Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Všem nemrtvejm přisluhovačům zla a jeho dalším původcům!

Zkuste si něco na počestný obyvatele Lonely Street a budete mít co do činění s Goonem! Ať už jste roboti nebo emzáci, vlkodlaci nebo upíři, zombie nebo gorily (nebo zombie-gorily), to pro Goona nehraje roli – fofrem vám vymlátí všechny zuby z držky, jak tomu nasvědčujou skvělý příběhy v týhle knize.

Ta je už třetí v rozrůstající se řadě knih líčících vítězství i tragédie samotáře, dost odvážnýho na to, aby se postavil Páteru Monsterovi a jeho příšerný armádě... ehm… armádě příšer.
A jestli vám to není dost, tak v týhle knize se k němu přidá i Hellboy.

Obsahuje sešity série The Goon #5-8 (leden - srpen 2004)

Alternativní "speciální" obálka byla dostupná pouze při zakoupení knihy přes e-shop vydavatele.


Scénář
Mike Mignola, Eric Powell
Art
Mike Mignola, Eric Powell
Ink
Mike Mignola, Eric Powell
Barvy
Eric Powell, Dave Stewart
Obálka
Eric Powell
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Hana Studeničová
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, Richard Klíčník
Žánry
akční, horor, humorný
ISBN/ISSN
978-80-86839-88-2 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
457 g
Stran
128
Cena
499 Kč
Originál
The Goon #03: Heaps of Ruination! (Dark Horse Comics, 2011)
Varianty
Goon #03: Samej průšvih (2015)
Goon #03: Samej průšvih (alternativní obálka) (2015)
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš9.2.2021 11:44Goon #03: Samej průšvih
    Za mě celkově trochu slabší než předchozí díly. První povídka s Krkavcem byla super, další byly spíš průměr (v porovnání s ostatními goonovskými příběhy). Crossover s Hellboyem nebyl nic extra.
  • karl173
    karl173 mecenáš20.4.2020 19:33Goon #03: Samej průšvih
    Tohle byla taková spíš povídková jednohubka, která si ale drží svojí kvalitu. Příběhově se to moc neposouvá což je škoda, protože už by to chtělo něco většího než " jen " rubanice. Na druhou stranu kresba opět nezklamala a celkově je to vlastně zábava, která uteče raz dva. Návštěva s Hellboyem nepřekvapivě moc nepřinesla, ale na druhou stranu se mi líbilo jak se to neslo v Hellboyovském duchu. Naštěstí je Goon opravdu moje krevní skupina, protože jinak bych knihu hodnotil spíš průměrně, ale jelikož jsem se opět příjemně bavil, tak dávám slabší 4*
  • trudoš
    trudoš editor16.2.2018 23:52Goon #03: Samej průšvih
    Výtvarné zpracování opět famózní, přičemž příběhy jsou tentokrát výrazně ucelenější. A i když se stále může zdát, že jde o bohapusté ujeťárny, tentokrát mi nějak záhadně dávaly smysl. Vrcholem alba je samozřejmě crossover s Hellboyem, který je přesně tak skvělý, jak jsem si představoval, hlavně kvůli špičkování mezi chlápkem s kamennou rukou a výbušným prckem s pleší.
    Snad jen, že by si Eric Powell mohl odpustit etudy s kálejícími mentály, ale beru to jako úlitbu tvůrčímu pocitu o vlastní umělecké nezávislosti. Kromě téhle „zábavné“ vložky je ovšem humor příjemně na hraně mezi parodií a hororem. Cit pro karikaturu má autor v sobě, přičemž v krátkých i delších povídkách dokáže odehrát přesně to, co potřebuje a necpat tam nic navíc. Děj se díky tomu netříští a zároveň nevadí stylizační změny ve vyprávění, které se schválně přizpůsobují charakteristice daného příběhu. Takže jednou komedie, jindy rubačka a někdy prostě naprostý úlet. Proto má i španělsky mluvící obří ještěrka něco do sebe.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš21.1.2018 19:59Goon #03: Samej průšvih
    Príjemné čítanie zložené z viacerých príbehov. U mňa vedie v tejto knihe prvý príbeh, v ktorom sa odohráva veľká bitka so Zombie a dosť ma bavil aj príbeh, v ktorom hosťuje Hellboy. Druhá polovica príbehov je slabšia, ale či už je to Godzilla vs King Goon alebo upírka, stále to bola obstojná zábava. Ďalej je tu aj pár silných vtípkov, ktoré patria k tomu najlepšiemu z celého Goona (Broskvička a hovno do tváre, upírske silné reči a potom pri pohľade na Goona pustenie do gatí...). Až na posledný príbeh, kde mi tá kresba prišla trochu divná, to bolo aj veľmi fajn kreslené.
  • 3DD!3
    3DD!318.7.2016 09:46Goon #03: Samej průšvih
    Opravdu zábavné čtivo. Goon mi doteď unikal a mou pozornost zaujal až když měl do jeho světa zavítat světák Hellboy. Powell kombinuje humorné a akční scény ve světě, kde je neuvěřitelné na denním pořádku. Mutanti, nemrtví, zlé chobotnice? Bitva monster ve stylu King Konga, prokládaná květnatými nadávkami ve španělštině? Hellboy? Normální, běžné věci, které ale baví jako máloco. Frank Darabont má pravdu, je to jako poflakovat se se starými kamarády.
