Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Mít vlastní vesmír, není žádná legrace – ani pro bývalého vládce Pekel. Světlonoš stojí proti novému ohrožení svého nového světa... a udržení jeho existence vyžaduje neobvyklou spolupráci anděla a ďábla. Lucifer rozhoduje, že všichni nesmrtelní musí okamžitě opustit jeho svět... nebo se na vlastní kůži naučí něco o tom, co to je smrt.

Obsahuje sešity série Lucifer #42-44 (září 2003 - listopad 2003), #46-49 (leden 2004 - duben 2004)

Scénář
Mike Carey
Art
Peter Gross
Ink
Ryan Kelly
Barvy
Daniel Vozzo
Obálka
Christopher Moeller (CMOELLER)
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
horor, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-269-3 (CREW)
978-80-87044-68-1 (Netopejr)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
172 x 259 mm
Tisk
barevný
Váha
660 g
Stran
168
Cena
499 Kč
Originál
Lucifer #07: Exodus (Vertigo (DC Comics), 2005)
  • martin28
    martin2811.1.2023 19:48Lucifer #07: Exodus
    Kniha začíná vskutku epickými ambicemi dvou titánů - zaujmout místo boha a vyplenit Stříbrné město. Následuje příběh z Luciferova nově vytvořeného universa, kde zazáří nové postavy. Ty utváří své vlastní příběhy, které mistr Carey vždy magicky zakomponuje v ucelený příběh. To je ostatně jeho přednost, která zdobí Lucifera od počátku série. Trošku zamrzí, že Samael zde hraje spíše druhé housle, pominu li jeho suverénní vstup v první kapitole. Mazikeen je kořením těchto příběhů a jedna z mála postav, která mne snad nikdy nezklamala. 80%
  • Norri
    Norri mecenáš20.3.2022 23:15Lucifer #07: Exodus
    Exodus je přešlápnutím na místě. Dovětek předchozího dílu, ve kterém došlo ke zlomové události. Exodus je vykřičníkem za oznámením, že Bůh odešel. Přestože zde vyprávění lehce zvolnilo tempo, tak jde stále o nadprůměrnou záležitost. Ať už jde o boj o Boží trůn, nebo o vyhánění nesmrtelných z Luciferova vesmíru, vždy v těch příbězích hrají prim jejich protagonisté. Skvělé postavy zkrátka dělají skvělé příběhy. Tentokrát do sbírky mých oblíbených postav přibyl snovač Thole.
  • trudoš
    trudoš editor27.10.2018 21:07Lucifer #07: Exodus
    Atmosférické a působivé jako vždycky. Mike Carey opět fascinujícím způsobem kombinuje mytologii a mystiku všech národů do jednoho velkého celku a kupodivu mu to bez problémů funguje. Vyprávění přitom plyne ve dvou rovinách, té hlavní (Jehova je fuč a co teď s tím) a spousty vedlejších, týkajících se různorodých jednotlivců. Krátké epizody pak s ústředním eposem často ani přímo nesouvisí, ovšem jak se všechny ty figury všelijak proplétají, mizí a zase se objevují, celé to vytváří úžasnou barokní vitráž, kde každý střípek má své místo. Přestože mě Exodus neoslovil bůhvíjak silnými zvraty (a za tohle prohlášení mě bohové jistě potrestají), pořád se tu něco děje a vývoj událostí se zamotává víc a víc. Přičemž nejlepší jsou právě ty zmiňované odbočky ke zdánlivě nepodstatným postavám a scenériím, jak dokazují hned první dvě povídky Bratři v ryku a Vetkání. Careymu se přitom skvěle daří navázat na původní sandmanovská alba, která ještě nebyla plná metafor, ale i nějakého toho skromného děje.
  • faster86
    faster8626.8.2018 11:13Lucifer #07: Exodus
    První část s titánama mě nějak moc nebavila, ale zbytek knížky je super. Líbí se mi jak Carey vymyslí z ničeho nic postavu (jakoby nesouvisela s příběhem) a pak ji perfektně zakomponuje do děje.
  • Fimi
    Fimi mecenáš1.6.2017 23:08Lucifer #07: Exodus
    Tak tohle mělo fakt jiné tempo než Domy Ticha, nemohl jsem se odtrhnout od čtení, opravdu super kniha. Luciferovi teče do bot, ale i přes to si drží svou hrdost a nenechává nic zdát. Sakra tohle je snad nejlepší serie co u nás je k mání....a konečně Lilith
  • sedw
    sedw17.1.2016 19:10Lucifer #07: Exodus
    Další výborný Lucifer, ovšem stejně, jako v předchozím případě, se nejednalo o Lucifera ve vrcholné formě. Oba příběhy, i přes skutečnost, jaké turbulentní změny se ve světě odehrály, byly poměrně klidné a co se týče posunu děje, šlo spíše o drobný krůček. Z celého komiksu však bylo znát, že se chystá něco velkého, tak snad to v příštím díle vypukne. Celkově mě víc bavil první příběh s titány, druhý však rozhodně nezklamal. Vždy se rád vracím do světa Lucifera a ani teď tomu nebylo jinak, opět se mi dostalo nadprůměrného zážitku, který nebyl dokonalý pouze z toho důvodu, že to v případě Lucifera jde ještě lépe.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš7.8.2015 20:10Lucifer #07: Exodus
    Aktuálně jedna z nejlepších sérií, jaká u nás vychází:).

