Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Velký zlý vlk už kráčí naším světem nějakou dobu. Většinou v skrytu, ale někdy se sám musel zapojit do běhu historie. V páté knize se seznámíte s příběhy z jeho účasti v druhé světové válce a kromě toho se dozvíte, co probíhalo po pokusu nepřítele dobít Mýtov. A pozor, připravte horkou vodu - Sněhurka bude rodit!

Obsahuje sešity série Fables #22 (únor 2004), #28-33 (srpen 2004 - leden 2005)

Scénář
Bill Willingham
Art
Tony Akins, Mark Buckingham
Ink
Steve Leialoha, James Palmiotti (Jimmy)
Barvy
Daniel Vozzo
Obálka
James Jean
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
detektivka, fantasy, městská fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7449-242-6 (CREW)
978-80-87044-60-5 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
435 g
Stran
168
Cena
439 Kč
Originál
Fables #05: The Mean Seasons (Vertigo (DC Comics), 2005)
  • faster86
    faster868.12.2021 09:23Mýty #05: Trpká období
    Po akčnějším minulém díle muselo přijít malinko zklidnění, příběhu to ale vůbec neškodí. Pořád je tu spousta dobrých nápadu, pohádková kresba, netrpělivé čekání kdy konečně uvidíme jak to je s Modrákem... Celá série je dobrá, baví mě, těším se na čtení dalších dílů, jen mě pořád nedokáže posadit na prdel a vystřelit z trenek.
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 12:00Mýty #05: Trpká období
    Líbila se mi ta klišoidní část s náckama a Frankenštajnem. Je, ale fakt, že toto téma je hodně ohrané a scénárista si moc hlavu namáhat nemusel. Jenomže ostatní děj - nový starosta, porod, odchody, atd., mě trochu nudily. Zavánělo to trochu telenovelou. Vím, že po skvělém díle s dřevěnými vojáčky, toho nemůžu chtít tolik. Chápu to tak, že se rozjíždí něco velkého a tento díl je most, stejně mě ty lítající děcka moc neberou. Až pointa na konci to trochu zachránila.
  • Spacecore
    Spacecore20.9.2019 03:27Mýty #05: Trpká období
    Jak hlavní příběh spěje kupředu a hezky si usedá, spatřuju v něm spoustu silných vedlejších myšlenek a motivů např. o válce a míru, o budování nové společnosti, o rodině atd. atd. a to jen dokazuje um a bravurnost pana Willinghama o kterém jsem před začátkem této série neměl ani tuchy, což byla chyba. Píše Mýty s nadšením a láskou a každá ta kniha na mě působí příjemně komorně a útulně, zároveň se nebojí být rozmáchle pohádková nebo literární. Je to boží!
  • karl173
    karl173 mecenáš26.9.2018 19:36Mýty #05: Trpká období
    Opět výborné čtení. Willingham sice zpomalil tempo a i když v této knize uplyne rok, zas až tolik se v něm nestane. Ne že by se v této knize tedy nic nedělo, to rozhodně ne. Ale jsou to spíš takové jemné posuny kupředu do něčeho nového. Každopádně se to ale stejně opět dobře čte. Autor opět dokazuje jak skvěle zvládá charaktery postav a dialogy mezi nimi. Do toho nesmím zapomenout na opět velmi kvalitní práci kreslíře a opět dostaneme byť příběhově trošku vlažnější, ale i tak stále kvalitní četbu. Za mě 80%
  • trudoš
    trudoš editor22.2.2018 11:59Mýty #05: Trpká období
    Přestože je mi žinantní se neustále opakovat, musím znovu konstatovat, že i páté Mýty jsou skvělé. Ona si chválu tahle série jednoduše zaslouží. To, jakým způsobem Bill Willingham využívá (a zneužívá) pohádkové bytosti, je zkrátka obdivuhodné. Tentokrát je vyprávění poklidnější, více se budují základy pro nadcházející konflikt, přitom je však znát, že nejde o natahované zdržování. Některé věci se zkrátka musí urovnat dřív, než se strhne nová mela. V mnoha ohledech se tak stane spousta věcí, jejichž dohra přijde v dalších dílech, a ačkoli by mi to mohlo vadit, já naopak žasl nad propracovaností jednotlivých dějových linií. Tady se nic neděje beze smyslu, ale zároveň se nejde až za hranu konspirace, takže člověk nemusí za každým mrknutím hned vidět kudlu v zádech. Mimořádně povedený zážitek, už jen pro ty Wolfiho sedmerčata. Zase je to něco jiného a zase je to báječné, přičemž klidnou budoucností si nemůže být jist nikdo. A Mark Buckingham je prostě génius, když přijde na okraje stránek.
