Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Joker je zpátky. S jeho obličejem sice není všechno v pořádku, ale úsměv má na něm stále jako přišitý a hlavu má plnou nápadů, jak zničit Batmana. Tentokrát to hodlá vzít opravdu důkladně. Nestačí mu zničit temného rytíře. Chce zabít všechny. Zvládne Batman zachránit město a především všechny své blízké?
Už třetí kniha z opěvované série Scotta Snydera a Grega Capulla. Pokud jste si mysleli, že nemůže být nic větší nářez než Soví tribunál a Soví město, tak vás tenhle komiks vyvede z omylu.

Obsahuje sešity série Batman (NEW 52) #13-17 (říjen 2012 - únor 2013)

Scénář
Scott Snyder, James Tynion IV
Art
Greg Capullo, Mark Simpson (Jock)
Ink
Jonathan Glapion
Barvy
David Baron, Francesco Plascencia (FCO Plascencia)
Obálka
Greg Capullo, Francesco Plascencia (FCO Plascencia)
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-265-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
479 g
Stran
176
Cena
449 Kč
Originál
Batman #03: Death of the Family (DC Comics, 2013)
Varianty
Batman #03: Smrt rodiny (paperback) (2014)
Batman #03: Smrt rodiny (pevná vazba) (2014)
  • Cinema Ranger
    Cinema Ranger18.1. 14:39Batman #03: Smrt rodiny (paperback)
    Krapet lepší jak Soví město, ale čekal jsem větší náhul.
  • mAGiic
    mAGiic editor5.3.2021 00:09Batman #03: Smrt rodiny (pevná vazba)
    Na začátku pomalejší tempo, které se zvyšuje se vzrůstající Jokerovým šílenstvím, příběh má koule, je tu hodně vražd, ale nějaké šokující momenty vyplývající z názvy knihy nečekejte, ty tady totiž nejsou. Finále je hodně klišovité a celkově konec kazdí celkový dojem z tohoto booku. Kresba Capulla a Jocka krvavá a v případě detailů Jokerova obličeje dostatečně odporná. Slabší 4*
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš16.12.2020 08:28Batman #03: Smrt rodiny (paperback)
    Je to super. New 52 po skvelom Sovom tribunáli (ktorý zrejme bude budúcou klasikou) a po predsa len jemne slabšom pokračovaní Sovie mesto (ktoré zrejme až takou budúcou klasikou nebude) prichádza s tretím dielom. A do Smrti rodiny nenastupuje nikto menší, než legendárny, slávny a totálne kultový megapošuk Joker. A je v takej dravej a brutálnej forme, ako ešte nikdy doteraz. Hoci sa objaví plno záporných (Hádankár, Penguin, Mr. Freeze...) a aj kladných postáv (celá Batmanova „rodina“), prím hrá Joker a jeho psychologický (a občas aj fyzický) súboj s Batmanom. Ich vzťah je fascinujúci a šialený. Nie sú to typickí nepriatelia. Ako keby sa navzájom potrebovali a nevedeli/nedokázali bez seba žiť. Smrť rodiny je plná odvážnych a riadne temných momentov, ako je vyvraždenie policajnej stanice, rôzne kože postŕhané z tvárí a pár vcelku detailných priestrelov hláv. Preto ma zamrzelo, že finále nebolo až také ohromujúce, ako som čakal (SPOILER čakal som, že sa pôjde na doraz a fakt sa bude umierať, ale nie, nakoniec Batman vštekých úspešne zachráni a aj Joker, ako vieme, sa skôr či neskôr zasa vráti SPOILER). Napriek slabšiemu koncu, ktorý nenaplní mimoriadne vysoké očakávania je to super diel, takmer 90%.
  • trudoš
    trudoš editor7.7.2020 08:47Batman #03: Smrt rodiny (pevná vazba)
    Konečně Batman, co má grády. Ucelené album, kde se člověk neztrácí ve víru starých či nových postav a zároveň není opomíjena návaznost na ostatní alba napříč netopýřím univerzem. Vývoj událostí přitom dává perfektní smysl.
