Ghost Rider byl vykázán do pekla!Když mu záhadný Malachi nabídne svobodu,není to zadarmo. Výměnou za své spasení musí Ghost Rider porazit démonického lorda Kazaanaa jeho loutku, zkorumpovaného miliardáře Earla Gustava. Rovnováha mezi nebem a peklem je narušená a pouze planoucí duch pomsty má tu moc, aby ji obnovil.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 58. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Ghost Rider (Vol. 5) #1-6


Scénář
Garth Ennis
Art
Clayton Crain
Ink
Clayton Crain
Barvy
Clayton Crain
Obálka
Clayton Crain
Lettering
Jakub D. Kočí, Pavel Mařata
Překlad
Marek Barányi (Keram), Roman Bílek (BeeSee), Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
603 g
Stran
136
Cena
249 Kč
Originál
Ghost Rider: The Road to Damnation (Marvel)
Varianty
Ultimátní komiksový komplet #038: Ghost Rider: Cesta do zatracení (2015)
Ghost Rider: Cesta do zatracení (2008)
  • ludek.n
    „V těch nejtemnějších hlubinách pekla se vypráví o jezdci oblečeném v kůži, který jezdí na tavící se oceli a hořících gumách…“ Přízračný jezdec neboli Ghost Rider pánů Gartha Ennise a Claytona Craye je temný, drsný a opravdu hrůzostrašný příběh, vzešlý z těch nejhlubších pekelných jam. Šest sešitů tvoří nepřerušovanou jednolitou dějovou linku, u níž si člověk téměř učurává do kalhot. Garth Ennis se rozhodně nebojí pořádně umazat a napumpovat ji adrenalinem, co se jen do ní vejde. Dialogy jsou brutálně upřímné, přímočaře úsporné a před nějakým ostřejším výrazem si na prdel nesednou. Charaktery aktérů jsou dány s rozhodnou a zdrcující silou. Ženský archanděl Ruth, jdoucí po stopě démona, je stejně strašlivá a nelítostná stopařka jako samotní vyslanci pekla. Otáčky jdou hodně přes červenou čáru. A pak je tu Crayova počítačově vrstvená kresba, a to je přinejmenším kapitola sama o sobě. Dokonalost je slabé slovo. To, co předvádí v Cestě do zatracení, prostě bere dech. Už jenom ta rozostřená fotorealistická pozadí, kontury, detaily, figury, monstra, dynamika a atmosféra… všechno dohromady je zážitek k nezapomenutí, zážitek ze samotných hlubin pekla.
  • trudoš
    Co asi první na tomhle komiksu zaujme, je digitální kresba – v některých výjevech fascinující, v jiných zas podivně odbytá, především v detailech. Příběh samotný, ač příjemně jednoduchý, je přitom zahlcen přemírou postav, jež zápletku maličko znepřehledňují; nemluvě o tom, že se ve finále ukáže, jak moc byly určité role zbytečné. Jsou tu ovšem i naprosto uhrančivé momenty, jako například šermování lidskými těly, či souboj s dálničním autobusem. Jinak ale jde o klasické Ennisovo pohrdání biblickými hodnotami, až mě překvapuje, že na něj už dávno nebyla uvalena klatba. Že jsou andělé a démoni jedna velká ničemná rodina je motiv, proti kterému nic nenamítám, pouze mě mrzí, jak samoúčelně je do příběhu zakomponován. Největší slabinou je každopádně závěr, který pro mne zůstal řemeslně nepochopitelný – po miniaturní apokalypse a ukrutném prolévání krve je hlavní padouch zlikvidován nevýznamnou figurou? Jasně, je to vtipné, ale taky dost… já nevím, marnotratné? Ano, to je to správné slovo.
  • Sagikkun
    Nejlepší byl začátek a konec, kde měl taky Ghost Rider nejvíc prostoru - zbytek knihy je o každým a všem možným, jen ne o něm. Z těch "kulervoucích" hlášek a stěrů co padaly na každé stránce jsem protáčel oči v sloup... které desetileté dítě tohle psalo? Grafické zpracování bylo slušné, až tedy na finále kde jsem se nevyznal ani hovno + se mi zdálo, že občas některé obličeje sklouzávaly do cartoon stylu. Zápletka nebyla špatná, uznávám, že autor nad tím minimálně těch 10 minut musel přemýšlet... ale prostě proč, proč je ta kniha tak neskutečně o ničem a plácá se odnikud nikam? Paradoxně je taková primitivní premisa tak neskutečně nafouknutá a samotné finále je pak docela odfláknuté.
