Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

"Tahle kniha by mohla být jednou z nejdůležitějších v Hellboyově historii – prorůstá svými úponky do minulosti a spojuje zdánlivě nesouvisející příběhy, někdy i takové, o nichž jste si mysleli, že jsou zcela osamocené, a splétá z nich bohatou tapiserii. Všechno je propojeno tak, jak by vás to ani nenapadlo.

A ozvěna mytologických témat Divokého honu ukazuje na něco velkého… a tím myslím opravdu velkého… v budoucnu."
Z předmluvy Marka Chadbourna ke knize Divoký hon.

Obsahuje sešity série Hellboy: The Wild Hunt #1-8 (prosinec 2008 - listopad 2009)

Kromě komiksové části kniha obsahuje také náčrtník s poznámkami výtvarníků.


Scénář
Mike Mignola
Art
Duncan Fegredo
Ink
Duncan Fegredo
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Marek Barányi (Keram), Martin Trojan
Žánry
akční, dobrodružný, horor
ISBN/ISSN
978-80-86839-80-6 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 240 x 20 mm
Tisk
barevný
Váha
668 g
Stran
192
Cena
599 Kč
Originál
Hellboy #09: The Wild Hunt (Dark Horse Comics, 2009)
Varianty
Hellboy #09: Divoký hon (2. vydání) (2019)
Hellboy #09: Divoký hon (2014)
  • Spike
    Spike24.11.2022 16:31Hellboy #09: Divoký hon
    Tak - Divoký hon, prostřední část závěrečné Hellboyovské 'trilogie', slupnuta prakticky na jeden zátah. A opět takřka maximální spokojenost. Čím to, když v podstatě je to "pořád to samé"? Na jednu stranu jsem si odpověděl sám - Hellboy je prostě jistota, a kdo se do jeho světa zamiloval, prostě ví na co se má těšit a co dostane. Pokud se tedy zrovna nejedná o nějaký povídkový úlet typu antologie Neuvěřitelné příběhy. Dalším důvodem jest že Mignola je pořád schopen přicházet s novými nápady, postavami, monstry, prostředími… jinými slovy i přes relativní schématičnost nenudí. Za další - tím že ten hlavní příběh se pomalu řítí do - prozatímního - finále, příběh i v těch klidnějších momentech má prostě strhující tempo. Už to není jako v prvních knihách kdy se může nechat X věcí nedodělaných či jen letmo naznačených s tím že se k tomu vrátí 'někdy' později. Už to není o důvěře v autora že v budoucnu se mu to snad povede nějak uspokojivě propojit. Tady už se pomalu láme chleba, tady se chtě nechtě spojuje většina předchozích linek a ukazuje se zda to dohromady bude fungovat jako celek nebo se to rozpadne jako domeček z karet. Naštěstí platí první možnost. Pro maximální požitek je však třeba mít opravdu načtené skutečně všechny předchozí knihy, ideálně těsně před tím než se čtenář pustí do Divokého honu. Jen tehdy skutečně doceníte příběh téhle konkrétní knihy. Ano, nemusí se každému líbit cesta kterou se děj ubírá, stejně tak více pohádkový/fantasy nádech - tedy méně sci-fi, žádní nacističtí šílení vědci, roboti, Lovecraftovské kosmické stvůry apod. Stejně jako do celého toho mixu přihodit ještě Artušovské legendy, na někoho toho prostě už bude moc. Mě to však nějakým způsobem sedí a v rámci Mignolova vesmíru zapadá do sebe. Některé otázky jsou sice pořád nezodpovězeny, ale tím že mám v čerstvé paměti předchozí knihy se neztrácím a prostě si užívám kam se příběh hýbe. Mám radost i z 'nových' postav - konečně vidíme Krvavou královnu Nimue, která působí jako skvělý protivník pro finále, a především jsem potěšen z Alice. To je to batole z povídky Mrtvola, nyní už dospělá žena a možný romantický Hellboyův zájem, což je něco co jsme zatím v sérii neměli a tahle dvojka spolu skvěle funguje. Vše je zkrátka rozestavěno pro velké finále, a nezbývá než doufat že to nebude jen jedna velká rubačka a vše se uspokojivě uzavře - aspoň tedy tato éra. Vzhledem k tomu jak dobře na mě působí tato i předchozí kniha, mám však v Mignolu důvěru.
