Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Lucifer dává dohromady posádku na cestu do Domů ticha, kde jsou týrány duše Ealine a Mony. Něco jim dluží a vládce pekel své dluhy platí. A je jedno, jak nebezpeční soupeři proti němu stojí a kolik lidí tomu bude muset obětovat.

Obsahuje sešity série Lucifer #36-41 (březen 2003 - srpen 2003)

Scénář
Mike Carey
Art
Peter Gross, David Hahn, Dean Ormston
Ink
David Hahn, Ryan Kelly, Dean Ormston
Barvy
Daniel Vozzo
Obálka
Christopher Moeller (CMOELLER)
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
horor, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-247-1 (CREW)
978-80-7449-247-1 (Netopejr)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
554 g
Stran
144
Cena
449 Kč
Originál
Lucifer #06: Mansions of the Silence (Vertigo (DC Comics), 2004)
  • martin28
    martin2820.12.2022 16:35Lucifer #06: Domy ticha
    Dobrodružná vzduchoplavba skrze Domy ticha zdánlivě připomíná onu verzi s Prášilem, či tu s piráty z Hvězdného prachu. Pocitově se dostaví určité deja vu. Celý příběh je vlastně taková fantasy road story, na jejímž konci nejvíce vynikl padlý bůh Cuki - Jomi. Ten si libuje v dekoracích a celou svoji zahradu "vyzdobil" lampiony z lidských duší. Čekal jsem trošku epičtější finále, přesto se zklamání nedostavilo. Druhý příběh pohladí na duši, na něco takového v této sérii nejsme zvyklí. 85%
  • Norri
    Norri mecenáš19.3.2022 23:09Lucifer #06: Domy ticha
    Dochází mi slova chvály. Je to boží. Je to ďábelské. Poodhalení božího plánu rozhodí i takového klidného drsňáka, jakým je archanděl Michael. Po tom, co se stalo v tomto díle, už svět nikdy nebude stejný. Jestli tedy vůbec bude. Hlavně že se má kdo starat o ježky. Náš svět má Briana Maye, Luciferův svět má Monu. Jediné, co se dá knize vytknout, je kresba Davida Hahna v poslední kapitole.
  • trudoš
    trudoš editor6.9.2018 21:48Lucifer #06: Domy ticha
    Další střípek složité mozaiky, přičemž finální obraz konečně začíná nabývat konkrétnějších tvarů. Luciferovo snažení o získání vlastního světa už nepůsobí tak malicherně a sobecky, jak by v rámci postavy asi mělo, pořád je v tom ale důsledná anarchie proti božskému uspořádání. Zapřísáhlí odpůrci vedeni náboženským přesvědčením, by byli asi zaskočeni, nakolik tahle série má vlastně co dělat s obyčejným lidstvím.
    Tohle všechno ale na člověka vypadne tak nějak mimochodem, protože hlavní osnova Domů ticha se zabývá pouze záchranou jedné dětské duše a nic víc. Tedy „nic víc“ ve smyslu tisíce skrytých náznaků, které člověku dojdou, až když zná všechny sounáležitosti. Ta jednoduchá zápletka albu jenom sluší, lépe řečeno, pro jednou jsem se ve scénáři Mikea Careyho neztrácel s pocitem anglického balíka v New Yorku. A závěrečná povídka Milosrdné sestry je prostě kouzelná. Tedy v případě, že víte, která bije. Což já tentokrát věděl, cha. Časové prodlevy jsou svinstvo a paměť silně přeceňovaná.
  • faster86
    faster8625.8.2018 17:08Lucifer #06: Domy ticha
    A opět se nám tu opakuje stejná šablona, Lucifer rozestaví figurky na šachovnici a nechá je konat dle svobodné vůle, aby pak náhodou někdo nedošel a říkal mu že ho navedl. Vyřeší se tu rozjednaná věc z jedné z předešlých knih. Ale musim uznat že sem nějak vůbec nepochopil ty kecy když promlouval bůh ve vířivce.
  • Fimi
    Fimi mecenáš27.2.2017 21:06Lucifer #06: Domy ticha
    No po pěti skvělých dílech přichází trochu slabší, ale pořád má vysokou kvalitu a je to pořád úžasné. Carey má fantasii na rozdávání. Asi nejvíce mě bavila poslední část s Monou a Elain, výborné....
  • sedw
    sedw22.12.2015 15:04Lucifer #06: Domy ticha
    Pro mě trošku slabší Lucifer, ale stále se v rámci toho, co u nás vychází, jedná o silný nadprůměr. Díl rozhodně nebyl špatný, ale oproti předchozím mi zde něco chybělo, nedokážu však popsat co. Možná za to může, dle mého názoru, velmi slabý poslední sešit (jak kresbou, tak příběhově mě nechytl). Série však stále baví a patří mezi to nej, co u nás lze sehnat.
  • Schramm
    Schramm15.5.2015 22:32Lucifer #06: Domy ticha
    Domy ticha jsou už svým pojetím komornějším dílem, kde se toho vlastně mnoho nestane. Alespoň měřeno optikou např. předchozí knihy. Nepochybuji ale, že Mike Carey na něco z toho, co se zde odehrálo, ještě naváže. Např. vztah Michaela k Luciferovi skýtá velký potenciál, stejně jako vztah Michaela k Bohu. O vztahu mezi Luciferem a Bohem nemluvě. Objektivně vzato jsou Domy ticha o něco slabší díl. Přesto na skutečnosti, že Lucifer je jednou z nejzajímavějších sérií, které u nás vycházejí, to nic nemění. Jedno se musí Luciferovi, resp. Miku Careymu nechat: těžko se odhaduje, co se stane příště.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.1.2015 10:37Lucifer #06: Domy ticha
    Držím palce Michaelovi, ať natrhne bráchovi sedací ústrojí! Pevně věřím, že je to boží záměr a Lucifer mu zase skočil na špek. Pro mě osobně krom velitele hvězdných čet tu není moc postava (snad vyjma Lucifera, ale to je zm*d), se kterým by se dalo ztotožnit, nebo komu by se dalo fandit. Uvidíme, kam se série vyvine, tohle je - pokud dobře počítám - přesný prostředek.