  • Kapis
    Kapis mecenáš21.3.2016 09:01Goon #03: Samej průšvih
    Pořád velmi zábavná a brilantně nakreslená taškařice, která mě furt neskutečně zajímá a baví. Akorát potřebuju sehnat další dva díly za rozumnou cenu, šestý díl už si u CC předplatím. Takový Lachtan, Broskvička či "Kudlou do voka" mi nepřipadají jako recyklace, jsou to holt postavy a hlášky tohoto universa. Že se objevuje u Batmana Joker už 75 let taky asi nikdo nenazývá recyklací. Takový Broskvička, který se v přímém přenosu vysere do plínek a kydne si to na hlavu - a k tomu frigidně-feministický snobský autorský komentář, který zároveň sám autor pošle do prdele, aby dal najevo, co i podobných myslí, pěkně se starým tečkovaným kolorováním, to zkrátka nemá chybu. Potřebuju další díl!!
  • luky.kuky10
    luky.kuky1010.3.2016 20:40Goon #03: Samej průšvih
    Treti Goon je opravdu velice povedeny a posouva tak latku opet o kousek vys. Vse jeste vice vysperkoval pribeh s Hellboyem. O kresbe, ktera je dil od dilu lepsi, se nema vyznam bavit:-) Tesim se na dalsi pokracovani, a pral bych si, aby si tento skvely comics oblibilo vice lidi.
  • S4TW
    S4TW4.3.2016 20:38Goon #03: Samej průšvih
    Staré známé heslo zdá se v tomto případě platí. Powell jednoduše roste od každého díla výš a výš a zvyšuje nejen kvalitu svého psaní, ale i kresby, kterou si nemůžu vynachválit již od první stránky první knihy. Kresba vážně dokonale vystihuje atmosféru celého díla a navíc se díl od dílu ještě zlepšují barvy. Jak jsem řekl, kvalita tu opravdu stoupá ještě o kus výš, je to vtipnější, zábavnější, akčnější, hororovější, zajímavější, propletenější… prostě vše se zlepšilo. Moc oceňuji, že se konečně začíná pořádně využívat dřívějšího dobrodružství a příběh (sice na můj vkus stále velice pomalu, ale přece) se posouvá. Nutno podotknout, že scénář je tu pořád stejný, ovšem neustále doplňovaný o nové věci, pohledy, způsoby vyprávění, navázané atmosféry a postavy. Ze začátku jsem chvilku váhal, jestli se mi to opravdu líbí víc než předchozí booky nebo jestli jsem si jenom nezvykl na ten absurdně psychopaticky úchylný svět, ale pak přišel příběh s Hellboyem a skutečně, je to čím dál lepší a lepší. Příběh s Růženkou bych bez váhání označil za ten nejlepší, co jsme zatím měli možnost číst, ovšem tento book obsahuje i druhý nejlepší a to příběh se záhadnou upírkou. Je vidět, že autor dokáže i zvážnět a ví, kdy se to hodí. Jednoduše oceňuji, že se čím dál více zaobírá psychologií a pocity postav. Sečteno, podtrženo, konečně jsem od Goona dostal to, co jsem chtěl hned, konečně vím, v čem tkví jeho síla a proč taková bláznovina zaujala takovou spoustu lidí, že si Eric odnesl Eisnera (nikoliv Alzheimera).
  • Fry
    Fry admin24.9.2015 16:59Goon #03: Samej průšvih
    Goon #03: Samej průšvih - Goon není a myslím, že ani nebude (pokud to tady jednoho dne vyjde komplet) nějak závratně skvělá série ... Nicméně se i tak jedná o dobrou odpočinkovou řadu, ve které existuje snad cokoliv a autor se nebojí experimentovat. Třetí díl volně navazuje na předchozí dvě knihy, představují se nám nové postavy ("El Lagarto Hombre") a dojde i na týmovku Goona s Hellboyem. Jediné mínus tak vidím ve členění sešitů, které nevytváří ucelený příběh, ale pouze příjemné jednohubky, které nezklamou ani nenadchnou ... Za mě 3*!
  • andik007
    andik00715.6.2015 09:07Goon #03: Samej průšvih
    Na comicscentru byla obalka s Hellboyem. Tak jsem to zkusil a byl jsem prijemne prekvapen, ulitlima napadama Powella a dokoupil jsem i prvni a druhy dil.
  • sedw
    sedw19.5.2015 23:54Goon #03: Samej průšvih
    Lepší než první díl, o něco horší než díl druhý, celkově však naprostá spokojenost. Dostal jsem od Goona co jsem očekával, spoustu ztřeštěných nápadů, originální humor, zajímavé příběhy a výbornou kresbu. Pevně věřím, že u nás Goon bude vycházet i nadále, rád se do jeho světa vracím.
  • erik
    erik19.5.2015 13:45Goon #03: Samej průšvih
    Goon ma baví, hoci tento diel nie je ktovieako zábavný. Osobne mám pri jednoduchej zábave rád, keď sa z toho nerobí román, ale skôr skeče. Preto som mal radšej kratšie príbehy Hellboya, ktorého epické nábehy až priveľmi ukazujú, že niet o čom. Jeho crossover s Goonom je tiež vlastne o ničom, ale potešil. Rovnako, ako Krkavec.

