Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Kdysi dávno mělo lidstvo namále - to když země duněla pod kročejemi strašlivých lidožravých titánů, kterým se téměř povedlo zlikvidovat lidskou populaci.
Od té doby však uplynulo víc jak sto let, titáni se stáhli a zbytek lidí žije ve městě chráněném vysokou zdí.
Jenže mladý a horkokrevný Eren Yeager není s životem v závětří spokojen a rád by zjistil, co všechno se ve světě za zdí skrývá. A jeho přání se vyplní... ovšem tím nejhorším možným způsobem.

Série je známá především pod názvem Attack on Titan (anglický název), než pod originálním názvem Shingeki no Kyojin.

Scénář
Hadžime Isajama
Art
Hadžime Isajama
Obálka
Hadžime Isajama
Lettering
Martin Šveněk
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-7449-280-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
113 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
180 g
Stran
196
Cena
189 Kč
Originál
Shingeki no Kyojin #01 (Kodansha Ltd., 2010)
  • Fort
    Fort5.11.2022 15:30Útok titánů #01
    Nevím co si mám myslet, kresba je otřesná, zcela mi v mí chybí detaily. Nejoblíbenější dvojstránka se stala ta, kde je vyobrazeno nejlepších 10 kadetů ročníku. Na ní jsem se musel podívat, vždy pro identifikaci postavy. Ovšem zasazení titánů do světa připomínající ten náš mě docela nadchl. Zatím těžko soudit chce to přečíst další svazky než budu mít názor.
  • wistar
    wistar19.1.2022 14:45Útok titánů #01
    Ani nevím proč jsem to tak dlouho odtáhl. Manga perfektně šlape a má dobrý nápad s titány a apokalypsou. Knihu ale sráží kresba. Na začátku je fajn, ale jakmile se objeví více postav nepoznáte kdo je kdo a akce je též velmi nepřehledná. Hlavní postavy si taky moc neoblíbíte a zachraňuje je jen smrt blízkého člena rodiny. 7/10
  • Sawyer
    Sawyer26.12.2021 13:03Útok titánů #01
    Stejně jako na Berserka jsem se na Útok Titánů velmi těšil a opět se mi do rukou dostalo opravdu kvalitní dílo. Hodně jsem se těšil na svět, kde lidé musí žít za hradbami před lidožravými titány. Sledujeme zde příběh 3 dětí, které se zde narodily a nemají páru, jak vypadá svět tam venku. Hlavní hrdina Eren se chce přidat do jednotky průzkumníků, kteří za zdmi bojují s titány a sní o tom, jak je všechny jednou vyhladí. Musím říct, že postavy jsou skvěle napsané a uvěřitelné. Co rozhodně kazí dojem je místy opravdu škaredá kresba. Většinou mi tolik nevadila, ale když přišlo na akci, tak je místy nepřehledná a trochu jsem měl problém s tím, že většina postav vypadá hrozně stejně a jsou od sebe těžko rozeznatelné. Ale třeba titáni vypadají děsivě a zase musím ocenit to, že kresba je docela originální a od ostatních mang ji rozhodně rozeznáte. Ještě mi vadilo, jak bylo vymyšleno to, že se více jak 50metrový titán dostal k městu úplně nepozorovatelně. Vím, že spousta hlídek se flákalo a nebylo na zdech, ale přece město musí mít tolik vojáků a ten titán taky musí dělat pořádný hluk, tak mi přece bylo divné, že by si ho nikdo nevšiml. A vysvětlení? Titán se zřejmě umí teleportovat či co, protože v jednu chvíli s ním Eren bojuje a najednou zmizí. Meh. Musím ale říct, že tohle bude další série, u které nějakou tu chvíli ještě zůstanu. Páni docela jsem se rozepsal... No jestli jsi to přečetl až jsem, tak gratuluji a cením si toho :)

    Hodnocení – 8/10
  • Fry
    Fry admin17.12.2020 21:13Útok titánů #01
    Útok titánů #01 - Vzal jsem si to jako čtení do tramvaje a upřímně teda ... no nevm co si o tom mám vlastně myslet. Kresba nápadně připomíná styl Tokijského ghúla, avšak příběhově je to zkrátka zvrácený boj o přežití lidstva v kulisách středověku. Neříkám že mě to úplně nebavilo, ale o pokračování budu ještě hodně přemýšlet. Zatím tedy spíše průměr ... Za mě 3*!
