Důvěru v lidstvo dal do zastavárny a peníze za ni propil, ve znaku má škodolibost a sarkasmus je pro něj univerzální odpověď na všechno. Ano, to je cynický korektor, který své poznatky z opravování cizích paskvilů, rady i názory na život sděluje světu prostřednictvím stejnojmenného stripového komiksu.

V bezmála sto padesáti stripech obsažených v knize vás rozebere, poučí i pobaví. Pokud byste ani pak nebyli přesvědčeni o tom, že sebevědomí autorů chutná nejlépe zalité jejich slzami, má v zásobě ještě řadu speciálů a bonusů. A aby toho nebylo málo, dovolí vám Vilém s Janou nahlédnout do zákulisí prostřednictvím mnoha poznámek, vysvětlivek či jazykových perliček a v neposlední řadě také komiksovou sérií o tvorbě Korektora nazvanou Autoři.

Takže: Pozor na chyby!

Scénář
Jana Kilianová (Yuffie), Vilém Koubek
Art
Jana Kilianová (Yuffie)
Obálka
Jana Kilianová (Yuffie)
Žánry
stripy
ISBN/ISSN
978-80-259-0321-6 (Plus (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 195 mm
Tisk
černobílý
Váha
220 g
Stran
112
Cena
169 Kč
  • Schramm
    Schramm26.2.2015 20:59Korektor
    Lehký nadprůměr. Souborné vydání bohužel ukazuje jistou zacyklenost, resp. fakt, že Korektor má dost úzké mantinely. Obzvláště do kontrastuje ve srovnání s Hajzlem.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin11.2.2015 09:38Korektor
    Na fejsbůku mi to přišlo vtipnější. Bůček prozradí kreslířskou plochost líp a copy paste styl vadí už u třicátého stripu. Stereotypie? No, on ani Hajzl nebo Anjel nehýří tématy a originalitou. Stereotypie je fajn. Vždyť i Dilbert sjíždí vlnu korporátního humoru desítky let a furt se tomu smějem.
  • vachudik007
    vachudik0074.2.2015 23:53Korektor
    To že články do českých zpravodajských deníků dělají roboti nebo dobře placené agentury na to už jsem si zvykl,ale doufám,že se to v budoucnu nebude dělat s komiksem :-(nebo snad ano ?
  • jh666
    jh6666.12.2014 12:48Korektor
    Na tyhle stripy jsem narazil úplnou náhodou. Ale když jsem začal číst, zastavil jsem se až u konce. Takže kniha pro mě byla povinnost.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.11.2014 18:12Korektor
    Další povedené stripy z českých luhů a hájů... pobavil jsem se několikrát dokonce tak, že to bylo minimálně i vidět (rozuměj smál jsem se). Pravda je, že některé pointy jsou trochu omleté, či se zde lehce opakují, ale samotné téma je vynikající.

    Celkový dojem: 70%
  • kaylin
    kaylin18.11.2014 07:29Korektor
    "Korektor" je jedním z nejlepších českých stripů, ale přesto mám k němu určité výhrady. Kromě toho, že je to opakování některých vtipů a point, je to i omezenost tématu. Strip se v podstatě zaměřuje pouze na korektora a jeho pohled na lidi, ale stripy o češtině a o tom, jak je przněna, zde chybí. Přitom si myslím, že i z toho by se dalo něco vytřískat. Pravda, sem tam tu nějaké ty narážky na češtinu jsou, ale z korektorské praxe bych si představoval víc perliček. Ale o tom asi tenhle strip moc nebude. Bojím se však toho, že tím se nemá kam posunout a brzy se stane stereotypním, anebo prostě skončí. Ke knižnímu vydání lze snad vytknout jedině to, že stripy jsou celkem malé, nadále se však čtou dobře. Bonusy jsou zajímavé a místy docela zábavné. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/11/787-korektor-70.html
4762