Vesmír Marvelu ovládají největší superpadouši. Po kataklyzmatických událostech Tajné invaze byl Norman Osborn jmenován velitelem H.A.M.M.E.R.u, nové mezinárodní mírové síly, jež nahradila S.H.I.E.L.D. Někdejší Green Goblin potácející se na hranici příčetnosti upře pohled k místu posledního odporu – nebeskému městu Asgard.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 60. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií Siege #1-4 a Siege: The Cabal


Scénář
Brian Michael Bendis
Art
Olivier Coipel, Michael Lark
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
625 g
Stran
200
Cena
249 Kč
Originál
Siege (Marvel)
  • ludek.n
    Přestože jsem nepátral po posloupnosti jednotlivých hrdinských crossoverů, začínajících Občanskou válkou, podařilo se mi zcela mimoděk jít tou správnou cestou (Občanská válka-Tajná invaze-Obležení). Chyběla mi tak jen Bendisova Temná vláda (Dark Reign, 2008), abych pochopil, že tím, kdo nyní vládne superhrdinům, je Nor-man Osborn, bývalý protivník Spidermana, kterého znovu vzkřísil k životu v roce 1996 Warren Ellis. Ostatně Bendisův scénář mi k pochybnostem mnoho prostoru nenabídl. Pustl se totiž bez velkého otálení do akce, a to opravdu ve velkém stylu. Normanovým cílem totiž není nic jiného, než dobytí Asgardu a jedinými, kdo ho mo-hou zastavit, jsou sesazení Avengers v čele s Captainem Amerikou. Netrvalo dlouho a Bandisovo vyprávění mě pohltilo. Ne, že bych se tomu bránil, přestože jsem na začátku pociťoval jistou skepsi a zdráhání přijmout psy-chotika Osborna jako hlavní postavu a hybatele děje. Výtvarník Olivier Coipel mi však svým precizním a živým stylem nedal na vybranou. Jeho dynamické panely mě prostě vtáhly přímo doprostřed bitevního pole a já jeho naléhání bez výhrad podlehl. Výsledné resumé: líbilo, hodně moc, skoro na pět hvězd.
  • MEGA
    Veľkolepé zakončení éry jak se patří. Komiks nepostrádá akci a tempo je vražedné. Příběh dává smysl, ale mnohdy byly motivace postav uspěchané a neměli moc prostoru. Nejlepší postava je bezesporu Norman Osborn, který je úžasně vyšinutý. Stránka věnovaná příletu Capova štítu na jeho helmu byla velmi uspokojivá. To vše doprovází stylová kresba na kterou bych se mohl dívat celý den.
  • karl173
    karl173 mecenáš11.11.2019 18:55Ultimátní komiksový komplet #059: Obležení
    Tohle byla taková ta klasická rubanice ve které mi ale chyběla tak trochu hloubka. Všechno to vzniklo tak nějak z ničeho nic a až na pár wow momentů tahle další válka nepřinesla skoro nic. Nicméně na pobavení to stačí a jako akční jednohubka to funguje dobře. Kresba povedená. Ale víc prostě nic. Lepší 3*
  • Blackhand47XD
    Taková pěkná tečka za první řadou UKK, kde vyvrcholí hned několik zápletek z předešlých knih.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.3.2018 23:12Ultimátní komiksový komplet #059: Obležení
    Obležení je rozuzlení hned několik příběhových linií, zvlášť těch v UKK. A tady říkám, že jo. Výborně si to sedlo a vše je dotaženo do konce. Epické zakončení jedné velké ságy. Kresba je krásná a sedí mi k tomu všemu. Zvlášť ty bojové scény potřeboval někdo vzít zu grunt a bomba. Prostě velkolepé.