    Nějaké pozitiva se na tom najít dají a úplná ztráta času to nebyla, ale číst znova to už asi nikdy nebudu, když už, tak radši sáhnu po dvojce.
  • Ivan Kucera
    „Nebe a peklo, andělé a démoni, všichni jste stejní!“ Po vizuálnej stránke geniálne. Len čo som komiks otvoril, ostal som zízať ako obarený. Výtvarná stránka je vskutku úžasná, pulzujúca, fascinujúca. Opantávajúca. Nevedel som od epických výjavov odtrhnúť zrak. Nejde o kresbu, pri ktorej si poviete „hm“ a pretočíte na druhú stranu. Nie, tu sa vám oči zastavia na jednej stránke aj na celé minúty, aby vám neušiel žiadny detail. Jasné, nie každému tento „počítačový“ druh kresby sadne, ale všetko na svete je subjektívne, o tomto nemá zmysel baviť sa. Bohužiaľ, druhou stranou mince je, že po stránke scenára to nie je žiadny zázrak. A hoci je príbeh jednoduchý a priamočiary (čo je fajn...), napriek tomu som sa v ňom občas strácal. Oceňujem jeho neprístupnosť (nadávky, celkový pochmúrny a jemne rúhačský imidž, pričom niektoré scény sú fakt len pre dospelých). Nakoniec som sa rozhodol udeliť 4*, lebo postava je fakt skvelá (hoci konkrétne v tomto príbehu je Ghost Rider zvláštne upozadený, temer ako vedľajšia postava a nie hlavný antagonista) a vizuál fantastický. Komiks by nemal byť výborný len po výtvarnej, ale aj scenáristickej stránke. Občas však prižmúrim oko. Napr. pri sérii Žoldnéř od Segrellesa, kde tiež vzhľad prekonáva scenár. A urobím to aj teraz. Peklo pri mne. Mimochodom, Cesta do zatracení prvý raz na českom trhu vyšla už v roku 2008 pod hlavičkou Crew.
  • matty87
    Moc pěkně nakreslená krávovina. Bohužel to na mě nepůsobilo tak moc temně, jak asi autoři zamýšleli. Průměrný komiks, který neurazí, ale asi ani příliš nenadchne.
  • Blackhand47XD
    Super kresba, šílení nepřátelé a pekelný jezdec s lebkou na místě tváře, co víc si přát.
  • Darth Raelchi
    Skvělá kresba, skvělý scénář a ucelený samostatný příběh. Výborné pojetí pekla a jeho přívrženců. Ghost Rider je přitom tak děsivý a drsný. Celá ta kresba je výborná. Pekelná jízda a výborný přesah na tak krátkém a v podstatě lovecraftovsky laděném příběhu. Tady nemám co dodat, jednoduše perfektní.
  • louza
    Taková normální Ennisovská mlátička. Nijak zásadní ale přesto celkem čitelný příběh o tom jak se Ghost Rider snaží sebe sama rebootovat z pekla a dostat zpět do života. Dočkáme se několika pěkně zvrácených postaviček i tradičního Ennisovského přikripleného záporáka. Kresba je moderně papundeklová a nijak výrazně neuráží stejně jako příběh.

  • salamandr
    Nevim no, lepší ty komentáře ostatní asi neřešit. Příběh je vcelku jednoduchej, ale to old man logan taky(pokud chcete něco co vám zamotá hlavu, tak čtěte avengers na věky věků a ztraťte se v tom). Komix je brutální, podobně jako zmíněný logan. Kresbu všichni vychvalují u Zázraků, ale tam mi přišla povětšinou nic moc, občas pěkná, tady povětšinou dobrá často skvělá. Dá se však souhlasit s tím, že je až příliš temná pro lesklý papír. Pokud máte rádi Kulhánka a Žambocha, tak si tohle nesmíte nechat ujít, zapomeňte na naleštěného ironmana nebo správňáka Captaina Americu, tady jsou všichni svině a většina dostane po hubě a ne tím klasický fackovacím stylem, ale tak, že páteře lítaj a krev budete cítit pod prsty na každé druhé stránce. Je smutný, že tohle není blízko vrcholu v hodnocení celé UKK série. Krásně ujetá kresba
  • Schramm
    Schramm26.2.2017 10:32Ghost Rider: Cesta do zatracení
    Ghost Rider je ryzí zábavovka a je asi nesmysl čekat víc. Ovšem po přečtení mám dojem, že je to jeden z těch komiksů, který jsou tady vcelku podhodnocený. Já byl spokojenej a pokud by to mělo jinou kresbu, možná bych bych ještě něco přihodil.