    Joker je zde doslova bestiální a doprovodné kraťasy skvěle dotvářejí atmosféru děsu, kterou do srdcí hrdinů, padouchů i čtenářů zasazuje jeho šílenství. Jediné co zamrzí, je neschopnost redaktorů DC dovolit rapidnější zásahy do kánonu, protože zápletka k nim přímo vybízí. Právě díky tomuhle ústupku pak celá ta paráda skončí maličko klišovitě, s ne zcela využitým potenciálem. Přesto si finále udržuje heroický glanc, jak se na Batmana sluší a patří. Pro mě tak rozhodně mnohem zajímavější, než předchozí etuda se Sovím tribunálem. Co bych ale Scottu Snyderovi vrátil k přepracování, je přílišná Waynova nerozhodnost, případně tendence obhajovat své skutky před ostatními. Tohle zcivilňování se k Temnému rytíři nehodí, mám raději nekompromisní kamennou tvář Franka Millera.
  • Norri
    Norri mecenáš3.6.2020 21:53Batman #03: Smrt rodiny (pevná vazba)
    Absolutně masakrózní, drsné, děsivé, geniální a kulervocí. Neskutečně jsem si to užil od začátku až do konce. Nemělo to žádné slabé místo a všechno tady fungovalo na jedničku - od příběhu a scénáře až po kresbu.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.4.2020 19:39Batman #03: Smrt rodiny (paperback)
    Dohanim Snyder resty... Smrt rodiny jsem četl dřív než Morrison run, ale nenapsal jsem si k tomu nic a i ten Morrison run jsem četl cca před měsícem, takže se teď vracím... Pamatuju si, že jsem neměl extra výhrad, bohužel mě to nechytlo, to je největší mínus, páč kdyby jo, dám jasných 5*. Takhle jednu úvěru v konečném součtu... Ale co se týče kresby,, tak luxusní, jak capullo, tak jock jedou na plný obrátky, hororový nádech a špína je suprově zobrazena. Joker je dobrej zabiják a ta tématika se mi líbila. Scenaricticky je to výborně vymyšlený, bez vážných chyb (nepobral jsem teda, jak se přesně dostal Batman z kádě s kyselinou a na konci je trochu prepalenej - ale min než je u Snydera obvykle) a příběh je dobře vykonstruovanej a opět obohucuje mytologii kolem batmana... Na konci je jedna brutal scéna a dalo by se říct, že když je tohle Batman z hlavní série, tak to Snyder pořešil dobře, ale být tohle jednohubka a mít na konci volnou ruku + nesrat se s tím a udělat z jokera totalku, tak by se jednalo o parádní knihu. Obálky s přebalem Batmana/wayne, joker s xichten by byly super. Nejlépe ještě v kůži. :) Na joker oko odkazují v komentu Batman r.i.p., dávám 4*
  • Palebras
    Batman vs Joker…Na scénu vstupuje maniakální šílenec, který se svým umem, bude pokoušet srazit Temného rytíře na kolena.. Ústřední zápletka týkající se smrti rodiny, slibuje pořádnou dávku emocí a beznaděje. A tohle taky čtenář dostane Příběh a jeho samotné vykreslení působí dost hororově, což určitě přidává na celkové atmosféře. Tento komiks se rozhodně řadí mezi to úplně nejlepší, co u nás od Snydera vyšlo.. Má všechno co má mít. Joker je zde vyobrazen jako ultra super psychopat, který si ostatní psychopaty maže na chleba. Šílenost z tohoto komiksu přímo přetéká, ale to je jen a jen dobře. Určitě bych řekl že se jedná o jedno z nejlepších a nejšílenějších střetnutí mezi Batmanem a Joker.. Jasný plný počet
  • Multiverzum
    Multiverzum18.8.2019 11:42Batman #03: Smrt rodiny (paperback)
    Ak by bol koniec taký drastický, ako som čakal, určite by šlo o jednu z najzásadnejších komiksoviek. Takto je to „len“ špičkový nadpriemer.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/batman-3-smrt-rodiny/
  • Spacecore
    Spacecore18.7.2019 05:32Batman #03: Smrt rodiny (paperback)
    Nejlepší komiks s Jokerem, co jsem doposud četl? Možná. Osobně jsem nikdy nepodlehl Jokerovu kouzlu a mám radši jiné Batmanovy padouchy, ale tady na mě zapůsobil silně. Od začátku Snyder šlápne na plyn a nepustí až do konce. Akční psychologický drama s až hororovou atmosférou. Jasně, nic zásadního se nestane, ale ani nemusí, superhrdinské komiksy jsou seriál a jako takový se nemůže neustále měnit, jde o jiný úhel pohledu, který autor předloží a zábavu a to tady působí opravdu silně. Líbilo se mi to víc než tribunál, bylo to fakt perfektní.

