Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
„Noc je horká jako samo peklo.“ Těmito šesti slovy uvedl Frank Miller, zázračné to dítko komiksu, naprosto nového hrdinu naprosto nové série naprosto nového nakladatelství. Této sérii se podařilo prolomit veškeré dosavadní konvence a způsobit revoluci ve světě komiksových příběhů. Otištěním Sin City na stránkách Dark Horse Present v dubnu roku 1991 dokázal Miller vrátit kriminální příběhy zpátky na stránky komiksů, jimž po celá předchozí desetiletí dominovali výlučně superhrdinové. Jím nově pojatý neo-noirový styl plný drsných mizerů, krásných žen a těch nejnadupanějších aut převálcoval všechno jako parní válec a ovlivnil vývoj mnoha budoucích kreslířů, scenáristů a filmařů. Ale co je nejpodstatnější, ovlivnil miliony čtenářů, kteří návštěvou Basin City překročili hranici, přes kterou se už nikdy nechtěli vracet zpátky.

V následujících letech se Sin City rozrostlo na celkem sedm knih; všechny napsal a nakreslil sám Frank Miller. Sin City vyhrálo snad každou myslitelnou komiksovou cenu a výsledkem jsou dva senzační filmy, spolurežírované Frankem Millerem a Robertem Rodriguezem. V této knize je sebraných všech sedm dílů Sin City v jednom monstrózním svazku, vhodném k sebeobraně – více než 1300 kurva velkejch stránek nevídanejch rozměrů, díky kterejm vám neunikne ani to nejskrytější zákoutí Basin City a nezůstane skrytá žádná mizerná levárna.

Marvovo Drsný sbohem, Dwightova smrtící Ženská, pro kterou bych vraždil, Hartiganův zápas s Tím žlutým parchantem spolu s dalšími knihami Franka Millera ze Sin City tvoří největší a nejúžasnější kriminální ságu v komiksové historii a Kurva velký Sin City je skvělá cesta, jak pro sebe otevřít brány Města hříchu dokořán.

Realizace knihy v českém jazyce byla zcela v rukou případných zájemců: Do 31. 5. 2014 muselo být na stránkách vydavatelství objednáno a zaplaceno minimálně 300 kusů (výrobní minimum), jinak by kniha nevyšla.

Jednotlivé knihy jsou číslovány podle přijatých objednávek a jsou v nich vepsána jména objednávajících (pokud si tak objednávající přáli).

Váha: 5,8 kg, tloušťka: 73 mm


Scénář
Frank Miller
Art
Frank Miller
Obálka
Frank Miller
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Václav Dort
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort
Žánry
akční, detektivka, noir
ISBN/ISSN
978-80-86839-79-0 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
220 x 325 mm
Tisk
černobílý a barevný
Váha
5924 g
Stran
1360
Cena
2200 Kč
Originál
Big Damn Sin City (Dark Horse Comics)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.5.2021 08:46Kurva velký Sin City
    Tak jsem se nakonec dokopal k tomu přečíst si komplet Sin City. Odolával jsem dlouho, protože mě tenhle žánr nijak zvlášť nebere, ale nakonec jsem podlehl kouzlu volání po objevování "nových" komiksů.
    Celkově musím říct, že to je docela fajn série. Ze 7 knih se mi moc líbily knihy: Drsný sbohem, Ženská, pro kterou bych vraždil, Ten žlutej parchant a ještě mě docela bavila poslední kniha Do srdce temnoty. Zbytek mě fakt nebavil nijak zvlášť, četlo se mi to docela těžko a strašně to mátlo, bylo to nahuštěné a jako by Miller nevěděl, co tím chce vlastně říct. Ta povídková sbírka Chlast, děvky a bouchačky byla úplný děs, Blue Eyes mě tak asi bavila nejvíc, jako postava myslím.
    Suma sumárum, jako celek to obstojí, četlo se to docela dobře, až na pár výjimek, příběhy jsou úsměvné a příjemné vyhrocené v situacích a postavách. Jednostránkové a dvoustránkové záběry byly vynikající, kresba je výborná a černobílá obecně Sin City svědčí s mírnými zásahy dalších barev. Snad jedinou nevýhodu vnímám v občasné zaměnitelnosti postav, jak je to černobílé, tak mi občas leckteré věci splývaly.
    Nejsem prostě cílová skupina, není to můj šálek, ale tady jsem se rozhodně bavil. Je vidět, že Miller zúročil své zkušenosti v Marvelu a DC a vytvořil něco zcela originálního. Za to se navždy zapíše do komiksových dějin.
  • Fimi
    Fimi mecenáš21.4.2017 15:51Kurva velký Sin City
    george walker bush: koukám že trpíš SZVK, http://www.youtube.com/watch?v=w52r7ZHRz8g
  • mAGiic
    mAGiic editor26.9.2016 18:27Kurva velký Sin City
    Moje první zkušenost s komiksovou podobou Sin City. Knize vévodí perfektní zpracování, velký formát a úchvatné dvojstránkové kresby. Jsem rád, že jsem měl možnost si tuhle monografii přečíst. Po Kurva velkým Sin City se ze mě stal tak trochu fanda do příběhů z Basin City. Přeci jen ty vtipné figurky, které se prolínají v příbezích jsou někdy velmi úsměvné. Ještě bych rád sehnal i Kolosálního Conana a Pekelnou knižnici.
  • 3DD!3
    3DD!318.7.2016 09:53Kurva velký Sin City
    Tělocvik ne četba. Velký formát má smysl. Některé malby téměř vystupují z kvalitního papíru. Plastické černobílé divadlo, zobrazuje to nejlepší z archetypálních kriminálek přetavených v klenoty moderní komiksové tvorby. U nás to rozhodně nemá obdoby, ale Kurva, stálo to za to. Díky ComicsCentru za skvělý nápad, i nádherné provedení, fandové se postarali o zbytek.
  • sedw
    sedw7.4.2015 22:41Kurva velký Sin City
    Krásné provedení, kultovní obsah (hodnocení jednotlivých dílů případně najdete u každé knihy zvlášť) a co se týče čtení, neměl jsem problém, v posteli a vleže se četlo bezproblémově. :-) Pro mě jedna z publikací roku.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.9.2014 19:28Kurva velký Sin City
    Kniha krásná, v knihovně se může vyjímat, obsah dobrý, ale pro čtení zcela nepraktická záležitost:-)