    Celé je to pekne nakreslené a evidentne písané ľahko a s nadhľadom. A takých sérii tu moc nevychádza.
  • Lenny
    Lenny mecenáš15.5.2015 23:41Goon #03: Samej průšvih
    Schramm: Možná je to díky tomu, že je to furt to stejné. Když se potřetí vráží kudla do voka a mlátí se zombíci, už mi to prostě nepřišlo vtipné. Hezky to šlo vidět třeba na Broskvičkovi, kterej byl ve druhé knize úplně geniální - tady mi přišel jako trapné recyklování vtipu (totéž lachtan). A humor šel absolutně mimo mě třeba v té povídce s velkou potvorou, jak se tam vypravěč pořád zlobí, že není složená s prsou (či jak to tam bylo).
  • Schramm
    Schramm14.5.2015 09:19Goon #03: Samej průšvih
    Půjdu proti proudu. První dvě knihy Goona mě po tom haló, co je provázelo, zklamaly. Na prdel mě sice posadila kresba, zaujal mě příbeh, ale vadily mi Powellovy odbočky. Goon si mě víc získal až při druhém čtení po nějakém čase. Co se třetí knihy týče, buď jsem si na Powellovu koncepci zvyknul a nebo se to lepší :) Třetí kniha mi přijde, že víc drží pokupě, ptákovina a la Broskvička Valentýn je tu jen jedna o rozsahu dvě strany. Za mě dobrý. Pohodový 4 body. Kdyby se Powell soustředil víc na hlavní linii a tu jen dokresloval kratší věcí pro kontext (jako to dělá třeba Willingham v Mýtech), neváhám dát absolutní počet. Takhle zůstává Goon těsně pod hladinou :) PS.: Lenny, vždyť ten humor zůstává furt stejný. Totéž platí pro George :)
    Víc tady: http://www.dagon.cz/goon-a-jeho-hasak-jsou-zpatky/
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.4.2015 16:47Goon #03: Samej průšvih
    Lehké zklamání. Příběhy nejsou nic moc, pouze určité dějové linky, na které se dá navěsit pár vtipů, které mnohdy stejně nejsou ani tolik humorné. Povídka s Hellboyem byla asi ta nejlepší. Goone, Goone, co se s tebou stalo?