    Po přečtení třech knih je vidět, že Snyder Batmanovi rozumí, má ho rád a umně umí zkloubit vše, čím Batmanem je, od nočního rytíře, přes hi-tech stratéga až po symbol gotického městského hororu. Můžete si vybrat, co baví zrovna Vás víc a to tu je. Špica.
  • kotouczech
    kotouczech20.6.2019 14:10Batman #03: Smrt rodiny (paperback)
    Tenhle horor já můžu.
  • blackJag
    blackJag admin8.4.2019 12:09Batman #03: Smrt rodiny (pevná vazba)
    "Vítej ve svém trůnním sále, Baťooo! Kde se dějí zázraky!"

    Baťa se tu skloňuje poměrně často a ta asociace s papučářským gigantem je nemístná, ovšem tady člověk nesmí dát na písmenka (stejně jako když v komiksech s Kapitánem Amerikou je na tuto postavu pořváváno Cape, neznamená to umírněnou nadávku odkazující ke kastrovanému kozlovi, ale familiérní formu superhrdinského jména), ale jaksi věřit fonetice (Béťooo! Viléme! Jarmilo!).

    Ok, teď už máme jasno, že nejde o životopisné dílo o molochu ze Zlína, ale o záznam dalších eskapád oblíbeného okápěného hrdiny z Gothamu. Ústřední téma? Rodina! Ne, nebojte, Bruce Waynea nepokousal Dominic Toretto, to jen za ty věky, kterými se již Batman prokousal (čerstvě oslavil kulatý 1000. sešit), mu stačilo nabobtnat "příbuzenstvo" - a světe div se, Baťovi na té bandě kreténů skutečně záleží! Toho chytře využije Jocker a to, co dělá, dělá stylově, vražda střídá vraždu, skutečný danse macabre, plán temný a záhadný jak samotná Frankensteinova kráva, aby... aby to v závěru Snyder všechno pěkně pokorně spláchnul do hajzlu. Nemám tolik načteno, abych si mohl dovolit dávat ocenění, ale nebylo tohle svého času Vyměknutí roku?

    K jasným kladům knihy patří obálky, kresba obsahu není špatná, ale podle bonusových ukázek v tužce bych řekl, že dobarvení jí moc nepřeje - neurážející mainstream, který měl navíc. To, co v knize chybí určitě, je nějaké uvedení do situace - před Sovami jsem tu potřebu necítil, tady se Jocker vrací pro xicht, který si odřízl, jako cože? Aspoň odstavec to chtělo, teď budu muset googlit :-)

    60%
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin2.3.2019 18:17Batman #03: Smrt rodiny (pevná vazba)
    Ten Joker, to je ale svůdník! Už to není žádný sladký "puddin´", ale absolutní donchuán. Proč jen si ten ošklivý Báťa nedá říct? Vždyť by tu mohlo vzniknout něco krásného a čistého! Místo tanečního čísla končícího hlubokým francouzákem a ještě hlubším průnikem pod kostýmy dostaneme alespoň scénu u Reichenbašských vodopádů. To taky ujde. A bod navíc za Zappu.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš24.9.2018 13:05Batman #03: Smrt rodiny (paperback)
    Prvé diely od Snydera boli vychválené ako niečo extra kvalitné a patria vraj k tým najlepším komiksovým Batmanom ever. Soví tribunál mi prišiel ako fajn začiatok a bol som zvedavý na Sovie mesto, to ma však veľmi sklamalo, ale dal som Snyderovi ešte jednu šancu a znovu sklamanie. Komiks Smrt rodiny to mal zo začiatku dobre rozohraté. Démonický Joker zaujal, no potom nastupovalo na scénu zbytočne veľa postáv, kreslíč Jock kazil dobrý dojem z Capulla, a temný príbeh sa uberal dosť nelogicky ďalej až vyvrcholil veľmi mäkkým finále. Keby mal Snyder aspoň gule a zakončil to celé tak drsne ako to celé rozohral, ale nie. Koniec je znovu rozprávkový a dosť to pokazilo môj dojem. Takže s Batmanom od Snydera som skončil.
  • Thurin
    Ze sovích dílů jsem nijak vystřelený na měsíc nebyl, ale tohle je jeden z nejlepších batmanovských příběhů. Parádní Joker a kresba.
  • JohnyG
    Capullovu kresbu prostě můžu. Je radost na to koukat. Příběh je mnohem komornější, bez odboček a retrospektiv. Joker nahodil opět slušnou atmosféru - jeho motivace a průpovídky sice nedávají mnohde vůbec smysl, ale je to Joker, vyšinutý magor, takže proč by to vlastně mělo dávat smysl? Jenže jsem čekal celou dobu, že ty střípky úchyláren jako jsou zapálení koně a tancující dozorci do sebe nakonec zapadnou... a ono nic. Spíš je to taková přehlídka nesouvisejících nápadů. Atmosféra a kresba to vyváží na 4*.
  • Komiksum
    Tak a je to tu, vrátil se Joker. Po úžasném Sovím Tribunálu a slabšim (přesto výborném) Sovím Městě se vrací na scénu Batmanova nemesis, tentokrát bez obličeje. Snyder skvěle buduje atmosféru, Joker je správný magor a Batman vlastně úplně neví co dělat protože Joker je vždy o krok napřed. Capullo opět dělá perfektní práci na kresbě, na Králi zločinu se doslova vyřádil, vypadá správně děsivě. Na scénáři se podílel (stejně jako na Sovím Městě) James Tynion IV, a dělá solidní práci. V sérii hostuje jako kreslíř také Jock, jehož kresba se mi strašně líbí. Podtrženo sečteno, Snyder vytvořil začátek série která jistě brzy získá status "kultovní záležitost". Nebudete schopni to odložit, napětí a zvraty jsou neskutečné. Škoda, že to Snyderovi nezůstalo i do dalších knih, ale to je jiný příběh. Hodnotím sakra kladně, určitě to stojí za přečtení.
  • Filik
    Naprostá dokonalost. Scott Snyder Batmana umí a tady je to vidět. Joker je za mě nejlepší postava od DC a tady je napsanej opravdu skvěle. Je to magor a skoro z něj jde strach. Ať se jakkoli snažím, na tomhle komiksu nemůžu najít chybu. Jeden z nejlepších komiksů co sem kdy četl.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš23.3.2018 10:56Batman #03: Smrt rodiny (pevná vazba)
    „Joker je zpátky. Nahodil ksicht a rozhodl se vyznat lásku svému arcinepříteli. A ten z toho nemá zrovna radost. Smrt v rodině je milostný dopis fanouškům netopýřího universa.“