  • trudoš
    trudoš editor10.12.2020 07:29Útok titánů #01
    Zklamání. Svou vinu na tom nese jak nepříliš povedená kresba, na které všichni vypadají stejně, tak především nesmyslné skoky v posloupnosti děje. Hadžime Isajama prostě nechce vyprávět normálně, takže se pohybujeme sem a tam, pročež se v jeden moment nic neděje a v okamžiku druhém už pochodují lidožraví obři napříč zdevastovaným městem. K tomu si připočtěte prapodivnou psychologii vojáků, kteří buď fňukají nad tím, že nemají proti monstrům šanci, nebo naopak machrují, jak to titánům krutě natřou. Teda, ne že bych se té jejich schizofrenií hysterii divil, ony útoky obrů jsou fakt maso a vůbec se přitom nedá říct, že by lidé měli mít navrch. Ale opakované panikaření není matkou moudrosti, to platí o úplně jiném slovesu.
    Co však přiznám bez uzardění je, že mi zaimponovala mytologie předkládaného světa a přináležející technická udělátka. Také oceňuji závěr, který si dost pohraje s tím, kdo je v příběhu vlastně hrdina. Ale že by mě to podnítilo otevřít další díl – to říci rozhodně nemůžu.
  • Negan
    Negan16.2.2020 10:45Útok titánů #01
    V pohodě,ale občas je to zdlouhavé.
  • krvinka56
    krvinka5613.11.2017 01:27Útok titánů #01
    Zakoupeno i s Pevností byl sem rozhodnut tomu dát šanci. Ale je to horší než anime . Nesimpatičtí hrdinové hnusná a nepřehledná kresba a velice nezáživné. Monstra nenadchnou. První díly mají navnadit a nadchnut tohle vás odpudí. Jednoznačně nejhorší manga co tu vychází.
  • Flash
    Flash mecenáš28.9.2015 19:11Útok titánů #01
    Úplně z toho cítím tu nutnost útěku z reality. Typické pro Japonsko. Proti manze nic nemám, ale, že bych ji vyhledával, to taky ne. Možná, kdybych měl víc načteno a měl dočtené jiné série, tak možna. Nicméně, je to celkem zajímavý, celkem originální námět, co mě ale sralo je hodně"pro mě nepřehledných scén".
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš7.4.2015 01:14Útok titánů #01
    Myslete si o mně, co chcete, ale po přečtení asi tří knih o téhle sérii nedokážu napsat nic pozitivního.
    Nezajímavé postavy a prostředí, těžko uvěřitelné dialogy i nelogický svět. Obdobně fungující zápletka se dá najít i jinde a v lepším provedení (např. Knights of Sidonia odehrávající se ve vesmíru, navíc od Tsutomu Niheie). Hodnotil bych lépe, kdybych viděl zlepšení v kresbě, ale nevšiml jsem si; dávám jednu motivační hvězdičku za snahu začátečníka.
    Do čtení jsem se musel nutit. Budovy jsou na pohled trochu šablonovité a postavy kresleny tak nějak disproporčně, že jsem zatleskal pokaždé, když jsem našel povedenou figuru. Titáni by se s jejich anatomickými dispozicemi ani nemohli zvednout na nohy, natož předvádět nějakou atletiku, což mě velmi rušilo a odvádělo pozornost.
    Očividně nejsem cílovka. Kdo ví, možná se s dalšími díly zlepšuje kvalita, ale moc tomu nedávám.
    Slyšel jsem, že anime je už 'normální,' takže by to mohla být lepší volba. Nicméně za sebe mohu říct, že budu raději věnovat pozornost jiným sériím.
  • koudy
    koudy mecenáš7.3.2015 00:59Útok titánů #01
    Příběhově to vypadá dost dobře - svět kde se pár lidí brání nájezdům titánů - je to napínavé, svět má myšlenku a vypadá propracovaně a zároveň se děj hýbe - vůbec nechci srovnávat s Gantz ;)
    (zaujalo už když jsem na to narazil na www.animeflavor.com ) ale ta kresba!!!
