Koupit
Batman není hrdina.

Je to jen člověk.

Omylný, zranitelný a vzteklý.

Ve městě Gotham, kde od sebe nelze rozeznat přátelé a protivníky, vyráží Bruce Wayne na cestu ke svému poslání, na cestu k Temnému rytíři, cestu plnou překážek. Aby se pomstil skutečným vrahům svých rodičů a zkorumpované policii, vydává se na zběsilou cestu pomsty... a nikdo ho nedokáže zastavit.
Geoff Johns a Gary Frank už předtím stvořili elegantní poctu klasickému Supermanovi a Christopheru Reevesovi. Jejich komiks Superman: Utajený počátek měl obrovský úspěch a tak dostali do péče i Temného rytíře – a stvořili temný, atmosféricky, emocionální komiks plný obrazů, které fandové Batmana nikdy nezapomenou.

Scénář
Geoff Johns
Art
Gary Frank
Ink
Jonathan Sibal (Jon)
Barvy
Brad Anderson
Obálka
Brad Anderson, Gary Frank
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-237-2 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 264 mm
Tisk
barevný
Váha
536 g
Stran
144
Cena
499 Kč
Originál
Batman: Earth One (DC Comics, 2012)
  • karl173
    karl173 mecenáš28.9.2022 15:47Batman: Země jedna
    Slušný Batman, který lehce upravuje či doplňuje známá fakta.
    Svým způsobem tu jedou autoři na jistotu, ale když to dobře funguje, proč ne.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš2.11.2021 11:22Batman: Země jedna
    „Kdo jsi?“ – „Pomsta.“ Zase raz Batmanove začiatky a opäť inak. Neviem tomu dať menej ako 4*, ale bol to len efekt pre efekt: urobíme niečo, čo fanúšikovia nečakajú, lebo daná vec je X desaťročí v rámci Batmanovho kánonu nemenná a posvätná, no a práve preto to urobíme inak, aby sme čitateľa šokovali. Áno, zmien je dosť a skôr sa mi páčili ako nepáčili (Penguin starostom, Alfred mohol vražde Wayneovcov zabrániť, Harvey Bullock ako sympaťák nepoznajúci strach ani korupciu, Dentova sestra). V konečnom efekte to ale vyjde narovnako: Batman je stále Batman, Gotham je stále Gotham a v pozadí sú stále prítomní Gordon, Alfred a Lucius Fox. Pracuje sa s tým, že Wayneovci boli zabití z istého dôvodu, ale v konečnom efekte z toho nič mimoriadne nevyplýva, lebo sú tak či tak mŕtvi. Detto prvý kontakt malého Brucea s netopiermi: dôjde k nemu inak, než sme zvyknutí z minulosti, ale čo z toho? Tvári sa to ako že to razantným spôsobom prekopáva univerzum, ale v skutočnosti sú to iba pekné kozmetické drobnosti, ktoré síce notoricky známy príbeh osviežia, ale to je všetko. Batmanove prvopočiatky sú plné chýb a pádov (v podstate doslova), ale to, že tentokrát je ich viac než napr. v Millerovom Roku jedna (alebo v Snyderovom Roku nula), ešte neznamená, že je to iné; skrátka je ich len viac, bodka. Najväčšou zmenou prešiel Alfred. Je mladší, drsnejší a scenárista Geoff Johns (Flaspoint, Green Lantern: Tajemství původu) mohutne (hoci mohol ešte silnejšie) operuje s jeho vojenskou minulosťou. Ale opäť, v konečnom efekte je to plus mínus stále ten Alfred, ktorého máme radi. Viac ako scenár ma preto uchvátila impozantná kresba Garyho Franka (Superman: Utajený počátek, Batman: Dynastie Temného rytíře): pochmúrny Batman v noci vchádzajúci do temnej budovy a okolo šľahajú veľké kvapky dažďa, zamyslený Batman stojaci pred plotom a nočný vietor sa hrá s jeho plášťom, mapa Gothamu z roku 1712 mesto ukazujúca ako premyslený labyrint resp. bludisko resp. špirálu. Oceňujem exkluzívny „zúbkovaný“ čierny obal s hrobovým obrázkom, tvrdú väzbu a štipku bonusov (medailóniky scenáristu a ilustrátora). P.S. – O dva roky neskôr vydalo pre zmenu BB/art „nové začiatky“ tentokrát Supermana, konkrétne sa to udialo v komikse Superman: Země jedna, ktorý disponoval obdobnou obálkou (na prednej strane jeden ikonický záber, dole hlavou otočené mená tvorcov + hrboľatý ľavý bok).