    Více zde: http://edblok.blogspot.cz/2013/06/batman-death-of-family.html
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.1.2018 23:36Batman #03: Smrt rodiny (paperback)
    Oproti knize 1 a 2 pro mě už trochu zmatek a dost často jsem měl pocit, že nevím, o čem je řeč. Kde se vzal Joker a proč má takovou pifku na Batmana. Jeden z mála příběhů, který potřebuje jistou dávku znalosti doprovodných příběhů. To je velké mínus, jinak celkově opět super jízda a Joker je v netradičním pojetí výborný. Pořád vysoká kvalita batmanovských příběhů.
  • karl173
    karl173 mecenáš21.11.2017 21:55Batman #03: Smrt rodiny (paperback)
    Tenhle komiks je pro mě prvním setkáním s Jokerem a jelikož čtu zatím jen hlavní sérii nového Batmana tak je to 3 komiks s Batmanem. První polovina komiksu byla pro mě rozporuplná. Začátek fajn, v dalším sešitě pak trocha nechápavosti a trošku pokles v příběhu. Poté se to začínalo zas vracet k lepšímu, aby to nakonec začalo vrcholit v něco skvělého a konec byl pro mě zatím to nejlepší co jsem od Batmana četl. Bylo to podobné jako konec Sovího tribunálu. Pocit že jsem dostal něco co jsem chtěl a že zároveň mohu přemýšlet o tom co bude dál.
    Kresba byla opět skvělá a musím Capulla jen pochválit a kdykoliv od něj něco uvidím nejen o Batmanovi rád do toho půjdu.
    Celkově bych komiks shrnul takto. Nebýt slabšího středu dal bych i vyšší hodnocení ale bohužel mě komiks nevtáhl na celou dobu čtení a tak bych ohodnotil 85%.
  • Gustik5
    Co mě osobně mrzí, je nedotaženost některých nápadů a chvíle, kdy je vidět že se Snyder musel brzdit, aby nedošlo k něčemu opravdu velkému… Smutné zkrátka je, že v mainstreamovém komiksu jsou určité hranice, za které si tvůrci nemohou dovolit zajít. Zabití zásadního charakteru je věc, která se stává zřídka, a když už k ní dojde, málokdy je tomu natrvalo. Naopak zpravidla dojde k návratu do výchozího statutu quo… Navzdory tomuto značně limitujícímu omezení se Snyderovi podařilo docílit i tak mrazivého konce, kdy je samotný název knihy v konečném důsledku naplněn mnohem děsivěji, než by bylo stažení obličeje, či něčí smrt. Klín hlodajících pochybností a rozvratu vražený přímo do srdce Batmanovy rodiny totiž funguje právě tak, ba možná i lépe, trvaleji. Více zde: http://nafilmu.cz/2017/05/komiks-batman-smrt-rodiny-2014-joker-bez-tvare/
  • Vojtěch 393
    Vojtěch 39319.4.2017 12:49Batman #03: Smrt rodiny (paperback)
    Od závěrečných scén jsem možná čekal, že opravdu někdo umře, takže jsem byl lehce zklamanej, ale jinak se teda Snyder po Sovách opět předvedl a vytvořil novodobou klasiku. Zmínit je třeba i geniální ztvárnění Gothamu, Jokera i Baťi a jeho famílie od Grega Capulla.. Parádička, za mě 90 %.