  • Carnage
    Před tímhle Riderem jsem četl jen tu sérii s 35 díly kde byl i Danny Ketch a náramně jsem si to užíval. Tenhle komiks jsem koupil později a nemůžu proti tomu říct křivý slovo, je to sranda, je to brutalita a minimálně 2 hvězdy zaslouží fenomenální Clayton Crain a jeho luxusní kresba. V UKK snad nevyšlo nic jinýho s jeho kresbou a asi už nic nevyjde, pokračování Cesta Slz v UKK není a asi nebude a proto plánuju koupit zvlášť. Škoda, že takovej Carnage USA se stejnou kresbou do UKK nezařadili. Rider super.
  • sedw
    Pro mě první setkání s Ghost Riderem. Po přečtení komentářů ostatních hodnotících jsem měl z komiksu trochu strach, ale nakonec jsem dostal to, co jsem čekal. Ennise mám opravdu rád a ani tady mě nezklamal. Postava Ghost Ridera mu umožnila příběh zasadit do jiných reálií a dle mého názoru se mu to povedlo náramně. Příběh sice není nějak světoborný, ale je zábavný a to je to, co u komiksu hledám. Kapitola sama pro sebe je kresba. I když počítačovou kresbu moc neuznávám, zde se mi velmi líbila a k příběhu sedla naprosto parádně a za mě tedy spokojenost. Suma sumárum 4* a vážně uvažuji o koupi Cesty slz.
  • Fry
    Ultimátní komiksový komplet #038: Ghost Rider: Cesta do zatracení - První a zároveň doufám, že ne poslední příběh Ghost Ridera, který se mi kdy dostal do rukou ... Navíc jak tak koukám, tak právě toto je jeden ze dvou příběhů s tímto netradičním hrdinou, který u nás za těch už skoro 20 let pravidelně nepravidelného vydávání zahraničních komiksů vyšel. Zápletka je velmi banální, nic moc extra se vlastně ani nestane a se samotného Ghost Ridera mám ve výsledku pocit, že je spíše takovou zbytečnou postavou, ale jako komiks na odreagování to překvapivě funguje perfektně. Na to, že jsem od toho nic nečekal to bylo opravdu fajn čtení, i když v rámci kompletu jsem přece jen četl i mnohem lepší věci ... Za mě 3*!
  • S4TW
    Z díla mám trochu rozpolcené pocity. Rozhodně se nejedná o špatné dílo. Scénář je jako dělaný pro postavu typu Ghost Ridera. Je stavěn hodně na mytologie, pověstech, bájích a především biblických příbězích. Je tu spousta andělů, démonů a podobných individuí. Ovšem dobro a zlo tu není. Všechno je prohnilé a je jedno, jestli jste mezi lidmi, démony či anděly. Celé dílo se nese v temném duchu, mírně depresivním až trochu dekadentním a drsném. Ovšem autor tu občas použije vtip či ironii, ale povětšinou mi přišlo, že se to moc nehodí.Kresba nemá daleko k dokonalosti, ale bohužel mi některé věci vadily. Je precizní, detailní a velice propracovaná. Práce na počítači se prostě povedla a já s tímto stylem neměl problém. Barvy skvěle dokreslují atmosféru, jsou temné a dost pochmurné, ovšem někdy až příliš tmavé. A s tím jsem měl občas problém. Někdy to bylo tak temné a nepřehledné, že jsem měl problém rozpoznat, co na onom obrázku vlastně je a trochu mi to kazilo celkový dojem.Postavy jsou vesměs zajímavé a slušně napsané, ale kupodivu nejméně jsem si užil hlavního představitele. Naopak to táhnou týpci jako Hoss, Kazaan, Malachi či Gustav, vskutku parádní hajzlové. GR mi naopak štval s tím svým občasným fňukáním, k němu to prostě nepatří.Mytologie okolo GR je zajímavá a dobře propracovaná. Ve finále se jedná o příjemné dílo, které nám povedeně představuje další postavu ze světa Marvelu, respektive nám spíše představuje svět, ve kterém se musí protloukat. A ten svět rozhodně není moc pěkné místo.
  • ertefol
    Pěkná kresba, hezký příběh, nicméně ničím výjimečný kousek, který sice pobaví, ale dva týdny po přečtení z něho nemám nějaký výraznější dojem. Celkově jde o super oddechovku se zajímavými charaktery, na pobavení a oddech super, ale žádné veledílo to podle mě není.
