Stephen Strange musí zahájit nejdůležitější paranormální vyšetřování své kariéry, aby vyřešil pokus o vraždu – svou vlastní! Jeho věrný pomocník Wong stojí na prahu smrti, a tak je náš doktor nucen cestovat za řešením záhady až na konec marvelovského vesmíru. Čeká ho návštěva mnoha neprobádaných území – newyorským podsvětím počínaje a smrtícími nereálnými dimenzemi konče.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 56. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Doctor Strange: The Oath #1–5


Scénář
Brian K. Vaughan
Art
Marcos Martín
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
511 g
Stran
128
Cena
249 Kč
Originál
Doctor Strange: The Oath (Marvel)
  • ludek.n
    Nejvyšší čaroděj Země byl kdysi na začátku prvotřídní chirurg, který ctil zásadu, že bude „lékařské úkony konat v zájmu a ve prospěch nemocného, dle svých schopností a svého úsudku… a to za každou cenu.“ Na Hippokratovu přísahu se rozpomene ve chvíli, kdy je u jeho věrného sluhy a společníka Wonga diagnostikován mozkový nádor. Získat lék z jiné dimenze je hračkou, ale udržet si ho už je větší problém. Brian K. Vaughan za podpory kreslíře Marcose Martina rozehraje partii, která sice nehýří slavnými postavami marvelovského univerza ani si neztěžuje úlohu komplikovaným dějem, přesto nabízí silný příběh spíše komorního charakteru. Žádná velká gesta, žádné krkolomné dostihy s nespočtem mrtvol, lemujících cestu k cíli, ani žádné ultra animózní zvraty nebo podivné odbočky. Vaughanův Strange si jde za svým, jasně a srozumitelně. Martinova kresba svým úsporným a střízlivým projevem tento záměr maximálně podporuje. Výsledkem je dospělý komiks, který spíše než marvelovského superhrdinu, představuje člověka s pracně získaným, mimořádným nadáním, bojujícího za záchranu přítele.
  • Ivan Kucera
    Pomenoval by som to natvrdo Hippokratova prísaha, pretože práve vďaka tomuto príbehu Strange (konečne) pochopí zmysel prísahy, ktorú zložil pred desaťročiami ako mladý, začínajúci lekár (a vtedy sa ňou neriadil). Ale inak super. Strange je skvelá postava, ale zároveň komplikovaná (k čomu sa pekne, výstižne a prekvapivo neosobne – v dobrom – vyjadruje záverečná textová dvojstrana). Možno i práve vďaka komplikovanosti je ostatne taká super. Bývalý špičkový chirurg pripomína Tonyho Starka: namyslený zmrd, ktorý v minulosti nerobil pekné veci, ale po príšernej nehode vykročil na novú cestu. Arogantnosti sa síce tak úplne zbaviť nedokázal, ale aj preto je realistický. Expert na astrálne telá bohužiaľ naše končiny nenavštevuje často; ak nepočítame jeho účasť v tímovkách alebo cameo v komiksoch iných superhrdinov (najviac si asi vytrpel pri ukecanom Spider-Manovi, pred ktorým sa musí zamykať v Sanctum Sanctorum a to už je čo povedať), tak mu okrem série, ktorú v roku 2016 odpálil Jason Aaron (v Ceste podivných), u nás vyšli iba tri knihy v rámci kompletov. Toto je jedna z nich. Přísaha je stručná, jasná, krátka, úderná, priama a silná. „Majordómus“ Wong umiera a tak sa obaja páni (+ u nás prakticky neznáma Night Nurse) vydávajú na cestu hľadania lieku. Nebol by to ale Najvyšší čarodejník, aby sa všetko neskomplikovalo. Scenár Briana K. Vaughana (Y, Sága) je prehľadný, zbytočne neplytvá postavami, vystačí si v podstate iba s hŕstkou, zato tie využíva naplno a hrá sa s nimi. Poteší šťavnatý záporák, ktorý, keď sa nad tým zamyslíte, záporák ani nie je (a nikdy nebol). Scenár každopádne nie je dokonalý. Jedna kapitola sa šokujúco končí úmrtím dôležitej postavy... aby sa hneď v nasledujúcej ukázalo, že mŕtva nie je (to už pripadalo lacné aj mne). Scenáru by