  • Vojtěch 393
    Vojtěch 39319.4.2017 12:49Batman #03: Smrt rodiny (pevná vazba)
    Od závěrečných scén jsem možná čekal, že opravdu někdo umře, takže jsem byl lehce zklamanej, ale jinak se teda Snyder po Sovách opět předvedl a vytvořil novodobou klasiku. Zmínit je třeba i geniální ztvárnění Gothamu, Jokera i Baťi a jeho famílie od Grega Capulla.. Parádička, za mě 90 %.
  • Luigim
    Bylo to dost dobré. Ale bez ztráty kytičky se to přece jen neobešlo. Příběh je dobrý a má to i dobrou kresbu. Joker byl opravdový magoro-psycho-šílenec. Ale je tam až nějak moc záporáků a tím se zbytečně odpoutává pozornost. Škoda, že tam nebylo víc scén s Harley Quinn. Mimochodem tu společnou rodinnou večeři si na konci dát mohli a ne každý najednou výmluvu.
  • Fry
    "Batman #03: Smrt rodiny" - Vychvalovaná šeď ?? Možná to chtělo trochu zbrzdit, možná tomu chyběla trocha napětí, možná to mělo celé dopadnout jinak. Snyder a jeho Batman je taková karta na nejistotu. Jednou mu to fakt žeru (Soví tribunál), po druhé trochu klopýtne (Soví město) a na potřetí si možná ukrojí až moc velké sousto. Přece jen, kdo chce v dnešní době sledovat boj s Batmanovým arcinepřítelem na pozadí pouhých pěti sešitů? Stejně mi ve výsledku nepřipadá, že by celá událost měla nějak velký význam, když nakonec dopadla tak jak dopadla ... A to množství dialogů? Ehh, průměr v rámci komiksů, nadprůměr u nás ... Za mě 3*!
  • Fimi
    Fimi mecenáš21.3.2016 12:44Batman #03: Smrt rodiny (paperback)
    Naprosto výborné, takovej důstojnej bratříček Soviček, jen mě trochu zklamala skutečnost, že Joker nedotáhnul práci do konce...jinak super
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš13.1.2016 15:05Batman #03: Smrt rodiny (pevná vazba)
    Jak Batmana zrovna nemusím a předchozí dvě knihy byly pro mě přinejlepším komiksový průměr, tak Snyderův Joker mě teda rozhodně baví. Nejde ani tak o ten uřízlý ksicht, ale poprvé jsem u Snyderova Batmana viděl kreativní záblesk, díky kterému jsem měl poprvé pocit, že ho psaní alespoň chvilku baví. Akorát prokrista, najměte mu někoho, kdo za něj bude psát závěry. Dnes už typický Snyderovský konec vyšumí tak nějak do ztracena jako smradlavý prd a Smrt rodiny není výjimkou.
  • sedw
    Výborný Batman, který mě bavil hlavně vykreslením Jokera. Temný a napínavý příběh, úžasná kresba. Konec se sice na zbytek příběhu uplně nechytá, ale nemyslím si, že by byl špatný, naopak je to podle mě tím, jak dobrý je zbytek komiksu a proto je to mírný kontrast. Rozhodně mi však zážitek nepokazil, prostě tradiční konec bez nějakého epického rozuzlení. Za mě plný počet a Snyder mě pořád baví!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.3.2015 18:18Batman #03: Smrt rodiny (pevná vazba)
    Atmosférická záležitost, ve které se Joker zblázní snad více než je u něj obvyklé. Jedná se též o komiks, u kterého mi ani příliš nezavází Batmanova suita, kterou skutečně nemusím (možná proto, že jsou skoro pořád mimo hru). Dokonce se i vedlejší legie záporáků jenom tak lehce mihne, což oceňuji. Vzájemné patetické a zamilované proslovy mezi Batmanem a Jokerem se daly číst a kresba byla fajn. Batman zase nezklamal.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.3.2015 18:18Batman #03: Smrt rodiny (paperback)
    Atmosférická záležitost, ve které se Joker zblázní snad více než je u něj obvyklé. Jedná se též o komiks, u kterého mi ani příliš nezavází Batmanova suita, kterou skutečně nemusím (možná proto, že jsou skoro pořád mimo hru). Dokonce se i vedlejší legie záporáků jenom tak lehce mihne, což oceňuji. Vzájemné patetické a zamilované proslovy mezi Batmanem a Jokerem se daly číst a kresba byla fajn. Batman zase nezklamal.

    Celkový dojem: 70%
  • DEmnoG
  • Bubsy
    Další Snyderův Batman s atmosférou která by se dala krájet. Tentokrát s prapůvodním arcinepřítelem, který je ještě o něco šílenější a děsivější než obvykle. Po Sovím tribunálu a Sovím městě sice trošku slabší, ale pořád skvěle čtivý comics. I kdyby Vás snad na chvíli nebavil děj tak dokonalá Capullova kresba Vaší pozornost rozhodně udrží. Možná celkově knize neprospívá množství vedlejších postav (sidekicků a záporáků), protože ten příběh je vlastně jen o nich dvou a jejich vztahu. Příběh to možná maličko rozmělňuje a ruší.
    Jinak mě, ale atmosféra Snyderova Batmana moc baví a těšim se na další batmanovský kousky tohodle chlapíka.

  • Lenny
    Lenny mecenáš3.3.2015 22:52Batman #03: Smrt rodiny (paperback)
    Komiks s úžasnou atmosférou a skvělým přístupem k Jokerovi (idea Gothamu jako království se mi moc líbí). Bohužel to kazí závěr a úplně mi nesedl ani samotnej Batman.
    Recenze od 9:00
    http://www.mixcloud.com/ondrakral52/komiksov%C3%A9-bubliny-25-recenze-batman-liga-spravedlnosti-y-ot%C4%8Dina-before-watchmen/
  • Lenny
    Lenny mecenáš3.3.2015 22:52Batman #03: Smrt rodiny (pevná vazba)
    Komiks s úžasnou atmosférou a skvělým přístupem k Jokerovi (idea Gothamu jako království se mi moc líbí). Bohužel to kazí závěr a úplně mi nesedl ani samotnej Batman.
    Recenze od 9:00
    http://www.mixcloud.com/ondrakral52/komiksov%C3%A9-bubliny-25-recenze-batman-liga-spravedlnosti-y-ot%C4%8Dina-before-watchmen/
  • Final
    Final mecenáš5.1.2015 15:15Batman #03: Smrt rodiny (paperback)
    Plně souhlasím s baatchou níže. Status Quo uz tak nějak k nekonečným komiksovým řadám patří. Není to zásadní komiks, ale zajímavý rozhodně je. Soví tribunál bavil víc, dávám. 80%.
  • baatcha
    Vedení DC: "Pane Snydere, napište nám Batmana, co se bude dobře prodávat. Ať se tváří aspoň tak zásadně jako Kameňák, ať je to šokující, hodně dramatické, použijte tam veškerá oblíbená příběhová klišé a nezapomeňte na tu scénu s netopýrem v okně. Hlavně se ale nesmí cokoliv stát s postavami." Spisovatel: "Aha. Takže to má být zásadní příběh, ve kterém k ničemu zásadnímu nedojde? Nevznikne tím strašně hloupý a nudný komiks? Nebudou čtenáři naštvaní?" "Ale kdepak, čtenáři milují status quo. Kdybyste v nich vzbudil nečekané emoce, ještě to budou probírat na internetu a mohlo by to pokazit prodejnost." "Chápu. Takže co kdyby se to celé jmenovalo jako nějaký klasický příběh, třeba... Smrt rodiny? To by mělo přitáhnout davy!"

