Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3

+ 5 dalších ukázek

Koupit
„Zero je Bond pro tohle století.“
Zero je akční špionážní drama rozložené do uzavřených příběhů, které dohromady dávají příběh agenta jménem Edward Zero, člověka, který byl od dětství formovaný do podoby všeho schopného robota. Bylo mu přislíbeno, že jednou zachrání svět, ovšem zdá se, že se mu podařil pravý opak. To si ale jen můžeme domýšlet z jeho vyprávění o zlomových momentech jeho života. Ale můžeme mu věřit, když to všechno vypráví člověku, který mu míří pistolí na hlavu?
Válka, násilí, traumata, to všechno se prolíná v stále překvapujícím příběhu, u kterého každý sešit kreslil jiný fascinující výtvarník a u kterého se uvažuje i o televizním seriálu.

Obsahuje sešity série ZERO #1-5

Scénář
Aleš Kot
Art
Morgan Jeske, Tradd Moore, Mateus Santolouco, Will Tempest, Michael Walsh
Barvy
Jordie Bellaire
Lettering
David Horák
Překlad
Filip Škába
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-7449-286-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 x 9 mm
Tisk
barevný
Váha
425 g
Stran
160
Cena
369 Kč
Originál
ZERO vol.01: An Emergency (Image Comics, 2014)
  • ludek.n
    ludek.n14.7.2023 10:00ZERO #01: Krize
    Edward Stojkovič alias agent Zero se představuje. Pět sešitů (nebo chcete-li pět kapitol), pět různých kreslířů, pět různých příběhů, které na sebe (až na výjimky) nijak těsně nenavazují. Spíše je to taková volná skládanka událostí a vzpomínek ze života agenturního operativce, oscilující mezi vysoce dynamickou akční podívanou (Stroje na zabíjení, Jehla v oku, Poškození zraku) a bezvýraznou, plochou nudou (Mapa a území). Volba různých kreslířů pro jeden každý sešit je možná interesantní nápad, já v tom však nevidím nic moc zajímavého, spíše naopak. Precizním Traddem Moorem jsem byl nadšen, problémy jsem neměl ani s Mateusem Santoloucou, Michael Walsh byl v klidu a pohodě, ovšem u osobitého Morgana Jeskeho mi už oko začalo výstražně cukat, a dovršil to svým strohým, přesně rozparcelovaným, stylem Will Tempest, s nímž jsme si prostě do noty nekápli. Za mě tedy fifty-fifty, a uvidíme, jak to bude s pokračováním.
  • trudoš
    trudoš editor10.1.2022 21:53ZERO #01: Krize
    Na první pohled klasická střílečka, u které však máte neodbytný pocit, že se pod povrchem skrývá něco zlého. Jak totiž jednotlivé příběhy gradují, odkrývá se historie blízké budoucnosti, jež dává jasně na srozuměnou, jak moc je lidstvo tam, kam slunce nesvítí. A podle všeho v tom klíčovou roli sehrál právě náš akční hrdina…
    Ačkoli je otázkou, jestli se Aleši Kotovi podaří tuhle hru na slepou bábu hrát dostatečně dlouho, aby čtenáře neznechutil, za první album si každopádně plný počet hvězd zaslouží. Třebaže příběh působí zmatečně, což je ještě podmíněno neustálými změnami výtvarníků, v postavách ani směru vyprávění se člověk neztrácí a zároveň je neustále držen v napětí, jak to celé dopadne. Škoda jen, že epizody nejsou samostatné, ale fungují čistě jako střípky roztříštěné mozaiky, takže s každým dalším kouskem dáváte dohromady celkový obraz. Zatím jsou však vidět jen okraje a je vážně otázkou, co se skrývá ve středu. Toho odhalení se stejnou měrou bojím, jako jej s nadšením očekávám.