    A co říci ke kresbě Duncana Fegreda než že je naprosto úžasná? Ten Mignolovský aktualizovaný, detailnější a dynamičtější styl v kombinaci s koloringem Davea Stewarta je prostě nádherný. Následuje pak milé dilema zda se nechat strhnout rychlým spádem děje a otáčet stránku za stránkou, nebo se zastavovat a kochat každým detailem povedené a atmosférické kresby.

    Závěrem pak obří spokojenost. Ze všech předchozích střípků se nám pomalu rýsuje komplexní závěrečný příběh, a způsob a tempo jakým se to děje mi naprosto vyhovuje. Přidejte k tomu oku lahodící vizuál, a prostě není co řešit. Jen proboha tuhle knihu nečtěte mezi prvními, ale poctivě si načtěte vše předtím, samostatně Divoký hon opravdu neobstojí, ale kdo by taky naskakoval skoro těsně před koncem a čekal uspokojující zážitek, že… 9/10
  • SteveCZ
    Smyčka se utahuje. Hellboy se konečně musí naučit, že nemůže nadále utíkat a musí jít vstříc svému osudu. Krásně se tu propojují dřívější příběhy, a zároveň se tu stále rozšiřuje mytologie tohoto světa. Možná zamrzí, že se toho tady moc neděje, a Mignola tu spíš rozestavuje figurky do budoucího dílu. 8/10.
  • trudoš
    trudoš editor19.10.2020 19:08Hellboy #09: Divoký hon
    Spokojenost, protože příběh má oproti předchozímu dílu alespoň nějakou dějovou linii. Naneštěstí jde o prolog k nadcházejícím událostem, takže se pouze představují strany a rozestavují figury. Jenže z potulného vyšetřovatele paranormálních jevů, se stal prorok apokalypsy a mě se tahle role k Hellboyovi moc nehodí. Souhlasím, že ten cejch měl od samého počátku, ale víc mi dosud vyhovovalo, když šlo jen o vedlejší efekt. To však neznamená, že bych vůči panu Mignolovi neměl důvěru, že to zvládne uhrát.
    Každopádně už teď mi chybí výraznější motivace, jež by hrdinu popoháněly kupředu. Zatím mi spíš přijde, že je Hellboy vláčen událostmi, které jsou navíc v mnoha případech iluzemi v iluzích. Přesto se vyprávění nedá upřít tradičně hutná atmosféra a pro jednou i trochu jiný charakter osnovy. Už to není jen o tom, že monstrum stačí praštit přes čumák a je hotovo. Tentokrát se hraje úplně o všechno, přičemž kamenná ruka a cingrlátka v kapsičkách dost možná k vyřešení situace nebudou stačit.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.8.2019 14:02Hellboy #09: Divoký hon
    Divoký hon má jednu velkou výhodu oproti ostatním velkým příběhům, propojuje starší příběhy a používá je pro účely vyvrcholení v této trilogii. Opravdu je ten universe tady nejvíc cítit. Líbí se mi ta propojenost s Peklem a celkově to tu hraje. Najíždíme na Temnotu vábí a pokračujeme. Fegredo byl dar z nebes a on fakt umí. Hellboy mě vlastně dostal až díky novému filmu, který mě "donutil" se Hellboyem prokousat a právě až když jsem narazil na tu tzv. předlohu, teprve jsem Hellboye uznal.
  • Tomket.Tom
    Tomket.Tom26.6.2019 10:19Hellboy #09: Divoký hon
    Žádné povídky, ale konzistentní příběh. To je to co mám u Hellboye nejraději a tady sem to dostal v plné nahotě. Kresba Fegreda je skvělá a pořád si zachovává drobnej Mignolův styl. Na konci knihy jsem měl chuť Hellboye i obejmout a už chápu, proč ho má tolik lidí rádo.
