Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Všechno je v naprostém pořádku. Všechno je v pohodě, všechno je idylické. A Rick s tím má problémy. Až moc velké. Že by největší nebezpečí přicházelo právě od něj?

Obsahuje sešity série The Walking Dead #73-78

Scénář
Robert Kirkman
Art
Charles Adlard
Obálka
Charles Adlard
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-299-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
černobílý
Váha
324 g
Stran
136
Cena
299 Kč
Originál
The Walking Dead #13: Too Far Gone (Skybound (Image Comics), 2010)
  • martin28
    Kniha rozvíjí mezilidské vztahy uvnitř osady, kterou brzy opustí zdánlivě idilická atmosféra. První problémy se derou na povrch, avšak Rick je začíná nekompromisně hasit. Tím si vydobyje roli vůdce. Událost na konci knihy nastíní bezpečnostní trhliny a potřebu místo náležitě zabezpečit. I když se stále nejedná o nudu, tempo citelně zpomalilo a děj se nikam výrazně neposunul. 80%
  • trudoš
    trudoš editor22.5.2021 07:00Živí mrtví #13: Těžká cesta zpět
    Přestože se hlavní dějová linie kupředu příliš nepohne, dochází zde k mnoha menším konfliktům, které opětovně obrušují charaktery jednotlivých hrdinů. Jenže kromě závěrečné bitky s novými příchozími, která je sympaticky svižná – ráz na ráz a konec –, jde zase jednou o takové to plkání o ničem, jen aby Robert Kirkman nějak zabil čas. Nevadí mi přitom jeho osvětové názory, jsou poměrně logické a správné. Především mi vyhovuje postoj Douglase, kterému je jedno jaký kdo je, hlavně když je pro komunitu přínosem. Ale dost často jsou aktuální zvraty okatě nucené. Mlácení prázdné slámy, nic jiného, a ještě k tomu v lokalitě, která mi ani náhodou nepřijde uhájitelná, třebaže je hezká. To už i vězení mělo víc smyslu. Přičemž asi nejvíc mi vadilo Rickovo plačtivé hledání sebe sama, kdy mu zase jednou rupne v kebuli, zatímco všichni ostatní jsou ledově klidní a vědí přesně, co chtějí.
    Závěr pak nabízí zajímavý vývoj (rozuměj – zajímavý rovná se masakr), tak uvidíme, co na to další pokračování.
  • Kadin
    Kadin mecenáš1.5.2020 12:00Živí mrtví #13: Těžká cesta zpět
    Po delší době slabší, ale stále poutavý a chytlavý díl. Tentokrát sledujeme opravdu hodně dějových linek, které mezi sebou přeskakuji opravdu rychle, ale Kirkman ví, co děla, poněvadž se čtenář neztrácí a vše skvěle odsýpá. Z posledních několika stránek je jasno, že příští díl bude opět nadupaný akcí až k prasknutí. 7.5/10
  • JohnyG
    Tak se tam naši přeživší ani neohřáli a už to naplno přebírají. Ale nejspíš právě včas, protože na prahu kolonie se už zase rýsuje válka. Rick ani Abraham nejsou zrovna diplomati a moc se neženýrujou vzít to silou. Jenže zatímco Abraham je zásadovej klaďas, Rick balancuje na hraně a chvíli padá na tu a chvíli na tu stranu. I když to myslí dobře, tak jeho chování á la neurotickej magor s bouchačkou je prostě dobrý řešení jen někdy. Divím se, že pro měl pan senátor takový pochopení. Vzduch před bouří houstne, brzy budou lítat blesky, pak všichni vně i uvnitř osady dostanou tu správnou představu o tom, co je tahle skupinka zač.
  • karl173
    karl173 mecenáš30.9.2018 17:04Živí mrtví #13: Těžká cesta zpět
    Živí mrtví je série, která i když už se v některých momentech může opakovat, tak bude stále dobrá. Skvělou ukázkou je i tento díl, který i když přinese opět pár zásadních momentů, tak se až tak moc neliší ve spoustě věcech, které už jsme zažili. Ale chceme vůbec něco jiného? A můžeme očekávat něco jiného? To jsou otázky, které já i ostatní si jistě jednou položí, ale zatím si je nechávám stranou, protože mě tahle série zkrátka stále baví. 80%
  • Fimi
    Fimi mecenáš22.9.2018 15:48Živí mrtví #13: Těžká cesta zpět
    Vše dobré jednou končí a tady to platí dvojnásob. Drama pokračuje a je víc než jasný že největší svině je Rick, ale sakra jak já to žeru... úžasně se to čte a opravdu to plyne. Posledních pár stran bylo jasně říkající, že další nabušená akce se blíží.