  • kaylin
    kaylin26.12.2015 21:17Ghost Rider: Cesta do zatracení
    Komiks "Ultimátní komiksový komplet 38: Ghost Rider - Cesta do zatracení" tak jednoznačně stojí za přečtení proto, že má kresbu, kterou hned tak někde neuvidíte. A ano, je to také celkem brutální, takže i v tomhle směru příjemné osvěžení. Jenže Ennis scenáristicky nepředvádí nic světoborného a prostě jen vsadil na jistotu. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/03/868-ultimatni-komiksovy-komplet-38.html
  • jayjay86
    Bohužel, pro mě první tříhvězdovej Ennis. A to né proto, že by se dalo knize nějak extra co vytýkat, ale spíš proto, že stejně tak na ní nebylo nic extra zajímavého a znovu jí budu pročítat, jen abych si připomněl děj, pokud vyjde nějaké pokračování, jak to bylo s GhostRiderem dál. Příběh, vyprávění i konfrontace jsou průměrně dobré a celé to vyzdvihuje tedy především kresba. Cesta Slz mě bavila víc, tady se mi líbil nejvíce asi konec, Řiťokuk a bublina ,,BAF,, :-)...
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš27.10.2015 13:32Ghost Rider: Cesta do zatracení
    Bohužel, pro mě první tříhvězdovej Ennis. A to né proto, že by se dalo knize nějak extra co vytýkat, ale spíš proto, že stejně tak na ní nebylo nic extra zajímavého a znovu jí budu pročítat, jen abych si připomněl děj, pokud vyjde nějaké pokračování, jak to bylo s GhostRiderem dál. Příběh, vyprávění i konfrontace jsou průměrně dobré a celé to vyzdvihuje tedy především kresba. Cesta Slz mě bavila víc, tady se mi líbil nejvíce asi konec, Řiťokuk a bublina ,,BAF,, :-) ...
  • Alfi
    Skvelá kniha. Nie je to superhrdinský komiks, skôr príbeh o hľadaní spasenia. Ghost ridera som sa bál, ale výborná kresba a veľmi vtipné postavy ma donútili dať palec výrazne hore.
  • erik
    Kedysi som o tomto napísal: "Je to prekvapivo pohodové. Ennis tradične vykresľuje anjelov ako pekné svine. Trošku mi nesedela kresba, miestami ako z múzea voskových figurín, miestami ako z obsahu žalúdka (neprehľadné démonie masy). Napriek tomu, bezproblémová jednohubka." Platí to aj dnes, akurát by som dodal, že z Ennisoviek je to jeden z najslabších kúskov.
  • jh666
    Ennis opravdu nebude máj šálek kávy, přesto mi ale Ghost Rider sedl víc než Punisher. I když to bude spíše tou postavou. Ani ta ale knihu úplně nezachrání, protože je tam skoro zbytečná. Všechno by dopadlo víceméně stejně i bez Ridera. Kresbu hodnotím průměrně, tuhle digitálnost prostě nemusím. Naopak kladně hodnotím těch pár narážek na církev. A abych nezapomněl, palec nahoru za Hosse. Sice je to démon, ale přijde mi mnohem příjemnější než všichni andělé. 60 %
  • luky.kuky10
    Nemuzu napsat, ze to bylo primo spatne, ale prvni setkani s comicsem o ghost riderovi jsem si predstavoval jinak. Bavil me pribeh, ikdyz je pravda, ze rider mohl dostat mnohem vice prostoru. Jako celek to ale nepusobilo spatne. Snad v druhe 60 vyjde neco lepsiho.
  • kaylin
    Komiks "Ultimátní komiksový komplet 38: Ghost Rider - Cesta do zatracení" tak jednoznačně stojí za přečtení proto, že má kresbu, kterou hned tak někde neuvidíte. A ano, je to také celkem brutální, takže i v tomhle směru příjemné osvěžení. Jenže Ennis scenáristicky nepředvádí nic světoborného a prostě jen vsadil na jistotu. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/03/868-ultimatni-komiksovy-komplet-38.html
  • J.T.honza
    Čím víc nad tím přemýšlím, tím spíš si říkám, že Ghost Rider asi nebude můj šálek čaje. Pořád mám v hlavě svou jedinou dosavadní zkušenost s tímto hrdinou a sice v tom strašném filmu s Nicolasem Cagem, ale myslím, že ani on, ani fakt, že jsem ve stejný den četl i Old Man Logan nemá zas tak velký vliv na to, že má první komiksová zkušenost s Ghost Riderem není příliš pozitivní.

