Do sluneční soustavy vtrhlo Ego, živoucí planeta, a způsobilo na Zemi bouře dosud nevídaných rozměrů, jež planetu málem roztrhaly na kusy. Co má ale jeho přílet společného s kosmickou bytostí zvanou Sběratel? Na to musí Thor, bůh hromu, přijít dřív, než bude Země zdánlivě nezastavitelným Egem zcela zničena.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 53. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Astonishing Thor #1-5


Scénář
Robert Rodi
Art
Michael 'Mike' Choi
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
514 g
Stran
160
Cena
219 Kč
Originál
Astonishing Thor #1-5 (Marvel)
  • ludek.n
    Slovíčko Astonishing znamená při překladu do češtiny „udivující, ohromující, podivuhodný, úžasný“. A přesně takový je bez diskuze pětidílný Thor v podání pánů Roberta Rodiho a Mike Choie. Samostatná minisérie bez jakýchkoli vazeb na pravidelně vycházející Marvelovskou sérii vidí boha hromu Thora v konfliktu s vesmírnými entitami, které nemají nic společného s Asgardem ani se Zemí. Cizinec i Sběratel jsou přitom Thorovi rovnocennými partnery. Chvíli se mi sice zdálo, že v rámci zápletky působí jejich příspěvek malinko šablonovitě a zjednodušeně, jenže mistr Choi oběma vtiskl natolik fascinující vizualizaci, že jsem zahodil všechny invektivy a nechal se unášet atmosférou. Když jsem se navíc ztratil v očích krásné Zephyr, bylo vymalováno. Choi prostě kouzlí a onen přívlastek ohromující je v jeho případě zcela na místě. Pochválit také musím barvy Franka D´Armata, které jsou jedním slovem úžasné a podtrhují Choiovo snažení o skloubení mytického a futuristického vyznění Thorova světa. Astonishing Thor se už natahoval po páté hvězdě a jen nepochopitelná pasivita a unylost Thorových protivníků jej o ni připravila.
  • MEGA
    Komiks mě bavil. Není to nic náročného a postavy jsou nedotažené a mnohdy jednají chaoticky, ale má to mnoho zábavných momentů (spoiler, např. Thor si to musí rozdat s bohyní větru, aby se dostal ze spárů živoucí planety). Kresba je působivá a k příběhu seděla, jen se mi nelíbil uhlazený Thor. Celkově příjemně průměrné čtení
  • karl173
    Tohle bylo takové zvláštní. Po dočtení se nemohu zbavit dojmu, že jsem právě přečetl retro ze 70. let v moderním hávu a nevím jak k tomu mám přistupovat. Kdyby to opravdu bylo retro ze 70. let, tak by to mohlo být fajn. Představuji si nějakou krásnou kresbu od Adamse, Kirbyho nebo Johna Buscemi. Jenže když ono to je už moderní a tudíž to působí spíš divně. Postavy se tu chovají děsně hloupě a příběh je strašně nedotažený. Obecně pro tento komiks platí, že je takový nemastný, neslaný a pěkná kresba to zkrátka nezachrání. Ale jo, jako jednohubka to asi i funguje. Dávám za 3*
  • Blackhand47XD
    Příběh s planetami je fajn, navíc zasazený do hezké kresby.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.3.2018 23:07Ultimátní komiksový komplet #060: Astonishing Thor
    Naprosto mimo dané příběhové linie, tohle si jede ve vlastním duchu a na vlastní vlně. Koneckonců proč ne, moderních Thor komiksů moc neznám a tohle je zajímavé vesmírné okouzlení. Ženské postavy tam jsou obzvlášť krásné. Příběh je fakt dobrý a nečekal jsem ho, že bude až takový. Fakt dobré. Kreslíř mě mile překvapil.
  • Fimi
    tak kresba se mi moc líbí i když Thor vypadaá jak hrdina z dílny CW ale jinak pěkný, konečně Ego a Collector
  • trudoš
    Výhodou je, že jde o uzavřený příběh, který má hlavu i patu (jste-li tedy otevřené mysli a nemáte problém přijmout myšlenku živoucích planet navzájem se nahánějících galaxií). Stejně tak je fajn, že se člověk nestřetne s paletou neznámých postav, jejichž jména a smysl mu pro neznalost nic neřeknou. Oproti tomu nevýhodou je jednoduchá příběhová linie, gradující bez zásadních překvapení a s celkově nepříliš silným dějovým základem. Bohužel ani Mike Choi se svou chytlavou kresbou celkově nemastný scénář zachránit nedokáže. Ale čtivost bych zase upírat nechtěl, protože ta hodinka u toho strávená, nebyla žádným mučením. Šlape to hezky a Thor pro jednou nemluví jako Mirek Dušín ze starověku. Jako pilíř komiksové historie Marvelu bych to ale nebral, ovšem byly tu už i horší kousky.