  • mearez
    Takže. Asi jako jediný z vás jsem měl možnost si přečíst některé věci co vyšly v roce 2017 v češtině a které navazují na Secret Inavsion a které předcházejí Siege, takže znám vztahy postav. Never mind. Je vidět, že Bendis si kurwa libuje ve starý sedmdesátkový Iron man zbroji (mám pocit, že mark 3 nebo 4), protože je tohle už druhej event, kam jí dokázal nacpat. Ještě horší je,že tady neznáme důvot, proč si jí na sebe vzal (opravte mě, pokud se mýlím). Příběh byl celkem dobrej. Jenže. Tohle je asi první event, kdy jsem si uvědomil, že je tam už moc postav,takže je to přehlcený, myslim si, že tam nemuseli dávat Young Avengers, o kterejch tam nebyla ani zmínka, akorát Wiccan udělal pár trapných poznámek. Spider-man tam byl akorát nacpanej kvůli tomu, že ho Bendis má tuze rád, Ms. Marvel tam oxidovala jen protože Bendis potřeboval někoho, koho by mohl v pozadí ukázat, jak dostává nakládačku. Bendisovi se musí nechat, že se v příběhu a panelech dá jen tak tak orientovat, ale zvládnul to jen o fous.Je pravda, že hlavní účel eventu byl připravit místo pro brzký Fear Itself a ukázat, že Osborn to ani zdaleka nemá v hlavě v pořádku (jak už jsem viděli v NHM: Hank Pym). Sere mě absence Tajného spolku. Mylim si, že by v příběhu stačili jen Sentry, Osborn, Steve Rogers, Tony Stark, Thor, Ares ze superhrdinů, zbytek Avengerů i Dark Avengerů tam prostě nemusel být, u těch Dark Avengerů se to dá ještě pochopit, když Osborn táhnul na Asgard, ale Avengeři tam nemuseli být, obzvlášť Luke Cage, kterýho mám sice rád, ale tady měl jen dva, možná jen jeden štěk.
    A teď to dobrý. Sentry je super postava, říkejte si co chcete. Jeho porvedení, který je až tal moc podobný Supermanovi jako Wade Wilson Slade Wilsonovi, až jsou úplně odlišní. Sentry je prostě mocnej démon, kterej má problém a je to. Taky je krásný, jak ho autor využil, protože jsem si od začátku myslel, že to bude Osborn, kdo bude největší záporák. Sere mě lae, že nevíme, jak se Sentry vrátí z onoho světa, protože já už čtu Marvel Legacy Doctora Strange, kde se už objevil a těšim se na další čísla, ale who cares. Další plus je Osborn, kterej se mi neskutečně líbil, ani nevim proč.
    Osobně tento komiks hodnotím jako obrovskej fanda Marvelu, takže neobjektivně. Ale komiks se mi líbil, konec slabší (hlavně zrušení zákona o registraci, to je jak naši politici, něco si usmyslí a hned to zrušej, nebyl jsem pro zákon o registraci, ale když ho po třech letech zrušej, tak byl k hovnu, ne?).
    4/5 níž jsem nemohl, ale to bude tim, že je ten Silvestr a já mám dobrou náladu, ale přijde mi to divný, spíš se cejtim na tři hvězdy, ale ty snad dám jindy.
  • trudoš
    I když se, co se týče Marvelu, nepovažuji za úplného analfabeta, nebýt Lennyho odkazu - http://thunderbolts-mountain.blogspot.co.uk/2015/04/souvislosti-k-ukk-oblezeni.html - lítal bych v příběhu jak zmatená lesní včelka. Což je velká škoda, protože zápletka vůbec není špatná. Jenže než aby si jí člověk užíval, naráží na samé nesrozumitelnosti v postavách a vztazích mezi nimi, které nevysvětlí ani krátký úvod a už vůbec ne znalost předchozích osmapadesáti alb řady UKK. Pročež nakladateli palec dolů a možná nějaké to bičování.
    Jinak vyvrcholení konfliktu pojal Bendis skutečně velkopansky se spoustou superhrdinů a superpadouchů mlátících se mezi sebou. Ti jsou však v tomhle ohledu trochu na škodu, nechtěně totiž dramatické vyznění shazují svými nablýskanými kostýmy. Ty nejepičtější momenty tak chvílemi připomínají pranici na maškarním. Přesto musím přiznat, že v samotné dějové linii nezklamal scénář ani v nejmenším. Škoda jen láskyplného konce, plného významných pohledů a potřásání rukou.
