Ukázka č.1
Ukázka č.2
Unikátní vydání Mignolova kultovního komiksu!
První čtyři díly Hellboye v jednom svazku ve velkém formátu, doplněné o velké množství skic, náčrtů a komentářů scenáristy a výtvarníka Mika Mignoly + novou předmluvu od Scotta Allieho.
Hellboy je poněkud svérázný vyšetřovatel Úřadu paranormálního výzkumu a obrany. Řešení jeho případů ho přivádí na prapodivná místa a vede k setkáním s prazvláštními tvory. Zároveň ho neustále pronásleduje jeho původ a to, proč byl přiveden na tenhle svět.
Hellboyův duchovní otec Mike Mignola míchá pro čtenáře naprosto neodolatelnou směs bájí a legend, přidává skvělou atmosféru, akci a humor a to všechno jim pak podává v neobyčejně atraktivní kresbě.

Obsahuje následující knihy a příběhy, včetně doprovodných textů a ilustrací v nich obsažených:
Hellboy #01: Sémě zkázy
Hellboy #02: Probuzení ďábla
Hellboy #03: Spoutaná rakev
Hellboy #04: Pravá ruka zkázy

Hellboy, kniha první (též uváděno jako Hellboy, pekelná knižnice, kniha první) vychází z anglických originálů Hellboy Library Edition, volume 1 a 2, vydaných nakladatelstvím Dark Horse Comics, Inc. v roce 2008.

Scénář
John Byrne, Mike Mignola
Art
Mike Mignola
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Václav Dort, Jan Kantůrek
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, Martin Trojan
Žánry
akční, horor, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-86839-85-1 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
245 x 325 x 52 mm
Tisk
černobílý a barevný
Váha
3590 g
Stran
616
Cena
2200 Kč
Originál
Hellboy Library Edition, volume 1 a 2 (Dark Horse Comics)
  • faster86
    faster8624.12.2023 00:58Hellboy, kniha první
    pokud hellboye nemáte rádi, nemáte ani tuhle knihu, pokud ho máte rádi a máte tuto knihu tak si ho ještě víc zamilujete, ten velký formát tomu fakt sluší
  • Norri
    Norri mecenáš30.12.2019 16:26Hellboy, kniha první
    Tak jsem to celé přečetl podruhé a můžu říct, že to prostě miluju. Příběhy, atmosféru, kresbu, prostě všechno!
  • TonyT
    TonyT19.7.2018 17:49Hellboy, kniha první
    Tenhle formát Hellboyovi sednul jak pr..l na hrnec. Teď ještě takhle vydat i U.P.V.O :-) Parádní čtenářský zážitek.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.4.2018 23:18Hellboy, kniha první
    Mě to fakt nebavilo a na tak velkém formátu mě to doslova rušilo. Zbytečně to na mě působilo okázale a až moc pohádkově. Barevnost daných příběhů mi na tak velkém formátu má svým způsobem obrácený účinek, než Hellboy a Mignola patrně zamýšleli. Moc pohádkové a moc barevné. Temnota je ta tam. Blbě se to čte a je to těžké jak kráva. Pro sběratele je to asi jiná, ale já do toho nejdu. Měl jsem tuto edici půjčenou a to mi bohatě stačilo. Snad jsem jen rád, že jsem dokončil jisté pemzum příběhů ze světa Hellboye a díky tomu už vím, že Hellboy v komiksu už ne-e. Filmy nema problema, ale komiksy ne. Mignola je pro mě nezajímavá kapitola a pouze určité dílčí kusy mají pro mě nějaký význam, např. Batman nebo Baltimore, občas nějaká hostovačka. Fajn, jinak ne.
  • Slaine
    Slaine admin5.11.2017 20:09Hellboy, kniha první
    Nádherná kniha. Četl jsem asi dva měsíce, vždycky na chvilku o víkendu jsem se ponořil do temně pohádkového světa Hellboye. Dá se toho přejíst, ale při umírněném dávkování a pomalém kochání se krásnou kresbou Mignoly je to perfektní atmosférický, knihomilský zážitek. Stálo to těžký prachy ale jsem rád, že mám Pekelné knižnice ve sbírce!
  • BlackDragon
    BlackDragon16.9.2017 08:37Hellboy, kniha první
    Naj komix
  • Fimi
    Fimi mecenáš21.4.2017 10:14Hellboy, kniha první
    tady není co řešit, první čtyři knihy ve velkém formátu....
  • mAGiic
    mAGiic editor27.10.2016 00:20Hellboy, kniha první
    První komiksové setkání s Hellboyem. Už navždy mi utkví v hlavě fotka z 23. prosince 1944 jednotky Rangers s malým Hellboyem. Krásný mix temné armosféry, lidového folkloru a alternativního pojetí historie. Pobaví jak dlouhé příběhy, tak krátké povídky. Mignola to má v té hlavě docela promyšlené. Bába jaga, opice s revolverem, Rasputin a další tragikomické postavy dotvářejí tomuto komiksu atmosféru. Bomba od Dark Horse. V závěru jsem si procházel moc hezký skicář.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš19.8.2016 21:32Hellboy, kniha první
    Takhle pohromadě se Hellboy báječně čte a kresbičky na závěr (byť mi přijde, že podstatná část je z Art of Hellboy) mi vyloženě udělaly radost. Výborný počin od Comics Centra.
  • michelangelo
    michelangelo17.6.2016 08:27Hellboy, kniha první
    Dil prvni pekelne bible s velkym B. Kalibr tezky po vsech strankach. Oci vsloup jen za tu esteticky lacinou nalepku na coveru (da se ale celkem snadno odstranit).
  • sedw
    sedw13.1.2016 01:20Hellboy, kniha první
    Původně jsem si chtěl přečíst jeden book cca co měsíc, aby mi kniha déle vydržela, ale nešlo přestat, dokud jsem nebyl u konce. To mluví za vše. Vlastně bych ani nedokázal říct, co mě na Hellboyovi tak pohltilo, ale vím, že s každým příběhem jsem do jeho světa pronikal víc a víc, každý příběh do mozaiky příběhu přidal něco dalšího. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu, protože Hellboy je opravdu super čtení a i když nedokážu vyjmenovat jednotlivé důvody, proč mě tak baví, tak jako celek to nemá chybu.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš3.2.2015 03:50Hellboy, kniha první
    Tohle je ta nejkrásnější komiksová publikace, která u nás dosud vyšla. No jó, dobře, jsem tak trochu fanoušek... ale stejně mám pravdu ;)
  • Toe
    Toe admin7.1.2015 10:05Hellboy, kniha první
    U mě nakonec limitka roku. Crewákům se u Metabaronů nepovedla moc krabice a přeci jen ten dokola omílaný zmenšený formát, jinak samozřejmě též super, ovšem Hellboy to překonává, rozměrem, textilní obálkou (která se špiní jen se na ni podívám ;) a zpracováním uvnitř, ten papír a ty barvy jsou dokonalé! Lepší než na mém tabletu :)
  • Walome
    Walome mecenáš6.1.2015 15:13Hellboy, kniha první
    Již přečteno, něco mám přečteno podruhé, něco potřetí, ale to vůbec neva. Komplexnost hellboyova světa se rozšiřuje co kniha. Některé povídky jsou nosnější, než jiné, například Pravá ruka zkázy je vyloženě nakopávací. Hellboy je cool, je to skvěle malovaný, skvěle napsaný a v tomhle monster double formátu se to ještě navíc vyjímá v knihovně. Vazba je skvělá a papír je tlustej, nezustávaj na něm otisky a celý to má prostě dokonalou fazónu.