  • faster86
    Žijeme si normální život, kolem nás stěny a nic se nam nemůže stát. Přijímáme nové členy komunity. A ejhle oni nám tu začínají dělat nové pořádky. Už vám konečně začíná docházet, že největší kurva v celé sérii je Rick?
  • Walome
    Walome mecenáš16.7.2017 23:03Živí mrtví #13: Těžká cesta zpět
    Pořád stejný, pořád se čeká na to samý (až se všechno posere), ale pořád mě to baví, i když to považuju skoro za zázrak, protože je to fakt telenovela.
  • brkowycz
    Dle mého názoru v tomhle díle Kirkman trestuhodně nevyužil šance udělat tentokrát z Ricka toho hajzla. Měl všechny prostředky pro to, aby z Ricka udělal záporáka a tenhle díl mohl sloužit jako překrásná ilustrace k rčení "Cesta do pekel je dlážděná dobrými úmysly". Škoda no. Rick je tam chvilku poblázněný, ale všichni mu to odpustí, a tak místo revoluce máme přehlídku nejrůznější "post-apo" romantiky, kdy často musím zalistovat v předchozích dílech, abych si ujasnil, s kym to vlastně Michonne spí. Není to nezáživné, ale Živí mrtví zároveň není moje TOP BEST série, abych jí hltal, doma si maloval grafy a přesně znal jména a osudy všech lidiček, takže když na mě Kirkman vychrlí hromadu postav poté, co jsem si poslední díl přečetl před půlrokem, mám problém s nima navázat citové spojení (jednak si je napamatuji, jednak před dvěma díly jsme ještě nevěděli, že vůbec existují). V rámci série celkem nudnější díl a pro ty, kteří jsou pozadu, doporučuji koupit si rovnou s tímhle i ten další.
  • S4TW
    Pravdou je, že tomuto dílu chybí nějaké pořádné a zásadnější drama, které by posunulo příběh zase o kus dál. Je to spíše takové ticho před bouří, kde se vyskytují menší a občas i trochu větší přeháňky. Sice tu nenajdeme nějakou velkou akci, ale těch menších je tu dostatek, především Glennova a Heathova výprava, Rickova scénka a závěrečná menší potyčka. Nutno podotknout, že Kirkman pořád drží slušnou atmosféru a pocit napětí, na což jsme již zvyklí, ale i tak si to neustále užívám. Líbí se mi, jak se hlavní postavy neustále vyvíjí a posouvají a stále mě něčím překvapují, jednoduše neustrnou na jednom bodě. Bohužel nové postavy se zatím zdaleka nevyrovnají těm starším a nepřispívají ničím extra zajímavým (vyjma Douglase). Je zde opět větší množství dialogů, ale i nějaké ty akčnější scény se najdou. Řekl bych, že si posledními dvěma díly autor připravuje půdu na pořádnou jízdu, která už musí každou chvíli přijít. Kresba je stále kvalitní, ale to se asi nezmění, neboť jí má na starost pořád ten samý autor, tentokrát bych vyzdvihl skvělé zpracování obličejů postav, ze kterých vyloženě sálají jejich nálady a pocity. Tahle série už nabídla tolik šokujících okamžiků, že ne každý díl vás posadí na zadek (případ tohoto), ale i přesto jsem se bavil.
  • jirin
    Paráda. Dojde ke zklidnění, to jsem čekal, když se dostanou na nějaké nové místo. Ale je to jen krátké, a pak to chytlo pěkné grády - podezření, očekávání zrady. Stránky s dějem násilníka jsou povedené. Super.