    Proč se musí sakra v každém druhém políčku hýbat pozadí tak strašně rychle, že není vidět nic jiného než pár končetin které někam NĚCO, ale CO mi vlastně dojde tak přibližně až za 3-5 "snímků" dál.

    Takže asi tak: dočteno během chvíle a rychle zamířím pro další díl, ale pan autor by zasloužil urazit ruce za tu kresbu!
  • smtxx
    smtxx25.2.2015 10:58Útok titánů #01
    Dlouho sem se přemáhal jestli do toho jít nebo ne . Nakonec sem rád ,že sem se do toho pustil . Nejvíc mi na tom vadí ta kresba , i když sem fanoušek anime a mangy , tak tohle je dost mizerný - někdy vůbec z obrázku nejde poznat co se v příběhu děje . Nejhorší sou ty titáni ,ty se fakt nepovedli ! Ale po přečtení první knihy ,sem běžel hned ráno koupit další ,abych věděl jak to bude pokračovat .

    Celkově se mi to líbilo ,jen ta kresba by mohla bejt lepší !
  • kaylin
    kaylin7.11.2014 08:40Útok titánů #01
    Titáni jsou podivní. Ano, je zde popisováno, že mají jinou konstrukci těla než lidé, ale přesto jsou jejich pohyby skutečně divné, hlavně v případě největšího titána. Příliš se mi nezamlouvaly ani záběry panoramatické, kde je všechno neskutečně rovné, podle pravítka. Ono to na první pohled vypadá nesmírně efektně, ale pak si uvědomíte, jak je to v nesouladu s jinými panely. Převažuje zejména tenká linka. Akce se i přesto někdy stává nepřehlednou a sem tam není úplně jasné, co se stalo. I tak si ale myslím, že "Útok titánů 1" je dobrým úvodem do téhle série, která se může zajímavě vyvinout. Je vidět, že chtěl autor komplexně vytvořit vlastní svět, což se mu podařilo, navíc je z toho i komerční úspěch. Líbí se mi i společenská kritika, které se nebál a kterou si do komiksu vložil. Uvidíme, jak se série bude vyvíjet dál. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/11/780-utok-titanu-1-65.html
  • Toe
    Toe admin22.10.2014 15:32Útok titánů #01
    Na to, jaký je ta kresba "humáč", se to čte výborně! Po Death Note zase něco, co mě chytlo... Mít to lepší kresbu...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.10.2014 09:51Útok titánů #01
    Zbrusu nová manga série? Meh, řekl jsem si. Pak jsem se podíval na obálku a název - hmmm, třeba to nebude tak špatné. A ono fakt není! Když se odprostím od pár potenciálních nelogičností, které jsem během četby zaregistroval (ale už si je nepamatuji), tak se jedná o velmi působivý a zábavný příběh v zajímavě vykonstruovaném světě obrů a titánů. Z některých obrázků mě až mrazí, protože dříve se mi občas o obrech, které pronásledují lidstvo, zdálo a byly to nechutně živé hororové sny:) Inu, těším se na prosinec.

    Celkový dojem: 80%
  • GORERATED
    GORERATED10.10.2014 13:40Útok titánů #01
    Nečekal jsem že mě to tak chytne, spolu s Gantzem, rozhodně řadím velmi vysoko.
  • erik
    erik10.10.2014 13:10Útok titánů #01
    Príjemne neohobľovaná kresba sa snúbi s vydarenou atmosférou konečných chvíľ ľudstva. Teší ma, že to bolo v podstate klasické akčné béčko, mysterióznych miznúcich prvkov bolo minimum a to je fajn. Záver veru vyzerá dosť zaujímavo, na ďalšiu knihu sa teším.
  • Azalin
    Azalin mecenáš27.9.2014 10:18Útok titánů #01
    Zajímavý nápad, napínavý děj a na poměry mangy sice trochu rozháraná, ale originální kresba. Rozhodně chci vědět, jak to bude pokračovat..