  • karl173
    karl173 mecenáš19.4.2019 18:00Hellboy #09: Divoký hon
    Výborné pokračování 8. dílu a i když jsem tak nějak čekal, že v této knize dojde k vyvrcholení a ono se tak nestalo, tak přesto jsem spokojený, jelikož to po příběhové stránce šlape jako hodinky a po kresebné stránce je to ještě lepší. Mignola + Fegredo = Naprostá spokojenost.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1030.7.2016 15:23Hellboy #09: Divoký hon
    Jeden z nejlepsich dilu! Pokud si Hellboye jednou prectete a chyti vas, tak mate jistotu, ze s kazdou dalsi knihou se opet vratite do uzasne vymysleneho sveta plnym magie, akce, priser, demonu, rvacek.... Mignola a Hellboy je 100% zaruka kvalitni zabavy!
  • kaylin
    kaylin15.3.2016 07:39Hellboy #09: Divoký hon
    Mignola má vizi a tu si beze zbytku plní a směřuje k ní už od začátku. Anebo je výsostný lhář a podařilo se mu nás přesvědčit, že tohle má kompletně promyšlené od prvního dílu. Je to jedno, protože "Hellboy" dál baví a má myšlenku, vlastně ne jen jednu. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/06/659-hellboy-9-divoky-hon-80.html
  • brkowycz
    brkowycz9.12.2014 08:36Hellboy #09: Divoký hon
    Tak já když jsem si byl koupit v Comicscentru na Černý pátek tenhle díl, málem jsem už odcházel, když na mě volali: "Počkejte, zapomněli jsme vám dát seznam povinné litaratury!" a když mi ho pak dávali, koukal na mě ten lístek jaksi vyčítavě. Já se samozřejmě chtěl okamžitě pustit do čtení nového Hellboye a neměl jsem pranic náladu číst předchozí dvě knihy a povídku. Ale vždycky, když jsem nového Hellboye otevřel, byl tam tenhle lístek, vyčítavě na mě koukal a tak jsem si nakonec rychle přelouskal i doporučenou literaturu. No, nebylo to k ničemu, to mohu říct.
    Nový Hellboy skutečně hodně odkazuje na předchozí díly. Přijde mi, že díl se stává mnohem provázanější než kdy předtím. Nevím, jestli je to tím, že jsem si tetnokrát předchozí díly fakt přečetl, nebo jestli skutečně Divoký hon je víc než cokoliv předtím opravdu skvěle navazující knihou, která staví na tom, co už Mignola vybudoval a dál to rozebírá.
    Jediné co mě na Hellboyovi vadí je to, že on ani není moc tvůrce činů, působí spíš jako zrno v mlýně. Kamkoliv přijde, okamžitě se ho někdo snaží zabít, nebo využít pro apokalyptické cíle a Hellboy na to jen "Hele, to fakt ne, myslím, že nechci zničit svět." Líbilo by se mi, kdyby Hellboy víc někdy utvářel příběh, většinou prostě působí jako vesnický vidlák, jakýsi hloupý Honza, co se každou chvilkou připlete do boje o veškerenstvo.
    Další věci, která mě nakrkla, byl instant happy ending. Nemám rád, když scénáristi lžou o smrti, to je snad to nejotřepanější klišé v dějinách tvorby příběhů, ale stejně se k tomu furt vrací. Heh...
    Fegredova kresba je skvělá a jsem rád, že to nekreslí Mignola. Skutečná pastva pro oči.
    PS: zdá se mi to, nebo fakt dvě další knihy nenavazují přímo na příběh, ale jsou povídkové? To jako pokračování vývoje těchto událostí nám bude prozrazené (s vydávácím tempem CC) za 6 let? :O
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.9.2014 15:31Hellboy #09: Divoký hon
    Hehe, Kapis ve svém popisu opět velmi trefně - skutečně komiksově fapózní záležitost:) Taktéž se mi ovšem stávalo, že jsem měl jakési ponětí o tom, co se stalo dříve (ach těch odkazů!), ale moc si na to nevzpomínám. Ostatně, je vůbec zvláštní (a neděje se mi to poprvé), že mě dřív Hellboy tolik nebral, ale ty nejnovější díly mě ohromně pohlcují, mají vynikající atmosféru a skvělý mysteriozní nádech. A dodnes nevím, jestli se tvůrci a série časem zlepšují, nebo mě baví dovídat se více o příbězích, které znám, nebo se mi mění názory, nebo... kdoví. Paráda.