  • J.T.honza
    Potenciálním čtenářům radím dvě věci - nemít velká očekávání a přečíst si předtím Batman Zastrašovací taktiky, ze kterých tenhle příběh vychází, ačkoliv to nikde není výslovně napsáno.

    Ve výsledku ale můžu po dvou Sovích dílech konečně naplno chválit. Joker se vrací se skvělým plánem, u kterého je správně děsivý, jak se od Jokera sluší a celé je to dost nepředvídatelné a čtete to se zatajeným dechem a obavami, co vás čeká na další straně. Kresbě nemám co vytknout, s příběhem i jeho finále jsem spokojen, byť ten závěrečný souboj byl trochu zvláštní. Celkově ale super knížka, vše je přehledné, srozumitelné a přitom dostatečně inteligentní na to, aby vás to donutilo přemýšlet a hledat mezi řádky to, co není úplně explicitně řečeno. Kdyby všecky knížky s Batmanem byly takovéto, nemám námitek.
  • choze
    Joker se vrací, aby zlikvidoval všechny, na kterých Batmanovi záleží... wow, tak tomu říkám originální zápletka! Kam na to ty lidi chodí, nevíte někdo? Ale co už. Jen kdyby Batmanovi nezáleželo hlavně na jeho velmi otravné netopýří omladině, které tu likvidaci upřímně přejete. A kdyby se Joker konečně přestal nudně blábolivě vykecávat!!! Opruzujícnějšího Jokera než tady fakt nepamatuju. A jelikož jde o Batmanovský komiks, samozřejmě se tu musí zaskočit na návštěvu polovina jeho padouchů... A finále je tak vyměklé, že se tomu ani nechce věřit. Takže v jednotlivostech (zohyzděný Joker, Jokerova karta...)a kresebně je to fajn, ale jako celek je to po nedokonalém, ale solidním Sovím tribunále/Sovím městě (slušný příběh s kvalitními nerecyklovanými padouchy) značné zklamání.
  • Flash
    Flash mecenáš30.12.2014 20:46Batman #03: Smrt rodiny (pevná vazba)
    Nebojím se tvrdit,že jeden z nejlepších Batmanů v ČR. Moderně pojatý Batman,s celkem nečekanou zápletkou a skvěle pojatým Jokerem.Výhoda oproti filmům je,že Joker,zde nemusí být až tak realistický a tento comics nahlíží do nitra jeho narušené duše. To co zde rozehrává za hru,je vážně ze začátku nepředvítalné a naprosto šílené a neklade si malé cíle.Jediné co je nevýhoda,je asi poslední sešit. Zdůvodním to takto,opravdu,když book čtete,tak si furt říkáte,ty vado jak to dopadne a musíte číst dál. No a ten poslední sešit z toho dělá takové klišé. Ale to je obecně v comicsech,jelikož se nemůže stát nic zásadnějšího asi. Ale jak říkám,tohle je povinnost a jestli se neprodává tohle, tak už fakt nevím co by mělo. (v rámci Batmana)
  • rooty
    Po slabším Sovím městě se Snyder opět zvedl do obrovských výšin. Napínavé od začátku do konce - prosím více takových Batmanů.
    V minulém díle mi dost vadilo střídání kreslířů, tady naštěstí kraluje Capullo a jen na pár stranách pomáhá Jock, ale ten mi svým špinavějším stylem vyhovuje.