som vytkol tiež klišé s „poslednou kvapkou“, ale pre poriadok dodávam, že to síce JE klišé, ale zároveň od Strangea nesmierne kontroverzné rozhodnutie. Vôbec, scenárista sa nebojí ani jeho odvrátenej tváre, viď. hriech z minulosti v podobe pacienta Pavlisha. Celkovo sa mi Vaughanova práca páčila, dobre pracoval so zaujímavými témami (preľudnenosť, liek na všetko). Oceňujem finále, ktoré je viac, ako súbojom mágie a akcie, skôr stretom odlišných pohľadov na svet, život, ľudstvo, medicínu, odpúšťanie. Super je i kresba od Španiela Marcosa Martína (Daredevil: Zvuk a zlost). Pikoška: Strange a Night Nurse sa oslovujú Sherlock a Watson a to niekoľko rokov predtým, ako bol do úlohy filmového Strangea obsadený Benedict Cumberbatch, predstaviteľ (seriálového) Sherlocka.
  • trudoš
    Že nepůjde o žádné vážné čtení, dojde člověku hned z kraje příběhu, kdy v čekárně u Night Nurse vyčkávají na ošetření Iron Fist a Araňa. Podobně odlehčený styl pak vyplývá i z mluvy samotné Night Nurse a Doctora Strangea. Ten sám je nečekaně vtipný, takovým tím gentlemansky britským způsobem, což je ještě umocněno snahou tvůrců vyprávět příběh moderní formou, ale vizuálně zachovat patinu starých komiksových časů. Přitom obě roviny kombinují natolik kvalitně, že se těžko odlišuje jedna od druhé. Zároveň oceňuji, že jsem se konečně dozvěděl něco málo o Strangeovi jako takovém, nemluvě o čarokrásné Night Nurse, další postavě šíleného Marvelovského panteonu. Jistě, člověk už na jednoho i druhého někde narazil, ale dosud jsem neměl jasnou představu, o koho jde a jaká je vlastně jeho role.
    Uzavřená pětidílná série funguje samostatně a její děj překvapivě není zahlcený přemírou postav, které bychom neznali. Ideální album pro každého, kdo raději vyzobává střípky, než aby skládal celou mozaiku.
  • Blackhand47XD
    Fajnový příběh s mým oblíbencem Doctorem Strangem, který jej postaví před velké dilema. Má zachránit přítele nebo vyléčit rakovinu?
  • Darth Raelchi
    Naivně jsem si myslel, že mě Doctor Strange chytne. Zatím ani jednou, teda myšleno ve svém příběhu. Coby podpůrná postava nebo jako 1 hlavní z mnoha, mi přijde víc než skvělá. Příběh není hloupý a je fakt temný a do konce zamotaný, ale mě to prostě nijak zvlášť neoslovilo. Takový průměr pro mě, ale jinak jako OK, jde to.
  • mearez
    Tohle je bezpochyby nejlepší Strange, ketrý u nás vyšel. Příběhu ze světa magie v Marvelu nic nechybělo, i žena, která svádí Strange v této knize byla. Líbilo se mi krásný drama okolo SPOILER léku na rakovinu. Hlavní záporák je super, a celý je to má takovej originálnější přístup k věci. Hostování Night Nurse příjemně potěšilo, přecejenom, v našich končinách chybí její série jako sůl, a zároveň jako první setkání s její postavou se tahle kniha krásně hodila. Zajímavá je taky detektivnější stránka Strange, který tady je skutečně jako takový Sherlock. Vítka za to, že Wong za celo knihu měl jen pár štěků. Já Strange čtu už delší dobu, takže jsem jeho origin a záporáky už něják měl sjetý, ale musim říct, že tohle je skvělá volba do UKK, protože vám nejen představí origin postavy Strange, ale i hlavní postavy v jeho příbězích a taky jeho záporáky. A teď ke kresbě. Kresba se mi líbila, a jak bylo zmíněno už v úvodu knihy a na začátku každého sešitu, je vidět inspirace v Ditkovo Strangeovi, což není vůbec špatně, protože Bezejmennou zemi, bezbřehý čas má rád každej, kdo Strange aspoň trochu čte. Na konec bych asi řekl, že kresba se místy silně podobá Daredevil: Sound and Fury, kde se mi teda kresba fakt líbila. A teď se dívám, že jí fakt dělal stejnej týpek.
