Vysoce vyspělé africké království Wakanda chrání už po celá staletí jeho vznešený král - bojovník Black Panther. Teď je to současný král T'Challa, kdo musí svůj lid ubránit před novými nájezdníky, kteří by jeho zemi chtěli připravit o neuvěřitelné zdroje.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 50. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Black Panther (Vol. 3) #1-6


Scénář
Reginald Hudlin
Art
John Romita Jr.
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
588 g
Stran
180
Cena
219 Kč
Originál
Black Panther (Vol. 3) 1-6 (Marvel)
  • ludek.n
    Kdo je Black Panther? Řekl bych, že samotná duše černého kontinentu, povýšená na hrdinský ideál. V Reginaldovi Hudlinovi se rozhodně nezapře filmový režisér a scenárista. Má snahu dělat věci jinak, moderně, dynamicky a od základů. Pro vstup do Wakandského království snad ani neexistuje lepší materiál, než právě tento komiks. Jsou tu pohromadě primitivní rituály, náboženství, technologie, politika, boj a samozřejmě superpadouši v čele s Drápem. Snad jen ten rytíř na bílém koni už je nadsázka tak monstrózní, že až hraničí s kýčem. Dialogy fungují skvěle a i samotný lettering je přehledný a čtivý. Romitova kresba je jednoduchá, místy až strohá. Prosta jakýchkoli extravagancí se může zdát skoro až nudná, nicméně stále si drží solidní úroveň klasického stylu. Snad jen matrixová vsuvka se moc nepovedla a vypadá jak z 60. let. Suma sumárum: oceňuji ucelený příběh braný, jak se říká, od píky, zajímavé postavy, dialogy, celkové pojetí.
  • louza
    Kniha velmi pěkně uvádí čtenáře do světa Black Panthera. Ač moderní, ve zkratce reflektuje všechny základní události a origin hlavního padoucha. Ve chvíli, kdy je Wakanda napadena prapodivnou úderkou padouchů ale příběh ztrácí glanc. Chvílemi jsem přemýšlel, jestli je ta která scéna míněna vážně, nebo je to satirický vtip. Romitova karikatura vtipkování spíš jen nahrává. Jinak nic proti. Je to svižné, čtivé, ale to finále mohlo být přece jen trochu uměřenější a k postavě, která je v podstatě černošským Capem důstojnější.
  • trudoš
    Velice povedené představení legendy významné ikony Marvelovského univerza. Komiks jako takový postavu sice příliš nerozvádí, ale dozvíme se kdo, odkud a proč, což je při prvním kontaktu nejdůležitější. Samotný příběh pak funguje samostatně, třebaže jde o nově rozjetou sérii z roku 2005. Black Panther tu má charakter neústupného hrdiny, který jde klidně přes mrtvoly, je-li přesvědčen o správnosti svého cíle. Hodně se podobá slavnějšímu Temnému rytíři, když tedy člověk přijme jeho hříchem takřka neposkvrněnou duši. Skvěle tu také fungují dialogy, moderní odkazy a tolik potřebná nadsázka. Zápletka má přitom i skvěle vymyšleného padoucha, včetně jeho plánů na zničení Wakandy. Když se k tomu přidá ještě americká armáda se zombíkama, je z toho rubanice makabrózních rozměrů. Vytknul bych pouze nezvládnuté finále, jež v kontrastu všech překážek, jaké Reginald Hudlin před T'Challu staví, působí krapet odbytě. Je to jako by Godzilla končila tím, že uklouzne na banánové slupce a zlomí si vaz.
  • Fimi
    Tohle se mi líbí, skutečně povedené...asi nejlepší Panther u nás, čest tomu Aaronovi ale tento je prostě lepší..
  • Blackhand47XD
    Nejslavnější příběh o kočičákovi funguje na výbornou. Skloubení moderního světa s tím starým hezky funguje. Na Pantherovi se mi vždycky líbilo, jak řešil politiku, duchovno apod., prostě hrdina, který myslí přesahuje všechny ostatní.