    Ještě chci pochválit chronologické řazení povídek, skvělý nápad.

    A bezmála 100 stran bonusů je prostě super rochnění pro fanoušky.
74212
Četl/a (74)
2scha, 81splinter, Alikkk, Ash Pointak, binnmode, borknagar1, calvin10, ComicBookGuy, Darth Raelchi, davidek, Deckard, Dezodoo, duri, emanek, farnhajt, faster86, figis, filosh, foudy, Garp, Georgíno J., hellblazer, Hugin, IndyP, Infarkt, invape, James, jardoom, Jimbeam90, jindroush, kallenved, Kaluž, kapicka, Khagrael, kinak, Kocour, Kokuun, kubosos, Light, mAGiic, Mariohurbanek, mart.in, michelangelo, mineralk, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Petrisko911 , Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, RaptoR, regressiv, robertsedmik, rockyt, Slaine, spagr, Suši, terrordemon, Toe, Tony TwoDee, tukak, Ukko, Ursus, Walome, wolfgang, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(194)
123peta, 2scha, 665+1, 81splinter, Alfi, Alfred, Alikkk, andik007, antiimini, Ash Pointak, Awakener, Azbest, barthez, batoo, binnmode, blackJag, Blair, bmc75, Bob, borknagar1, bronxik, Buchtic, burzum, Cabal, calvin10, ComicBookGuy, Corvus, Cr4sh, CSE_AC/DC, D.K.Logic, Dani El, davidek, DAxik, Deckard, DEmnoG, Dezodoo, disclose, doophy, Drekorian, dr_benway, duri, emanek, Erich, farnhajt, faster86, figis, filemon, filosh, fubong, Galupus, Garp, Georgíno J., grinder, Hamichal, Hartmann , hellblazer, herbert, herrman, hlavathor, Holmwood, Houbař, Hugin, Hulik, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, IndyP, Infarkt, invape, jakouback, jakub186, James, jankie, jardoom, jeanbaklajean, Jimbeam90, jindroush, jirin, jmenujiseradekbouril, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kapicka, Karel Sec, Kocour, Kokuun, komik.sx, krvinka56, kubanec13, kubosos, kucik, Kunden, Lenny, Light, Lobok257, Lojza, m.abrams, mAGiic, malylada, marduk, Mariohurbanek, markic, mart.in, Marthy76, Maryl, Mauzr, merhyx, michelangelo, mikado, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, mirec, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, NellUl, Netorack, Niaz, Nightmare, Nomad, Norri, okbook, oleav, Olesh, Onkel 1928, Paldini, paulhunter, pavel, pechna, peposek, Petrisko911 , pk123x, Poseidon1978, Qee, Quintana, RadimNemec, radiohead99, raenius, Raijin, razielus, Remi LeBo, Ricarderon, Rich, robertsedmik, rockyt, Rowan, Saran, Šedo, sedw, Sidi Santini, Silence, Skot, Slaine, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, spagr, SpiderJerusalem, StanleyHu, Suši, syon, tacmud, terrordemon, The Genius, the.kasztan, Tialster, Toe, tomastrejbal, Tombal, Tony TwoDee, TonyT, Toren, Trevelyan, tukak, tulipstros, Ukko, Ursus, Valis, Vrenn, vteco, VXP, wolfgang, xai, Xeelee, xintax, xxaannddeerr, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (22)
besikv, Blacklarch, Braindead, delsemela, Fida, Fricki, gezic, ghousty, Hades, HevyEli, Horstik, Lamahe, Maty48, nx, Orbeek, pdfak, pepenzie, Radkos, RodRoder, Tabasco, utresyby, Zelvak
Shání (14)
Al0f0k, asgardpepa, ben_bella, besikv, Dalistar, gezic, grellenort, HevyEli, Horstik, Lamahe, pdfak, suricattaontheway, Tabasco, utresyby
Nabízí (1)
Kreatik