    Celkový dojem: 90%
  • Kapis
    Kapis mecenáš30.6.2014 10:35Hellboy #09: Divoký hon
    To byl ale DIVOKÝ HON, až jsem si ho málem urval! Vizuální orgie a krásné provedení knihy bohužel nedokáže úplně zamaskovat ta stejná Mignolova schémata, "ty jsi zrozen k tomu a tomu...ale hovno, už kecáš moc dlouho, prásk po hubě". Nechtělo se mi číst starší knihy, ale jelikož zákeřný moribundus mě místo na přechod Martinských Holí-Lučanskej Fatry poslal boha jeho do p..ostele, po tom, co jsem odvezl ženu s děckem k rodině, byl jsem nucen trpět celý víkend sám doma a během mučivého válení se v posteli bez jakéhokoli vyrušování jsem si dal i ty starší knihy, dokonce i s kousky Pravé ruky zkázy. A nebylo to od věci, protože jsem spolehlivě všechny detaily pozapomínal. V kontextu toho je příběh moc pěkně propleten se staršími věcmi a celé to graduje k snad zajímavému vyvrcholení. Po kterém to zas přijde asi celé dokola, ale pořád to stojí za to. Baví mě to, užívám si kresbu, barvičky a provedení, prostě bomba a i přes lehké výhrady pořád jedna z nejkvalitnějších sérií u nás. No a teda další kniha, která slibuje masakr nejvyšší, by mohla vyjít v trochu zrychlenějším módu!
  • rooty
    rooty29.6.2014 10:15Hellboy #09: Divoký hon
    Ten Mignola dělá hroznej scénaristickej maglajz. Už ani nevím, jestli se mi to pořád tak líbí. Rád si to dokoupím až do konce, ale kupuji už spíše kvůli obrazové stránce komiksu, která je fakt výborná - Fegredo je pro mě numero uno, ta epičnost je neuvěřitelná, Mignola by tohle nakreslit nezvládl, ale zase jeho jednodušší styl je více syrovější,ponurý. Takže postavy,atmosféra, kresba a barvy je to,co ten komiks brutálně zvedá, ale dějově jsem se už začal ztrácet..ono je to ale asi už jedno, hlavní je poskytnout chlapci z pekla příležitost někoho pořádně zrubat a pak ho samotného nechat propíchnout.
    Koupil jsem teď v Polsku 13 díl Burza i Pasja (Storm and Fury) a Mignola pokračuje v nastavené látce totalního epického mišmaše dále. Hlavně rubat,rubat a rubat. Ale je fakt, že ve výsledku mě to pořád baví.
    A ten zvětšený, klasický formát Hellboyi ti sluší mnohem mnohem více.
  • erik
    erik17.6.2014 13:52Hellboy #09: Divoký hon
    Keď je máš čierne na bielom, tak to asi bude pravda! Predsa by ťa nezavádzali! Najdôležitejšia je poviedka Mŕtvola, nevrav mi, že to papierik neprezradil!!!
  • Kapis
    Kapis mecenáš17.6.2014 07:46Hellboy #09: Divoký hon
    erik: P.S: takže není třeba číst znova šestou a osmou knihu pro plný požitek, jak mi to přišlo na papírku od CC;)?
  • Schramm
    Schramm16.6.2014 23:12Hellboy #09: Divoký hon
    Co taky říkat furt kolem? Mignola, Hellboy, jak to asi tak mohlo dopadnout? Jediná chyba je v tom, že na pokračování bylo už včera pozdě!
  • erik
    erik16.6.2014 07:36Hellboy #09: Divoký hon
    Hellboy sa vydáva k niečomu veľkému. Koniec sveta? Vesmíru? Uvidíme. Páčilo sa mi, ako sa Mignola snaží uplácať z minulých poviedok niečo s väčším presahom. Nie, že by mu to moc šlo (nech žije kráľ Artuš), najprv snaží pojednať čosi o divokom hone, aby to celé vyšumelo dostratena, z bitky s obrami sa stane ťažký psychologický moment a po „iksté“ si zopakujeme scénu s odtrhnutými rohmi. Každopádne ma potešila dospelá dievčina z Mŕtvoly. Kresba je mierne detailnejší kompilát, nič rušivé sa nekoná.