  • Darth Raelchi
    Jako moderní origin příběh je to dobré, kresba je prověřená a pořád kvalitní, ale jaksi ne a ne zapadnout. Nějak mě to nechytlo a nemohl jsem se do toho nějak ponořit. Přijde mi to všechno jako účelové. Ukážeme tohle a tamto, jak řekla kdysi Lisa Simpsonová, cosi v čemsi... Ve finále mi to zbylo jako průměr. Přitom je to dobré, ale jaksi mi to nepřišlo a ve finále to ve mně nezanechalo žádné hlubší stopy.
  • tom99
    Bylo to vůbec moje první setkání s Black Pantherem, nikdy dříve jsem o něm nečetl, o postavě jako takové a jeho přátelích jsem nevěděl nic. Docela mě to bavilo, až jsem byl překvapený. Příběh je zasazen do aktuálního světa s aktuálními problémy. Asi by to spíše chtělo načíst více komiksů, abych věděl, kdo je kdo, protože se přiznám, že jsem se místy ztrácel u určitých postav.
  • karl173
    Skvělá akční jednohubka s Black Pantherem, která ukazuje něco málo o kultuře i historii Wakandy. Škoda že to v tomhle směru nešlo více do hloubky a nakonec se z toho stala klasická akční věc, která ale na druhou stranu dokáže zaujmout a vtáhne vás do děje. Děj má několik stran které se začnou postupně proplétat. Ačkoliv na některé strany se tu až moc nedostane. Největší prostor zde dostane skupina záporáků. Záporáci jsou zajímavým mixem, ale přišlo mi že je autor jejich profily moc dobře nepodchytil, i když i oni v některých pasážích dokážou zaujmout. Tedy až na nemastného neslaného Black Knighta, u kterého mi sice potěšila jeho přítomnost, ale jeho vystoupení jsem čekal trochu větší, když už se tam objevil jako jeden z týmu záporáků. A také se mi moc nezdál Rhino, který tu jen pobíhá v příšerném převleku. Nicméně i tak se to velice příjemně četlo mile rád se k tomu komiksu někdy klidně vrátím. Ostatně je to čtivo, které projedete dost svižně. Dopomáhá tomu i přehledná a celkem povedená kresba, které nemám v podstatě nic co vytýkat. Za mě 80%
  • autokineton
    První setkání s Black Panterem a moc se mi líbilo, hlavně ten "historický" úvod a aktuální politický přesah. Klidně bych takových příběhů snesl víc. 85%
  • J.Connor
    Perfektní mainstream. Glosování geopolitiky a rasové diskriminace, byť samozřejmě poměrně mělké, tomuhle formátu sluší. Zápletka bez tradičních hrdinů (kromě Rhina) je velmi osvěžující, stejně jako změna tradičních lokací. Mladej Romita mě sice už tak nedostal jako ve Věčných, ale stále je to velmi dobrý, sošný, vizuál. Až mě tak napadá mé obvyklé stýskání, že bych byl hrozně rád, kdyby někdo začal kromě MDEK vydávat taky evropský mainstream.