    http://kulturio.cz/recenze-komiks-lucifer-exodus/
  • Lenny
    Lenny mecenáš17.5.2015 10:55Lucifer #07: Exodus
    Po slabším minulém dílu je Lucifer zpátky v plné parádě. První příběh s titány je skvělej, v druhém lehce fíleroidním bohužel Světlonoš mizí ze scény a prostor opět dostávají vedlejší postavy (nic proti nim ale Lucifer je Lucifer). Výborná série
    Recenze od 40:01
    http://www.mixcloud.com/ondrakral52/komikov%C3%A9-bubliny-29-recenze-zakl%C3%ADna%C4%8D-superman-nespoutan%C3%BD-%C5%A1moulov%C3%A9-a-dal%C5%A1%C3%AD/
  • Schramm
    Schramm16.5.2015 15:11Lucifer #07: Exodus
    Přeslap? Vata? Ale notak. Něco mi říká, že správné sousloví bude spíš ticho před bouří... Uvidíme.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.1.2015 10:56Lucifer #07: Exodus
    Nevím, nějak mé nadšení z Lucifera trochu vyprchává. Do jisté míry souhlasím brkowyczem, že dva titáni jsou fakt troubové a nikdo nemohl čekat, že by Luciferovi či snad Michaelovi mohli ublížit... též takové to patlání zápletek a nových postav už trochu nefunguje, i když toto nekonečné, mýtické a surreálné (či nadreálné) čerpání z lidské fantazie a imaginace miluju a obdivuju. Ale lesbo fakáč Mazikeen v nebi pak už nevyznívá ani drsně, ani vtipně, nemá to tu luciferovskou rebelskou noblesu, se kterou umí poslat všechny ostatní do patřičných mezí... takových momentů je tam mnohem více, sám Lucifer se nějak změnil, patrně kvůli tomu, že jeho plán se trochu hatí. Ale i přesto všechno komiks nezatracuju a těším se na další díl. Snovač byl skutečně zajímavá postavička.

    Celkový dojem: 70%
  • brkowycz
    brkowycz23.1.2015 11:21Lucifer #07: Exodus
    První Careyho zřelný přešlap.

    Hospodin se poroučel někam mimo a s ním jakoby zmizela veškerá zábava. První příběh má dva záporáky, kteří jsou nemastní, neslaní. Jsou spíš k smíchu, než že bych z nich šla hrůza. Bohužel autor je bere hrozně vážně a snaží se nám vnutit, jak jsou to mocné bytosti a jak Luficerovi zatápí. Vůbec to nefunguje, navíc se do toho tahá cestování časem, které do tohohle typu příběhů podle mne nepatři. Rozhodně mi nepřišlo, že by fungovalo. Vyvrcholení si Carey prkaticky vycucá z prstů, asi zjistil, že mu dochází stránky, nebo nevím.

    Druhý příběh je vycpávka nejtěžšího kalibru. Přátelství mezi chlapcem a podivnou bytůstkou mě nebavilo, vyhánění bytostí mě nudilo. Naprostá vycpávka, klidně by se vešla do jednoho sešitu, ale je natažena na tři. Zajímavé pokračování naznačuje až závěrečný rozhovor Lucifera s anděly. Tam mě to hodně navnadilo na pokračování u kterého věřím, že si na něm Carey zase dal trochu záležet.

