Na svých cestách za harmonií, které jej vedou přes hory a doly, přes města a venkov i podél rozeklaného pobřeží, potkává Usagi celou sbírku nezvyklých postav: vesničany pěstující mořské řasy, nevinného prodavače nudlí, ženu posedlou démonem, klan nemilosrdných netopýřích ninjů, gildu vrahů, záhadného obchodníka s léky a Inazumu, tajuplnou ženu s mečem. Více než jednou se Usagi ocitá ve velkém nebezpečí - je však zvyklý kráčet po tenké čáře mezi životem a smrtí.

Předmluva: Kurt Busiek

Obsahuje příběhy:
Kaiso
Setkání cizinců
Černá duše
Nudlička
Hněv Spleteného uzlu
Bonzův příběh
Netopýři, kočka a králík
Průsmyk chryzantén
Blesk udeří dvakrát


Obsahuje sešity série Usagi Yojimbo (Vol. 2) #15-16 (srpen 1995 - říjen 1995) původně vydané nakladatelstvím: Mirage Studios a Usagi Yojimbo (Vol. 3) #1-6 (duben 1996 - říjen 1996) vydané u nakladatelství Dark Horse.

Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Obálka
Stan Sakai
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Jakub D. Kočí
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7449-072-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 mm
Tisk
černobílý
Váha
325 g
Stran
200
Cena
249 Kč
Originál
Usagi Yojimbo #10: The Brink of Life and Death (Dark Horse Comics, 1998)
Varianty
Usagi Yojimbo #10: Mezi životem a smrtí (1. dotisk) (2011)
Usagi Yojimbo #10: Mezi životem a smrtí (2005)
  • Delphín
    Další výborný Usagi z dílny Stana Sakaie! Příběh s Nudličkou je úžasný, sám jsem byl šokován, kam až je autor schopný zajít. Na druhou stranu, lidé jsou krutí a Sakai to v této sérii naznačil mnohokrát. Máme tu zároveň dost odkazů na minulé díly, objevuje se zde pár známých tváří a i jedna nová, na jejíž origin si musíme počkat až na samotný konec. A nutno uznat, že to byla zlatá tečka za dalším skvělým komiksem s Usagim!
  • VanTom
    Další kolekce velmi silných a vtahujících povídek, sice samostatných, zároveň však postavami či událostmi (i z mnoha minulých knih) provázaných. Zkrátka výborný Usagi.
  • cyboy
    cyboy mecenáš16.4.2016 03:09Usagi Yojimbo #10: Mezi životem a smrtí
    Vzhledem k nasledujicimu vyvoji, to neni tak nikam-se-neposouvajici jak pise Kaylin.
  • kaylin
    Co mě na téhle sbírce mrzí, je skutečnost, že se nám nikam neposouvá hlavní příběh. Jsou zde náznaky, ale hlavně je to o putování, o jednotlivých epizodkách. Tohle je ale tak kvalitní série, že i trochu slabší kniha je lepší než většina jiných komiksů. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/05/618-usagi-yojimbo-10-mezi-zivotem-smrti.html
  • Černá Krysa
    Černá Krysa19.2.2014 09:05Usagi Yojimbo #10: Mezi životem a smrtí
    Dlouho jsem se mu vyhejbala, protože nemám moc v oblibě, když místo lidí vystupují polidštěný zvířata. Tohle byl první díl, kterej jsem koupila někde v antikvě a .... tomu ušákovi jsem zcela a úplně propadla! Baví mě, že se člověk něco dozví opravdickýho o japonskejch zvycích a tradicích, baví mě kresba, baví mě králík a jeho povaha, baví mě propletenost jednotlivejch knih a vývoj postav, to jak se objevují a zase mizí. Baví mě vtipnost a lehkost, stejně jako vážná témata i smutek a dojemnost, přesně v těch dávkách, v jakých se to pro danou chvíli hodí. Pocit, že se něco opakuje, nebo že jsou jednotlivé knihy podobné či stejné naprosto nesdílím. Pořizuju postupně, ale chci všechny díly :)
  • Fry
    "Usagi Yojimbo 10 - Mezi životem a smrtí" - Stejně jako u minulé knihy co jsem četl (UY 08) je to opět více jak rok od posledního čteného Usagiho, ale pomalu se do toho zase dostávám! "Kaiso" - Příběh, který má opět trošku něco povědět o Japonské kultuře (podobně jako příběh o výrobě draků - UY 05), tentokrát o pěstování mořských řas (Kaiso). "Setkání cizinců" - Konečně je čas poznat jednu z dalších hlavních postav Usagiho příběhů - a to Inazumu! "Černá duše" - Jei je zpátky! "Nudlička" - První příběh vydaný u "Dark Horse" a musím říct, že nejemociálnější v této knize a možná dokonce nejemociálnější příběh vůbec - V hlavní roli němý prodavač nudlí, Kitsune, Usagi, sázkařství a nakonec i smrt! "Hněv Spleteného Uzlu" - Les Spletený Uzel (UY 07) opět zakročil smrtivou silou! Tentokrát se to podepíše na jedné samurajské princezně. "Bonzův příběh" - Opět emocionální a opět představení další velice známé (v pozdějších dílech) postavy. "Netopýři, Kočka a Králík" - K nadpisu snad není co dodat, snad jen že půjde o Chizu a klan Neko ninjů (naposledy UY 08). "Průsmyk Chryzantém" - Opět emoce a celkem (aspoň pro mě) překvapivý záporák. "Blesk udeří dvakrát" - A na závěr opět Inazuma - tentokrát se svým příběhem. Za mě opět klasicky plný počet!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.1.2011 14:14Usagi Yojimbo #10: Mezi životem a smrtí