  • Palebras
    Palebras21.11.2020 11:51Batman: Země jedna
    Já tyhle alternativní verze Batmana mám opravdu rád. Je naprosto skvělé sledovat padouchy v naprosto odlišných rolích a zcela překroucené nastavené standardy, které jindy bývají už stereotypní. Je pravdou, že zcela nový čtenář který chce naskočit do Batman universa a nevybere si Rok jedna, ale pustí se do čtení Země jedna, bude zmaten, protože kniha na to, že se jedná o alternativní příběh nijak zvlášť neupozorňuje. Každopádně co se týče příběhu samotného, tak ten jen napsaný více než skvěle. Rozhodně se nejedná o úplné překopání zrození Temného rytíře, ale změny jsou tu viditelné a rozhodně nepůsobí nijak rušivě či nevhodně. Na rozdíl od Roku jedna, kdy více prostoru dostal Gordon, zde Batman utrhuje snad i větší kus příběhu a jedná se perfektně sladěnou dějovou linku dvou velikánů Gothamského boje proti zločinu. Příběh rychle odsýpá, namakaný záporák je řádně zvrácený a celé to působí opravdu dobře. K tomu parádní kresba Garyho Franka, na kterou se skvěle dívá a drží krok s kvalitně podaným scénářem. Když jsem se čtením Země jedna začínal, moc jsem neočekával, ale na konci jsem byl mile překvapen a určitě se jedná o skvělý alternativní Batmanův začátek ,který patří rozhodně k tomu nejlepšímu s Temným rytířem co u nás vyšlo. Plný počet!
  • JohnyG
    JohnyG14.10.2018 09:34Batman: Země jedna
    Po všech stránkách výborný kousek, který si hraje s ikonickými místy a postavami novým způsobem. Scénář má dobře rozmístěné zvraty i vyvrcholení, charaktery jsou podrobeny zkouškám a nutnosti čelit rozhodnutí, čímž se posouvají a vyhraňují a kresba i barvy odpovídají realistické atmosféře příběhu. Prostě krása, kterou je skutečná radost číst.
  • choze
    choze28.7.2018 14:07Batman: Země jedna
    Batman trochu jinak, ale veskrze průměrně, scenáristicky i kresbou. Dost zbytečná věc stejně jako Superman: Rok jedna od Straczynskiho a to nejen ve srovnání s Millerovým parádním Rokem jedna.
  • trudoš
    trudoš editor11.1.2018 21:33Batman: Země jedna
    Líný nakladatel opět zlehčuje důležitost doslovu, který by čtenáře alespoň okrajově uvedl do paralelních vesmírů DC univerza, nebo alespoň do historie konkrétně tohoto alba. Protože člověk, co si Zemi jedna koupí jako klasického Batmana, bude přinejmenším lehce zmatený. Zároveň nemohu říct, že bych byl ohromen invencí Geoffa Johnse. Důvěrně známá historie je okořeněna drobnými odchylkami, ale to je asi tak vše, co jeho pojetí Temného rytíře nabízí. A tady se taky přiznám, že Alfred jako válečný veterán u mě právě nevyhrál.
    Ovšem svoje kouzlo to má, ne že ne. Osnova je rozvržena s profesionalitou dříče, který jde na jistotu a v podstatě jen chce fanouškům udělat radost. Což se mu daří a kus práce na tom má i výtvarník Gary Frank. Ale na Millerův Rok jedna to atmosférou nemá ani náhodou a proměn stylu Millarovy Rudé hvězdy se tady člověk bohužel nedočká. Takže i když kniha funguje samostatně, uvítal bych spíš celou řadu, než jen krátký rozjezd, kde se události a postavy teprve formují.