  • brkowycz
    brkowycz26.12.2014 15:14Batman #03: Smrt rodiny (paperback)
    Když se českými internetovými vodami přehnal hype ohledně Snyderova Batmana, bez váhání jsem koupil oba dva díly Sovího tribunálu a byli pro mě z velké části velkým zklamáním. Snyder v nich ukázal, že nápady by měl, ale jeho finále bylo příšerně brakovité, jmenovitě pasáž, kdy vyčerpaný Batman probodený mečem skrz na skrz umlátí k smrti záporáka, který přežil pád z budovy. Achjo.
    Dal jsem šanci Smrti rodiny spíše kvůli názvu, protože slibuje smrt hlavních postav. Fakt mě u Batmana nebaví ta smečka sidekicků, i když Snyder jak v Tribunálu, tak tady ve "Smrti" ostatní členy "Bat-rodiny" nenechává pomáhat Batmanovi, ale jaksi fungovat samotné o sobě, zatímco Batman si svoje případy řeší sám, což docela všechny ty Robiny, Nightwingy a jiné Bat-děti staví do poměrně snesitelné role. No zkrátka, nebyl to ani tak Soví tribunál, co by mě motivovalo do další koupě, jako spíš název a asi o to víc jsem byl překvapený.
    Joker je zde fakt odporné hnusné monstrum, které Batmanovi solidně zatápí. Kolem hnijícího obličeje mu létají mouchy, Snyder připraví pár opravdu děsivých scén s Jokerem, celkově to má velmi hororový nádech. Nejedná se o nějak převratný drsný díl, který by obracel naruby Batmanovo universum, ale jde zcela jednoznačně o jeden z nejlepších dílů Batmana, které jsem kdy četl. Nečtu Batmany od BBartu, ale od Crwe jsem četl snad všechny a zřejmě je kromě příběhu "Kameňák" nejlepší, co doposud vyšlo. Napínavý příběh, kdy stojí Batman proti arcipadouchovy, jehož šílenost je na míle vzdálená čemukoliv, co jsme kdy viděli. Joker je více démonem než člověkem, zrůdou, která doslova naservíruje Batmanovi jeho rodinu na stříbrném podnose. Co se mě týče, další díl si koupím, protože TENHLE Snyder mě přesvědčil, že má na to napsat chvalitebný díl Batmana.
  • jh666
    Snyder je opravdu třída. Sice to není tak dobré jako Soví tribunál, ale Soví město to překonává. Joker je tady zpodobněn opravdu skvěle (lepší byl jen v TDK) a je nejděsivější jako ho znám. Capullova kresba je jako vždy výborná. Trochu horší mi přišla kresba vedlejších příběhů, v GA: Rok jedna mi Jock přišel lepší. A potěšilo cameo Harley.
  • kaylin
    Nakladatelství Crew má nos na to, co by mělo vydat, a rozhodně si z "The New 52" vybralo tu nejlepší možnou sérii, kterou DC Comics vydává. Scott Snyder se pomalu stává scenáristickou legendou, která nechce jen jednoduché příběhy, ale chce dát čtenářům něco pořádného, něco, co je chytne za vlasy a nemusí, ani kdyby křičeli. A čtenáři chtějí ještě víc. To je dobře. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/12/800-batman-smrt-rodiny-100.html
  • Staník
    Souhlasím s příspěvky níže. Smrt rodiny je hustý psycho, z dosavadních trilogie od Scotta Snydera mě třetí kniha nadchla nejvíce. Děkuji také třetí knize k tomu, že mě přesvědčila k nákupu třetího Detective comicsu, který se Smrtí rodiny částečně souvisí. Koupí tohoto komixu / nejlepšího novodobého Batmana v ničem neprohloupíte, pro každého fandu je koupě Snyderovy série povinností!
  • erik
    Krása! Nádhera! Mňamka!

    Neveril som, že ma súčasné fabrikanty v komikse ešte dokážu nadchnúť, ale Smrť rodiny to dokázala. Diabolský Joker, zúfalý Batman, prosto geniálne. Príbeh (áno, má to príbeh a skvelý) drží a nepustí až do finále. Kým Sovie mesto bolo priam tragicky šablónovité, tu sa Snyder, zdá sa, mohol pohrať so vzťahom Batman-Joker bez obmedzení. Jasné, keby to bol špeciál, kde by sa splnili všetky Jokerove zámery, bol by to asi najlepší Batman všetkých čias, takto je to iba parádna jazda, ktorá nenaruší zabehnuté komiksové série. No a čo. Nič sa nerozpadáva v hlúpych zvratoch, príbeh graduje, je desivý až hororový (Joker je fakt ksicht na pohľadanie, hlavne, keď mu Batman jednu vrazí) a najmä, vydrží brilantný až do konca. Kresba nemá chybu. Ani v doplnkových príbehoch.