    Celkový dojem: 70%
  • choze
    choze30.8.2014 20:15Kurva velký Sin City
    "Sin City se mi ztrácelo ve zpětnejch zrcátkách - rozmrzelý jak stará děvka čekající na úsvit doprovázenej osaměním." Jeden z nejzásadnějších komiksovo-vydavatelských počinů u nás. Formát dává novej rozměr úchvatné černobílé kresbě, samozřejmě za cenu nelehké manipulace s výslednou bichlí. Delší příběhy prakticky nemají chybu, krátké jsou scenáristicky o ničem a při přečtení na jeden zátah ke konci hrozí určité přesycení Millerovým světem na efekt nadpozemsky silných a poskakujících hrdinů a femme fatales, ultraramenatých monologů a aut zásadně nejezdících po silnici, ale vznášejících se nad ní :)
  • Lobok257
    Lobok25713.8.2014 09:02Kurva velký Sin City
    S K V O S T

  • mr.des
    mr.des23.7.2014 13:38Kurva velký Sin City
    Tady neni treba jakehokoliv komentare...
  • Walome
    Walome mecenáš7.7.2014 08:34Kurva velký Sin City
    Tak jsem si to včera položil na stůl a konečně otevřel - dosud nebyl čas, ale hrozně jsem si ho chtěl udělat. A ten velkej formát je prostě znát, panely přes celou stránku vyniknou, i když je to jen tma a někde v růžku postava, o to víc jsou výraznější propracovanější kresby. A je to starý dobrý Sin City, kde se vraždí kvůli jedný noci plný sexy, kvůli lásce k nebezpečným ženám a kvůli zradě.
    Podle prvních zpráv vazba drží, rozhodně působí fortelně. A ačkoli jsem všechny SC již četl, některé vícekrát, je pro mě vydání téhle knihy minimálně akcí léta, možná celého roku.
5341
Četl/a (54)
2scha, 3DD!3, binnmode, ComicBookGuy, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, Deckard, emanek, farnhajt, faster86, filosh, fuerto_gepa, Goldfinch, hellblazer, Infarkt, invape, Jimbeam90, jindroush, kallenved, Kaluž, kapicka, Khagrael, Killingjoke, Kocour, Light, Lobok257, mAGiic, malylada, mart.in, michelangelo, mozzu, namdnas, NecRoman, Noci, oleav, Olesh, Ozymandias, Petrisko911 , Poseidon1978, raenius, rafannn1, rajot, regressiv, robertsedmik, SASAN_KING, Schramm, SHORTY, start05, terrordemon, Tony TwoDee, Walome, wolfgang, Zlord_Antijezis
(137)
123peta, 2scha, 665+1, Alfi, Anton Whatever, binnmode, blackJag, Blacksad, bmc75, bronxik, burzum, Charlie1203, choze, ComicBookGuy, DAN478, daniel.cermak, davidek, Davidos402, Deckard, disclose, doophy, dracula, Drekorian, Einstain666 , emanek, farnhajt, faster86, fel68, filemon, filosh, firesnake, Fry, fubong, fuerto_gepa, gongon44, grinder, Hamichal, hawkzn, hellblazer, herbert, herrman, Holmwood, Hulik, husakpetr93, Infarkt, invape, jakub186, Jimbeam90, jindroush, johx, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kapicka, Karel Sec, Kocour, komiksak1, koniklec, kronoss, krvinka56, Kunden, Leland, Light, Lobok257, Lojza, m.abrams, mAGiic, malylada, markic, mart.in, Marthy76, merhyx, michelangelo, mikado, mike731, mikina, mimo_provoz, mirec, mozzu, mr.des, Mr.Plysh, Mysak92, namdnas, NecRoman, NellUl, Netorack, Niaz, Nightmare, nixtreme, Noci, o2t2, oleav, Olesh, Paldini, pavel, pechna, Petrisko911 , Pjenkus, pk123x, Poseidon1978, Qee, Quintana, raenius, rafannn1, rajot, robertsedmik, Rowan, Schramm, sedw, SHORTY, Skot, Slaine, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, songoku, spagr, SpiderJerusalem, StanleyHu, start05, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Toe, tomastrejbal, Tony TwoDee, Trevelyan, Vrenn, willis, Wiruss, wolfgang, Xeelee, xintax, xxaannddeerr, Zajo original, Zbysek2410, Zlord_Antijezis
Chce (27)
Agent24, Blackmoor, Braindead, deefha, delsemela, DKoscik, Erich, Fida, Fricki, grellenort, Horstik, J.T.honza, JaggedSK, Katareena, Maty48, Moyek, MP, Mrlah, N.A.S.A., Orbeek, peposek, Premek, rockyt, seeker666, smazenapikantniskeble, vteco, zlejzmrd
Shání (6)
Al0f0k, deefha, delsemela, foudy, FumarEnPipa, Horstik
Nabízí (3)
komiksak1, Kreatik, smrtihlav7