  • jh666
    jh66623.5.2016 16:24Mýty #05: Trpká období
    Po obrovské bitvě v předchozí knize se pátý díl nese v poněkud poklidnějším duchu, ale to vůbec nevadí, jelikož si začínám myslet, že Willingham by dokázal napsat komiks, u kterého budete hltat každé slovo i dvou křovácích, kteří obědvají. Téhle sérii skutečně nelze po scenáristické stránce absolutně nic vytknout. Jediná výtka by mohla směřovat ke kresbě. Buckingham je skvělý jako vždy, ale Tony Akins mi úplně nesedl. 90 %
  • Bubsy
    Bubsy25.6.2015 17:50Mýty #05: Trpká období
    Slabší čtyři hvězdy za nezáživný příběh z války. Jinak zbytek knihy je standardní kvalita ale Mýty. Závěr knihy mě donutil dát nakonec o jednu hvězdu navíc.
  • Fry
    Fry admin2.2.2015 16:00Mýty #05: Trpká období
    "Mýty #05: Trpká období" - A je po válce... teda, vlastně ne tak docela, válka teprve začne! Bitva o "Mýtov" skončila a je třeba napravit škody, srovnat stavy a hlavně zjistit nové informace... Ale ještě předtím nahlédneme o pár čísel níže (#22), kde se poprvé, ale bohužel asi i naposled setkáváme s Ichabodem Cranem! Dále 2 sešity věnované "WWII" a pak už zpátky k volbám a porodu Sněhu...! Je to odpočinkovější díl, ale poslední čtyři části (Léto, Podzim, Zima a Jaro) naznačují, že další knihy nám nedají ani pořádně vydechnout. A jelikož mám rád takovou odpočinkovou četbu, tak přihlédnu k hodnocení po mém... Za mě 5*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.8.2014 10:23Mýty #05: Trpká období
    Co naplat, baví mě to. Chvíli jsem dumal nad tím, proč díl obsahuje sešity, které obsahuje a bál jsem se, že o něco třeba přicházíme, ale ono to již vyšlo v díle čtvrtém, takže paráda. Příběhy a zápletky jsou prima, i když - co si budeme nalhávat a Kapis to vystihl - útok na starý hrad plný nácků, kde se kují nějaké hrozné pikle a experimenty, zrovna neoplývá originalitou. Jinak bych ocenil možná větší zapojení dalších pohádkových postav, ale z náznaků ostatních tuším, že přijdou...

    Celkový dojem: 80%
  • sedw
    sedw6.8.2014 00:58Mýty #05: Trpká období
    Po minulých dvou výborných dílech přišla chvíle oddechu a trochu slabší knihy. První příběh mě velmi bavil a ve výsledku i překvapil. Bavily mě i příběhy z 2. světové války (mé oblíbené téma), takže jsem ochoten trochu přihmouřit oči nad tím, co píší kolegové podemnout. A bavily mě i 4 sešity pokračující v hlavní dějové linii, stalo se toho v nich poměrně dost (avšak nic zásadního) a zjevně se připravuje půda na něco většího. Ale i když jsem se celkově u komiksu bavil, na plný počet to není. Jednalo se "pouze" o velmi dobrou zábavu, ale na maximum tomu něco chybělo (více napětí, zásadnější zvraty), to něco, co měly právě minulé díly. Takže tentokrát lepší 4*.
  • brkowycz
    brkowycz1.8.2014 09:04Mýty #05: Trpká období
    Začátek je pěkná špionážní epizodka ze světa Mýtů, která mi sedla a bavila mě. Pak už to šlo v tomhle případě trochu z kopce. Příběh z druhé světové války asi nejvíce vystihl Kapis, já bych k tomu jen dodal, že jsem celou dobu čekal, kdy se tam objeví Mignolův Hellboy a všem nabouchá. Závěr tohoto dílu o dětech Vlka se nese v dosti poklidném stylu. Příběh není nijak hutný, pokrývá ve třech sešitech události snad celého roku, takže se to odbývá stylem "A pak se tenhle stal starostou, a pak sme odjeli na farmu, a pak děti udělali tohle, a pak se stalo tohle", vůbec žádný spád, žádné napětí nic, ke všemu naprosto předvídatelné. Tajemného zabijáka, který se objeví na konci, prokoukne každý pozornější čtenář ještě před odhalením. Kol a kolem, zdaleka nejslabší díl série, jedná se spíš o jistý překlenovací díl, kdy prostě autor musí odvyprávět určité věci, aby si vybudoval příběh do budoucna a nacpat tam nějakou tu vatu. První škobrtnutí v jinak vynikající sérii ovšem zdaleka nebylo tak fatální, že bych ztratil víru v další díly.
