Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Obyvatelé Mýtova odrazili první pokus nepřítele o proniknutí do všedního světa. Nyní se ale musí připravit na nekompromisní válku, která bude následovat. Pro jeden z Mýtů to znamená vypařit se z města a založit si novou kariéru v Hollywoodu – kariéru, o které doufá, že mu zajistí peníze a nesmrtelnost. Jiný Mýtus se musí vydat na mnohem nebezpečnější cestu – takovou, jež se klikatí dávnou Domovinou až do samotného centra nepřátelského území, kde konečně dojde k odhalení totožnosti Nepřítele!

Obsahuje sešity série Fables #34-41 (únor 2005 - září 2005)

Scénář
Bill Willingham
Art
Mark Buckingham, David Hahn, Lan Medina
Ink
Dan Green, David Hahn, Steve Leialoha
Barvy
Daniel Vozzo
Obálka
James Jean
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
detektivka, fantasy, městská fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7449-258-7 (CREW)
978-80-87044-67-4 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
490 g
Stran
192
Cena
489 Kč
Originál
Fables #06: Homelands (Vertigo (DC Comics), 2006)
  • faster86
    faster8610.12.2021 08:20Mýty #06: Domovina
    Konečně můžu sáhnout pro čtvrtou hvězdu. Buď se v tomto díle autor lehce zlepšil a nebo se mi série dostává pod kůži, víc a víc mi začíná na postavách záležet.
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 12:03Mýty #06: Domovina
    Příběh o Jackovi a Hollywoodu je jenom takový hravý prvek, který je něco jako předfilm. Pobaví, ale není to TO, na co jsem čekal. Jakmile jsem se, ale dostal k hlavnímu příběhu, kde Modrák bojuje, zahalen kouzelným pláštěm s vorpálovým mečem v ruce, nemohl jsem přestat otáčet stránky až do konce. Děj má sice kýčovitý charakter, ale je svižný a obsahuje detaily, které se nedrží zaběhlých kolejí v příbězích o hrdinech. Vznikla z toho neskutečná jízda, která měla spád s velmi uspokojujícím koncem. Vzhledem k tomu, že se mi líbí každý sudý díl, po takové smršti se obávám dalšího.
  • Spacecore
    Spacecore20.9.2019 05:05Mýty #06: Domovina
    Všiml jsem si jedné podstatné maličkosti a to té, že při čtení nepřemýšlím a jen si to užívám. Narozdíl od sérií jako 100 nábojů, Y, nebo Zámek a klíč, který jsem si četl nedávno a při louskání se lopotil za odpovědmi, tady se nechávám vést vším tím báječným obsahem a vůbec nemám čas přemýšlet nad tím, co a jak, protože mám pocit, že vše následuje jak má a opravdu mě to baví! A to je po všech těch letech komiksového čtení pro mě nejspíš nejdůležitější kritérium - abych se nefalšovaně bavil. Přesto je tento komiks stejně chytrý jako výše zmíněné, ne-li chytřejší, všechen ten folklor a pohádky, kterýma je nadupaný, to chce literární znalosti velkého kalibru.
  • karl173
    karl173 mecenáš21.10.2018 17:47Mýty #06: Domovina
    Tento díl má několik tváří. V prvních dvou sešitech se kniha nejprve rozloučí s Jackem a zároveň nás jakoby navnadí na jeho vlastní řadu. Pak nás hodí do neznáma a s Modrákem zažijeme akční jízdu, která se svým stylem trochu odkloňuje od toho co Willingham většinou píše, a v závěru nás autor přesvědčí, že jsme se mýlili a ještě nám ukáže důvod té zběsilé jízdy, která zprvu vypadala tak snadně. V polovině jsem si už zkrátka říkal, že tady něco nehraje a že mě to překvapivě asi nějak nebaví. Přeci jenom si více užívám všechny ty příběhové zvraty a dialogy, než přímočarou akci. A přesto jsem po dočtení opět spokojený. 90%
  • trudoš
    trudoš editor31.5.2018 20:36Mýty #06: Domovina
    Na Mýtech obdivuji hlavně to, že děj nikdy dlouho nepřešlapuje kolem horké kaše. Místo toho, aby Bill Willingham čtenáře neustále napínal, valí události kupředu a každé další album přináší nové zvraty nebo nečekaná odhalení. Stejně tak mi vyhovuje, že epizodní záležitosti dokáže plnohodnotně uzavřít a nechat je být, takže z hlavní dějové linie netrčí stovky nezastřihnutých nití.