  • Fimi
    Fimi mecenáš26.9.2017 22:15Batman: Země jedna
    na této knize je na hovno jen jedna věc, že se nikdy nedočkáme pokračování....a celkem se divim že takto celkem zajímavý příběh dokáže vymyslet tak průměrný autor jako je Geoff Johns...škoda a to samé platí o Supermanovi Země jedna
  • louza
    louza26.9.2017 18:08Batman: Země jedna
    Geoff Jones je jedním z nejtypičtějších řemeslníků DC a není problém pochopit averzi vůči jeho osobě. Jenže štěstí občas sedne i na vola. A tak je Jonesova převyprávěnka Batmanovského originu knihou, na níž těžko naleznete nějakou chybu. Jeho Batman začátečník je nýmand v bat kostýmu neustále padající ze střech a dostávající na budku od řadových loupežníčků. Jeho alternativy jsou sice padouši, ale ne nezbytně super. Přesto z nich mrazí. A Gotham je opravdu tak prohnilý jak by čtenář čekal. Nedlouhý ale vyvážený příběh šlape a i nahodilý čtenář jasně pozná paralely s původním Baťa kánonem, který je zde však sympaticky zlidštěn a v některých detailech radikálně přiohnut. Vše podtrhuje dokonalá kresba a přirozený coloring nechávající ji dýchat. Opravdu nečekaně kvalitní kniha. Batman pro nové tisíciletí a čtenáře 25+.
  • mearez
    mearez16.5.2017 17:56Batman: Země jedna
    Ta změna Alfreda mě hrozně štve.
  • Luigim
    Luigim23.11.2016 20:54Batman: Země jedna
    Vazba knihy a obálka je na solidní úrovni a moc povedená. Při koupi jsem od nového originu radši nic neočekával, ALE musím říci, že mě to zaujalo a přečetl jsem to jedním dechem. Příběh je více než povedený a postavy reálné. A dost se mi líbí i jiný postup Batmana a "Komorníka" než jen padoucha svázat a předat policii. Atmosféra pak jen dotváří a ladí se scénářem. Tak tedy za mě velké ANO a těším se na další díl.
  • petrsimcik
    petrsimcik12.10.2016 17:34Batman: Země jedna
    Tenhle origin se mi fakt hodně líbil. Batman tu dostává dost reálně prakticky furt na budku :) což se mi zdá o dost reálnější, zvlášť z počátku. Měl jsem pocit že to místy dost odkazuje na filmy.
  • Fry
    Fry admin24.8.2016 13:42Batman: Země jedna
    "Batman: Země jedna" - Letošní léto tak nějak trávím u všemožných alternativních příběhů přetvářející známé věci, takže tahle kniha prostě musela už přijít na řadu. Geoff Johns je jeden z mých oblíbených scénáristů, takže o příběh jsem až takový strach neměl, tedy do té doby, než jsem si přečetl Supermanovu Zemi jedna, která mi ještě teď trochu kazí spaní. Tohle bylo ale hodně dobrý, příběh bavil prakticky až do konce a možná bych šel i do pokračování ... Za mě 4*!
  • kaylin
    kaylin27.7.2016 08:18Batman: Země jedna
    "Batman: Země jedna" je v konečném důsledku v podstatě jen tím, čím se tváří. Je to trochu jinak vyprávěný příběh Batmanova zrodu, což je prostě něco, co jste nejspíš již četli nebo viděli několikrát a pokaždé v jen trochu obměněném, ale jinak celkem stejném provedení. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/07/1223-batman-zeme-jedna-60.html
  • TomD87
    TomD8724.6.2016 12:11Batman: Země jedna
    Tento alter Batman ma príjemne prekvapil. Ako postavami, tak príbehom.
  • Norri
    Norri mecenáš2.4.2016 10:41Batman: Země jedna
    Parádní atmosféra a skvělá kresba. Pěkný origin!
  • luky.kuky10
    luky.kuky1031.3.2016 19:38Batman: Země jedna
    Po roce jsem si z knihovničky znovu vytáhl Zemi jedna, a opravdu je to dobré čtení. Více na http://www.ctukomiks.cz/2016/03/batman-zeme-jedna.html
  • willis
    willis4.2.2016 19:25Batman: Země jedna
    Tohle není vyloženě špatné, jen tak nějak zbytečné.