  • Kapis
    Kapis mecenáš9.6.2014 14:41Mýty #05: Trpká období
    (!!SPOILER!!) No tak na to jak originálními nápady je celá tato série nabitá, mi přišla pohádka přes dva sešity plná klišoidního patosu podle provařeného vzoru - americká hrdinná elitní jednotka páchající krystalické dobro + tajemný hrad + šílený nacistický vědec + !!Franknštajn pyčo!! - jako krok dost vedle, ale asi si dal scénárista trochu oraz a potřeboval trochu pošulit honiny amerického čtenářstva, budiž mu trochu odpuštěno. Jestli ta hlava v budoucnu vstoupí ještě do děje, asi mu odpoustím úplně. Jinak je to stále velice čtivé, zábavné, dobře promyšlené a poslední díl s létajícími dětmi mě až dojal, naprosto perfektní. Taky bych chtěl být vnouče od Severáka! Navíc mě tenhle díl stál díky Kunderově knize k narozkám, kterou už doma máme po výměně 39 Kč, takže celkově spokojenost. Netrpělive vyhlížím další díl.
  • kaylin
    kaylin22.5.2014 14:49Mýty #05: Trpká období
    "Trpká období" mohou trochu zklamat v tom, že se toho opravdu mnoho nestane, respektive nikoli v hlavní linii, ale pro ty, co mají rádi pohádky a líbí se jim fantastické světy, je tohle krásný návrat někam, kde to opravdu stojí za to, kde jsou hodní a zlý, jen přesně nevíte, kteří jsou kteří. I tohle je na komiksu parádní. Staré známé role dostávají naprosto nový rozměr. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/05/638-myty-5-trpka-obdobi-80.html
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko20.5.2014 19:38Mýty #05: Trpká období
    na moment jsem přemýšlel o nižším hodnocení, ale i to poklidné pokračování -pochopitelně jen v příměru s akcí nabitým předchůdcem- má své kouzlo (!) a o ty jde v pohádkách až v první řadě ..
  • mrkirby
    mrkirby14.5.2014 17:54Mýty #05: Trpká období
    Bill Willingham je zkrátka frajer. To je bez debat. Svou úroveň si stále drží také jeho tým kreslířů, inkerů a vybarvovačů. Je to sice místy jen tak tak, ale i díky tomuto vizuálu si celá série udržuje nezaměnitelný styl. Co naplat. Někdy je nutno k dílu dodat nějakou tu výplň. Nevadí to, když je tou výplní ta nejfajnovější cukrová vata. http://vlcibouda.net/bouda/komiks/423-myty-5-trpka-obdobi
  • erik
    erik14.5.2014 12:12Mýty #05: Trpká období
    Mýty nepostoja na mieste, stíhajú tajné operácie na Starom kontinente, ohováračky ex-manželov, voľby, pôrody, rodinné odlúčenia i stretnutia, slovom, je čo čítať.

    Je to príjemné, až beda! Spočiatku som si vravel, no fajn, zasa priemer, ale s každou stránkou som sa bavil viac a viac a ku koncu som nevládal udržať nadšenie. Kým detektívne linky sú priehľadné ako vzduch za jasného dňa mimo smogových centier (toto Willingham zvládol azda iba v prvej knihe), vôbec to neprekáža.

    Minulá kniha bola brutálna, táto je civilnejšia, ale takmer rovnako chytľavá. A obálky sa zlepšujú.
