Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 4 další ukázky

Koupit
Kenpači Zaraki je nesmírně nebezpečný soupeř, avšak Ičigo není jediný, kdo narazil na nepřítele, který by mohl být nad jeho síly. Chad se totiž cestou k Rukiině vězení setkává s velmi svérázným kapitánem osmé jednotky, a přestože Šunsui Kjóraku působí na první pohled docela neškodně, zdání někdy šeredně klame...

Scénář
Tite Kubo
Art
Tite Kubo
Obálka
Tite Kubo
Lettering
Makiko Suská
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-245-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
115 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
200 g
Stran
184
Cena
189 Kč
Originál
Bleach #13: The Undead (Shueisha Inc., 2004)
  • Fry
    Fry admin25.4.2020 12:01Bleach #13: The Undead
    Bleach #13: The Undead - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Kenpači Zaraki versus Ičigo Kurosaki - jeden z nich si libuje v nekonečném souboji na život a na smrt, druhý naopak touží pouze po dosažení svého cíle. Bez poražení sebe sama však nevyhraje ani jeden. Spolu s předchozí knihou prozatímní vrchol série ... Za mě 5*!
  • kaylin
    kaylin10.5.2015 08:17Bleach #13: The Undead
    Třináctý díl zůstává velmi dobrým a díky tomu skvělému souboji je patrné, že je pořád na co se těšit. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/05/909-bleach-13-undead-75.html
  • Plocan
    Plocan16.9.2014 22:02Bleach #13: The Undead
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Třináctý díl Bleache mě docela bavil. Většina třináctky se totiž točila okolo Ičigova souboje proti kapitánovi jedenácté jednotky Kenpačimu Zaraki. Už na první pohled bylo patrné, že tento souboj nebude procházka růžovým sadem a vypadá to, že Ičigo bude mít opravdu velké problémy s porážkou Keníčka, jehož duševní tlak je tak vysoký, že jej vycítí dokonce i Rukia v Paláci zpytování hříchů, který je postaven ze Zabíjáka ducha, speciálního kamenu, který blokuje duševní sílu. Kromě Ičigova souboje se vlastně neděje vůbec nic, samotný boj totiž zabírá téměř 80% celé knihy. O zvraty tu nebude nouze, stejně jako o hektolitry krve, nelogické zastavení krvácení, nebo naprosto nepochopitelný boom schopností, kdy se nestačíme divit, jak to, že se probodnutý Iči znovu zvedá, silnější než dříve a řeže do Keníčka hlava nehlava.
    Zaraki totiž našeho zrzouna probodne skrz naskrz svým duševním ostřím a místo toho, aby Ičigo omdlel a prohrál, dostane se do svého podvědomí, kde musí svést další boj proti sobě samotnému. Má vůbec právo vlastnit své duševní ostří, když trénuje jen sebe a na Zangecua dlabe? Po tuhém souboji, který byl tak nepřirozený, až to bolelo, získává Ičigo opět možnost vlastnit Zangecua a může se vrátit do boje. Ačkoliv byl tedy ještě před chvílí probodnutý a rudá barvička (tedy v černobílé manze spíše černá barvička) stříkala jako fontánka do všech směrů, nyní krvácení ustalo, Iči je opět z jakéhosi nepochopitelného důvodu silnější a se Zarakim svedou tuhý, leč vyrovnaný boj, ze kterého oba padají za výstřiků hektolitrů krve na zem. Boj tedy končí remízou. Kenpačiho podkapitánka ho odvádí pryč a pro Ičiga se vrací Joruiči, který se tu už pěknou chvíli neobjevil.
    Nakonec se Gandžu s Hanatarem přece jen dostanou do Paláce zpytování hříchů, kde drží Rukii, ale Gandžu v Rukii pozná vraha svého bratra a odmítá ji zachránit. Ve stejnou chvíli však do Paláce vstupuje její bratr Bjakuja a zdá se, že problémy na sebe nenechají dlouho čekat.
    Ačkoliv mě boj sám o sobě bavil, byl naprosto nelogický, nepochopitelný power up, nesmyslné znovuzískání sil, nelogické zastavení krvácení, nesmrtelnost a naprostá ignorace tolika krve, že by to Čachtické paní stačilo na celej bazén mě nutí snížit hodnocení, přestože se mi moc líbil žebříček oblíbenosti postav na konci, Zarakiho minulost i poslední kapitola s Gandžuem a Hanatarem.
    70%
  • Fry
    Fry admin23.8.2014 17:25Bleach #13: The Undead
    "Bleach #13: The Undead" - Přesně, jak už píší kolegové pode mnou, hlavní část knihy zabírá souboj Ičiga s Kenpačim Zarakim. Dovolím si i tvrdit, že jde zatím o nejdelší boj v "Bleachi", ale i když kniha kvůli tomu rychle odsypává, neubráníte se tomu snažit si ten boj co nejlépe vychutnat a porozumět každému obrázku (a někdy je to fakt oříšek)... A vražda, která se v minulém díle stala bude mít na děj opravdu velký dopad, do boje se dokonce pustí i ti, co normálně nebojují a co se bude dál dít zjistíme zase někdy jindy... Na závěr bych chtěl ještě vyzdvihnout tabulku popularity, která mnohdy hodně pobaví. Za mě 5*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.8.2014 15:26Bleach #13: The Undead
    Opět se nic moc neděje, díl vlastně vyplní jeden hlavní souboj. Škoda, že vždycky víme, ať už nastoupí sebevětší destroyer, že Ičigo asi neumře, když je to o něm... ale co já vím. Hlavně, že se objevila zase černá micina. A mohla by se zase někdy objevit Ururu (15. místo v žebříčku má určitě jen proto, že se tam příliš neobjevuje).

    Celkový dojem: 50%
  • krvinka56
    krvinka5616.6.2014 08:38Bleach #13: The Undead
    A máme tu mou nejoblíbenější postavu ze této série. A to Kenpači Zaraki. A opravdu to tu tato postava oživí, příběh je díky ní akčnější a svižnější. Zaraki je fakt magor a nic jiného nežli boj ho nezajímá.Něco málo se o něm dozvíme. Dějová osa se zas tak neposune ale tento souboj opravdu stojí za to. Už to jak je Ičigo namyšlený a pak mu spadne hřebínek stojí za to.Kresba kupodivu přehledná ačkoli mi přišlo že tato část byla mnohem lepší v anime nežli v manze. Ale za mne spokojenost a těším se na další díly.
  • erik
    erik16.6.2014 08:16Bleach #13: The Undead
    Kjóraku zmetie Chada do prachu, ale okrem pohodového hippiesáckeho prístupu má aj dosť chochmesu, takže sa nič vážne nedeje. To súboj Kenpači – Ičigo je vražedný, prichádza duch v stroji (teda skôr dvaja, nebudem prezrádzať, však vám to dôjde) a pre mňa sklamanie. Nie preto, že Ičigo prežije (to by bolo skôr parádne šokujúce, keby nie), ale pre spôsob, akým sa to stane. Kenpači je vraj najsilnejší, kým kapitáni fičia na „bankaj“, on fičí tak, ako je tu popísané? No, trošku to autor prehnal. Nevadí, ide sa do finále.
1263
  • Scaleo1
    Scaleo18.8.2014 14:22Bleach #13: The Undead
    GWB: ono obecně platí, že pokud ta postava není v top 10, tak ji autor vůbec nedává do příběhu. takže Ururu se dočkáš až za hooooodně dlouho :D