  • kaylin
    Ano, série s tímhle dílem opět drží pomalejší tempo, i když na skvěle vyhrocené situace také dojde. Především finální konfrontace s lidmi je skvělá. Na třináctý díl je však třeba se dívat především jako na psychologické drama. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/06/946-zivi-mrtvi-13-tezka-cesta-zpet-80.html
  • sedw
    Klidnější tempo mi vůbec nevadilo, právě naopak. Kirkman dále buduje atmosféru a všem musí být jasné, že se něco pokazí, nikdo ale neví kdy a proč. Jemné náznaky jsou už zde. Velmi se mi líbí i měnící se postavení nově příchozích. Tomuto dílu nechybělo ani dostatečné napětí a závěr mě vyloženě potěšil. Jen tak dál, nemůžu se dočkat, na co nás Kirkman dále chystá.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.3.2015 09:10Živí mrtví #13: Těžká cesta zpět
    Nebyl by to Kirkman, aby se zase něco neposr*lo. Příběh je klasicky našláplý a napínavý, i když se třeba nic akčnějšího neděje, jakože i místy děje. Budu se opakovat, ale ono společenské a psychologické drama, které se mezi přeživšími odehrává je mnohem zajímavější nežli střílení do hlav zombíků...

    Celkový dojem: 90%
  • J.T.honza
    Po minulém zaváhání musím dát zase pět hvězd, protože musím uznat, že jsem stále znovu a znovu překvapován, kam se příběh vrtne příště. Celou knížku jsem dumal nad tím, co se pokazí tentokrát, že to přece nemůže být žádný happyend a dumal nad všemi možnými scénáři. A nakonec mě Kirkman zase překvapil a zatočil kormidlem na úplně opačnou stranu, než jsem očekával.

    Jasně, tohle není příliš akční ani moc depresivní díl, což je asi důvod, proč získává spíš čtyři hvězdy místo pěti. Pořád je to totiž ještě takové to nadechování před hromadou plnou sra-ek, ale je to naprosto logické pokračování a ukazuje to, že Živí mrtví ještě zdaleka nejsou vyčerpaným dílem. Nemůžu se dočkat, až uvidím, co se stane dál!
  • Kapis
    Kapis mecenáš9.3.2015 08:37Živí mrtví #13: Těžká cesta zpět
    No a mě to celkem dost bavilo, dobře namíchaná porce hromadného kecání a brutální akce. Akorát teda komunita, kde se přifařili, rychle opouští své pozice. Ale trochu vycpávkové to přece jen je. Myslím, že dlouho tam naši hrdinové nevydrží schovaní a zalezlí. Těším se na pokračování, docela mi tato série přirostla k tlejícímu srdci.
  • Kabukiman
    Minulej díl byl takovej utahanej, tak jsem očekával nějakej rozjezd a on se nekonal...Dobrá půlka knihy byla zase užvaněná a nebojím se to říct - natahovaná. Chci víc! Tak snad příští díl zase pořádně zasmrádne tlejícíma mrtvákama a objeví se i nějakej ten lidskej krypl,kterej by to tam trošku oživil...:)
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš1.3.2015 11:34Živí mrtví #13: Těžká cesta zpět
    Za mě zklamání. Čekal jsem, že Rick spustí revoluci, která skončí klasickým spektakulárním průserem a namísto toho se rozvíjí komorní konverzační drama o domácím násilí. Alexandrijci jsou hrozně nesympatičtí a nechopní, snad vyjma Heatha, který se evidentně vyzná v umění postapo scavengingu. Rick začíná evidentně zase blbnout, ale jediný, kdo mu to vmete do ksichtu je přímočarý Carl. Ostatní postávají kolem, neschopni jakékoli výraznější akce. Kirkman se také pokouší o intrikářskou zápletku ztělesněnou otcem Gabrielem, ale ta se podle mě zcela míjí účinkem. Třináctka je mezihra a to zajímavé nás zcela evidentně teprve čeká. Takže naviděnou v červnu, Ricku.
  • Fry
    "Živí mrtví #13: Těžká cesta zpět" - Ehhh, tak jako nevím, na to, že jsem se nesmírně těšil, tak pociťuji zase mírné zklamání (stejně jako u 12) ... přitom za poslední dobu nejlepší obálka! Zase je blbé, že vám nemůžu přesně říct, co mě zklamalo... ale jde o něco co už se prakticky stalo a teď se to stalo znovu (snad jsem nenaznačil příliš) ... a tohle mě už malinko unavuje... Potom to musí akorát zachraňovat paranoidní "Rick" s telefonem a podezřením o násilníkovi. Za to mě ale celkem nasral "kněz", ale to taky nemůžu říct čím a překvapil vůdce komunity: "Douglas" ... čím vším, to si přečtěte a já musím i přes boží obálku ... Za mě 4*!