  • S4TW
    Black Panther je sama o sobě zajímavá postava, tudíž jsem měl poměrně velká očekávání, respektive jsem byl zvědavý na jeho sólovku. Ve finále jsem dostal docela solidní příběh se zajímavou politickou zápletkou, průměrnou Romitovou kresbou, s pár novými a vcelku dobře napsanými postavami. Příběh si myslím, že se v rámci možností může řadit k těm povedeným, přeci jen Black Panther patří do Afriky a v Africe se moc věcí v Marvel Universe neodehrává, takže v tomhle ohledu bylo trochu těžší zapůsobit, ale nakonec se to povedlo a prostředí černého kontinentu bylo příjemným zpestřením. Když to vezmu popořádku, tak začátek, kde nám je představena historie BP a Wakandy, je zajímavý a rozhodně se zaujal. Pak nastává jakási politická machynérie, která se také povedla a vše je zakončeno invazí a závěrečnou bitvou, který je také OK (skvělý poslední sešit), pár parádních a drsných scén se najde, nějaké ty wow efekty také a velké akční panely též. Vše je jasně nalajnované a funguje to, nějaké větší experimentování tu není a je vidět, že to psal člověk z prostředí filmu a psal to pro možný budoucí filmový námět. Na Romitovu kresbu jsme si již museli chtě nechtě zvyknout, určitě se mu již povedla nějaká díla více, nějaká méně, takže je to spíše solidní průměr, ale pořád ho musím řadit mezi ty nejlepší kreslíře současnosti. Záporáci jsou fajn, je dobře, že byli použiti právě spíš ti méně obvyklý, hlavně chválím Klawa (jeho překlad je úplně zbytečný a hlavně dílu spíše škodí). Black Pantherova postava je zajímavě vykreslena, ale na můj vkus nedostává tolik prostoru, takže pořád velká část je pod rouškou tajemství. Ale rozhodně mu nelze upřít to, že se s ničím a nikým nepáře, jedná se (což mě trochu překvapilo) spíše o tu ostřejší postavu (například jak Wolverine), ale pořád si udržuje jistou grácii. Rozhodně se jedná o povedené představení méně známé postavy, která má velký potenciál na to, aby lidi táhla, na druhou stranu to není úplně převratné dílo, které budete řadit do nějakých top žebříčků, ale zase slibuje pořádnou jízdu v dalších číslech (zde je škoda, že se v češtině nedočkáme pokračování). Ale má očekávání byla tak z 85% naplněna, hurá. Prostě nic převratného či zásadního, ale solidní jízda.
  • jayjay86
    Je to skvěle zpracovaná kniha pro ty, co Panthera vůbec neznají. Je to dobře provedený origin a seznámení s postavou a Wakandou pro dnešní generace čtenářů. Přece jen mladí čtenáři už mají ho*no potuchy o nějaké rasové diskriminaci ne*rů v USA během minulého století a tudíž by asi těžko chápali jak moc, byla postava přelomová, takže původní koncept by už tolik nefungoval, jako kdysi. Nicméně tato předělávka je víc jak postačující a má něco do sebe. Autor vytahuje nejen politická témata, které asi nejsou pro každého, ale podle mě to do této knihy skvěle zapadá. Na kresbě mladej Romita, takže záruka spokojenosti...

    Co mě ale sere! jsou idiotské nápady překladatelů a pokusy o přeložení jmen postav. Co to jako má být? : Dráp, Černý Rytíř? OMG. No more please. Nerad bych se dočkal Úžasného Pavoučíhomuže, Rosomáka, nebo Neporazitelného Ocelovéhomuže. Trochu mi to připomíná ČSR komiksy od Semicu, kde se objevoval Dýka a Plášť :-) No prostě hrůza - redakce Jiřího Pavlovského to zes*ala, jak jen mohla...

    A co mě trochu ještě překvapuje, je postava The Claw/a(Dráp) (kterou i ti největší neznalci znají ze Secret Wars 1). Kam se poděl šílený a samozvaný Pán Zvuku?

    A jako dodatek silný výňatek k zamyšlení na účet USA (ale platí o celém světě), jako ukázka atmosféry tohoto komiksu: ,,...a přiznají tak svou spoluvinu? To si nemyslím. Kdyby jim záleželo na zdraví svých lidí, neprodávali by jim cigarety! "
  • jh666
    Tohle bylo pořádné zklamání. Black Panther patřil k mým nejoblíbenějším postavám v EMH, takže jsem se na jeho první komiksovou sólovku vydanou v Čechách těšil, ale moje očekávání příliš nesplnila. Nejdříve pozitiva. Tím hlavním je samozřejmě Panther samotný. Druhým pak první a ještě docela poslední sešit. Teď něco co nehodnotím ani kladně ani záporně. To je Romitova kresba. Normálně proti Romitovi nic nemám, ovšem po třetím booku za sebou, který kreslil on jsem trochu přesycen (to ale není problém knihy, takže to do hodnocení nepromítám), ale hlavně k Pantherovi mi příliš nesedla. K negativům. Za prvé mi příliš nesedl styl autora, ale to ještě jde. Horší je velké překopání postavy Klawa a docela nudný až příliš na sílu politický obsah, který je finále nepodstatný. Závěrečný vzkaz Panthera americké vládě je dobrý, ale to je asi tak všechno. Poslední hřebíček do rakve knize pak zasadil překlad. Na Kápa jsem zvyklý z Občanské války. Vůdce, Černího rytíře a Radioaktivního muže bych přežil, ale překládat Klawa jako Drápa je na pár facek. Ve výsledku čistý průměr.