    Všeho všudy to není sračka. Je tam cítit taková ta Caryeho lyrika, je zřeltené, že ten člověk má fantazii a bytosti, které si vymýšlí, jsou zajímavé. Příběhy jako celek ovšem nepůsobí jako dílo člověka, který novým a zajímavým způsobem rozvádí svět Neila Gaimana, ale spíše jako Gaimanova 14ti lettá fanynka, která se snaží napodobit práci svého oblíbeného autora.
  • mrkirby
    mrkirby3.1.2015 14:54Lucifer #07: Exodus
    Každým dílem lepší a lepší! Z Lucifera musí mít radost i samotný Pán Snů...
  • koudy
    koudy mecenáš30.12.2014 15:20Lucifer #07: Exodus
    Chytlo mě to hned od prvního dílu a stále drží, ten svět je pěkně postavený a nebojím se říct, že se to blíží úrovni Sandmana.

    Snovač snů je výborné vyplnění pár stránek a i když tohle asi nebude mít na pokračování příběhu vliv, opravdu jsem se u toho bavil/něčím mě to příjemně oslovilo.
    Jsem zvědav na to, kam Lucifera zavedou jeho intriky, protože u něj to nikdy není jednoduché a hlavně jsem zvědav - (spojler!) Mazikeen a její matka??? (spojler!)
  • Kapis
    Kapis mecenáš15.12.2014 10:07Lucifer #07: Exodus
    No, když se na to podívám v delším horizontu, tak vatou by se dalo otitulovat více dílů, ony se ty příběhy mohou zdát že jdou bez důvodů odnikud nikam a nemají žádný účel, to co se děje kolem Lucifera jako by nemělo žádný smysl. Ale ty příběhy jsou tak úžasné a mají hloubku! A hlavně věřím, že se ve finále složí do větší skládačky. Docela mi chyběla Orstonova kresba, snad se vrátí v příštím díle! Snovací samička byla nejúžasnější a nejsympatičtější postava celé knihy, ta byla přímo k sežrání. Vyvíjí se to tedy v malých jakoby vedlejších marginálních příbězích a je to pořád skvělá zábava. Těším se na pokračování a nemůžu za míň než za pět hvězd. Tak už jen dva roky snad a budu vědět kam to celé směřuje.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš8.12.2014 14:26Lucifer #07: Exodus
    Tak já si dovolím nesouhlasit s předchozím komentářem. Vata se v Luciferovi objevila právě minule. Tohle je o dost lepší než předchozí díl, ve kterém se nestalo vůbec nic. Tady už se aspoň projevuje skutečnost, že Hospodyň opustila nebeskou domácnost. A něco se rozjíždí. Lucifer musí jednat. Vrcholem je ale gaimanovská povídka o tkáči snů. Jednoduchý, ale krásný příběh. Tudíž znovu ne, Eriku, nesouhlasím. Vata už tu skutečně byla.
  • erik
    erik8.12.2014 08:42Lucifer #07: Exodus
    Exodus prináša do série niečo, čo sa v nej dosiaľ priveľmi nezjavovalo. Chvíľka napätia... Áno, je to vata.

    Táto náhrada stravy koncentračne utáboreným modelkám navodzuje ilúziu plného žalúdka. Carey sa tvári, že Bohom môže byť každý, len nie prirodzene sa núkajúce bytosti. Ale nebojte sa, je to len naoko, ako keď sa hlad maskuje za redukčnú diétu. Keďže okolo Lucifera obsmŕda viacero postavičiek, ktoré sa tiež patrí vniesť do deja, pobehujú v poslušnom tranze ako (ne)nádejné missky po móle v márnom očakávaní akéhosi kariérneho vyvrcholenia. A čo bežný človek? Ó, je tu chlapčiatko, čo sa, aby bolo dosť strán na kapitolu, zapletie do jednej snovacej romanci. Mimochodom, práve „tkáč“ ma z celej knihy ako jediný emočne zasýtil. Asi sa tam dostal omylom.

    Kresba nevybočuje z doterajšieho štandardu, akurát tie „novobožské“ bytosti mi pripadali skôr na smiech, než že by z nich vyžarovala aura všemocnosti.