  • xflori01
    xflori0125.9.2014 16:39Útok titánů #01
    A další nová manga od Crew. Tentokrát ta nejnovější (ve srovnání s Japonskem - začala vycházet teprve od roku 2009). Mám tuhle sérii rád, ale nepovažuji ji za mistrovské dílo, takže nechápu zas tolik ten hubuk kolem ní a její velký prodej. Ale jsem mnohem radši za tuto sérii než za Gantz, který mi zas až tolik k srdci nepřirostl. Jistě toto dílo zaujme mnohé, jak svoji netypickou kresbou (více umělečtější) nebo svým šokovým faktorem (v tomto díle například snězení hrdinovy matky, či zdecimovaní celé hrdinovy jednotky a možná i hrdinu samotného ??). Zmíněná kresba někomu sedne, někomu ne. Rychlost vyprávění mi sedí, není nijak rychlá, ale ani příliš pomalá - zmiňuji to, protože jiný čtenář této mangy říkal, že se mu to zdá pomalé a nudné. Sérii znovu překládá Anna Křivánková (už její 4. manga série), což nevím, jestli je dobře nebo ne - zda-li má tolik volného času, aby stihla kvalitně přeložit všechny mangy, osobně ji za pokládám za průměrnou překladatelku, kdy občas nějaké chybky či zvláštně postavené věty najdu, ale toho si člověk, který si na to pozor nedává, nevšimne. Lettering dělá dosud neznámý Martin Šveněk, který používá sice pouze jeden font (ten hlavní, který je u všech crewovských mang), ale zdařile, sfxka jsou taky v poho. Obálka také zdařilá (i když se trošku umístěním písma a hlavně čísla dílu liší o proti japonské verzi). Co dál zmínit - i když má díl méně stran než Gantz, rozhodně ho budete číst déle a více se toho dozvíte. Cena se taky snížila, z původních 199 Kč (jak bylo na katalogu Crwe) se snížila na 189 Kč. První díl: 85%
  • Plocan
    Plocan22.9.2014 21:29Útok titánů #01
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Nová manga série od Crew se rozjíždí a že je to pořádně nadupaný rozjezd!
    Eren Yaeger vyrůstal od malička za zdí, která chránila veškeré zbytky lidstva, které přežilo, před útoky titánů - obrovských oblud vypadajících jako člověk požírající lidi. Jednoho dne je však zeď zničena, když se zjeví vzácný šedesátimetrový titán a téměř celé město je zničeno. Při tomto masakru přijde Eren i o svoji matku, a tak spolu se svojí (asi) sestřenicí Mikasou, kamarádem Arminem a zbylými přeživšími prchá. Rozhodne se však titánům pomstít a do jednoho je vyhubit. Po pět dlouhých let tak podstupuje trénink, aby se mohl přidat k Průzkumné jednotce, která jezdí za zeď, sbírá informace o titánech a ničí je. Den po závěrečném ceremoniálu, kdy už to vypadá, že se lidstvo z posledního útoku konečně vzpamatovalo, přichází útok znovu. Eren je však tentokrát připraven pomstít se titánům, ale když jeden z nich málem sežere jeho kamaráda Armina, zraněný Eren z posledních sil vyprostí svého přítele z huby zrůdy, ale skončí jako jednohubka sám...
    No teda! Kdo by to byl čekal?! Už dlouho jsem nenarazil na něco, co by mě nutilo číst dál, dál, dál a dál, dokud není konec, a pak si to pro jistotu pročíst ještě jednou, kdyby mi náhodou něco uniklo. Kresba v první kapitole není nic světoborného, tedy alespoň Erenovo vykreslení se mi příliš nelíbí, ale od druhé kapitoly je to pastva pro oči. Je to jistý zvláštní styl kresby, který neodpovídá klasickým mainstreamům (Naruto, Bleach), ale tenhle neobvyklý styl si mě získal. Kapitoly jsou 4 po 50 stranách, nikoli 9 kapitol po 20. Takže i když obsahuje první díl „pouze" 4 kapitoly, nestačíme se divit, co všechno se během nich událo!
    Kde se tam ten titán vzal?! Proč je ta Mikasa tak boží?! A jak je proboha možné, že hlavního hrdinu hned v prvním díle zblajzne titán?!! Tolik šoků, tolik napětí, tolik mrtvých! A to jsme teprve v prvním díle. Bez jakýchkoliv pochybností můžu dát prvnímu dílu směle 5 hvězdiček a jediné co zamrzí je, že se Titánů dočkáme pouze 4x ročně... Na druhou stranu budeme za 3 roky na stejném svazku, který je právě nyní v Japonsku! Už chápu, proč tato manga překonala v prodejnosti i legendu One Piece...