  • Spacecore
    Spacecore4.7.2019 01:21ZERO #01: Krize
    Všechny čtyři díly série ZERO mi před pár dny věnoval kolega z jednoho internetového fóra pouze za cenu poštovného. V podstatě se toho komiksu zbavil symbolickým gestem, kdy ho komiks zklamal a cítí se podveden. Já už nakoukl do poslední knihy a samozřejmě mám představu z diskuzí o tom, proč to tak cítí a k čemu došlo. Počítám s tím, že se série v průběhu zvrhne na něco jiného, což je kamenem úrazu pro mnohé. Bude tam hodně Buroughse a hub, což doufám, že pro mě jako starého uživatele halucinogenů/psychonauta nebude problém. Každopádně jsem otevřel první díl komiksu, který jsem takhle dostal za hubičku a v podstatě jsem byl překvapený. Příběh je dost fajn. Já si normálně neujíždím na špionážních thrillerech (znám asi jenom Red), ale tohle mělo něco do sebe. Střídání kreslířů je nezvyklé, ale v podstatě to má pak příjemný povídkový ráz. Trochu jsem se místy ztrácel, ale vždy se včas našel. První díl výborný, uvidíme čím to teda ten klučina Kot zmrvil, že to všichni tolik odsuzují :-)
  • faster86
    faster8622.10.2018 22:22ZERO #01: Krize
    Před smrtí vypráví agent Agentury svému popravcčímu co se stalo před 20ti lety, proč má být vlastně zastřelen. Jiný pohled na agenty než známé z Bonda. Agent je stroj na plnění misí. Žádná romantika, vtípky.... Jen řádně splněný úkol bez emoci. Hodně se mi tu líbí kresba a barvy.
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády14.1.2018 10:44ZERO #01: Krize
    Zero je Bond pro tohle století...to je sice tak trochu lež,od Bonda to má nějaké odlišnosti,ale zase chápu,nějak se to prodat musí.
    Pro ty,co neví,co to je,jedná se o špionážní drama s lehkou špetkou sci-fi.
    Jedná se o komiks od Image,takže neočekávejte nic pro děti.
    Je to brutální,sprosté,akční a bůhvico ještě.
    Co se týče postav,tak kromě Zera se nikdo zatím moc neukazoval,takže si k žádné postavě moc vztah neuděláte,ale zase je to teprve první díl,takže se dá očekávat ,že ve druhém díle to bude lepší.
    Co se týče kresby,stou jsem měl jen jeden problém.Čas od času tam je panel,na který jsem musel chvilku koukat,abych věděl,co tam je nakreslený.
    Co se týče vypravováňí,s tím jsme též neměl problém.
    Je to vyprávěno retrospektivně,ikdyž kromě 2 sešitu,+menší flashbacky,tu to zas moc není.
    Co se ,mě týče,užil jsem si to a můžu jen doporučit.
  • sedw
    sedw13.1.2017 23:03ZERO #01: Krize
    První díl Zero rozjíždí zajímavý a poměrně napínavý příběh, aniž by ale člověk chytal, o co půjde. Kot si mě v tomto díle získal atmosférou a zajímavými jednotlivými příběhy, pokud jde o propojení do celku, zde zatím mírné zklamání.
  • 3DD!3
    3DD!318.7.2016 10:15ZERO #01: Krize
    Skvělé akční drama, které skrze uzavřené povídky buduje zajímavou koncepci světa po blíže nespecifikované katastrofě a vzpomínek jednoho agenta, který ji má zdá se na svědomí. Různorodost výtvarníků drží vizuální stránku hodně vysoko a ta se tak nestíhá okoukat. Čtenářsky nejvděčnější Jehla v oku má jeden z nejsilnějších závěrů, jaké jsem v poslední době četl.
  • S4TW
    S4TW4.3.2016 07:11ZERO #01: Krize
    Nevěděl jsem přesně, co od tohoto komiksu čekat, že mě ovšem až takhle moc příjemně překvapí, to jsem ani nedoufal. Je vidět, že Aleš Kot je opravdu scénárista světového formátu a Zero to jen dokazuje. Skvělý a originální příběh, který je nadupaný akcí, napínavý od začátku až do konce booku. Moc se mi líbí, že komiks se s ničím nepáře a je tam všechna ta syrovost, drsnost, prostě spousta krve a násilí, ale rozhodně se nejedná o nic prvoplánového. Další plus bych viděl v tom, jak Aleš pěkně propojil detektivní příběh s nádechem scifi a přívlastek James Bond dnešní doby (či spíše moderní) tuto knihu absolutně vystihuje. Velkou roli zde hraje i vývoj hlavního hrdiny, který nám je s každým sešitem trochu více poodhalen a pokaždé se postava posouvá a vlastně nám je sdělováno, proč konec (který je na začátku) je takový, jaký je. No a kresba je také naprostá paráda. Je to takový ten indie (nezávislý) styl, což dokonale doplňuje scénář. Každý sešit kreslil někdo jiný, přitom ani jedna kresba nebyla špatná, ba dokonce většina z nich byla perfektní a moc zajímavá a originální. Kresba je skvěle doplněna zajímavými barvami a právě ty změny mezi křiklavými a šedými (depresivními) barvami jsou úžasné. Hlavním plusem tohoto komiksu je to, jak vás neustále udržuje v pozoru, jak se postupně dozvídáte víc a víc a stejně pořád nevíte ani polovinu toho, co se vlastně děje. A ten otevřený konec knihy vás jednoduše donutí k tomu, že si druhé pokračování budete muset koupit. Brilantně napsaný a originálně nakreslený komiks.