    Opět dokonalý Sakai...
  • doophy
    Usagi, naprostá klasika, která nenudí, ale naopak velmi povzbudí. Ale pokud člověk podlehne jejímu kouzlu, nedokáže se od série Usagi Yojimbo odtrhnout...
  • erik
    Viď Ronin.
  • Wiruss
    Koukám, že jsem nehodnotil no nic napravíme... Z usagiho se stala moje srdcovka mám rád středověké Japonsko a tohle se na něj koukám lehce z jiného úhlu než třeba Kurosawa a možná zábavněji... Sice želvy vyli takové divné, ale z výsledného dojmu to moc nebere...
  • Jokerka
    Usagi vede! KONECNE je mam vsechny! Na Usagim se mi libi jak nenasilnou formou popisuje tradicni zvyky. At uz to je vyroba mecu, vyroba nori, objevovani mistnichdemonu nebo seznameni se se samurajskym smyslenim...proste a jednoduse Myamoto Usagi je borec.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš3.12.2006 18:24Usagi Yojimbo #10: Mezi životem a smrtí
    Raz Pavlovský niekde napísal, že v naších končinách je dosť problém presadiť sa komiksu, ktorý v podstate len predstaví postavy a potom už len dlhodobo žije ich životom. Ľudia vraj chcú stále nové série komiksov. Ťažšie sa presadzujú ustálené rady. Ja som ešte nedávno patril do tejto skupiny. Avšak Usagi na moje veľké počudovanie vo mne zmenil názor. Celý čas (už od prvej knihy) popisuje putovanie samuraja a človek by povedal, že sa to "okuká" veľmi rýchlo. Avšak akási pomalá až poetická dynamika rozprávania vás pripúta a dokáže vás vcítiť do duše postáv. Človeku sa hrnie na jazyk, že je to len obyčajný komiks. Áno, je. Ale čítať ho je skutočne pútavé.
  • Slaine
    Ideální k relaxaci - prostředí a doba, v nichž se Usagi odehrává mají velký kouzlo... A Sakai umí oboje dokonale vykreslit.
  • andre
    andre mecenáš23.2.2006 08:13Usagi Yojimbo #10: Mezi životem a smrtí
    Mě osobně se tato kniha líbila víc než kniha předchozí. Nějak se mi Usagi začíná víc zamlouvat. Možná jsem si pro něj objevil lepší přístup (pohled, vnímání?) Sice konce jednotlivých příběhů jsou stále lehce opovšimnutelné, ale po zkušenosti z předchozí knihyjsem si jich začal všímat....a ono to funguje:) Zpracování je dobré a vazba je pevná. S formátem jsem spokojený, je to takový mazlík.............. mazlík? ..... MAZLÍK,to myslím nejlépe celkově vystihuje tuto knihu:)
  • listr
    je to o kousek lepší nežli první díl
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš27.12.2005 11:02Usagi Yojimbo #10: Mezi životem a smrtí
    Willis to vystihl naprosto presne, "stejny duch jako prvni dil" - alespon u me to plati. Usagi je takovy fajnovy pocteni na dobrou noc:)
  • willis
    Tenhle díl je podobný tomu prvnímu. Příběh pokračuje ve stejném duchu, takže kdo byl spokojený s prvním dílem, neměl by být zklamán. Stránky jsou stejně velké jako minule, takže je to spíš takový minikomiks. Neškodilo by obrázky trochu roztáhnout a zvětšit, prázdného místa na okrajích stránek je nadbytek. Jinak nemám co dodat.

  • NAKY
    Je to super komix, přestože je zasazen do společnosti zvířat. I když je takhle zpracovaný tak ponechává lineárnost legend o "Samurajích" nezměněnou. Líbí se mi a ťeším se na další díly. Ještě jsem četl Usagi Yojimbo: DAISHO
  • maara
    maara mecenáš22.11.2005 15:57Usagi Yojimbo #10: Mezi životem a smrtí
    Zatím mi to takhle ještě stačí. A asi mě to ještě ňákou dobu stačit bude.

  • HEX
    mára: To co bylo skvělé v krátkých příbězích v CRWI, pak bylo povedené v prvním booku, teď už přestává stačit, ale úplně rozhodne až další kniha…
  • mára
    mára mecenáš19.11.2005 23:16Usagi Yojimbo #10: Mezi životem a smrtí
    HEX: takze jinymi slovy, chces vic ?
  • HEX
    Stejný jako první díl, ale už to přestává stačit…
64182