    Jak podotýká Kapis, kresba je parádní, jen poslední kapitola je skutečně divně ztvárněná. Ne, že by kresba třeba jinde nefungovala, ale tady působí jako pěst na oko a ošklivě.

    Celkový dojem: 80%
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš12.8.2014 14:14Lucifer #06: Domy ticha
    Za mě nejslabší díl. Ale to neznamená, že to není dobré. Víc v recenzi:
    http://iliteratura.cz/Clanek/33505/carey-mike-hahn-david-lucifer-domy-ticha
  • brkowycz
    brkowycz5.8.2014 16:40Lucifer #06: Domy ticha
    Opět vynikající díl, Lucifer prostě nezklame. Nejlepší na tom je, že se mi absolutně nedaří odhadnout, co se bude dít v dalších dílech. Nicméně děj solidně odsýpá a vypadá to, že máme nakročeno k slušný apokalypse. Kdo má doma Sandmana a nečetl dosud Lucifera, dělá chybu. Je to tématicky velmi blízké eposu o pánovi Snů, zároveň ovšem Carey buduje příběh vlastním stylem a jednoduše řečeno, je to prostě dobrý.
  • Kapis
    Kapis mecenáš5.8.2014 07:35Lucifer #06: Domy ticha
    Jo, byla to perfektní jízda! Střídání kresby Grossovy a Ormstonovy v rámci každého sešitu (krom posledního, který mi tu kresbou moc nesedl) bylo velice osvěžující. Ale celkový obrázek si z toho furt nejsem schopen udělat. Pět knih do konce, na konci roku 2016 bych ho snad mohl mít složený. Tak Crwi, držím palce aj na nohách!
  • koudy
    koudy mecenáš22.7.2014 14:47Lucifer #06: Domy ticha
    Celou ságu jsem sledoval s napětím od doby, kdy Lucifer vzplál jako Jitřní kníže v Sandmanovy a musím říct, že mě každý další díl nalákal a napnul ještě víc, jak to s tím ďábelským archandělem dopadne!
    Na některé obrazy by neměl žaludek pravděpodbně ani Hieronymus Bosch, ale kresba přesně podtrhuje a doplňuje příběh.
    Ať už vás autor provází depresivním prostředím pekla, nebo až téměř "sterilním" nebem (na můj vkus až příliš :) ).

    Hezké "zakončení" jedné části příběhu, jsem zvědav co bude dál... Stačí jen dodat "vydávejte to sakra rychleji" :)