  • jh666
    jh6664.2.2016 17:03Batman: Země jedna
    Další z alternativních vesmírů DC. Tentokrát to sice nedosahuje až do takových výšin jako Rudá hvězda nebo Království tvé, ale pořád se jedná o výborný komiksový origin. Výborný příběh se skvělou změnou osobností postav, parádní atmosféra a dost solidní kresba, 88 %
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš28.1.2016 17:56Batman: Země jedna
    Převyprávěno do totálního převyprávění. Tentokrát je mi Batman o velký ždibec sympatičtější, protože není ani zdaleka tolik namachrovaný, udělátka mu nefungují a v každé rozbijdržce dostane na prdel. A to je tak nějak všechno. Některé alternativní osudy postav jsou super (reality-show hvězda Harvey Bullock), jiné mě nechávají absolutně chladným (Tučňák starostou). Kresba fajn, ale nemám úplně chuť si příběh přečíst znova. Crwácké provedení bezvadné.
  • baatcha
    baatcha24.10.2015 12:46Batman: Země jedna
    Variace na téma "jak by Batman fungoval, kdyby žil v reálném světě" je tím nejsyrovějším a nejtemnějším batmanovským příběhem, co kdy vznikl (kdyžtak mne prosím poučte). Bohužel tu opět máme pitomé komiksové status quo a proto autor ve chvíli, kdy by měl pořádně dupnout na plyn, místo toho šlape na brzdu. Každopádně je to napínavé jak šráky a přečetl jsem to na jeden zátah, i když dozvuk byl spíše rozpačitý.

    ps: I já jsem se po dočtení díval znovu dozadu na cenu. Podstatně ji asi navýšily ty cuplíky na přebalu... hmmm, večer si na ně asi znovu šáhnu...
  • J.T.honza
    J.T.honza23.3.2015 19:35Batman: Země jedna
    Četlo se mi to parádně a kolikrát jsem si připadal, že sleduju seriál Gotham, což je v tomhle případě pochvala. Občasné záchvěvy nových nápadů mi v tomhle originu nevadily, jen mě zaráží dvě věci:

    1) cena - je to sice v pevné vazbě, ale pětikilo za plus mínus hodinku čtení mi přijde moc. Ostatním doporučuju koupit to někde ve slevě. Je to sice zábava, ale předražená.

    2) bude nějaké pokračování, milá Crew? Kdyby tohle mělo zůstat osamocené jako jenom taková ukázka nebo spíš bokovka, tak by mi to přišlo škoda. Pak bych doporučení ke koupi pro ostatní ještě promýšlel. Takže co, bude něco?
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.2.2015 10:23Batman: Země jedna
    Proč to musí být jinak? Došla inspirace? Já bych všechny ty DC nesmyslný restarty a světy zakázala, mladá paní... smysl je ke konci stejnej, zdá se, že se v mnoha případech onen "šokující" a "jiný" start se stejně normalizuje a přetaví v to, na co jsme v Gothamu zvyklí... tak prečo taký tyjátr. Jinak kresba a kniha pěkná - prostě blbůstka v pěkném hávu.

    Celkový dojem: 50%
  • luky.kuky10
    luky.kuky1026.1.2015 15:08Batman: Země jedna
    Za mě maximální spokojenost. Pro fanoušky určitě povinnost, a lehce odvyprávěný začátek Batmana tak toršku jinak. Mě to bavilo, a moc dobře se to čte.
  • Flash
    Flash mecenáš19.10.2014 19:07Batman: Země jedna
    Alternivka pěkná, co je ale problém,je to,že člověk to musí číst,jako by předtím Batmana nikdy nečetl.Jak to řeší Crew v podcastech,že nám to komiksu vstoupila paralelizace. Co se týče zpracování knihy,tak to mě trošku nasralo. Ty desky vroubkované super ale ,na to,jak je kniha tenká se mi zdá předražená a taky mě sere to,že se mi furt přetáčí při čtení stránky a některé dialogy jsou ukrýté,tak,že člověk musí ty stránky vyohýbat ven. Jinak co se týče příběhů,tak super,konečně book,který není přecpaný záporakama, kresba super.