    Zaprvé mi nikdy nic neříkali všichni ti andělé, ďáblové a fantasy pitomosti, zadruhé mi vlastně nedošlo, proč by mi měl být Ghost Rider nějak zvlášť sympatický (schopnosti o ničem, povaha jak by smet) a zatřetí mi tam dost scházel Ennisův pověstný černý humor. A co je vůbec nejdůležitější, díky té sice nádherné (největší plus komiksu!), ale nepřehledné kresbě vlastně ani nevím, co se na některých stránkách vlastně pořádně stalo. Příběh mi proto přišel docela zamotaný a nejsem si úplně stoprocentně jistý, že jsem ho pochopil.

    Moje hlavní očekávání od Cesty do zatracení ale byla odpověď na otázku, jestli si díky ní začnu kupovat ty starší komiksy s Ghost Riderem, co už česky vyšly. A po přečtení musím říct, že zatím si je asi spíš nechám ujít... Jak říkám, "objektivně" to možná nebylo úplně špatné, ale Ghost Rider prostě asi není hrdina pro mě.
  • baatcha
    Bezdůvodné cynické násilí tady výrazně přesáhlo míru toho, co bych chtěl v komiksu číst. Navíc jsem hned po dočtení dostal strašný průjem. Nicméně nějakým zvráceným způsobem mě to bavilo.
  • smtxx
    Tím, že mam všechny u nás vydané UKK ,tak sem ani tenhle nemohl nekoupit . Ghost rider mi nikdy moc neseděl ,tak sem byl zvědavej na tenhle příběh . Po 3tí kapitole sem to přestal číst , vůbec mě nebavilo číst tu tuny textu o nebi a pekle apod , to je fakt nejhlubší dno co v komiksu může být ! Kresba mě taky nějak extra nebavila až na pár vyjímek , postavy sou takový divný ,nereálný . No někomu se to určo bude líbit ale pro mě to je zatim jedinej a asi i poslední komiks z téhle série který sem nepřečetl.

  • adevr
    Ta počítačová kresba mne uchvátila.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš6.12.2013 18:25Ghost Rider: Cesta do zatracení
    Ennis se rád vykrádá a alespoň u mě mu to často vychází a nemám s tím problém. Jenže tady je to klišé na entou. Zlí démoni a ještě zlejší andělé. Scénář je tak přímočarej, až mám pocit, jestli prostě jenom neni špatnej :o) Kresba je photoshopovskej pahnus. Ghost Rider vždy něco udělá a já vidím jenom plameny a nemám ani tucha co se na stránkách děje. Nicméně mám opravdu rád souboje nebe vs. peklo a četl jsem to už podruhé. Bejt to film, možná bych to hltal. Takhle jen průměr. 55%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.11.2012 14:19Ghost Rider: Cesta do zatracení
    Namlsán prequelem Cesta slz jsem se pustil i do tohoto "klasičtějšího" Ghost Ridera. A je to komiks, na kterém se mi líbí spousta věcí, stejně jako se mi na něm spousta věcí nelíbí. Crainova kresba je opět skvělá, mám pro ní nějakou slabost. Klasický motiv boje nebe x peklo, to mě taky baví. A sem tam nějaký fórek se taktéž povedl. Jenže celá zápletka je lehce překombinovaná, motivy postav zmatečné, postavení nebe a pekla na roveň co se týče metod dost divné, plus pár nelogických či ne zas tak vtipných detailů... ale není to tak strašné, jak tu plno lidí píše.

    Celkový dojem: 70%
  • mart.in
    mart.in mecenáš29.8.2012 23:06Ghost Rider: Cesta do zatracení
    Čekal jsem to teda mnohem horší, když jsem si tu přečetl komentáře... kresba zajímavá, ale chápu, že někomu nesedne, a občas je to fakt chaos, že člověk netuší, na co se to vlastně kouká (což byl ale asi účel, žejo:o). Nejvíc mě asi bavil pan Gustav, hlavně jeho prvních pár stránek. A celkově proč ne, jde to, ale nejspíš už si to nikdy nepřečtu.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.6.2011 09:31Ghost Rider: Cesta do zatracení
    Ne snad, že by se jednalo o veledílo a na Ennise je to skutečně slabé. Možná ze mě taky mluví skutečnost, že jsem jej zakoupil za cca 1/3 původní ceny, každopádně mi to jako tak příšerný propadák nepřišlo. Je pravdou, že nahoru to tahá hlavně kresba, která mi sedla a to tenhle typ realistického vizuálu většinou nesnáším. No halt Nebe nad Berlínem, ani Preacher to není...