40518
Četl/a (134)
123peta, 2scha, adriel, anka, BadBoy, blackJag, Blacklarch, bob-premky, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, CaptainCzech, chcita, choze, Cinema Ranger, Const.ex, Covenant, cowok, cyboy, dajik, Davidos402, Deckard, Doppelganger, duri, Dzoglik, Ejdý1, erik, Faix, farnhajt, filosh, Final, flipflop, foudy, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., gwen666, Hønzza, Himlik, house192, hromotlk, hypermlok, Infarkt, invape, Jahunda, James, jankie, japes, Jay-jay, jiskra, Johny87, JohnyG, Kaaos, Kadin, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kerbellos, kindanerd, Knuckless, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, LookAss, Lukasitch, lukedukenuke, luky.kuky10, malylada, mart.in, martin28, Martinb, Matthew, Matthew, mgeralt, MP, Mr.Plysh, mrstffl, mywiel, namdnas, NikkiKonig, Noci, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, perper, Petr, petrik1710, petrSF, Plechy, PrastenejCitron, raenius, raimi, rajot, RedButton, robcornick, rooty, S4TW, Saiffer, Sawyer, Schramm, sedw, Sick666, Sikk, Sir_Pete, slavik38, Spacecore, Spike, syon, the.kasztan, Tiba, Tomasino79, Tommar, Tomski, trudoš, tukak, Václav Mikula, w3cMarkus, Walome, Wasps, wolfgang, xflori01, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(212)
00sedm, 123peta, 2scha, 665+1, 7eleven, adam.ra, Alfi, Alfonzo, anka, Azbest, BadBoy, Balů103, bboorreekk, beanek, BeeSee, Beng.D, blackJag, Blacklarch, Bob, bob-premky, borknagar1, bourgeois, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, calvin10, CaptainCzech, charvos, chcita, Corvus, cowok, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Davidos402, DAxik, Deckard, Dinik, doophy, Doppelganger, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, Ejdý1, Erich, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, figis, filemon, filosh, Final, Fort, Fox01, Fry, Fuf00n, Georgíno J., Gerri, GORERATED, gumidekmedvidek, gwen666, Hamichal, Hawwwran, Hebled, herbert, holubdema, hromotlk, Hulik, hypermlok, Infarkt, invape, J.T.honza, JackOneil, Jahunda, Jak, James, jankie, Jay-jay, jendavondra, jiskra, Johny87, Joshua_T, Juseph , Kabukiman, kadas97, Kadin, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Knuckless, komik.sx, konous, Kouzelnik7, Kunden, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, Lijem24, Lojza, LookAss, luky.kuky10, m.jedle, maara, Majkl151, malylada, Mamut12, markic, mart.in, Martin D. Antonín, martin28, Martinb, Marvin, Matthew, Matthew, meffis, merhyx, mgeralt, mike731, Mikei, Mitak, Mleako, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mrstffl, mstefl, namdnas, netvor, Nightmare, NikkiKonig, Noci, noMster, o2t2, Olesh, Paldini, Palebras, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, petrSF, petrsimcik, Poseidon1978, PrastenejCitron, Quentin, R3d, Radkos, raenius, raimi, rajot, regressiv, Rich, RicHard. , robcornick, rooty, Rumburaq, Ruw, Saiffer, Saran, Sawyer, Schramm, sedw, seezeethree, Sick666, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, Spike, StanleyHu, syon, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tommar, TommyBOYER, Tomski, Toren, trudoš, tukak, tulipstros, Václav Mikula, Vítek, Wasps, willis, wolfgang, xflori01, xintax, xspeed, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zaknafeine, Zavulon, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (31)
Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, Davidkkk, Davispear , deadpool, FatMonster, husakpetr93, Jack, jakouback, kamil, Kitykatyn, koniklec, Kryysa1892, Lobok257, Maty48, MickeyStuma, Mikko, Raido26, Raijin, RaptoR, Sebastian the wise, segy, SpaceFade, spot, stepan.tichy, the_proph, Tomate, Wodry, xxaannddeerr, Zajda
Shání (3)
Al0f0k, Kitykatyn, Taťka Tuleň
Nabízí (1)
www.foxbazar.cz