  • Lenny
    Lenny mecenáš23.8.2014 19:31Batman: Země jedna
    Nadprůměrná batmanovka, která potěší jak ostřílené čtenáře (nové pojetí postav), tak úplné nováčky.
    Recenze od 6:30
    http://www.mixcloud.com/ondrakral52/komiksov%C3%A9-bubliny-22-recenze-batman-zem%C4%9B-jedna-all-star-western-lucifer-6-m%C3%BDty-5/
  • Mleako
    Mleako mecenáš21.8.2014 12:38Batman: Země jedna
    Příjemné počtení, pěkná kresba, ale není to nic zásadního, co by si musel přečíst každý fanda temného rytíře. Lepší 3 hvězdy.
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko16.7.2014 07:37Batman: Země jedna
    na johnse lehce nad průměrem, nenáročné, za půl hoďku přečtené, dal bych přednost brožované verzi, kdyby byla, jakože není ..né každý den je posvícení :)
  • Shpeckk
    Shpeckk11.7.2014 19:34Batman: Země jedna
    Pro mě perfektní :-) Vice zde http://vlcibouda.net/bouda/komiks/449-batman-zeme-jedna
  • Schramm
    Schramm8.7.2014 20:23Batman: Země jedna
    Velice příjemné počtení, jako rok nula myslím povedené. Vyloveně mě nalákalo přečíst si následně Millerův Rok jedna. Hodnotím 3,5 z 5.
  • erik
    erik22.6.2014 09:48Batman: Země jedna
    Rok jedna je typická alternatívka, všetky postavy z batmanovho univerza sa v odlišných podobách prezentujú v príbehu, ktorý píše Geoff Johns. Tentoraz sa snaží ukazovať, ako by to vyzeralo, keby sa Batman túlal našim svetom, ako by bol nemotorný, na smiech, zrelý na nakladačku. Verím, že to niekoho baví, mňa moc nie. Alternatívky mám rád skôr uletené, prehnané (Drakulovský batman), než obyčajné. Trend cpania superhrdinov akože do obyčajného sveta ma obchádza. Navyše je príbeh v podstate priemerný ako slovenský hokej, občas vyzerá pekne, ale vo výsledku naň človek rýchlo prestane myslieť. Kresbu má na starosti Gary Frank, mainstreamu sedí, ale už od čias Supermana mám z jeho kresby pocit, že je absolútne chladná a to sa nezmenilo ani tu.

    Celkovo tu máme jednorazovú knihu, ktorá sa dá prečítať a už nikdy sa k nej netreba vracať.

    P.S. Obálka je príjemná i na omak, vydavateľstvo Crew tuším takto kvalitný obal ešte nevydalo.
3164211
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš30.10.2021 07:21Batman: Země jedna
    Scarface - No tak zatiaľ teda tá dvojka nič, čo? :-)
  • choze
    choze28.7.2018 19:01Batman: Země jedna
    Fimi: proto taky hodnotím jen to, co tu vyšlo, co jsem četl a co tu má profil, nehodnotím celou sérii. Mě nevadí, že je to jiné, tím je to naopak zajímavé, vadí mi, že je to jiné málo a celkově slabé.
  • Fimi
    Fimi mecenáš28.7.2018 14:26Batman: Země jedna
    Chooze: jako takhle těžko soudit když u nás vyšly jen první knihy a ne ten zbytek. Ono celkově je to se dá říct povedené. Pořád ovšem ze Země jedna je lepší Bataman a Superman než ten zbytek ze Z1 tedy Titans, Wonder woman a Green Lantern...je to prostě jiné, ale pořád je to tak nějak příjemný průměr
  • Scarface
    Scarface23.3.2015 20:08Batman: Země jedna
    J.T. Honza: Tenhle rok by měl vyjít druhý díl, tak uvidíme.