    Tenhle komiks si užijou jak neználci Doctora Strange tak i odborníci. Tenhle komiks se mi fakt líbil, vřele doporučuju. Btw nejlepší obálka byla v pátym čísle, to byl fakt skvost.
  • karl173
    Velmi dobrá jednohubka, kterou zhltnete během chvíle, ale budete se u ní dobře bavit. Mě osobně se tahle líbila hodně a mile mě překvapila. Bylo to čtivé a plné skvělých nápadů. Zároveň jsem byl překvapení tím jak málo stačilo tomuto příběhu k tomu aby byl tak zajímavým. V podstatě se zde nenachází ani žádný vele záporák a přesto to má hloubku. Není tu ani moc magie, kterou bych u Doctora Strange čekal, ale jde spíš jakousi detektivku s osobními vztahy. Kresba příběhu dodává již zmíněnou originalitu a velice mi bavila. Za mě tedy skvělé počtení a jako jednohubka, která nemusí mít epická aby vás vtáhla a nepustila.
  • Gustik5
    Příjemné seznámení se s dle vlastních slov nejvyšším čarodějem Země, který ani po bolestných zkušenostech zcela neodložil svou aroganci. Je to rozhodně dost zajímavá postava a po přečtení jsem se nemohl dočkat filmového zpracování. Nezklamalo... :) Příběh a kresba se mi přece jen zdály trochu slabší (neurazily, ani extra nenadchly), ale stále se jedná o velmi povedený a nadprůměrný kousek. Lehce předvídatelný závěr, točící se okolo Hippokratovy přísahy má svůj hlubší smysl, mířící na proměnu Strangeovy osobnosti...

  • Kabukiman
    Celkem v pohodě. Strange je takovej divnej hrdina, ale něčim se mi líbí. Asi to jeho vystupování z těla, čachry machry- hlavně machry.... má něco do sebe. Já at dělám paroháče na jedné nebo i na obou rukou, tak žádná světýlka ani firebally se nedějou, takže respek a mohlo to bejt i na čtyři hvězdy, kdyby ten Strange fakt nebyl takovej divnej patron :D
  • Fry
    "Ultimátní komiksový komplet #047: Doctor Strange: Přísaha" - Nemáte pocit, že už jste to někde četli? Protože já rozhodně ano ... Příběh točící se kolem léku na léčbu rakoviny, z kterého se stane víc než jen to, už tady někdy určitě byl. A jestli ne v komiksu, tak v nějakém filmu? Samozřejmě nemyslím nový film Doctora Strange, ale nějaký úplně jiný. Film nebo komiks, co na tom záleží, prostě to tu bylo ... Kresba je perfektní, o tom není třeba debatovat, zato Vaughanův příběh mi přišel místy až zbytečně "vtipný" a velmi mírně předvídatelný (nepočítaje šokující zvrat uvedení hlavní záporné postavy). Prostě "Strange Tale" ... Za mě 3*!
  • J.Connor
    Dokopal jsem se ke čtení až jako warm up na film a dostalo se mi slušné zábavy, což od UKK očekávám především. Strange, byť klasickou marvelovkou, potěší přeci jen trochu odlišným laděním a kulisami, když z těch obvyklých už může být pravidelný čtenář Marvelu / UKK poněkud unaven.