    P.S. Neverte propagande o podivných miestach.
  • Walome
    Walome mecenáš12.6.2014 12:28Hellboy #09: Divoký hon
    Prostě boží :)
    více na tn.cz: http://www.dagon.cz/devaty-hellboy-mnohe-vysvetluje-a-stale-bavi/
54251
Četl/a (81)
123peta, Abbott, Baffman55, ben_bella, bierce, binnmode, Bronn, calvin10, charvos, Darth Raelchi, DEmnoG, Don_Canagliume, dvory, erik, farnhajt, figis, Final, Giskard, HevyEli, house192, Infarkt, invape, Jabba, James, japes, jardoom, jindroush, Kaaos, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Killingjoke, Knuckless, Kocour, Kruttor666, L4MIOzZ, lantan1, Librarian, Light, luky.kuky10, mart.in, Mercurio, mgeralt, michelangelo, MignolaMoore, monte walsh, Nekrokok, Noci, oleav, Paldini, pearlxjam, Petrisko911 , Petrkoll, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, raimi, regressiv, Rezet, robertsedmik, RudyRod, schefik, Schramm, Shake, Sharick, SHORTY, Spike, tacmud, the.kasztan, Tomket.Tom, Tomzany, trudoš, Ukko, VXP, Walome, wittos, Zbysek2410, zgrywus
(192)
123peta, 665+1, Abbott, afri, Alfi, arnecht, Ashek, AwatarDK, Azbest, AZTeck, Baffman, Baffman55, bananzluty, bboorreekk, BeeSee, bierce, binnmode, blackJag, bmc75, bourgeois, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, calvin10, calviti, Charlie1203, charvos, Const.ex, Corteg, Corvus, CSE_AC/DC, DAN478, DegiCZ, DEmnoG, Dinik, disclose, DoctorWho, Don_Canagliume, doophy, dvoracekpetr1, dvory, eliera, elthir, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, figis, filemon, filosh, Final, Fréza, gezic, grellenort, Greyman, grinder, Hamichal, Holmwood, Honzin, house192, Hulik, Hurvy, hypermlok, Infarkt, invape, Jabba, Jak, James, jardoom, José, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, KINIMODUS, Knuckless, Kocour, Komediant1842, komiksák007, koniklec, krvinka56, kubanec13, Lamahe, lantan1, Leland, Lenny, listr, Lobodlak, Lobok257, Loks19, luky.kuky10, Malachias, Markyz de Sade, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, Matej-29, Maty48, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, michelangelo, MignolaMoore, mikado, MIKER65, Miriyak, mirror, misa, Mleako, moiqpiom, monte walsh, MP, MP81, mrkirby, Mrlah, Murphy722, mutattoo, namdnas, Nekrokok, Netorack, Neuro, Nightmare, Noci, noMster, nx, oleav, padre_negro, Paldini, pavel, pdfak, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , Petrkoll, pk123x, plema, Plumm, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, raimi, rajot, Ricarderon, robertsedmik, RudyRod, Rumburaq, Samurai-Jack, Saran, schefik, Schramm, seezeethree, Shake, Sharick, SHORTY, shyANDROID, Silence, Skot, sleepless, songoku, Spike, StanleyHu, Symbi, syon, tacmud, terrordemon, The Genius, Tialster, Tomasino79, tomasko33, Tomket.Tom, Tomzany, Traum, Trevelyan, trudoš, Ukko, vallyslayer, vishnar, VXP, willis, Wiruss, wittos, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zgrywus, Zíďas
Chce (17)
Braindead, Covenant, FatMonster, Fr3d_K, ghousty, lucmartincova, petrsimcik, plaštěnkář, Rety, spot, Tabasco, the_proph, Tomate, Tyfus, Vojtěch 393, WMN, Zelvak
Shání (6)
FatMonster, Kruttor666, lucmartincova, Mighty_Morphine, Tabasco, Vojtěch 393