53367
Četl/a (145)
123peta, adevr, AlmightyMates , anka, aza, Baffman55, Benny, bierce, binnmode, blackJag, Bonpar, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, Captain Collar, Cemino, chcita, ConanVJ, Covenant, cyboy, dajik, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, erik, farnhajt, faster86, filemon, Final, flipflop, flynander, Fox01, frantisekcap1, Fry, Garp, Georgíno J., Glumal, Golem, Grrr, gwen666, HellWeber, Himlik, Horstik, Houbař, hugosnowden, hypermlok, invape, Jabba, jakubcik666, James, james dixon, jankie, japes, jeanbaklajean, jh666, jirkapenzes, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, kindanerd, Kiwi1902, Knuckless, Kokuun, koudy, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loks19, LookAss, lukascus, Mamut12, marek zigmund stanko, Martinb, Matthew, Matthew, MEGA, mgeralt, Michal, michelangelo, mineralk, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Noci, oleav, Olesh, ondra kenway, PAK, pavlosson, pechna, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, puolpm, RadimNemec, raenius, Rezet, Rinter, robcornick, rooty, RudyRod, Ruw, Saint of Killers, saja, samuelo12, Schirru, Schramm, sedw, Sir_Pete, Skot, Spacecore, start05, t0mas, taidana, tankgirl, the.kasztan, Thurin, Toe, Tony TwoDee, tricky, trudoš, tukak, Ukko, VanTom, VXP, Walome, xflori01, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(282)
123peta, 2scha, 7eleven, Abe, adam.ra, adevr, afri, alchymista5, Alfi, Alfonzo, Alfred, AlmightyMates , anka, Awakener, Azbest, BadBoy, Baffman, Baffman55, bboorreekk, beanek, BeeSee, Benji, Benny, bierce, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blair, Blockholm, bmc75, borknagar1, bourgeois, brkowycz, Bubsy, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, calviti, Captain Collar, carolos, Cassidy, Cemino, charvos, chcita, chmelus, comicsland, ConanVJ, Const.ex, Corvus, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, daniel.cermak, Davedd168, Davidos402, Davispear , DAxik, Deckard, DEmnoG, DoctorWho, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, Dzoglik, ebbe_voe, Einstain666 , erik, farb, farnhajt, faster86, FatMonster, filemon, Filip123, filosh, Final, flipflop, Fos4, Fox01, frantisekcap1, Fréza, Fry, Garp, Georgíno J., Glumal, gobers, Golem, grinder, Grrr, gwen666, hahahoho, Hamichal, HellWeber, herbert, herrman, Himlik, hiro666, holubdema, Honzin, Horstik, Houbař, hugosnowden, Hulik, hyba1991, hypermlok, IndyP, invape, J.T.honza, Jabba, Jak, James, james dixon, Jáňa, jankie, japes, jeanbaklajean, jett, jh666, jindroush, jirkapenzes, jiskra, John Wick, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, kinak, Kiwi1902, Knuckless, Kokuun, komik.sx, koniklec, krvinka56, Leland, Librarian, lifi, Light, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, lukascus, Lumirius, maara, Malachias, Mamut12, mangan, Mankin, Martin Buchal, Martinb, Marvin, Matej-29, Matio, matrosh, Matthew, Matthew, Matyeos, MB, MEGA, merhyx, mgeralt, michelangelo, mikina, mineralk, mirec, Mitak, moiqpiom, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mrkirby, mstefl, namdnas, NecRoman, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, o2t2, oleav, Olesh, pacient, Paldini, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, Pekario, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, Pjenkus, pk123x, porculan, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, radiohead99, raenius, Raijin, Rety, Rezet, Rich, Rinter, robcornick, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Ruw, samuelo12, Saran, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, seezeethree, segy, simonator, Sir_Pete, Skot, sleepless, StanleyHu, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, taidana, tankgirl, The Genius, the.kasztan, Thurin, Tialster, timek, Toe, Tomket.Tom, Tony TwoDee, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, vallyslayer, VanTom, VasaX, Velkej šéf, vishnar, Vítek, VXP, Wakker, willis, Wiruss, wittos, xai, xflori01, xintax, xspeed, yama, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (40)
arnecht, Azik2586, Badgu.y1902, besikv, Bob, Braindead, deefha, delsemela, dvoracekpetr1, Fricki, Grebenda, gumidekmedvidek, husakpetr93, jakouback, KadetJaina, KINIMODUS, lucmartincova, Maryl, Maty48, mikki.maser, Miriyak, MonsterGyre, mozzu, mywiel, Norri, nx, octobersa, OldaB, Plechy, Ragnarog, RaptoR, royan, Salien, seeker666, skepsi, songoku, spot, the_proph, vrazdinek, xxaannddeerr
Shání (4)
Černá Krysa, deefha, lucmartincova, Maryl
Nabízí (4)
Captain Collar, frantisekcap1, MB, xspeed