  • S4TW
    Origin nejmocnějšího kouzelníka Marvelu se zdařil tak na půl. Rozhodně se nejedná o nic zlomového, zásadního či extra zajímavého, ale je to příběh, který potěší a hlavně nám představí další zajímavou postavu. Jedná se v podstatě o mysteriózní detektivní příběh, ve kterém Dr. Strange hledá svého vraha a zároveň se snaží zachránit svého učně a přítele. Strange tu je vykreslený jako arogantní člověk, I když se jeho arogance dosti zmírnila poté, co absolvoval výcvik temných umění. Tato poloha se dle mého soudu k této postavě hodí. Ovšem ostatní postavy jsou nezajímavé a nikdo to tu v podstatě netáhne, vše stojí jen a pouze na Doctorovi. Chtělo by to prostě více té mysteriózní psycho jízdy, paralelní světy, ďábelské protivníky s absurdní stavbou těla a kouzelnické souboje se spoustou barevných výbuchů, ale to tu prostě je v minimální míře. Celé to na mě působilo až moc komorně a nevelkolepě, I když Steve svede 1-2 bitvy, které nebyly snadné a vcelku se povedly. Je to prostě takový průměr, který neurazí, ale ani z toho nebudete padat na zadek. To samé by se dalo říct o kresbě. Není špatná, ale na dnešní měřítka se jedná o čistý průměr. To jak kreslíř podal postavu Strange je v pořádku, bitevní scény také zvládl obstojně, ale celkově mi na tom prostě chybí nějaká větší přidaná hodnota, něco, co by mě zaujalo. Toto dílo jako origin poslouží dobře, ale nevěřím, že se jedná o jeden z nejzajímavějších příběhů s Dr. Strangem a určitě se nejedná o nic víc, než průměrné dílo v rámci UKK. Každopádně z toho šlo vytěžit mnohem víc.
  • Azalin
    Po zoufale zastaralém Dr. Strangeovi od Stana Leeho je tohle úplný balzám na mystickou duši.. Bravo Vaughan a Martin..
  • jayjay86
    Skvělé, geniální, dechberoucí, poutavé. Chci víc Dr. Strange tohle mi nestačí.. :-) Stejně jak Black Panther naprosto parádní počin. Přečetl jsem rychle a jak píše hlavní boss panini, škoda jen, že tato kniha není delší..
  • Spider-man
    Přečteno jedním dechem, co víc dodávat...
  • erik
    Doctor Strange je príjemným spestrením Marvelu, mám ho zafixovaného ako občasného hosťa sérií, kde je potrebné niečo poriešiť „deus ex machina“ prístupom. Miniséria Prísaha ho ukazuje čoby detektíva a nie je to zlé. V podstate ide o taký „origin“ bez priveľkého patlania sa v minulosti a na paškál si vezme farmaceutický priemysel. Pravda, s mágiou všade naokolo.

    Nič som neočakával a výsledok ujde. Kto sa chce zoznámiť s budúcou rolou istého Cumberbatcha, má možnosť.
  • jh666
    Doctor Strange je po Black Pantherovi druhý hrdina, který by se bez UKK svého booku v češtině jen tak nedočkal. Ale na rozdíl od Black Panthera si Strange podle mě vede o poznání lépe. Kniha nám díky několika flashbackům představí ve zkratce Strangův origin, takže se nikdo nemusí bát, že by nechápal, co je Strange zač. Hlavní příběh je pak dostatečně zajímavý, člověka udrží a rychle odsýpá. Kresba je pak trochu retro, ale příjemně. Nějaké chybky se najdou, ale Strange je přesto dost příjemným čtením. 75 %
  • Norri
    Při čtení na mě dýchl duch Clive Barkera a jeho Imajicy. V něčem mi Doctor Strange připomínal Maestro Sartoriho. Však taky Clive Barker říkal, že jeho nejoblíbenější komniksovou postavou v děctví býval Doctor Strange.
  • J.T.honza
    V podstatě ideální představovací komiks pro někoho, kdo chce vědět, co je Dr. Strange zač. Dozvíte se o jeho původu, pochopíte jeho pohnutky a jako bonus dostanete v podstatě smysluplný příběh o elixíru, který má uspokojivý závěr. Nikde nic nechybí, nikde nic nepřebývá, takže doporučuju.