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš5.8.2010 22:51Ghost Rider: Cesta do zatracení
    Mám rád Ennisova Punishera, Hitmana a i Fury byl skvělou záležitostí. Ghost Ridera jsem si rovněž kupoval s velkým očekáváním. Nechci se opakovat, většina už tady byla řečena, ale tohle mi opravdu nesedlo. Hlavně mi vadilo, že hlavní postava je odsunuta do pozice losera, se kterým každy vyj... Kresba docela pěkná, po čase ale začíná působit příliš staticky a místy hodně nepřehledně. Snad jen ta hořící lebka a motorka se panu Crainovi povedla. Co závěrem? Od démonického motorkáře jsem opravdu očekával víc...
  • punisher
    punisher24.6.2010 11:25Ghost Rider: Cesta do zatracení
    Nejhorší Ennis kterého jsem četl.
  • morlum
    Příběh je i po prvním přečtení hodně slabý, po druhé to snad ani nemá smysl číst. Příšerná kresba tomu taky moc nepřidala..
  • yogi
    Nic jsem od toho nečekal a dostal jsem ještě méně . Ennisův scénář nestojí za řeč ,nic to však není proti kresbě, která mě doslova iritovala .Celkem fakt slabota .
  • matrosh
    matrosh17.3.2009 23:19Ghost Rider: Cesta do zatracení
    scénář mě moc nevzal, ale kresba je dechberoucí a hlášky taky ušli
  • willis
    willis29.12.2008 10:07Ghost Rider: Cesta do zatracení
    Scénář je takový Ennisův copyright - Nebe proti Peklu, obě mocnosti hrajou nějaké své nečisté hry, při kterých na lidech moc nesejde, všichni jsou hajzlové + pár typicky divnejch postaviček. Samotný Ghost Rider jakoby ani nebyl hlavní postavou, jakoby ho tam Ennis strkal jenom protože musel když už se to jmenuje GR, ne? Styl kresby i počítačové úpravy mně připadaly zajímavý, protože nic podobného tady snad ještě nevyšlo, takže je to alespoň pro mě nový a ještě neokoukaný. Jinak je to samozřejmě mainstream, nic zásadního. Nesmíte mít na tenhle komiks přehnaně velké nároky pak je to ok a za prohlídnutí obrázků rozhodně stojí.
  • blackJag
    blackJag admin24.11.2008 17:18Ghost Rider: Cesta do zatracení
    Mi to přišlo docela dobré, oddechové a vyloženě si dokáži představit, že by z tohoto námětu vznikl věrný filmový přepis. A mohl by tam hrát i proklínaný Nick "tvářím se děsně záhadně" Cage - skoro vůbec by se tam totiž nevyskytoval :-) Má to pěkné výtvarné ztvárnění, mocně rezonující na první signální, jen těch rozostřených panelů (pokud to tedy bylo schválně) bylo nějak moc a ty obyčejné lidské obličeje na můj vkus až příliš "bobtnaly", ale jinak to byla přijatelně přitemnělá jízda. Tohle je jedna z těch věcí, která se přeci teenagerům musí líbit, jinak už ničemu nerozumím :-))
  • BeeSee
    ne, mi se to nelíbilo, to bylo fakt slabé
  • Kabukiman
    Kabukiman24.6.2008 21:35Ghost Rider: Cesta do zatracení
    Tak jsem dnes zakoupil a přečetl. Musím říct,že po tom,co jsem tady tak četl,tak se mi ani moc nechtělo do tohodle komiksu jít. Ale dneska bylo horko,nuda a nebylo do čeho rejpnout,tak jsem koupil a neprohloupil. Jasně, Preacher to neni, Ennis trošku vykrádá sám sebe, kresba je počítačová. Ale i tak se mi to četlo dobře,nenudil jsem se,kresba mi kupodivu docela sedla a neotravovala...Příběh není žádná pecka,ale četl jsem už mraky horších. Závěr: Dám tomu tak 75-80% a to prostě proto,že se mi to fajn četlo,tečka:)
  • BlackStar
    BlackStar31.5.2008 15:37Ghost Rider: Cesta do zatracení
    Kresba je specifická, celkem zajímavá... mě se líbí, ale určitě nesedne každému. Ale scénář je celkově rozhodně slabší! Originál jsem nečet tak nevím jak posoudit překlad, ale každopádně se mi přinejmenším nadávky nějak nepozdávali, řek bych, že to šlo udělat mnohem líp! Nicméně je to u nás první solovka Ghost ridera, tak budiš... snad ještě někdy u nás zaparkuje a ukáže, že cesta do zatracení byla jen tak na rozjezd ?!
