Koupit
Přišel čas loučení. Je tu poslední kniha jedné z nejlepších stripových sérii světa. Naposledy se tady setkáme se Calvinem, jeho tygrem Hobbesem, Susie Derkinsovou, učitelkou Wormwoodovou, sněhuláky, sáněmi, rodiči, vraždícím kolem, ďábelskými obědy a dalšími věcmi, které nás bavily po celých deset knih. A budou bavit i po jedenácté, byť naposledy.
Tak sbohem, Calvine.

Scénář
William B. Watterson II
Art
William B. Watterson II
Obálka
William B. Watterson II
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Viktor Janiš, Jiří Pavlovský
Žánry
humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-7449-249-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 225 mm
Tisk
černobílý
Váha
386 g
Stran
128
Cena
199 Kč
Originál
Calvin and Hobbes: It's a Magical World ()
  • filmator
    Pocit, jako když se loučíš s někým, koho máš moc rád, a víš, že se už nikdy neuvidíte. Ještě že se dá sáhnout znova po první knize a všechno si to pěkně zopáknout.
  • JFL
    Jak výstižně zazní v dokumentu "Dear Mr. Watterson", každý čtenář Calvina a Hobbese má dva stripy zaryté hluboko v paměti a srdci: jeden svůj osobní nejoblíbenější, který je u každého individuální, a ten úplně poslední. Sice nás může mrzet, že Watterson své dílo uzavřel a rezolutně se k němu odmítl vrátit, ale o to více nás může fascinovat svou nekompromitovanou osobitostí. Na rozdíl od Garfielda se Calvin a Hobbes nikdy nerozmělnili nekonečným opakováním, ani se nezaprodali coby marketingové produkty, protože Watterson jakýkoli merchandise zakázal. V dnešní době franšízové popkultury tak jeho dílo zůstává jedinečným ostrovem autorství a osobitosti, které právě díky neoblomnosti a rozhodnosti jeho tvůrce může upřímně fascinovat stále nové generace. Watterson nám ukázal, že svět je kouzelný a zároveň nás vyzval, abychom jej inspirováni malým klukem a jeho tygrem šli prozkoumat. Drahý pane Wattersone, pane Podaný a páni z Crewe, velké díky vám.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.1.2015 09:51Calvin a Hobbes #11: Svět je kouzelný
    Vše důležité bylo řečeno... sice jsem dostal ke konci cca asi na 4 stranách pocit, že jde o nějaké vyřazené a nepříliš dobré (nevypointované, nezajímavé a nevtipné) stripy, ale to mě hned zase upustilo. CaH je skutečně best komiks ever! Bude mi bez něj tak tuze smutno:.-( Ještěže mám všechny díly tak krásně vedle sebe v knihovně a můžu po nich kdykoli sáhnout:)

    Celkový dojem: 100%
  • Azalin
    Azalin mecenáš27.10.2014 08:58Calvin a Hobbes #11: Svět je kouzelný
    Poslední skvělý díl...
  • Houbař
    Houbař mecenáš26.10.2014 00:43Calvin a Hobbes #11: Svět je kouzelný
    Ačkoliv jsem to u vydání prvního dílu vůbec neočekával, tohle je nejlepší stripová série všech dob. Bude mi smutno.
  • brkowycz
    Jak to jako fungovalo? To se prostě jednoho rána Watterson probudil, sednul si ke kreslícímu papíru a řekl si "Já nevim, mě ten Calvin už nějak sere, kajdim na to." Nebo mu manželka řekla: "Pořád si jen kreslíš, najdi si nějakou pořádnou práci!" Je to vůbec legální, zaříznout takhle skvělý strip? Achjo, vím - říká se, že v nejlepším se má přestat. Přesto když se opravdu skončí v nejlepším, nemůžete se ubránit dvou dojmů:
    1) Prostě vás to sere, protože jste v nejlepším a rozhodně skončit nechcete.
    2) Skutečně to skončilo v nejlepším? Nebylo za tím vším ještě chvilku toho skvělého?
    Tak jako tak, Calvin skončil. Zlý Watterson nám ho oderval. Co nám zbývá je, přečíst si všechny knihy od začátku. S radostí jsem zjistil, že si ty stripy vůbec nepamatuji. A je docela zajímavé srovna kresbu první a poslední knihy :)
  • erik
    Calvin a Hobbes, najlepší strip všetkých čias. Nič viac vedieť netreba, toľko fantázie, a predsa všetko ukotvené v reálnom živote... Hold, dielo génia.
  • sedw
    Rozloučení s Calvinem a Hobbesem a ani tak nelze mluvit o úpadku kvality. Je až úžsné, jak si tento strip dokázal udržet po celou dobu stejnou úroveň. Říká se, že v nejlepším se má skončit, ale i tak bych si ještě rád nějaké nové stripy přečetl, věřím, že pan Watterson by si byl schopen kvalitu udržet ještě pěkných pár let. Velmi potěšil poslední strip, lepší ukončení snad ani přijít nemohlo.
  • p3tris
    Smutnoveselé loučení s touhle sérií stripů. Kluk s tygrem a jeho pohled na svět mi budou chybět...
323
Četl/a (53)
adevr, Alfi, Balů103, Berry669, bierce, binnmode, calvin10, charvos, cobe, davidek, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, erik, filmator, Fox01, georg, Georgíno J., Grrr, Hanussen, Houbař, IndyP, James, jankie, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kaluž, kaylin, Kerbellos, kinak, Light, LookAss, Lukasitch, Mamut12, Moyek, NecRoman, Noci, p3tris, pearlxjam, Poseidon1978, punisher, S313, Schramm, Shpeckk, SNUFKIN, strougy, t0mas, TZcomics, vita, VXP, xmirek, zgrywus
(116)
adevr, Alfi, Arabam, Awakener, Azalin, Azbest, Baffman55, Balů103, bierce, binnmode, blackJag, Blair, Bob, bourgeois, brkowycz, calvin10, calviti, charvos, cobe, CSE_AC/DC, Dali, davidek, DAxik, DEmnoG, Doly, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, filemon, Fox01, Fréza, georg, George Walker Bush, Georgíno J., grinder, Grrr, Hanussen, herbert, herrman, hiro666, Horstik, Houbař, Hulik, Iggy Pop, ikshorm, IndyP, invape, Jak, James, jankie, jindroush, jiskra, joehot, Johnny Sasaki, Joshua_T, Kaluž, Kareru, kaylin, Kazumaki, Kerbellos, kinak, komik.sx, Light, Lobok257, Lojza, LookAss, Lucifer, maara, Mamut12, Marvin, MB, Michal Opitz, Mitak, moiqpiom, Moyek, Mr.Plysh, NecRoman, Noci, p3tris, Paldini, pearlxjam, pechna, porculan, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, radiohead99, regressiv, Ricarderon, rooty, S313, Saran, Satan__666, Schramm, sedw, sercial, Shpeckk, Skot, sleepless, SNUFKIN, strougy, tacmud, timek, trudoš, tulipstros, TZcomics, vita, Vítek, VXP, xintax, xmirek, yama, yogi, zgrywus
Chce (13)
Baffman, Braindead, henrycruel, Kapis, lostkokots, matrosh, monty.cl, Netorack, Niaz, Nightmare, nx, Tiba, tukak
Shání (3)
Baffman, Nightmare, pavel