    rooty to zhodnotil jednoduše a musím s ním souhlasit, já jsem vždycky trošku ukecanější...
  • rooty
    rooty19.7.2014 21:18Lucifer #06: Domy ticha
    Lucifer nikdy nezklame..!
  • erik
    erik12.7.2014 07:33Lucifer #06: Domy ticha
    Je dosť možné, že toto je najlepšia kniha, aká dotarez v sérii vyšla. Už obálka je parádna a príbeh nezaostáva. Dôjde na konfrontáciu s Bohom? Čo sa stane v domoch ticha? Lucifer po čase nie je bábka, ale hýbateľ deja a neváha ukázať aj svoju moc. Bolo načase.
52283
  • Norri
    Norri mecenáš20.3.2022 09:47Lucifer #06: Domy ticha
    Fimi: seriálem jsem absolutně nedotčený. Mám doma tolik nepřečtených komiksů, že na seriály nemám čas :-D
  • Fimi
    Fimi mecenáš20.3.2022 07:20Lucifer #06: Domy ticha
    Norri koukám, že Lucifera žereš stejně jako já a teď si vem, že ohlásí seriál a máš neuvěřitelnou radost a hype, jen aby ze seriálu vylezla největší sračka pod sluncem a obrovské mamutí zklamání.
Četl/a (117)
Alikkk, anka, Baffman55, Bedou, Benny, binnmode, borknagar1, buscheer, calvin10, chcita, cyboy, dajik, Deckard, DEmnoG, Destiny666, desto, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Džoworka, erik, farnhajt, Final, Fox01, Georgíno J., Glumal, Golem, Grrr, hellblazer, HellWeber, Houbař, house192, hypermlok, IndyP, invape, Jabba, James, japes, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, kapicka, Kapis, kinak, Knuckless, Koci, koudy, Lachvos, lantan1, Light, Mariohurbanek, martin28, Martinb, Matthew, Matthew, mgeralt, mineralk, miuanek, monte walsh, motycond, MP, mstefl, NecRoman, Norri, oleav, Olesh, Paldini, Palebras, pavlosson, pearlxjam, perak, petad, Petr, Petrisko911 , petrSF, Pizza Guy, Plechy, puolpm, raenius, Rezet, rockyt, rooty, RudyRod, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, Sir_Pete, Skot, Spacecore, Spike, Stara.kryta, start05, syon, taidana, tankgirl, the.kasztan, the_proph, Thurin, Tiba, tricky, trudoš, Ukko, VanTom, vranakx, VXP, Wiw, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(243)
2scha, adam.ra, Alfi, Alikkk, amazing_k, anka, Awakener, Azalin, Azbest, BadBoy, Baffman, Baffman55, bananzluty, bboorreekk, Bedou, Benny, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, borknagar1, bourgeois, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, charvos, chcita, Corteg, Corvus, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, daniel.cermak, Daniel.rw, Davedd168, DAxik, Deckard, deefha, DEmnoG, Destiny666, desto, Dezodoo, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Einstain666 , erik, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, Filip123, filosh, Final, Fox01, Fréza, Fry, Georgíno J., Glumal, Golem, grellenort, Grrr, hanocri, hellblazer, HellWeber, herbert, herrman, Houbař, house192, Hulik, hyba1991, hypermlok, ikshorm, IndyP, invape, Jabba, Jak, jakouback, James, jankie, japes, jett, jh666, jindroush, jiskra, jmenujiseradekbouril, John Wick, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, karl173, kinak, KINIMODUS, Knuckless, Koci, komik.sx, koudak89, kubosos, Lachvos, Lamahe, lantan1, Lenny, Light, listr, Lojza, maara, Malachias, Mamut12, mangan, Mariohurbanek, markic, Martin Buchal, martin28, Martinb, Marvin, Matio, Matthew, Matthew, Maty48, mcleek, meffis, merhyx, mgeralt, mikado, mineralk, mirec, Mitak, miuanek, moiqpiom, MP, MP81, Mr.Plysh, mrkirby, mstefl, Mysak92, mywiel, namdnas, NecRoman, Noci, noMster, Norri, octobersa, oleav, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, Palebras, pavel, pavlosson, pavouk, pdfak, pearlxjam, pechna, perper, petad, Petr, Petrisko911 , petrSF, Piros0013, pk123x, porculan, Poseidon1978, puolpm, raenius, razielus, Ricarderon, Rich, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, Saran, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, segy, Sir_Pete, Skot, Slaine, sleepless, songoku, Spike, StanleyHu, Stara.kryta, start05, stepan.tichy, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, the_proph, Thurin, Tialster, Tiba, Tomate, Tomket.Tom, Tony TwoDee, TonyT, Traum, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, VanTom, Viking, vishnar, Vítek, vranakx, VXP, Wasseg10, willis, Wiruss, Wiw, xai, xintax, xxaannddeerr, Yaromil, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (38)
Abe, Abstinent, Badgu.y1902, besikv, Braindead, chmelus, crush, delsemela, FatMonster, Fida, Fricki, gumidekmedvidek, Horstik, husakpetr93, KadetJaina, Kiko, Kitykatyn, Lobok257, Maryl, mikki.maser, Miriyak, Mistak, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, nx, plaštěnkář, Ragnarog, Raijin, RaptoR, Rety, Rezet, Rocksteady147, seeker666, spot, Wakker, WMN, xflori01
Shání (9)
Černá Krysa, Daxik1988, FatMonster, KateM, Kitykatyn, Maryl, Mistak, Nightmare, soulbringer