  • choze
    choze25.1.2016 15:08ZERO #01: Krize
    Scénář není vůbec špatnej a evokuje mi Ennise nebo Kingsmen, ale postavy mě nezaujaly a moc mi nesedla ani ta střípkovitá struktura, podpořená různými kresebnými styly, z nichž má každý něco do sebe. Takže to na mě působí chytře (a jako slušný rozjezd potenciálně zajímavé série), ale zároveň odtažitě.
  • louza
    louza30.11.2015 15:25ZERO #01: Krize
    Moderní špionážní thriller se sociálními, historickými a geopolitickými aspekty a s přesahem do sci-fi. Autor zvolil asynchronní styl vyprávění, kde přeskakuje mezi jednotlivými obdobími i fázemi příběhu. Postupně odhaluje čtenáři střípky celé mozaiky a ten si pak dává dohromady celek. Kniha balancuje někde na pomezí alternativního pojetí a mainstreamu. Scénář je dostatečně intelektuální, aby byl hluboký, ale nespadá na úkor zábavy do neuchopitelného éteričného metafyzična jako třeba The Surface. Kresba je stylová a srozumitelná i když občas karikaturní. Klobouk dolů před grafickým designem Kotových knih, který je jedním slovem k sežrání. Nápad s různými kreslíři pro různá čísla je sympaticky poťapný, ale celkem i funguje a dodává knize svojskou vícerozměrnou patinu. I když je Zero spíš tím z přístupnějších děl Aleše Kota, je i na americký mainstreamový trh, kam je patrně cílen, poměrně progresivní a na českou scénu už téměř avantgardní. Dá se spekulovat o tom, zdali je česká scéna na něco takového připravena. Zatím se zdá, že jde spíše o záležitost pro fanšmejkry a nezbývá než počkat na masové procitnutí.
  • willis
    willis25.9.2015 16:59ZERO #01: Krize
    Nemůžu si pomoct, ale tohle je strašně klišovité. Žádná originalita (tajný agenti???), navíc postavy jsou, i díky kresbě, dost nepřehledné. Nic co by mě nutilo přečíst si druhý díl.
  • Richie
    Richie19.9.2015 20:59ZERO #01: Krize
    Kniha je na pultech již nějaký ten pátek ale já se k tomuto fascinujícímu dílu dostal až nyní a musím konstatovat že jsem dostal přesně to co jsem chtěl a mé očekávání splnil na jedničku. Ano jedná se vcelku o akční komiks s připomínající J.Bonda a ano objevuje se v něm jak násilí, spousta krve, vulgárních slov a jedna necenzurovaná soulož. To vše ale k tomuto příběhu patří a celé to dokresluje i stylo á kresba která díky pěti skvělím kreslířům tomu dává grády jak kresbou jednotlivých příběhů tak jejich barevnosti kdy zapadajį jednotlivá políčka hezky do sebe. Někoho ten styl může otravovat ale mě zde vše sedí a čtení si skvěle užil. Obálka na to že se jedná jen o paperback je tištěná na tvrdém papíře a vnitřní listy zase na křídovém. Takhle má podle mě vypadat kvalitní komiks. Celkové grafické zpracování na jedničku a když vemu v potaz že je to dílo mladého českého autora který na svůj věk umí tento příběh jak odvyprávět tak i prodat, oba palce nahoru. Již teď se třesu na další díl.

  • DEmnoG
  • Lenny
    Lenny mecenáš28.3.2015 16:33ZERO #01: Krize
    I když asi chápu, co se Kot snaží Zerem sdělit, nebavilo mě to. Originální prostředí jednotlivých misí táhne k zemi nudná hlavní postava bez špetky osobnosti a neustálé vraždění nevinných.

    Recenze od 36:30
    http://www.mixcloud.com/ondrakral52/komiksov%C3%A9-bubliny-27-recenze-bez-hudby/
  • Kapis
    Kapis mecenáš9.3.2015 09:08ZERO #01: Krize
    Velké překvápko, bavilo od začátku do konce a jsem zvědav, co to teda vypustili na ten svět. Potenciál dalšího pokračování je obrovský, i když mi kresba vždy neúplně seděla, je to svižné, svěží, svlažilo to mou mysl. Když jsem slyšel i podcast s A. Kotem, tak jsem si všechno trochu více spojil...no, vytvořil si ten náš Ostravák pěkného hrdinu. Bravo, tleskám, další díl vyhlížím netrpělivě!!