  • Walome
    Začátek fajn, pak nuda, pak blábol. Ruce pryč.
  • Fry
    "Ultimátní komiksový komplet #35: Black Panther: Kdo je Black Panther?" - Přesně tak, bez UKK by to tu z 96% nevyšlo a byla by to škoda, tak máme aspoň možnost se seznámit s Pantherem a že je to výborné představení mluví fakt, že se dozvíme všechno, co by se nám mohlo hodit ohledně historie a původu samotného hrdiny. Ve výsledku tedy máme příběh o pomstě Drápa i Panthera! Ten první se mstí za svou ruku a ten druhý za smrt svého otce, všechno krásně zabaleno s dávkou emocí a dokonce i ta "Romitova" kresba se k tomu hodila... A konečně jsem si i "Rhina" pořádně užil (jedna z nejlepších záporných postav)... Za mě 4*!
  • yojimbo
    Čekal jsem něco víc cool, Drsnej Shaft navlečenej v kostýmu Batmana by byl ok, ale tohle... Nebylo to vysloveně špatné, ale Black Panther si zaslouží víc než pár béčkových padouchů, pseudofilozoficko-politické řeči a stupidní dopravní prostředek. Romita tomu taky nepomáhá.
  • erik
    Black Panthera mám zafixovaného ako nepodstatnú persónu občas sa zjavujúcu tu v Avengers, tam v X-Menoch (najmä, čo si vzal za ženu Storm).

    Táto kniha ma však vcelku príjemne prekvapila. Ako jednorazové predstavenie afrického megamana to bolo fajn. Kreslí neprekvapivý Romita, Jr., nič viac dodávať netreba.

    Ozaj, ako sa tam v sprievodných textoch rieši, aký je naj černoch-hrdina, nepadne meno jedinej skutočne zaujímavej černošskej superhrdinky - už spomenutej Storm.
  • Mleako
    Jako seznámení s postavou pro nezasvěcené to funguje dobře, ale jinak je to takovej lepší průměr. Četlo se to dobře, ale nic z čeho bych se posadil na zadek.
  • koudy
    Příběhově nic zvláštního, ale jako upoutávka na cestovku "Wakanda" to není špatné.
  • Lenny
    Ale jo =). Není to nic světobornýho (parta zahraničních zemí a jejich záporáků se snaží ovládnout Wakandu), ale čte se to velmi dobře a jako moderní origin a seznámení s BP to funguje skvěle. I ten Romita mi k tomu sedl (narozdíl od takové Planet Hulk). Jediné u čeho jsem zaplakal bylo počešťování záporáku.
    Hned jsem dostal chuť na dvojku, takže to účel splnilo.
  • Kabukiman
    "A tebe nezvraždili proč?"