  • S4TW
    U tohoto díla se jednoduše nedokážu vyhnout srovnání s Tajnou invazí a to ze dvou důvodů. Za prvé to psal stejný autor a za druhé na sebe navazují. Jednoduše, Obležení se povedlo daleko více. Autorovi zvládl ukočírovat tu velkolepost a megalomanství, které bylo při předchozí události příliš přehnané. Tentokrát nemáte pocit, že jste byli o něco ochuzeni. Naopak, příběh skvěle odsýpá, má svůj vývoj a autor se nesnaží zbytečně cpát příliš mnoho věcí na malý prostor. Postavy jsou lépe zvládnuté, jsou zajímavější a dostávají prostor, navíc ty důležité mají i určitý charakterový vývoj či posun, což mi předtím také chybělo (například Osborn, Loki či Sentry). Dialogy fungují, příběh má spád, bitvy jsou dech beroucí a najde se i pár šokujících momentů. Dále jsem byl daleko více spokojený s kreslířem, kterého já osobně považuji za jednoho z nejlepších. Coipel zde předvádí to nejlepší, co v něm je, jedná se o krásně realistickou kresbu, která má energii, je precizní a hlavně není nepřehledná, což se občas u takových eventů stává, především v bojových scénách. Bojové scény jsou zde zvládnuty na jedničku a vy si můžete vychutnávat jedno a dvoustránkové panely. Super jsou i lehce pochmurné barvy, které vystihují atmosféru příběhu. Ostatně celkově je u tohoto příběhu atmosféra navozena daleko lépe. Takhle nějak si představuji akčně bojový event, který má snahu o to, aby zamíchal kartami. Chyby se mi hledají velmi těžko, snad jen, že na takto ničivou a devastující událost je zde příliš málo obětí, vlastně jen jedna i když důležitá. Ale tato vadička mi určitě nezkazila celkový dojem z knihy, který byl skvělý. Je to takové to dílo, které přečtete jedním hltem a pořádně se u něj zabavíte.
  • Grim
    Oproti Tajné invaze, která byla nepochopitelný nepřehledný bordel, je Obležení maximální jízda a zážitek.
  • erik
    Výborná priamočiara akčná jazda, Osborn sa snaží zlikvidovať Asgard a Sentrymu definitívne hrabne (prečo, to sa nedozviete, museli by ste si prečítať Dark Avengers: Siege). Teší ma, že sa to na nič nehrá, žiadne cesty v čase, hlboké komplikované šokujúce zvraty sa nekonajú a dokonca uvidíte aj božie vnútornosti (v Marveli pre deti!). Dajako obdobie Dark Reign skončiť muselo a toto má okrem akcie k dobru aj kresbu Oliviera Coipela.

    P.S. Pridávam sa ku kritike prekladu Phobos nie je boh vojny, ale strachu.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš26.5.2015 23:43Ultimátní komiksový komplet #059: Obležení
    V návaznosti na Tajnou invazi se jeví Obležení o dost lepší, už jen kvůli kresbě, hlavně toho Larka, konečně nesterilní vizuál s anatomicky naddimenzovanými w.i.t.c.h. čarodějkami...kladu si podobnou otázku jako Knuckless a je pravdou, že si z UKK pamatuju max. tak každej 5. book. Je to jistě i průměrností některých, na druhou stranu nepamatuju, že bych si v minulosti kdy kupoval 1 x za 14 dní takhle obsáhlý žánrový komiks, takže jistá zaměnitelnost zákonitě hrozí.