    Až na vcelku obyčejnou kresbu vlastně nemám výtky, tak si říkám, že pět hvězd by možná nebylo od věci. Na druhou stranu - pro pět hvězd bych ale potřeboval být nadšený ještě o nějakou tu trošku navíc. Takhle je to "jen" velmi dobrá práce. Což je v rámci UKK v podstatě super stav.
  • luky.kuky10
    Prijemne prekvapeni. Na prvni navstevu s mocnym magem jsem nadmiru spokojeny! Moc hezka kresba a pribeh ktery vubec nenudi.
  • koudy
    V přetechnizované společnosti Ironamana a Fantastic 4 je to velmi příjemný "rušivý element".
    Kresba neurazí, příjemně doplňuje příbeh...
    Příběh dobře seznámí, jak se ze skvělého doktora (a celkem egoistickýho haj*la) stal "nejvyšší mág na zemi" (nee už vůbec není tak egoistickej :) )
    K dokonalosti tomu cosi chybí, ale určitě to je nad průměrem.
  • Drekorian
    UKK stále umí velice příjemně překvapit a to hlavně u dílů a postav, na které se zrovna dvakrát netěším. Strange mi vždycky přišel jako arogantní blbeček, který navíc stojí od přehršle marvelovských superhrdinů dva kilometry daleko, protože magie nemá s pseudovědeckými originy většiny superhrdinů nic společného a vzájemné souboje mi připadají jako podvádění.

    Nebýt UKK, Přísahu bych si rozhodně nekoupil a nepřečetl a udělal bych obrovskou chybu. Přísaha je inteligentní kompaktní komiks, který klade podnětné otázky a představuje zajímavá etická dilemata. Na poměrně málo stránkách představuje komornější uzavřený příběh s nepočetnými hlavními postavami a pro mě velice příjemnou kresbou. Špičkování Sherlocka a Watsona jsem vyloženě hltal a přestože by se mu dala upřít určitá neoriginalita, čas věnovaný Přísaze považuji za velice příjemně strávený.
  • baatcha
    Nebýt UKK, byl by pro mne Doctor Strange jen další ze stovek přicmrndávajících postav Marvelu. Díky svému vulgárnímu výstupu v Tichých výkřicích si ale získal mou pozornost natolik, že se od té doby stal jedním z mých největších oblíbenců. I když "Přísaha" není až taková bomba, jakou by mohla být, miluji Vincenta Price, miluji Strange a miluji Marcosovu živou kresbu, která se tváří jako 60. léta a která je příjemným osvěžením po nedávné záplavě hyperrealistických kreslířů v ukk. Co tak úplně nevyšlo, je scénář, který táhne dolů především recyklované klišé "tajemného osudového nepřítele z doktorovy minulosti". Pokud u nás někdy vyjde Strange v podání Ditka a Leeho, bude to bomba.