    "Škemral jsem"
    Poprvé jsem Black Panthera zahlédl v německém vydání smrti Kapitána Marvela a hrozně mě fascinoval, protože byl mezi těma barevnejma super pajdulákama vzhledem ještě temnější než Batman. Sice se objevil jen na pár stránkách jako jeden z mnoha superhrdinů, ale byl prostě od pohledu HUSŤÁK! Díky UKK se teď dostal Black Panther jako samostatná postava mezi české čtenáře a za to jsem rád. Vždycky jsem byl nadšený, když se na českém trhu prvně objevil nějaký superhero, kterého jsem znal jen ze zahraničních komiksů. V době komiksového sucha to byl vždycky takový malý svátek. Pamatuju si jak jsem nesl domu prvního Spidermana, kterého vydala crew v comicsových legendách. Stejně tak X meny, Wolverina a další... Teď už je jiná doba a neprožívám to tak emotivně, ale stejně nová postava vždycky potěší. Trošku zklamání přišlo když jsem zjistil, že tenhle book je zase kreslený Romitou Jr. kterého nemusím. Ty jeho obličeje mi fakt nesedí. Co se týče samotného příběhu, tak jsem byl celkem mile překvapený. Black Panther mi sice trošku připomínal Fantoma, ale zase ne tolik, aby mi to nějak vadilo. Dokonce mi ani nevadilo, že je Black Panther hip hopovej husťák vymyšlenej hlavně pro černošskou komunitu. My máme Mirka Dušína, američani Captaina Ameriku a afroameričani maj lék na všechny svoje křivdy a mindráky v podobě Black Panthera. A proč ne...nevadilo mi to při čtení, tak ať si maj ty černoši klíďo píďo malej státeček a černýho super pajduláka na kterýho všudevlezlí američani ani nikdo jinej nemá (a to i bez kouzelného lektvaru od druida Panoramixe!). Ostatně bylo docela příjemné, že naflákal i Captainu Amerikovi, který mu tam v rámci "zachraňování světa" přivandroval. Wakanda má naleziště ropy, tak se neni co divit,že se tam ten jejich americkej "záchranář" objevil...:D Jenže Black Panther je takovej hustohustej husťák,že mu namlátil kušnu a poslal do pr...le i celou tu partičku iluminátů,co tahají za nitky dějin. Podtrženo a sečteno, tenhle book se mi líbil.
  • Flash
    Výhoda této knihy je vtom,že na konci v doslovu, je vysvětleno a objasněno proč to ten člověk,co to psal,vůbec napsal. Aspoň to člověku objasní ty jeho myšlenky,které na první pohled nemusí být zcela zřejmé. Jinak co se Black Panthera týče,nepřipadá mi nějak extra cool,jako postava. Někde jsem viděl,že je prý nejbohatší postava v comicsovém světě. Ano to možná je ale je mu to celkem k ničemu,jelikož ten jeho kmen, se do Světa nějak nehrne. Když to shrnu,tak mě tento comics nenudil ale ani nějak extra nebavil. Ale jsem rád,že to tu vyšlo. Bez ukk bych se nedozvěděl,kdo je Black Panther anebo bych musel pátrat v jiném jazyce. Otázka zní, opravdu je tato kniha odpověď na název této knihy? Pro mě částečně a nedivím se tomu,když autor tvrdí,že je to předloha pro film.A do něj,jak víme nejde nacpat všechno.
  • luky.kuky10
    Kdo je Black Panther? Nevím, zda mi to tento comics řádně odpověděl. Čekal jsem od toho něco jiného, opravdový příběh o jeho podstatě. Díky kresbě JRJR mě comics bavil. Hodně se mi líbí politické myšlenky - "když by lidé chtěli vyléčit rakovinu, nejprve by přestali prodávat cigarety" - to prostě dává smysl. Jsem rád, že u nás vyšlo něco s Black Pantherem, snad vyjde i něco dalšího. Každopádně tolik mě to nechytlo. 3 a půl hvězdy.
  • kaylin
    Popravdě, kdyby to nekreslil John Romita Jr., který zde podle mého nepředvádí až tak skvělou práci, což je pro mě překvapivé (není tu mnoho výjimečných panelů, které by mě skutečně chytly), asi mě ani komiks nebude moc zajímat. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/11/793-ultimatni-komiksovy-komplet-35.html
  • baatcha
    Kritika politiky k tomuto komiksu parádně sedla a překvapila mne svou otevřeností, ale právě to je asi to, co dělá Marvel Marvelem - nebojí se bořit zavedené hranice. Co trošku podrývá majestátnost hlavního hrdiny je fakt, že bojuje proti béčkovým až céčkovým záporákům, nicméně autor to dokáže ustát a výsledek nepůsobí směšně. A opět tu máme Johna Romitu jr. a jeho specifickou kresbu, která občas působí nedotaženě a občas na její absolutní dokonalost koukáte s otevřenou pusou.