    Tentokrát je na programu dne odhalení pravé totožnosti Nepřítele a plánování předběžných opatření. Zároveň nás opouští chytrák Jack a naopak nové figury přicházejí, například neodolatelný Mauglí. Autor opět dokazuje, že jeho fantazie je nejen bezbřehá, ale že ji umí i funkčně převést na papír. Hodně se mi přitom líbí, že nezůstává stále u stejného stylu vyprávění a občas dokáže překvapit novým přístupem, nebo úhlem pohledu (viz. Čipera Jack). Snad jediné bych vytknul a to, že Krásný princ i Zvíře zapadli do nových rolí až příliš plynule, jakoby nepostradatelnost Sněhurky a Zlého vlka byla předtím čistě hraná.
  • jh666
    jh66626.7.2016 08:32Mýty #06: Domovina
    Mýty nezklamali ani napošesté. Začátek s Jackem je sice na Willinghama slabší a kresba taky za moc nestojí, ale zbytek knihy to mnohonásobně vynahrazuje. Modrákovo putování i odhalení záporáka jsou naprosto bezchybné s naprosto bezchybnou kresbou. Jednohubka s Mauglím je také hodně povedená. Jen kvůli Jakckovi to není stovka, ale "jen" 90 %.
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš13.1.2016 13:56Mýty #06: Domovina
    Sice jsme Jacka odstřelili do spin-offu, ale přichází nový sympaťák Mauglí, který si mě okamžitě získal. Modrákův sólový koncert, během kterého představuje nové Willinghamovy nápady - např. ruští bohatýři byli prostě parádní - se mi také velice líbil. Zábavné, poutavé a z odhalení hlavního záporáka mi spadla čelist. Vždyť tam těch náznaků bylo tolik! Já na tyhle věci jsem byl vždycky natvrdlý.
  • P.G.
    P.G. mecenáš13.6.2015 15:33Mýty #06: Domovina
    Tak, jak jsem neměla v oblibě Modráka jakožto jednoho z hrdinů Mýtů, tak v tomto díle si zasloužil moji pozornost a přehodnocení názoru. Především za výpravu do Domoviny a odhalení nepřítele. Výborný příběh. Za co ale dávám body dolů, je příběh Čipera Jack - scénář i zápletka mizerné a kresba opravdu příšerná. Naštěstí je příběh krátký...
  • kaylin
    kaylin27.5.2015 09:21Mýty #06: Domovina
    Bill Willingham hodně odhaluje, ale zároveň rozdává karty tak, aby bylo jasné, že ani zdaleka není hotovo. Jsou zde nové postavy, které dostanou více prostoru, jsou zde osudy, které jsou změněny anebo změněny budou. Série jednoduše žije a neustále se něco děje a já myslím, že Bill Willingham je docela špatný z toho, že se nemůže věnovat všem postavám na větším prostoru. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/05/923-myty-6-domovina-75.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.3.2015 09:58Mýty #06: Domovina
    Mýty už mi definitivně přirostly k srdci a ona nevyčerpatelná imaginace a zcela gaimanovský svět se nám obzvlášť ve druhé části otevírá dokořán. Pravda, první část s Jackem je opravdu odporně nakreslená a ještě jednou pravda, odtajněné zlo už není tak děsivé... nicméně příběh s Jackem mě bavil, Modrákova cesta nájemného vraha ještě víc. Ten svět, ta kresba a zasazená políčka do různých ornamentů apod., když Modrák putuje Rusí! Nádhera!