  • Knuckless
    Měsíc po přečtení si vůbec nepamatuju o čem to bylo.. Jo vlastně byl tam Osborn, pak ještě... omlouvám se, fakt nevim. Ale třeba to není problém komiksu, začnu brát Ginko Bilobu.. slibuju ;-)
  • jh666
    Předem přiznávám, že Brian Bendis patří mezi moje nejoblíbenější scénáristy, ale stejně věřím, že Obležení si plné hodnocení zaslouží. Příběh je správně akční, ale není bezmyšlenkovitý, navíc některé zvraty člověka překvapí. Akce zde sice zabírá větší část komiksu, který díky tomu rychle uteče. To ale člověk musí odpustit, protože akční pasáže v podání Oliviera Coipela jsou pastvou pro oko. Jedinou menší výtkou je fakt, že v UKK po Občanské válce nasadili trochu rychlejší tempo, a tak k nám Obležení přichází okamžitě po Tajné invazi, takže jsme hozeni okamžitě na konec Nadvlády temnoty (Dark Reign). Myslím, že minimálně zrod Dark Avengers vydat mohli. To ale není vinna knihy. Sice není nejlepší v první šedesátce, ale pořád je skvělá. Mezi Bendisovými knihami u mě doplnila triumvirát s Klanem M a Smrtí Ultimate Spider-mana. 100 %
  • luky.kuky10
    Mam rad akcni comicsy, kde se nemusi moc premyslet o slozitych souvislostech (ale ani ty mi nevadi..). A u oblezeni jsem se bavil hodne! Je to akcni, je to necekany, a je to plny "drzkovy":-)
  • kaylin
    Když už se ale tolik nemění, alespoň se pořád něco děje, to se zase scénáristům a kreslířům vzít nemůže. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/04/890-ultimatni-komiksovy-komplet-59.html
  • baatcha
    Lenny: Přesně tak, díky moc! A - ehm - netušíš, proč je z Lokiho zase chlap?
  • Kabukiman
    Lenny- Díky za článek!:)
  • firesnake
    Doporučuji přečíst.
  • firesnake
    Opravdu skvělý komiks, jeden z nejlepších. Jako zakončení 1. šedesátky UKK opravdu dokonalé. Kresba skvělá, scénář dokonalý, jak jsem od Bendise čekal. Mé očekávání bylo, že to bude neuvěřitelný nářez, a taky že je. Útok na Asgard, zuřící Sentry i měnící se Osborn, prostě dokonalost sama. Všichni známí hrdinové jsou tu, aby zachránili Asgard. Padouši dokonalý, nic nelze vytknout. Dávám 5 hvězd.
  • Lenny
    Kabukiman a další:
    A kouzelné sluchátko řeklo "Ale prosím, beze všeho". Aneb moc nechápu, proč v UKK vyšel Siege, když nevyšlo nic z Dark Reignu a český čtenář se nebude moc chytat. Tudíž jsem jsem sepsal souvislosti a připsal jsem ti tam i toho Capa.
    http://thunderbolts-mountain.blogspot.co.uk/2015/04/souvislosti-k-ukk-oblezeni.html
  • Norri
    Četl jsem to hned po Tajné invazi, která mě bavila velmi. Tohle jsem přečetl bez nějakého většího nadšení. Pořád se tam jenom řežou a je to chaotické. Ostatně mě se nelíbíl ani ten nápad obnovit Asgard v Kansasu...
    Co se týká druhé šedesátky, tak u té jsem rozhodnutý, že to nebudu kupovat celé, ale zatím jsem nepřišel na to, podle čeho se budu rozhodovat. Takže to možná dopadne tak, že to koupím komplet...
  • Kabukiman
    Jo, viděl bych to asi taky tak jako J.T. Kažodpádně jsem se taky motal v postavách, wolverine na straně Osborna atd. (spoiler!) a návrat velkého Capa, ten by stál také alespoň za vysvětlení, vzhledem k faktu, že u nás nejspíš nevyjde nějaký ten sešit, kde se jeho návrat odehrál. Nebo že by se poprvé od smrti objevil tady? Každopádně bych docela chtěl vědět jak se oživil:) Takže pokud máte někdo načteno v originále, potěšilo by, kdybyste tady někdo lehce vysvětlil to co nám v češtině uteklo- alespon teda reborn toho Capa:)

  • J.T.honza
    Dokážu si představit, že tenhle komiks sejmul všechny ty, co mají načteno veškeré předcházející události (a tím nemylím jen ty, které vyšly v UKK, ale všechno, co s tím souvisí) a tak si užijí tenhle rádoby velkolepý závěr ságy se vším všudy. Já mám ale přečtené právě jen to, co v UKK vyšlo a tudíž jsem se kolikrát nechytal, proč je třeba v Osbornově týmu falešný Hawkeye a Wolverine. I bez dokonalé znalosti veškerého příběhového pozadí je ale tohle celkem průměr - klišé vrství klišé, jeden výbuch za druhým, bitky jsou nepřehledné a už vůbec ne napínavé, Thor je nesympatický otrapa a do toho tam jsou ještě připitomnělé S.H.I.E.L.D.ovské záznamy, které v podstatě jen rekapitulují předchozí děj. Přečetl jsem to asi za hodinu a zapomněl to ještě rychleji. No nic, vzhůru na další šedesátku!