  • Jokerka
    Jokerka21.5.2008 18:39Ghost Rider: Cesta do zatracení
    Mno...teda provedeni...ja totiz nevim co si o tom mam myslet. Chvilema jsem z ty kresby (tady fakt nevim jak to mam nazvat...je to kresba?) upadala do exatickych stavu ale na druhou stranu jsem byla otravena z prehlidky voskovych figur...Peklo Claytonovi jde ale nemel by se s nim uchylovat na zem... Pro me to uplnej odvar teda neni, ale rada si ho zase otevru , az budu mit pokrk blbuvzdornyho Marvelu :D
  • krvinka56
    krvinka5614.4.2008 18:12Ghost Rider: Cesta do zatracení
    Tak tento komiks by umne před několika lety dostal díky kresbě jasnou stovku.Ale kresba už promne není vše.Kresba je u tohoto komiksu hlavní premisou příběh hraje až druhé housle což je tentokrát naškodu.Protože kresba je plná perfektních a promakaných detajlů ale to není vše co by zde mnělo být.Příběh je dobrá béčková odychovka u které je hlavní nepřemíšlet a jen se bavit .Bohužel trochu naškodu ,kvůli perfektní kresbě. Kratší by to bylo lepčí.
  • Davey
    No, zatím nejslabší věc od Ennise, co jsem čet :( ...ale ta kresba se mi moooc líbila!
  • HEX
    Já jen doufám, že tohle přejedení vykrádajícím se Ennisem, si neodskáčou jeho první dvě kvalitní serie..
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade6.4.2008 17:48Ghost Rider: Cesta do zatracení
    Originál jsem prodal a české vydání skouknul u kamaráda. Příběh nic moc a kresba mě nebere. MdS
  • Black Bro, yo
    Black Bro, yo26.3.2008 15:14Ghost Rider: Cesta do zatracení
    Mě naopak nevadí, že autor variuje (pro někoho vykrádá) své motivy, ať už to, že se děj odehrává v Texasu, andělé, kolárky, menší odkazy na 2. světovou nebo hlava = prdel, takto poznám, že jde o Ennise, tentokrát ale trošku odlehčenější. Škoda, že je samotný Ghost Rider jen oběť toho všeho, ona na mě vůbec celkově postava Ghost Ridera působí hodně tragicky, ale vypadá prostě hodně dobře, překvapivě je tam pro mě nejdrsnější postava Ruth, což je hotovej Terminátor, děla samí šikovný věci jako např když se z někým „mečuje“, tak místo meče používá vojáky, hazí autobusy apod. a vůbec tady v tomto komiksu Ennis ukazuje zlo a nadpřirozeno jako to nejmocnější, normální lidi tu nemají absolutní šanci, až na pár vyjímek je tam snad každá lidská postava, co se začne šťourat do příběhu bez okolků zabita. Největším tahounem je kresba, která mě okamžitě vtáhla do hodně jednoduchého scénáře, který ale řemeslně není úplně nejhorší a jako béčko (ještě když jsem si k tomu pustil nějakou rockovou hudbu a moje slabost pro těžké kožené bundy a motorky) funguje docela dobře. Čekal jsem fakt sračku, ale je to atmosférická jednorázovka.
  • brkowycz
    brkowycz18.3.2008 10:04Ghost Rider: Cesta do zatracení
    Nemůžu si stěžovat. Na jedu stranu chápu negativní reakce pode mnou, ale na druhou stranu... mě se to prostě líbilo. Celé by to asi bylo úplně o ničem jiném, kdyby to kreslil nějaký horší malíř, ale tohle byla bomba. Myslim že tohle je jedno z nejlepších "béček", jaký sem kdy četl. Klasická vykradená zápletka která ale kupodivu s Crainovou kresbou funguje. Člověk se na to musí koukat tak, že Ennisovým úkolem bylo vytvořit jakousi kostru, která bude snesitelná a Crain už na ní jen navěsil svou ojedinělou a fakticky dobrou kresbu. I ten konec se mi zdál dobrej, prostě je ghost rider jen další duše, žádnej velkej masér, což dává smysl. Jo, u tohohle jsem se nenudil. Ale aby jste mě nepochopili špatně, veledílo to fakticky neni, za koupi stojí určitě, minimálně jako galerie Claytona Craina
  • choze
    Nudně se vykecávající pokrytečtí andělé, uprchlý démon pronásledovaný po Texasu nadpřirozeným kovbojským zabijákem, jeden vybuchlý kostel, chlápek, co si vrazí hlavu do prdele... Velmi slabý odvar z prvního Preachera, jehož největší slabinou je - vedle vykradeného nezajímavého příběhu a chabých dialogů a hlášek bez špetky vtipu - samotný Ghost Rider, v Ennisově podání otravný retard, který se celou dobu vůbec nechytá, hned zkraje si nechá šlohnout motorku a nakonec s ním všichni pěkně vyjebou. Bohužel nejde o pro Ennise typickou zábavnou superhrdinskou dehonestaci, ale o známku toho, že za a) mu ta postava brutálně nesedla b) tenhle book zkrátka nepěkně odflákl c) oboje. Crainova nabušená apokalyptická kresba sice není z nejpřehlednějších, ale perfektně k tomu sedí.