    To , že Careymu dôjde dych, sa nikdy nadalo vylúčiť a výsledkom je jednorazová čertovina, ktorá sa dá prečítať, ale to je tak všetko.
38336
Četl/a (115)
3DD!3, Alikkk, anka, Baffman55, Bedou, Benny, binnmode, borknagar1, buscheer, calvin10, chcita, cyboy, dajik, Deckard, DEmnoG, Destiny666, desto, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Džoworka, erik, farnhajt, Final, Fox01, Georgíno J., Glumal, Golem, Grrr, hellblazer, Houbař, house192, hypermlok, IndyP, invape, Jabba, James, japes, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, kapicka, Kapis, kinak, Knuckless, koudy, Lachvos, lantan1, Light, Mariohurbanek, martin28, Martinb, Marvin, Matthew, Matthew, mgeralt, mineralk, miuanek, motycond, MP, mstefl, NecRoman, Norri, oleav, Olesh, Paldini, Palebras, pavlosson, pearlxjam, perak, petad, Petr, Petrisko911 , petrSF, Pizza Guy, Plechy, puolpm, raenius, Rezet, rockyt, rooty, RudyRod, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, Sir_Pete, Skot, Spacecore, Spike, Stara.kryta, start05, syon, taidana, tankgirl, the.kasztan, the_proph, Thurin, Tiba, tricky, trudoš, Ukko, VanTom, vranakx, VXP, Wiw, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(233)
2scha, adam.ra, Alfi, Alikkk, anka, Awakener, Azalin, Azbest, BadBoy, Baffman55, bananzluty, bboorreekk, Bedou, Benny, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, borknagar1, bourgeois, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, charvos, chcita, Corteg, Corvus, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, daniel.cermak, Daniel.rw, Davedd168, DAxik, Deckard, deefha, DEmnoG, Destiny666, desto, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Einstain666 , erik, farnhajt, faster86, felis, filemon, Filip123, filosh, Final, Fox01, Fréza, Fry, Georgíno J., Glumal, Golem, grellenort, Grrr, hanocri, hellblazer, HellWeber, herbert, herrman, Houbař, house192, Hulik, hyba1991, hypermlok, ikshorm, IndyP, invape, Jabba, Jak, jakouback, James, jankie, japes, jett, jh666, jindroush, jiskra, jmenujiseradekbouril, John Wick, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, kinak, Knuckless, komik.sx, koudak89, kubosos, Lachvos, Lamahe, lantan1, Lenny, Light, listr, Lojza, maara, Malachias, Mamut12, mangan, Mariohurbanek, markic, martin28, Martinb, Marvin, Matio, Matthew, Matthew, Maty48, mcleek, meffis, merhyx, mgeralt, mikado, mineralk, mirec, Mitak, miuanek, moiqpiom, MP, MP81, Mr.Plysh, mrkirby, mstefl, Mysak92, mywiel, namdnas, NecRoman, noMster, Norri, octobersa, oleav, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, Palebras, pavel, pavlosson, pavouk, pdfak, pearlxjam, pechna, perper, petad, Petr, Petrisko911 , petrSF, Piros0013, pk123x, porculan, Poseidon1978, puolpm, raenius, razielus, Ricarderon, Rich, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, Saran, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, segy, Sir_Pete, Skot, Slaine, sleepless, songoku, Spike, StanleyHu, Stara.kryta, start05, stepan.tichy, syon, t0mas, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, the_proph, Thurin, Tialster, Tiba, Tomate, Tomket.Tom, Tony TwoDee, TonyT, Traum, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, VanTom, vishnar, Vítek, vranakx, VXP, Wasseg10, willis, Wiruss, Wiw, xai, xintax, xxaannddeerr, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (38)
Abe, Abstinent, Badgu.y1902, besikv, Braindead, chmelus, crush, delsemela, FatMonster, Fida, Fricki, gumidekmedvidek, Horstik, husakpetr93, KadetJaina, Kiko, KINIMODUS, Kitykatyn, Lobok257, Maryl, mikki.maser, Miriyak, Mistak, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, plaštěnkář, Ragnarog, Raijin, RaptoR, Rety, Rezet, Rocksteady147, seeker666, spot, Wakker, WMN, xflori01
Shání (9)
Černá Krysa, Daxik1988, FatMonster, KateM, Kitykatyn, Maryl, Mistak, Nightmare, soulbringer