    Celkový dojem: 90%
  • Fry
    Fry admin7.2.2015 16:21Mýty #06: Domovina
    "Mýty #06: Domovina" - A tím to teprve začíná... tak takový pocit jsem měl, když jsem dočetl poslední stránku. Na to, že se děj posunul o celých 5 let, které jsou zobrazeny jednou kapitolou, ve které se mimochodem odhalí, "kdo že to donáší nepříteli"! ... ale to předbíhám! Na začátek jsou zde dva první a nejspíše i poslední samostatné příběhy "Jacka", který si to namíří do Hollywoodu... A pak už je tady velký "Pax Imperium" ohledně "Modrákovy" odvážné cesty do Domoviny, kde se i mimo jiné odhalí totožnost samotného nepřítele! Ale tohle je teprve začátek a to hlavní teprve přijde! Can't wait for the next part... Za mě 5*!
  • yojimbo
    yojimbo11.1.2015 20:53Mýty #06: Domovina
    Nejdřív mi chyběl Wolfi, ale Modrák mile překvapil jako vychytralý bad-ass hrdina a dosud nenápadité a jednorozměrné příběhové pozadí s Nepřítelem získalo mnohem zajímavější a nejednoznačnější kontury. Jackův příběh fajn, ale nad výtvarnou stránkou zůstává rozum stát.
  • Kapis
    Kapis mecenáš7.1.2015 15:05Mýty #06: Domovina
    No tak Jack v Hollywoodu je nakreslen opravdu ale opravdu odporně, asi hodně spěchali a jen narychlo vzali nějakého brigádníka, ať obtáhne skicy tuší. Strašné. Ale myslím, že realita Hollywoodu je popsána dostatečně přesně, replika o černošském homosexuálním židovi tomu dala korunu, scénaristicky tedy dobré, ale ta kresba OMZB! Zbytek je už kreslen normálně, už tam jsou i ty krásné okraje (hlavně na Rusi) a celé putování i s velkým odhalením a brutálním Císařem je jedna velká jízda, která mě moc bavila. Akorát, jak už to tak chodí, neznámé nebezpečí je mnohem děsivější, když dostane konkrétní tvar, obličej a ještě vypoví vše o své motivaci, už tak děsivé není. Celkově spokojenost, jsem zvědav, jak se to bude vyvíjet dále. Pohádky mají obrovský potenciál a jestli příště zabrousíme k Arabům, tak to může být i dost na dlouho;)
  • puolpm
    puolpm mecenáš6.1.2015 21:49Mýty #06: Domovina
    Mýty u mňa stále super. I keď vysoké hodnotenie v tomto booku zaobstaráva hlavne Modrákové dobrodružstvo v Domovine. I Jackov príbeh celkom ušiel. Som zvedavý na jeho dobrodružstva v Jack of Fables, ktoré sa ale asi u nás vydávať nebudú. Tak sa možno potrápim na tablete v originále :).
  • sedw
    sedw27.11.2014 23:14Mýty #06: Domovina
    Po trošku slabším minulém díle jsem zde opět dostal to, co od Mýtů očekávám. Parádní příběh, čerpající z bezedné studnice nápadů souvisejících s pohádkami. Úvodní dvojčíslo s Jackem rozhodně neurazilo, ale ne, že bych se bez něj neobešel, hlavně kresba mi přišla až plytká. Zbytek knihy však byla naprostá paráda, příběh byl napínavý, plný dějových zvratů a po stránce výtvarné se vrátil na úroveň, kterou od Mýtů očekávám, takže kresba byla prostě úžasná. Pokud si série bude držet tuto vysokou úroveň i nadále, budu naprosto spokojen!
  • koudy
    koudy mecenáš23.10.2014 12:55Mýty #06: Domovina
    Jackova Hollywoodská vsuvka na začátku sešitu příběhu neublížila, ale zatím ho neposunula dál, i když to bude mít pravděpodobně dozvuk dále, no uvidíme, ale tady mi přijde spíš jen jako vyplnění příběhu, nebýt toho, byl by to plný počet *.

    Konečně jsme se pustili do křížku s Ním. Říkat, že jsem Ho tam nečekal by byl kec, už od minulého sešitu to k tomu téměř navádělo a kdyby tu autor použil nějaký senzační obrat a dosadil za Císaře kohokoliv jiného, asi bych mu to nevěřil a měl bych problém pokračovat dál ve čtení.
    Modrák je zde jako udatný rek na bílém koni, který jde zachránit svou vyvolenou a při tom zabije na co přijde (to není spojler, to muselo být jasné :) )
    Jak to dopadne nebudu prozrazovat, i když zas takové překvapení to není, ale vidím to jako velmi dobrý nášlap k dalším napínavým dílům.

