboy
    cyboy mecenáš16.4.2016 03:11Usagi Yojimbo #11: Roční období
    Na prvni pohled je to sbirka nesouvisejicich pribehu, ktere celkovy pribeh prilis neposouvaji - ale ony zapletaji nitky, ktere se protnou v Ostri trav.
  • Fry
    Fry admin13.6.2014 18:22Usagi Yojimbo #11: Roční období
    "Usagi Yojimbo #11: Roční období" - Už je to jedenáct knih, ale stále je to myslím čím dál lepší, pořád je co dělat a navíc tato kniha naznačuje hodně zajímavých situací, na které se v budoucnu můžeme těšit... Tak třeba hned "Vyschlé pole" - Taková ta předzvěst k 17. knize... Na co se ale můžeme těšit určitě už dřív je pokračování "Spiknutí osmi" - protože tady je ještě stále co vyprávět a celkově tahle myšlenka tuto sérii určitě hodně obohatí. "Seasons" je skvělá kniha, možná snad jedna z těch více povedených v rámci těchto prvních 11. knih... Nejlepší příběh je u mě jednoznačně: "Zelený tomel" a těším se na "Ostří trav"! Za mě 5*!
  • kaylin
    "Usagi Yojimbo 11: Čtyři roční období" rozhodně není zklamáním, jeho pozitivem je skutečnost, že dostáváte zajímavou mozaiku všech možných příběhů, které Stan Sakai tak dobře zvládá. Ani jeden není vyloženě slabý, ani jeden není zbytečný. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/05/649-usagi-yojimbo-11-ctyri-rocni-obdobi.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.1.2011 00:41Usagi Yojimbo #11: Roční období
    Místy mi přišel děj lehce zmatečný, ale to nemůžu mít Ušákovi za zlé:)
  • doophy
    Usagi, naprostá klasika, která nenudí, ale naopak velmi povzbudí. Ale pokud člověk podlehne jejímu kouzlu, nedokáže se od série Usagi Yojimbo odtrhnout...
  • erik
    Viď Ronin.
  • Wiruss
    Koukám, že jsem nehodnotil no nic napravíme... Z usagiho se stala moje srdcovka mám rád středověké Japonsko a tohle se na něj koukám lehce z jiného úhlu než třeba Kurosawa a možná zábavněji... Sice želvy vyli takové divné, ale z výsledného dojmu to moc nebere...
  • Tuxedo
    Konečně další Usagi a opět skvělý. Tentokrát jsou v komiksu i příběhy, kde Usagi nevystupuje, které jsou překvapivě také dobré.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš19.1.2007 21:01Usagi Yojimbo #11: Roční období
    A vida, az do tohodle booku jsem kazdy pribeh bral sam za sebe (samosebou provazany s predchozimi, ale nijak silne) a ted zacinam mit pocit ze v pozadi bude silna pribehova linie, ktera potahne Usagiho dal. Nu uvidime, jako vzdy jsem spokojen.
  • HEX
    Doufám, že bude následovat brzké vydání i starších příběhů, protože v této knize bylo už fakt dost odkazů na něco co se stalo kdysi.
  • krvinka56
    krvinka566.12.2006 08:33Usagi Yojimbo #11: Roční období
    Jako vždy povedenej.Příběhy sou tentokrát takové volnější.Ale stále si to udržuje svou zábavnost.
  • andre
    andre mecenáš20.11.2006 08:14Usagi Yojimbo #11: Roční období
    Zase další příjemné pokračování Usagiho. ......Opožděný postřeh: furt mi připadalo, že je Usagi takový "rozumný Groo" (který býval mým oblíbeným hrdinou v 80.letech), ale říkal jsem si...."to je blbost, přece nikdo nevezme Groa a neudělá zněj rozumnýho králíka..."....... sice tomu takhle asi přesně nebylo, ale pak si čtu na posledních stranách jiné aktivity Stana a co se nedočtu ..... lettering Groo......... Tak šáhnu do knihovničky otevřu Groa a co byste řekli... byl tam. Člověk by měl víc věřit své intuici. ..... Chtěl jsem tím něco říct??? Asi ani ne. Pouze postřeh:)
  • willis
    Usagi si udržuje furt stejnou úroveň jak v kresbě, tak v příbězích.. takže dobrý.
59182