  • rooty
    rooty30.12.2014 00:19ZERO #01: Krize
    Tohle má grády - dynamická jízda s nápaditým scénářem, pro mě jedna z nejlepších věcí roku 2014. Střídání kreslířů je parádní, všechny styly mi k daným příběhům přesně sedí. Moc se těším na další díl.
  • Flash
    Flash mecenáš30.12.2014 00:07ZERO #01: Krize
    Jooooo,tak to je pecka. Americký comics psaný evropanem. Jde to z toho prostě cítit. Taky,jaký američan by vzpomínal finského snipera,když,ani neví kde Finsko je. Celosvětová hra se tu rozjíždí pěkně. Zápletka motá pěkně hlavu a s každým sešitem dostáváme víc a víc odpovědí a otázek. Kresební styl parádička. Jediný mi moc nesedl 2. sešit. Dlouho sem nad tím uvažoval a nezklamalo. Jediné co sem nepochopil je ta internetová adresa po 4. sešitě. Nic jsem tam nenašel. 4,5* dát nejde a zaokrohluje se nahoru,takže 5*.
  • Fry
    Fry admin25.12.2014 09:46ZERO #01: Krize
    "ZERO #01: Krize" - První vánoční komiks přečten!! Nešlo odolat luxusní obálce, formátu a nejspíše i zpracování takového kartónového čtení. No, ale s dějem je to trošku horší... ze začátku mi poměrně dlouho trvalo, než jsem vůbec naskočil a věnoval se tomu, co se vůbec děje, ale ve výsledku je první kapitola fajn, druhá se máchá ve vodách dětství, ta byla super, tedy až na závěr... Třetí je absolutně nejlepší!! Čtvrtá na to, jak výbornou kresbu má je poměrně nudná a pátá mě snad nudila úplně. Spisy na konci sešitů a galerie obálek na konci - bomba!! Je to horší jak DMZ, ale dám tomu ještě aspoň jednu šanci... Za mě 4*!
  • Schramm
    Schramm23.12.2014 23:09ZERO #01: Krize
    Tak toto mi káplo do noty! Nebýt střídání kreslířů, dávám plnou palbu. Bohužel, občas styl kresby s dějem až moc kontrastoval na můj vkus. Co ustojí Sandman, Zeru imho škodí. Přesto se jedná v mých očích o jeden z nejlepších komiksů roku 2014.
  • felis
    felis mecenáš19.11.2014 09:56ZERO #01: Krize
    Špionážně / politický / scifi akční thriller, asi jako když James Bond potká Brutální Nikitu. Příběh který vidíme podvacáté, ale přeci tentokrát trochu jinak. Ačkoliv jsou jednotlivé kapitoly propojeny, je možné je číst zcela samostatně. Každá je kreslena někým jiným a volba kreslíře vždy hezky podtrhuje jejich vyznění. Tím Zero připomíná například Global Frequency od Warrena Ellise. Krom agenta Nuly se tu odhaluje ještě pár dalších klíčových postav. O jejich osobnostech, historii a o detailech celé organizace se zatím dozvídáme jen pár útržkovitých informací, které jsou ovšem dostatečně zajímavé na to, aby se člověk mohl těšit na další porci. Potenciál celého příběhu a světa je zřejmý a určitě časem vykrystalizuje nějaká hlavní dějová linka, kterou zatím není příliš vidět. Asi mám novou oblíbenou sérii.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.11.2014 10:40ZERO #01: Krize
    Zajímavá směs špionážní bondovky a sci-fi politického thrilleru. Zajímavé jsou též pokaždé jinak nakreslené kapitoly, přičemž si ovšem někdy říkám: není to moc hnusné? Jinak smekám, že se podařilo Čechovi navázat spolupráci s Američany, i když nejsem schopen s to posoudit, jak moc velkou díru do světa to udělalo. Mám takový podivný pocit, jakoby se komiks pohyboval na hranici profesionality a amatérismu, mainstreamu a androše, vymazelnosti a ulítlosti, propracovanosti a naivity. Každopádně četlo se to pěkně, jsem moc rád, že Crew jde do dalšího titulu...