    Když už jsem u těch věcí, které si nenechat ujít.
    Pokud hrajete hry a máte rádi Mýty, doporučuju http://www.telltalegames.com/thewolfamongus/ pěkně vyprávěné a ještě lépe animované a pokud Vám stejně jako mě v tomto díle chyběl Wolfi, tak v této hře si ho užijete dosytosti.
  • brkowycz
    brkowycz19.10.2014 15:36Mýty #06: Domovina
    Pokračování Mýtů je velmi zajímavé. Krátká epizoda s Jackem mě kupodivu bavila a docela příjmně odsypávala. Rozhodně příjemná karikatura (nebo možná reálné zachycení) toho, jak to v Hollywoodu chodí. "Jsem Žid, černoch a homosexuál. Mě si nikdo nedovolí nevzít telefon."
    Také je nám naservírováno Modrákovo dobrodružství v "Domovině". Jenže to ani moc dobrodružství není, abych pravdu řekl. Má kouzelný plášť a kouzelný super meč, takže je naprosto nezničitelný. V podstatě musíte přečíst asi 50 stran různých situací, kdy Modrák někoho potká, chvilku si vzájemně vyhrožujou a pak ho Modrák zabije. Napětí nulové a je to trošku zdlouhavé. Nicméně odhalení nepřítele! Skvělý, parádní. Nečekal jsem to a hlavně mytologie kolem nepřítele je prostě úžasná. Dává to celkově perfektní smysl. Za tohle Willinghamovi tleskám. To, jak schopným způsobem používá postavy z pohádek. Je schopný na ně hodit úplně nové světlo, ale zároveň tu postavu nijak nezměnit. Ta postava je přesně taková, jakou ji známe z vyprávění v pohádkách, ale autor jí ukáže v novém světle. Dává to perfektní smysl a je to prostě skvělý!
    Celkově, i když má tahle část pár vleklejších míst, je to další skvělý skvělé série. V jedné knížce dodje k odhalení nepřítele, k odhalení zrádce Mýtova, k odhalení prsou Ledové královny a k romantické tragédii. Rozhodně mnohem lepší než minulý díl.
  • erik
    erik19.10.2014 12:39Mýty #06: Domovina
    Mýty príjemne pokračujú, nezaujímavý Jack si uzurpuje Hollywood (kresba je ešte mdlejšia ako hlavná postava) a nezaujímavý Modrák exceluje svojím ťažením po pôvodnej domovine. Willingham zatiaľ nedokázal prísť s jediným nečakaným zvratom a ani tu mu úplne nevyšiel, ale aspoň nebol tak okatý ako v špeciály o Snehulienke kedysi v Crewi. Celkovo pohoda, snáď sa budúci diel vráti k ústredným postavám.
  • Toe
    Toe admin13.10.2014 11:44Mýty #06: Domovina
    U mě pořád za 5! Špionážka si na krátko odskočila k akčňárně, kdy je z Modráka chvíli pořádnej bad-ass a druhou chvíli ulízaný hodný klučík s velkýma očima. Závěr suprový, páč jsem ho takový z minulých dílů čekal, pak nečekal, pak čekal, pak nečekal a on byl nakonec fakt takový, jaký sem ho původně čekal... Což jsem nečekal!