    100%
15312731
Četl/a (104)
Alikkk, Ananasový Džus, Anton Whatever, Askalon, Baffman55, besikv, binnmode, blackJag, Bronn, calvin10, Chaolinek, charvos, dajik, Darker, Dezodoo, Dinosori, Donotaskme, Doppelganger, Dzoglik, erik, ErraticCamp, Final, Fort, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., gezic, Golem, Hønzza, Horstik, Hugin, IndyP, inosuke, invape, Jak, James, jankie, japes, jardoom, Ježek_22, Joker189, Kaaos, Kadin, kallenved, kapicka, kaylin, Keno, kinak, kisuke93, koudy, Kryysa1892, L4MIOzZ, Lachvos, lacoste, lantan1, Lijem24, Lord Baltimore, Madao, Matthew, me, mewt, mindstormjak, Mitsuko, monty.cl, moris.cz, motycond, Mysak92, mywiel, NecRoman, Negan, Nexis, Osimchin, Paldini, Pej, Petr, petrSF, plema, Plocan, Poseidon1978, PrastenejCitron, raenius, raimi, RaptoR, Rinter, Sagikkun, Saiko-chan, Sawyer, Schimi85cz, Schramm, seneke, Shin, Sir_Pete, T3ss, Toe, trudoš, Vajper, VanTom, vevera6, vranakx, wistar, xflori01, xxSIMIxx, YARYNN, zlejzmrd
(201)
159753258x, 665+1, akrijus, alchymista5, Alfonzo, Alikkk, Ananasový Džus, Anton Whatever, Askalon, Awakener, BadBoy, Baffman, Baffman55, barydave, batoo, bboorreekk, besikv, binnmode, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bozhi, bronxik, Buchtic, burzum, Caiiiczech, calvin10, calviti, carlmichael, Cassidy, Černá Krysa, Chaolinek, charvos, CHester Turner, ConanVJ, Corteg, Daw8ID, Dezodoo, Dinosori, disclose, doophy, Doppelganger, Dzoglik, erik, ErraticCamp, farb, FatMonster, filemon, Final, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., gezic, Golem, GORERATED, gruno, Hamichal, Hawwwran, herbert, hlavathor, Hlousks, Horstik, Hrdina3333, Hugin, Hulik, IndyP, inosuke, invape, J.T.honza, JackOneil, Jak, James, jankie, japes, jardoom, Ježek_22, Joker189, Jokerka, jones1240, kallenved, kapicka, Kapis, Kareru, kaylin, keNNoslaw, Keno, kinak, kindanerd, kisuke93, konous, krvinka56, Kryysa1892, L4MIOzZ, lacoste, Leland, Lobok257, lopik, Lord_Arthas, maara, Madao, Mamut12, markic, martas, Matthew, Maxianimal, me, merhyx, mike731, mindstormjak, Mitsuko, monty.cl, moris.cz, MP, Mr.Plysh, Mysak92, mywiel, Nanami, NecRoman, Negan, Nexis, Niaz, Nightmare, noMster, Osimchin, OwerLord, Paldini, pavel, pechna, peposek, Petr, petrSF, plema, Plocan, Poseidon1978, PrastenejCitron, Premek, punisher, Qee, raenius, Raijin, raimi, RaptoR, Ricarderon, Rich, Rinter, sabca.0207, Sagikkun, Saiffer, Saiko-chan, Sammael, Saran, Sawyer, Schimi85cz, Schramm, seezeethree, segy, seneke, sercial, Shin, Sidi Santini, Sir_Pete, SiWeX, sleepless, Stara.kryta, stepan.tichy, štěpin_8, suricattaontheway, T3ss, tacmud, Tarka Daal, Till, Tominos, Tomzany, Toren, trudoš, tulipstros, Václav Mikula, Vajper, VanTom, vevera6, vishnar, Vítek, vranakx, Were-chan, Wiruss, WoodySempaii, worf, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, yogi, YukioSanUchiha, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, Zíďas, zlejzmrd
Chce (7)
barthez, Blacklarch, Braindead, chcita, Grebenda, Maty48, WereWolf
Nabízí (2)
kinak, sleepless