    A na okraj: Zatím tu ještě nikdo nezmínil vzdělávací funkci UKK, díky níž se čtenář naučí spoustu nových slov. Já se třeba díky tomuhle komiksu naučil krutopřísný výraz HUSŤÁCI!
  • J.T.honza
    Byl jsem na to hrozně zvědavý, ale přiznám se, že po přečtení mi z toho vlastně nic neutkvělo. Sebekriticky přiznávám, že spíš než kvalitou komiksu to může být tím, že jsem to četl v průběhu tří večerů, kdy jsem byl dost unavený a usínal v půlce stránek. Proto asi moje dojmy teď nejsou nijaké a kromě pár politických myšlenek co se mi líbily, si jaksi ani nemůžu vybavit, čím je teda Black Panther specifický a proč bych ho měl mít rád stejně jako třeba Iron Mana nebo Batmana. Časem tomu dám druhou šanci a uvidíme...
  • Schramm
    Pro mě nečekaně příjemné překvapení. Další z komiksů, které by tu bez UKK asi nevyšly a byla by to škoda.
14524022
Četl/a (141)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, ADM1, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, autokineton, Blackhand47XD, blackJag, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, DANT3_, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , Deckard, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, Ejdý1, emanek, erik, ertefol, Fives, Fox01, Fry, Glumal, guseppe, Hønzza, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, J.Connor, Jack, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Knuckless, koudy, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, Mariohurbanek, mart.in, Mart74, Marvin, Matthew, mcezik, me, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, monte walsh, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Norri, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, Petr, petrSF, Pista, punisher, radimisko, raenius, raimi, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, sala, samuelo12, Schramm, SekyCZ, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, slavik38, Snegis, Spike, start05, Symbi, t0mas, T3ss, Tawax , the.kasztan, tom99, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, vishnar, vita, vrazdinek, Walome, xflori01, Yefery, Zahonko, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(333)
-spacilost-, 10milda, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, ADM1, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Ash Pointak, AwatarDK, Azbest, batoo, bboorreekk, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, DANT3_, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, DoctorWho, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Ejdý, Ejdý1, emanek, Erich, erik, ertefol, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, firesnake, firesnake1, Fives, folkemon77, Fox01, Fréza, Fricki, Fry, gezic, Gibby, Glumal, Goeger-Devil007, grinder, guseppe, hahahoho, Hamichal, Hauzina, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.Connor, J.T.honza, Jack, Jack043, James, james dixon, Jay-jay, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jjjirik, jmenujiseradekbouril, johx, jones1240, José, Joshua_T, Kabukiman, KadetJaina, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, keyko, Knuckless, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, kucik, Kunden, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LordFlash, Lord_Arthas, Lucifer, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, malylada, mankoo, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Mart74, Marthy76, MartinV, Marvin, Masinfira, Matio, Matthew, matty87, Maty48, Mauzr, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, MIKER65, Mikko, mimo_provoz, mineralk, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monte walsh, monty.cl, MP, mr.des, Mr.Filch, mttra, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, Olesh, palo, Pán rostlin, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, peposek, Petr, petrSF, PH79, Piros0013, Pista, pk123x, podzimator, Poseidon1978, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, samuelo12, Sappo, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, Schramm, SekyCZ, semi41, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, spagr, Spike, stanleystar, start05, stepan.tichy, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Thongard, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (9)
Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, carlmichael, deadpool, delsemela, Elnie, FatMonster, R3nd4
Shání (1)
Mates17
Nabízí (8)
felda, Fox01, jirin, Kreatik, Pán rostlin, raimi, Sappo, Tommar