  • kaylin
    Vaughan a Martin si dali záležet dokonce i na tom, jak vypadají první stránky, které jsou ve druhé až páté části (komiks byl původně vydán v pěti sešitech) věnovány shrnutí děje. To shrnutí děje je originálně pojato, pokaždé je jiné a skvěle se vztahuje k celému příběhu. S komiksem "Ultimátní komiksový komplet 47: Doctor Strange - Přísaha" se k vám nedostává ultraskvělý komiks, ale je to komiks, který je dostatečně dobrý na to, aby vás zabavil a abyste na konci neměli pocit, že to byl jen nějaký další mainstream. On to tedy je, ale je tak dobře napsaný a nakreslený, že se k postavě Doctora Strange v tomhle provedení možná ještě budete chtít vrátit. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/02/852-ultimatni-komiksovy-komplet-47.html
  • Flash
    S Doctorem Strangem sem se poprvé setkal v seriálu Spider-man co hrával na Fox kids a musím říct, že pro mě je to zajímavější postava, než např. Hulk. Nevím jak ale nějakým způsobem to funguje. Jsem rád, že se objevil v této sérii, protože, není tolik známý a nic s ním u nás nevyšlo, tím nemyslím,když se objeví v některé sérii. Podle mě to je tím, že nemá asi tolik silných příběhů nebo není tolik oblíbený. Je to jedna z nejsilnějších postav Marvelu a už ve Spider-manovi to fungovalo. To přenášení se do jiných dimenzí je uděláno chytře a jak říkám, prostě funguje. Navíc je Mudr. Strange zajimavý tím, že oplývá takovou silou a nijak ji nezneužívá(aspoň v tomto booku) a tady se musí rozhodnout v důležité otázce. Taky je to částečně dobrá sonda do jeho života a co a jak, ho vedlo, k tomu se jím stát. Jediné co vytýkám, jsou ty úvodní slohovky na začátku sešitu. Ale chápu, jelikož se to vydávalo jako sešitová série, tak aby čtenáři co nemají např. 1. nebo 2. číslo aby věděli o co go. Tak je to ale skoro se vším. Jenom na začátku posledního sešitu mi ten dopis nevadil a nepostrádal smyslplnost. Taky je to jedna z nejmenších knih v UKK ale příběh této série je uzavřen krásně. V angličtině dál pátrat nejspíš nebudu. Uvidím po filmu. Ale super.
    Dodatek: Po přečtení článku na konci knihy je pěkně vysvětleno, proč není tolik oblíbený, jako jiné postavy !
  • xflori01
    Velká spokojenost. Počátek Doctora Strange jsem dosud neznal a už vím, co mě bude čekat v připravovaném filmu :)
  • marek zigmund stanko
    vysoká obsahová úroveň je u všech UKKček standart + tady jako bonus ne úplně mainstreamová kresba ..spokojenost
2963222
Četl/a (141)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, autokineton, Blackhand47XD, blackJag, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, Cinema Ranger, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , Deckard, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, erik, Final, Fox01, Fry, Glumal, guseppe, Gustik5, Hønzza, hicks, HK-47, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, Ivan Kucera, J.Connor, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Knuckless, koudy, Kouzelnik7, Lachvos, lacoste, lantan1, Le Porello, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, Mariomichal, mart.in, Martinb, Marvin, Mates17, Matthew, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Norri, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, Petr, petrSF, PH79, Pista, punisher, radimisko, raenius, raimi, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S313, S4TW, Sagikkun, sala, samuelo12, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, Spike, Star36489, start05, Symbi, t0mas, T3ss, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, vishnar, vita, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(330)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Ash Pointak, autokineton, AwatarDK, Azalin, Azbest, Baffman, batoo, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, calviti, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Ejdý, Ejdý1, eliera, Erich, erik, ertefol, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, Final, firesnake, firesnake1, folkemon77, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, grinder, guseppe, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hauzina, Hebled, herbert, herrman, hicks, HK-47, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.Connor, J.T.honza, Jack043, James, james dixon, Jay-jay, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, JORDY, José, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, KadetJaina, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, kucik, Kunden, kybl, lacoste, Laik, Landauer, Le Porello, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LordFlash, Lord_Arthas, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, malylada, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Marthy76, Martinb, Marvin, Masinfira, Mates17, Matio, Matthew, matty87, Maty48, Mauzr, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, morbn, MP, Mr.Filch, mttra, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, Olesh, oru, palo, Pán rostlin, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, peposek, Petr, petrSF, petrsimcik, PH79, Piros0013, Pista, pk123x, podzimator, Poseidon1978, prokop.prcik, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, raimi, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, Saiffer, saja, sala, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, semi41, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, spagr, Spider-man, Spike, stanleystar, start05, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, szajter, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, TheWrecker, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (12)
ADM1, Azik2586, Badgu.y1902, Bart, barthez, Braindead, BreakingAway, deadpool, delsemela, FatMonster, Smahy, suchosch
Nabízí (3)
Fox01, Pán rostlin, Tommar