Četl/a (133)
2Hitman3, 353638, Alfi, Babany, BadBoy, bboorreekk, binnmode, Bronn, calvin10, Chaolinek, charvos, choze, ConanVJ, crewni.konzerva, cyboy, Darker, dcpatr , deadpool, Deckard, Denis, Devlin2, Doppelganger, erik, farnhajt, filosh, Final, Flowtek, Fox01, Fry, Garp, georg, Georgíno J., Giskard, hellblazer, house192, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Jabba, James, japes, jeanbaklajean, jh666, Jimbeam90, jiskra, JohnyG, Jonathan Arbuckle, JORDY, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, Kiko, Kil-Khal, Killingjoke, Kubix, kubosos, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, LookAss, luky.kuky10, Macek78, majer, malylada, marek zigmund stanko, mart.in, Mates17, me, mearez, MEGA, Mercurio, Mike-sh, mikjak, mineralk, MonsterGyre, monte walsh, mozzu, MP, namdnas, NecRoman, Norri, oleav, Olesh, opytz, Ozymandias, Palebras, pavlosson, pearlxjam, Petrisko911 , PKD, PumpingArrow, punisher, raenius, rewkon, RudyRod, Sagikkun, Schirru, Schramm, ShadowJuice, Sharick, Sir_Pete, slavik38, Spacecore, Spike, Suši, Symbi, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Thorug, Tiba, Tomket.Tom, Tommar, Tomski, trudoš, tukak, Ukko, utresyby, Velkej šéf, Vojtěch 393, VXP, w3cMarkus, Walome, Wiw, Zbysek2410, zlejzmrd
(240)
2scha, 353638, 665+1, adam.ra, afri, Alfi, Alfred, Azbest, Babany, BadBoy, Badgu.y1902, bboorreekk, BeeSee, Beng.D, binnmode, blackJag, Blair, bmc75, bronxik, Bubsy, Buchtic, burzum, buscheer, calvin10, Caylen-Tor, Chaolinek, Charlie1203, charvos, ConanVJ, Corteg, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, daniel.cermak, dcpatr , deadpool, delsemela, Denis, Denis1996, Deži, disclose, DKoscik, DoctorWho, doophy, Doppelganger, Drekorian, dvoracekpetr1, erik, farb, farnhajt, felis, filosh, Final, firesnake, Flowtek, Fox01, Fréza, Fry, georg, Georgíno J., goldschmidchen, Hamichal, Hebled, hellblazer, Honzin, house192, Ho_Reese, Hulik, husakpetr93, hyba1991, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.T.honza, Jabba, James, jeanbaklajean, jerry67, jh666, Jimbeam90, jiskra, jjjirik, joehot, JORDY, Joshua_T, kallenved, Kaluž, Karel Sec, karl173, KdG, Kiko, KINIMODUS, krupan, kubanec13, Kubix, kubosos, kucik, Lachvos, lacoste, Leland, Lenny, Librarian, Lobok257, Lojza, LookAss, Luigim, luky.kuky10, maara, Macek78, Malachias, malylada, mangan, markic, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Matej-29, Matejrychly89, Mates17, Maty48, me, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, Mike-sh, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, Mitak, Mitthrawnuruodo, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, mozzu, MP, mrkirby, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, nx, OldaB, Olesh, opytz, Paldini, Palebras, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , petrsimcik, PKD, Poseidon1978, PumpingArrow, punisher, radiohead99, Radkos, raenius, razielus, Remi LeBo, rewkon, Ricarderon, Rickettsia, RodRoder, Roiser, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Sagikkun, Saiffer, saja, Salien, Schirru, Schramm, segy, ShadowJuice, Sharick, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, Spike, Staník, Stlucius, Suši, Symbi, Tabasco, tacmud, taidana, terrordemon, The Genius, Thorug, Tiba, TIM.biker, Tomas024, Tomket.Tom, Tommar, TommyBOYER, Tomski, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ukko, utresyby, valeriewilderness, Valis, vallyslayer, VasaX, Velkej šéf, Vítek, Vojtěch 393, vteco, VXP, Wakker, willis, Wiruss, Wiw, xintax, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdoog, Zíďas, zlejzmrd
Chce (21)
Al0f0k, Azik2586, Blacklarch, Braindead, chcita, Draco nobilis, DracoAn, FatMonster, gezic, henrycruel, illy, jajsemviktor, Jak, Murphy722, pdfak, polika36, raimi, Saran, Sebastian the wise, vrazdinek, xxaannddeerr
Shání (5)
Batman, Draco nobilis, FatMonster, gezic, pdfak
Nabízí (4)
Ivan Kucera, Luigim, nx, tukak