Komiksový příběh z Divokého západu o židovské moudrosti a důvtipu. Westernová variace na klasické židovské pověsti, chasidské legendy a talmudské učení. Rabi Harvey chrání své město a jeho zbraněmi jsou moudrost, laskavost a humor. Rabi Harvey je částečně starý rabín a částečně tvrdý šerif.

Difitální PDF verze má ISBN 978-80-7511-077-0

Scénář
Steve Sheinkin
Art
Steve Sheinkin
Překlad
Roman Tadič
Žánry
western, ze života
ISBN/ISSN
978-80-7511-076-3 (Volvox Globator)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
145 x 215 mm
Tisk
barevný
Stran
180
Cena
299 Kč
Originál
The Adventure of Rabbi Harvey: A Graphic Novel of Jewish Wisdom and Wit in the Wild West (Jewish Lights Publishing)
  • Lobok257
    Lobok25711.10.2017 10:26Dobrodružství rabiho Harveyho
    Výtvarné provedení podivné až odpudivé. Bubliny s textem naskládané jak se co kde vejde... je to asi myšleno jako nadsázka, ale opravdu se to nepovedlo... Druhá strana je ta mnohem lepší, obsahová, kde příběhy jsou dokonale vypointované, až je člověk na poslední chvíli překvapený, jak je ten rabín Harvey lišácky mazaný. Příběhy o židovské moudrosti jsou nekonečné, a "i když mizerné komiksového zpracování" mi usnadnilo si najít pár chvil k pobavení se nad nimi.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.1.2015 09:57Dobrodružství rabiho Harveyho
    Kniha určená spíše mladším ročníkům, má však takový přesah, že pobaví i dospělého. Jde o klasické židovské příběhy a anekdoty, které představují ten zvláštní specifický humor, u kterého se za břicho zrovna nepopadáte, ale nutí vás k úsměvu a zamyšlení. Syntéza westernu a židovské životní moudrosti je opravdu originální, ale její smysl a význam mi trochu uniká. Westernové jsou totiž jen kulisy, větší smysl této dimenze opravdu nevidím.

    Celkový dojem: 70%
34