    Celkový dojem: 70%
  • kaylin
    kaylin3.11.2014 08:48ZERO #01: Krize
    Ano, klidně si kupte "Zero" - a teď nemyslím ten druh coly - proto, že ji psal český autor, ale nedostanete jen knihu, která vyšla původně v USA a podílel se na ní Čech. Předně dostanete knihu, která vás zaujme postavami, komplexním světem, promyšlenou zápletkou a vývojem, který vás nadchne. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/11/776-zero-1-krize-80.html
  • Walome
    Walome mecenáš23.10.2014 10:08ZERO #01: Krize
    Jsem si říkal "hm, všichni to veleběj proto, že je to nějakej kluk z ČR", ale omyl! Je to vážně dobré. Je to teda neoriginální (tajný agent co nemá mít emoce, co se otočí proti své organizaci), ale dobrá kliše fungují, když se dobře uchopí. Což se Kotovi povedlo. Kresba je dobrá, jedna kapitola je trošku karikaturní, ale to vůbec nevadí. Je to dynamický, má to švih, má to dobrou pointu na konci booku, je to fajn :)
  • Toe
    Toe admin22.10.2014 15:39ZERO #01: Krize
    Dynamičtější "100 nábojů" křížené s Millarovou "Secret Service" a seriálem "Fringe"? Paráda! Slupnuto na posezení a velká čekačka na další!
29491133
Četl/a (91)
2scha, 3DD!3, anka, Baffman55, batoo, ben_bella, bierce, binnmode, Bronn, calvin10, Chaolinek, charvos, chcita, cyboy, daon, Darker, davidek, Daw8ID, DEmnoG, Doncek4321, Draco nobilis, Final, flipflop, Franta z Čokolády, Fry, Garp, Gregory47, hellblazer, hromotlk, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, James, jankie, jiskra, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, Kapis, kaylin, Keno, kinak, Lachvos, lacoste, Le Porello, Light, ludek.n, luky.kuky10, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, Martinb, MEGA, mineralk, namdnas, Noci, oleav, Paldini, pearlxjam, pechna, punisher, radimisko, RadimNemec, raimi, RaptoR, robert.hladil, RR, RudyRod, S4TW, Schramm, sedw, Spacecore, start05, taidana, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tiba, Toe, Tony TwoDee, trudoš, vita, Vojtěch 393, VXP, Walome, xflori01, Zeebonk, zgrywus, zlejzmrd
(176)
2scha, 7eleven, adam.ra, anka, antiimini, Ashek, Azbest, Baffman, Baffman55, batoo, BeeSee, bierce, binnmode, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, BreakingAway, bronxik, Bubsy, burzum, Calvin Klein, calvin10, Chaolinek, charvos, chcita, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, daon, davidek, Daw8ID, DAxik, deefha, delsemela, DEmnoG, disclose, Doncek4321, doophy, Draco nobilis, dvoracekpetr1, farnhajt, fel68, felis, filemon, Final, Flash, flipflop, Fos4, FrAnK, Franta z Čokolády, Fricki, Fry, Fylyppos, goldschmidchen, Gregory47, hellblazer, hromotlk, Hulik, hyba1991, hypermlok, Infarkt, invape, Jak, James, jankie, jiskra, jones1240, KadetJaina, kallenved, Kapis, Karel Sec, kaylin, KdG, Keno, komik.sx, konous, kubosos, lacoste, Le Porello, Lenny, listr, Lobok257, Lojza, lopik, luky.kuky10, maara, Mamut12, mangan, Mariohurbanek, markic, Martinb, Marvin, Matyeos, Mauzr, MB, MEGA, merhyx, Mikei, mineralk, monty.cl, moris.cz, MP, Mr.Plysh, mrkirby, namdnas, NecRoman, netvor, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, OldaB, Olesh, OwerLord, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, Pekario, podzimator, Poseidon1978, punisher, Qee, Raijin, raimi, RaptoR, Ricarderon, robert.hladil, RR, RudyRod, S4TW, Saiffer, Schramm, sedw, segy, shyANDROID, Skot, sleepless, songoku, Spacecore, StanleyHu, start05, stepan.tichy, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, Thurin, Tialster, Tiba, Toe, Tony TwoDee, trudoš, Velkej šéf, vita, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, vteco, VXP, WereWolf, Wiruss, xflori01, xintax, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zeebonk, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (11)
Agent24, barthez, Braindead, choze, FatMonster, husakpetr93, J.T.honza, MartinV, normsko, okbook, skepsi
Shání (2)
FatMonster, normsko
Nabízí (7)
BreakingAway, deefha, Final, MB, monty.cl, pavel, radimisko