  • Landauer
    Já pokračovat každopádně budu! Hlavně kvůli těm historickejm šílenostem! To jsou největší úlety. Taky jsem měl svýho trafikanta, ale ten tuhle sérii nepřežil :-( Mám strach nacházet si novýho.
  • Kapis
    baatcha: já to jebu, nebudu to kupovat dalších 2,5 roku. Nééé! Jsem o tom stále přesvědčen na 99%, ale jsem se "svoji" trafikantkou (rozuměj: je prostě moje, stejně jako je "moje" firma, kde dělám) domluven, ať to veme, že na to mrknu a rozhodnu se. Teď jsem byl hlavně udiven a je to to 1% nejistoty, že je spousta věcí z 1.UKK vyprodáno a prodává se za velké prachy na aukru, to fakt čumím, Toe potvrdil, jsem čekal, že toho budou ležet hromady všude.
  • baatcha
    Tohle je tak nadupaná megaakce, že mi při čtení normálně hučelo v uších. Nicméně ke konci už mi bylo dost jedno, co se tam vlastně děje, což ale přičítám na vrub Bendisovi, který konce zvládá napsat jen výjimečně. Hlavně, že střeva lítaj´ vzduchem!

    Tak co, kdo z vás je natěšený na následující nálož prehistorických komiksů (a jako já si myslí, že valná většina nebude za nic stát)(ale doufá, že se plete)?
23452421
Četl/a (138)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, Azik2586, Bart, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, Bronn, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, Elnie, emanek, erik, Final, Fives, Fox01, Glumal, guseppe, Gustik5, Hønzza, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, J.Connor, Jabba, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, kinak, Knuckless, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, Mariohurbanek, Mariomichal, Martinb, Marvin, Mates17, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, monte walsh, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Norri, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petr, petrSF, Pista, punisher, radimisko, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, samuelo12, seneke, Sentry, SHORTY, Sick666, Sir_Pete, slavik38, Spike, start05, t0mas, T3ss, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, vishnar, vita, vrazdinek, VvV, xflori01, Yefery, Zahonko, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(329)
-spacilost-, 10milda, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, andik007, asgardpepa, Ash Pointak, Azbest, Azik2586, Babany, Bart, batoo, beanek, Beng.D, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, BreakingAway, Bubákolog, Bubsy, burzum, Caiiiczech, calvin10, calviti, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, comicsland, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Ejdý1, Elnie, emanek, Erich, erik, ertefol, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, firesnake, Fives, flashpoint, folkemon77, Fox01, Fr3d_K, Fricki, Fry, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Greyman, Grim, guseppe, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, I.am.geek, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.Connor, J.T.honza, Jabba, Jack043, James, james dixon, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, José, Joshua_T, Kabukiman, KadetJaina, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, Kunden, kybl, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LordFlash, Lord_Arthas, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, Malachias, malylada, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Marthy76, Martinb, Marvin, Masinfira, Mates17, Matio, matty87, Maty48, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, Mike-sh, Mikei, MIKER65, Mikko, mimo_provoz, mineralk, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monte walsh, Montiseus, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mr.Filch, mttra, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Pán rostlin, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, peposek, Petr, petrSF, PH79, Piros0013, Pista, pk123x, podzimator, Poseidon1978, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Raikou, raimi, Remi LeBo, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, semi41, seneke, Sentry, Shin, SHORTY, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, SmoothNCool, spagr, Spike, stanleystar, start05, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommy Monaghan, tomned, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vlkodlak, vranakx, vrazdinek, VvV, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (9)
AwatarDK, Badgu.y1902, Braindead, deadpool, delsemela, Ejdý, FatMonster, Jack, Shpeckk
Shání (1)
Ejdý
Nabízí (4)
BreakingAway, Fox01, Kreatik, Pán rostlin