  • Big G
    Naprosto klasický (a nudný) Ennis. Musím říct, že mě překvapuje, kolik jeho věcí v ČR vychází, i když ten člověk už snad nemá co nabídnout. Teda až na Punisher MAX... Chválím kresbu, ale i Crain umí líp...
  • Maxman2000
    Maxman200015.3.2008 18:06Ghost Rider: Cesta do zatracení
    Good,co jinak říct?:-D
  • mikki.maser
    mikki.maser15.3.2008 17:06Ghost Rider: Cesta do zatracení
    byla vejplata , byli penize za co jinyho utratit penize nez za komiks :D . Claytonova malba mi k tomuhle demonickymu komiksu dost sedla i kdyz sem scenar trochu nestihal ty zvraty a intriky a atd. tak mi to ta kresba ´malba´ dost vynahrazovala pro me 80.
  • erik
    Je to prekvapivo pohodové. Ennis tradične vykresľuje anjelov ako pekné svine. Trošku mi nesedela kresba, miestami ako z múzea voskových figurín, miestami ako z obsahu žalúdka (neprehľadné démonie masy). Napriek tomu, bezproblémová jednohubka.
275398281
Četl/a (129)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, ADM1, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, autokineton, Babany, Bart, bierce, Blackhand47XD, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Chaolinek, chuckboris, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , deadpool, Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, duri, Ejdý1, erik, ertefol, Fox01, Fry, Glumal, GreyArrow, guseppe, Gustik5, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, Ivan Kucera, J.Connor, James, james dixon, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, Kaaos, kallenved, kaylin, KdG, Kil-Khal, Knuckless, Lachvos, Librarian, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, Mariohurbanek, Mariomichal, matty87, MEGA, Mercurio, miCHALupka, mineralk, MonsterGyre, Mr.Filch, mstefl, namdnas, NecRoman, Norri, Olesh, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, petrSF, Pista, radimisko, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, Sagikkun, sala, samuelo12, Schramm, sedw, SekyCZ, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, Spacecore, Spike, start05, t0mas, T3ss, taidana, the.kasztan, the_proph, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, Velkej šéf, vishnar, vita, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(299)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, ADM1, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, andik007, asgardpepa, Ash Pointak, autokineton, AwatarDK, Azbest, Babany, Bart, batoo, beanek, BeeSee, bierce, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, calviti, Carnage, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Ejdý, Ejdý1, Erich, erik, ertefol, felda, fifas, filemon, Filip123, firesnake, firesnake1, folkemon77, Fox01, Fr3d_K, Fry, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, GreyArrow, grinder, guseppe, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.Connor, J.T.honza, Jack043, James, james dixon, Jay-jay, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jmenujiseradekbouril, José, Joshua_T, KadetJaina, kallenved, Kapis, Kareru, kaylin, KdG, kendor007, KINIMODUS, Knuckless, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, kucik, Kunden, kybl, Lachvos, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, Lobok257, LordFlash, Lord_Arthas, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, Malachias, malylada, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Marthy76, Masinfira, Matio, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, miCHALupka, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, MP, Mr.Filch, mstefl, mttra, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, Olesh, palo, PatrikTheMighty, pavel, pechna, peposek, petrSF, PH79, Piros0013, Pista, pk123x, podzimator, Poseidon1978, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Raikou, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Sagikkun, Saiffer, saja, sala, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, sedw, SekyCZ, semi41, seneke, Sesta, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, SmoothNCool, spagr, Spike, stanleystar, start05, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, taidana, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tomned, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yojimbo, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (6)
Azik2586, Badgu.y1902, Blacklarch, Braindead, delsemela, FatMonster
Shání (1)
Mates17
Nabízí (2)
Fox01, Tommar