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko7.10.2014 14:30Mýty #06: Domovina
    ´velké odhalení´ ne nepodobné tomu z Iron Mana 3 -takže říct, že jsem zůstal v němém úžasu, lhal bych- co zůstává je fakt, že willingham platí za jednoho z nejlepších scénáristů a jeho dialogy jsou pořád bravurní (!) to, že pro tentokrát nejdu s hodnocením na max je jen můj problém (a skutečnost, že první třetina přeci jenom JE výrazně slabší) 80%
632641
Četl/a (141)
123peta, adevr, AlmightyMates , anka, aza, Baffman55, Benny, bierce, binnmode, blackJag, Bonpar, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, Captain Collar, Cemino, chcita, ConanVJ, Covenant, cyboy, dajik, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, erik, farnhajt, faster86, filemon, Final, flipflop, flynander, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., Glumal, Golem, Grrr, gwen666, HellWeber, Himlik, Horstik, Houbař, hugosnowden, hypermlok, invape, Jabba, jakubcik666, James, james dixon, jankie, japes, jeanbaklajean, jh666, jirkapenzes, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, kindanerd, Kiwi1902, koudy, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loks19, LookAss, lukascus, Mamut12, marek zigmund stanko, Martinb, Matthew, Matthew, MEGA, mgeralt, Michal, michelangelo, mineralk, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Noci, oleav, Olesh, ondra kenway, PAK, pavlosson, pechna, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, puolpm, RadimNemec, raenius, Rezet, Rinter, robcornick, rooty, RudyRod, Ruw, Saint of Killers, saja, Schirru, Schramm, sedw, Sir_Pete, Skot, Spacecore, start05, t0mas, taidana, tankgirl, the.kasztan, Thurin, Toe, Tony TwoDee, tricky, trudoš, tukak, Ukko, VanTom, VXP, Walome, xflori01, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(262)
123peta, 2scha, 7eleven, Abe, adam.ra, adevr, afri, alchymista5, Alfi, Alfred, AlmightyMates , anka, Awakener, Azbest, BadBoy, Baffman, Baffman55, bboorreekk, beanek, BeeSee, Benji, Benny, bierce, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blair, Blockholm, bmc75, borknagar1, bourgeois, brkowycz, Bubsy, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, calviti, Captain Collar, carolos, Cassidy, Cemino, charvos, chcita, chmelus, comicsland, ConanVJ, Const.ex, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, daniel.cermak, Davedd168, Davidos402, Davispear , DAxik, Deckard, DEmnoG, DoctorWho, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, Drekorian, Dzoglik, ebbe_voe, Einstain666 , erik, farb, farnhajt, faster86, FatMonster, filemon, Filip123, filosh, Final, flipflop, Fos4, Fox01, Fréza, Fry, Garp, Georgíno J., Glumal, Golem, grinder, Grrr, gwen666, hahahoho, Hamichal, HellWeber, herbert, herrman, Himlik, hiro666, Honzin, Horstik, Houbař, hugosnowden, Hulik, hyba1991, hypermlok, IndyP, invape, J.T.honza, Jabba, Jak, James, james dixon, jankie, jeanbaklajean, jett, jh666, jindroush, jirkapenzes, jiskra, John Wick, jones1240, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, Kiwi1902, Knuckless, Kokuun, komik.sx, koniklec, Librarian, lifi, Light, listr, Lobok257, LookAss, Lumirius, maara, Malachias, Mamut12, mangan, markic, Martinb, Marvin, Matej-29, Matio, matrosh, Matthew, Matthew, MB, MEGA, merhyx, mgeralt, michelangelo, mineralk, mirec, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, o2t2, oleav, Olesh, Paldini, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, Pekario, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, Pjenkus, pk123x, porculan, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, radiohead99, raenius, Raijin, Rety, Rezet, Rich, Rinter, robcornick, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saran, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, seezeethree, segy, simonator, Sir_Pete, Skot, sleepless, StanleyHu, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, taidana, tankgirl, The Genius, the.kasztan, Thurin, Tialster, timek, Toe, Tony TwoDee, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, vallyslayer, VanTom, VasaX, Velkej šéf, vishnar, Vítek, VXP, Wakker, willis, Wiruss, wittos, xai, xflori01, xintax, yama, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (43)
arnecht, Azik2586, Badgu.y1902, besikv, Bob, Braindead, Corvus, deefha, delsemela, dvoracekpetr1, Fricki, Grebenda, gumidekmedvidek, husakpetr93, jakouback, KadetJaina, KINIMODUS, lucmartincova, Maryl, Maty48, mikki.maser, Miriyak, MonsterGyre, monty.cl, mozzu, mywiel, Norri, nx, octobersa, OldaB, Plechy, Ragnarog, RaptoR, rockyt, Salien, seeker666, skepsi, songoku, spot, the_proph, vrazdinek, xspeed, xxaannddeerr
Shání (5)
Černá Krysa, Corvus, deefha, lucmartincova, Maryl
Nabízí (2)
Captain Collar, MB