    Nedokážu si ještě odpustit výtku na účet zahraničního vydavatele, který tentokrát vynechal úvod do souvislostí, takže kdo se v univerzu nepohybuje trochu déle, uniknou mu drobnosti stran chronologického zařazení.
  • S4TW
    Hodně příjemná jednohubka, kde nám je svět Thora podán trochu z jiného úhlu pohledu. Další sci-fi / fantasy příběh v rámci UKK, kde ovšem není kladen důraz na to, aby všechno působilo převelkolepě a aby to mělo zásadní význam na vývoj celého vesmíru, navíc se to povedlo napsat bez toho, aby tu vystupovalo X známých postav. Je vidět, že se dá napsat příběh o Thorovi, aniž by tam vystupoval Loki, Avengers nebo se vše odehrávalo na Asgardu či Midgardu. A přesto to fungovalo. Moc se mi líbili zvolené postavy, přeci jen Ego a Alter Ego jsou epické bytosti a jejich vizuální ztvárnění mi párkrát vzalo dech. O Sběratelovi a Cizinci netřeba mluvit, velice záhadné a zajímavé postavy. Příběh hezky odsýpá, líbí se mi zvolené prostředí vesmíru, vše působí tak nějak velkolepým dojmem, ale zároveň to není nějaké zásadní dílo, které by mělo větší dopad na svět Marvelu. Na čem jsem si ale nejvíce smlsl, byla kresba. Opravdu precizní a realistická práce, kdy bylo zvoleno velké množství jedno a dvojstránkových panelů, na které jsem vydržel koukat i několik minut. Vesmírné prostředí vskutku kreslíři sedlo a je to znát. Ze začátku to vypadalo, že finále bude epické, ale nakonec jsem byl spokojen tak z poloviny, ale dobrý, rozhodně se nejednalo o nějaké fiasko. Když to mám shrnout, tak se nejedná o nějak převratné či zásadní dílo, ale spíše o originální zpracování Thora, které se dobře a rychle přečte, čtenář se u toho pobaví a u některých panelů se zastaví a vychutná si je, ale po přečtení to všechno tak nějak rychle odezní, takže na plný počet to není, ale je to příjemný nadprůměr. Tvůrcům děkuji za to, že se nebáli jít do něčeho trochu jiného a nesázeli jen na jistotu.
  • erik
    Ak si odmyslím pomerne zženštenú kresbu, ktorá sa v celom UKK vymyká obvyklosti, ide o pomerne nezaujímavú záležitosť s dvomi planétami, ktoré žijú a nenávidia sa až do momentu, kedy sa z toho stane telenovela. Ak by som mal vybrať nejaké tituly, ktoré sa do UKK dostali omylom, tento by bol možno aj na prvom mieste, rozhodne na stupni víťazov.
  • jh666
    S Astonishing Thorem jsem více mně spokojený. V podání Simmonse nebo Straczynskyho je Thor sice lepší, ale Rodiho verze je pořád lepší než Jurgensova. Příběh rychle odsýpá, je dostatečně jiný oproti předchozím, kresba také víceméně povedená (hlavně dvoustrany), jenom ten konec mohl být lepší. 70 %
  • Dov
    Zklamání. Obecně mám Thora velmi rád a dlouhodobě sleduji, že o něm napsat a nakreslit opravdu dobrý komiks není tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo. Možná je to tím, že je jakoby "vytržen" z kontextu, tím, že myšlenkově pochází ze severské mytologie a zasazení do současnosti není úplně bezbolestné. O to více je důležitý scénář a texty. Ale to odbíhám od tohoto konkrétního komiksu.
    Nejvíce mě asi lezlo krkem, že Thor na většině obrázcích vypadá jako DiCaprio v pubertě. Vědomé planety a sběratel jsou sice fajn, Zephyr je sexy, ale ubohost scénáře to nezachránilo. Proto také přečtené za chvilku. Dle mého jeden z nejslabších v sérii UKK.