    Asi najlepší novodobý Batman.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš13.11.2014 02:00Batman #03: Smrt rodiny (paperback)
    Soví tribunál byl o dost větší nářez. Ale furt dobrý. Pokud chcete Batmana, který má hlavu a patu, je to ten od Snydera. Ovšem pozor, takhle "ukecaný" komiks tu nebyl už dlouho. Takového textu se dneska v bublinách prakticky nevidí. Ale je to text dobře napsaný, takže paleček nahoru. A co se týče kresby - opět skvělá. Capullo umí. A Kopřivův překlad taky dobrý.
117681961
Četl/a (174)
123peta, 2scha, 353638, 3DD!3, adam, Al0f0k, Alfi, Alfred, AlmightyMates , autokineton, Azik2586, Babany, Baffman55, Bedou, Benny, Blackhand47XD, Blockholm, borknagar1, Bronn, CaptainMarty, Caylen-Tor, Chaolinek, charvos, chcita, Cinema Ranger, ConanVJ, CoVseNerdit, Craxx, crewni.konzerva, cyboy, D.K.Logic, dajik, daon, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , deadpool, Dejweez26, Denis, Denis1996, Doctor_Sk, Draco nobilis, Duracell, dvory, Dzoglik, erik, Final, Flowtek, Fr3d_K, Garp, georg, Georgíno J., gezic, Giskard, Goldfinch, Golem, Gregory47, Gustik5, hatapka, hellblazer, Himlik, Hugin, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jabba, Jack, jajsemviktor, James, japes, JaroKakashi, jh666, jindroush, jiskra, JohnyG, Joker189, Kaaos, kadas97, Kadin, karl173, kaylin, kendor007, Kiko, kinak, kindanerd, Kiwi1902, Komiksum, kotouczech, Kubix, kuzz, Lachvos, lantan1, Leo159, Libča, Librarian, Loks19, Lord Baltimore, Lukasitch, Mara7, Martin.imr, Mates17, Matthew, me, mearez, MEGA, Mercurio, mgeralt, Mike-sh, Mleako, MonsterGyre, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, NylKasbri, oleav, Olesh, ondra kenway, Palebras, pavlosson, pearlxjam, Petr, petrik1710, Petrisko911 , Pietro26, Piros0013, Pizza Guy, PrastenejCitron, punisher, puolpm, radimisko, rewkon, Rezet, Rinter, rizecek33, Sagikkun, Saint of Killers, sala, Scaleo1, Schramm, Sharick, Shpeckk, Sick666, Sikk, SkillJam, slavik38, Spacecore, Spike, Štěpán_Murdock, streeter, Symbi, T3ss, taidana, Tawax , Tiba, tomas.my, tomkalhotka, Tomket.Tom, Tomski, Tomzany, tukak, TZcomics, Václav Mikula, vita, Vojtěch 393, w3cMarkus, Walome, WEAPONE, Wiw, Zavulon, Zbysek2410, Zjew, zlejzmrd
(295)
2scha, 353638, 7eleven, adam, Aerchel, afri, Alfi, Alfred, AlmightyMates , andik007, ArmadOon, autokineton, Azik2586, Babany, Badgu.y1902, Baffman, Baffman55, Bedou, BeeSee, Beng.D, Benny, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, borknagar1, bourgeois, brkowycz, Bubsy, burzum, buscheer, CaptainMarty, Caylen-Tor, Chaolinek, chcita, choze, Clarkos, Cody, ConanVJ, CoVseNerdit, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, Dali, daon, daredevil99, Darker, davidek, Davidos402, DAxik, dcpatr , deadpool, Denis, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, DoctorWho, doophy, Draco nobilis, dr_benway, Duracell, dvory, Dzoglik, eliera, Er.Nest, Erich, erik, Famozní, farb, faster86, felis, filippo, filosh, Final, flashpoint, Flowtek, Fr3d_K, Fréza, georg, Georgíno J., gezic, Gibby, Godsmacker, Goldfinch, Golem, Grebenda, Gregory47, Gustik5, hatapka, Hebled, herbert, herrman, Honzin, Hugin, hyba1991, I.am.geek, ikshorm, Infarkt, Izmir Čupr, J.T.honza, Jabba, Jack, Jack043, JackOneil, jajsemviktor, Jak, jakub186, James, Jáňa, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jerry67, jh666, jindroush, jiskra, Joker189, Jonathan Arbuckle, jones1240, Kaaos, Kačer Donald, kadas97, KadetJaina, Kadin, Karel Sec, karl173, kaylin, kendor007, keNNoslaw, Kiko, kindanerd, KINIMODUS, Kiwi1902, Knuckless, komik.sx, Komiksum, konous, Kouzelnik7, Kubix, Kunden, Lamahe, Libča, Librarian, lifi, listr, Lojza, Lokas1998, Loks19, LuckyLjuk, Luigim, m.jedle, Macek78, Majinek, Malachias, Mamut12, Mara7, maravenger, Martin.imr, Marvin, Matej-29, Mates17, matohan, Matthew, Maxianimal, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, mgeralt, Michael Jarkovský, Mike-sh, mimo_provoz, misa, Mitak, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, moris.cz, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, mrkirby, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, NylKasbri, Nyxxie, o2t2, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Pafouk, Palebras, pata, paulmuaddib, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, Pekario, perper, Petr, Petrisko911 , petrsimcik, Pietro26, Piros0013, punisher, puolpm, Quintana, Radek Blacksad, RadimNemec, Radkos, Raijin, razielus, rewkon, Rezet, Rickettsia, Rinter, rizecek33, RodRoder, Roiser, Rumburaq, Saiffer, saja, sala, Salien, Saran, Scaleo1, Schramm, seezeethree, Sharick, Shpeckk, shyANDROID, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, SkillJam, Skot, slavik38, slothest, SmoothNCool, Spike, Staník, stanleystar, Stlucius, streeter, superheroesstuff, suricattaontheway, T3ss, tacmud, taidana, Tiba, Till, TIM.biker, tomas.my, Tomas024, Tomasino79, Tomate, tomkalhotka, Tomket.Tom, Tommy Monaghan, TommyBOYER, Tomski, Tomzany, Toren, Traum, tukak, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, Valis, vallyslayer, vita, Vítek, vrazdinek, Wakker, WEAPONE, willis, Wiruss, Wiw, xai, xintax, xspeed, yogi, yojimbo, Zavulon, Zbysek2410, Zíďas, Zjew, zlejzmrd
Chce (23)
ArmadOon, Braindead, CHester Turner, DamianG, Doppelganger, DracoAn, FatMonster, Fida, Fricki, henrycruel, Horstik, illy, Lobok257, mozzu, Netorack, okbook, pdfak, PrastenejCitron, predek, Sebastian the wise, segy, spot, Zelvak
Shání (3)
DamianG, FatMonster, pdfak
Nabízí (7)
bourgeois, buscheer, Denis1996, Draco nobilis, Fox01, Lojza, Luigim