  • yojimbo
    Přečtený je to za chvilku, ale celkově velice osvěžující nejen díky mluvícím planetám.
  • luky.kuky10
    Nemyslim si, ze je tohle nejak podprumerne dilo. Naopak je pribeh zajimavy, a hlavne jiny nez vsechno ostatni co v ukk vyslo, a to bych chtel ocenit. Kresba je krasna, opravdu misty bere dech, a s pribehem tvori dobry par. Da se na to nahlizet jako na hovadinu, ktera je o nicem, a nebo jako na originalni pribeh, ktery nam ukaze svet Thora z jineho uhlu pohledu.
  • mart.in
    Asi jsem moc náročný, ale tohle je zase taková... no nepřijde mi to povedené:o). Kresba se mi moc nelíbí, a přitom se o ní asi dá říct, že je lepší než příběh. Tohle kdyby nevzniklo, tak se vážně vůbec nic nestane. Největší plus vidím v tom, jak je to krátké, a k tomu hodně místa zaberou ty obří uřvaný koule.

  • kaylin
    Kresba není špatná, protože když Mike Choi kreslí Zephyr, je to neskutečná kráska, kterou takhle chcete vidět. Jeho vesmír je živý, jsou tam různé textury, které jsou samozřejmě vytvářeny digitálně, ale to vůbec nevadí. Kresba vlastně vyznívá poměrně dobře, a akční scény se daří kreslit zajímavě, a to i přesto, že boj s planetami rozhodně není snadné zachytit. Kresba pak trochu vyniká nad příběhem, ale kdyby tenhle komiks nevznikl, o nic moc by se nepřišlo. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/12/817-ultimatni-komiksovy-komplet-60.html
  • baatcha
    Tentokrát řeší věhlasný psycholog Sigmund Thor pomocí svého lékařského kladiva psychické problémy planetárních rozměrů! A ačkoliv na mne komiks místy působil trošku staticky, musím říci, že tahle jednohubka se opravdu povedla!
  • J.T.honza
    Digitální kresba se mi dlouhodobě velmi líbí a myslím, že co do vizuálna tenhle komiks patří k tomu nejkrásnějšímu z UKK vůbec. Mnoho panelů prostě jednoduše bere dech. Do průměru to ale sráží nenápaditý a po všech stránkách klišovitě obyčejný příběh, který je tak průměrný, že už ani víc průměrný být nemůže. Chválím ale aspoň za normální zakončení, protože snad všechny ostatní příběhy s Thorem z UKK skončily otevřeně a pokračování mají v nedohlednu.
62025226
Četl/a (114)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, Blackhand47XD, blackJag, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , Deckard, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, erik, Fox01, Glumal, guseppe, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, Mariohurbanek, Mariomichal, mart.in, me, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Norri, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petr, petrSF, punisher, radimisko, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, samuelo12, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, slavik38, Spike, start05, t0mas, T3ss, the.kasztan, TheDoctor, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, vishnar, vita, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zahonko, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(305)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, andik007, asgardpepa, Ash Pointak, AwatarDK, Azbest, batoo, beanek, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Ejdý, Ejdý1, Erich, erik, ertefol, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, firesnake, firesnake1, folkemon77, Fox01, Fréza, Fricki, Fry, gezic, Gibby, Glumal, Goeger-Devil007, grinder, guseppe, hahahoho, Hamichal, Hauzina, Hebled, herrman, hicks, Hlavac, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, I.am.geek, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, IV, J.T.honza, Jack043, James, james dixon, Jay-jay, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jjjirik, jmenujiseradekbouril, johx, José, Joshua_T, KadetJaina, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knowho/Wullcann38, Knuckless, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, kucik, Kunden, lacoste, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lord_Arthas, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, malylada, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Marthy76, Matio, matty87, Maty48, Mauzr, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, Mikko, mimo_provoz, mineralk, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr.Filch, mttra, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, Olesh, opytz, palo, Pán rostlin, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, peposek, Petr, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, podzimator, Poseidon1978, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, Remi LeBo, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, semi41, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, spagr, Spike, stanleystar, start05, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheDoctor, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommy Monaghan, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yojimbo, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, carlmichael, deadpool, delsemela, FatMonster
Shání (1)
Mates17
Nabízí (3)
Fox01, Pán rostlin, Remi LeBo