    Celkový dojem: 70%
  • Lenny
    Lenny mecenáš22.4.2015 11:46Goon #03: Samej průšvih
    Půjdu proti proudu nadšených reakcí. Na Goona jsem se strašně těšil a třetí díl je pro mě fiaskem. Powellům humor šel v této knize kompletně mimo mě a přišlo mi, že ve velké míře recykluje fungující věci z minulých knih (lachtan, Broskvička atp.). Pár vtipných momentů tu je, ale to třetího Goona nezachrání.
  • kaylin
    kaylin20.4.2015 11:51Goon #03: Samej průšvih
    První dvě knihy mě ohromily, ale třetí již nikoli. Je dobrá, navíc má přece ještě Hellboye, což si můžete všimnout i na alternativní obálce, ovšem rozkouskovanost a nenávaznost jednotlivých příběhů mi zase trochu celkový dojem zhatila. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/04/896-goon-3-samej-prusvih-70.html
2047201
Četl/a (122)
123peta, 3DD!3, adevr, alois13, andro_animal, anka, Askalon, batoo, ben_bella, bierce, borknagar1, calvin10, charvos, chcita, cobe, Covenant, cyboy, dajik, daon, Darker, Davidos402, DEmnoG, Django, Draco nobilis, duri, erik, figis, filemon, Filip123, filmator, Fives, flipflop, flynander, foudy, Fox01, Fr3d_K, Fry, Garp, Georgíno J., Hanussen, hromotlk, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, James, japes, jardoom, Jimbeam90, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Khagrael, Kocour, Kokuun, koudak89, Librarian, Light, Lobok257, Loks19, LookAss, luky.kuky10, mart.in, Marvin, Mercurio, mgeralt, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, Noci, oleav, Olesh, parado, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , Pizza Guy, plema, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, raenius, rajot, RaptoR, Rezet, robertsedmik, rockyt, RudyRod, S4TW, Saint of Killers, Schramm, sedw, SHORTY, Shpeckk, Sikk, start05, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tiba, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, Velkej šéf, Vojtěch 393, Walome, Zavulon, zbynek, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(209)
123peta, adam.ra, adevr, Alfi, alois13, andik007, anka, Askalon, Baffman, batoo, bierce, blackJag, bmc75, Bob, borknagar1, bourgeois, Bubsy, burzum, Cabal, calvin10, calviti, chcita, cobe, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, D.K.Logic, daon, Davidos402, DAxik, Deckard, DEmnoG, disclose, Django, doophy, Draco nobilis, duri, dvoracekpetr1, erik, faster86, felis, figis, filemon, Filip123, filosh, Fives, flipflop, Fox01, Fr3d_K, Fry, Galupus, Georgíno J., Glumal, gongon44, grinder, gumidekmedvidek, Hanussen, Hebled, Holmwood, Honzin, hromotlk, Hulik, husakpetr93, hyba1991, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Jak, James, jardoom, Jimbeam90, jindroush, jiskra, jmenujiseradekbouril, jones1240, Joshua_T, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, keNNoslaw, Kocour, Kokuun, Komediant1842, komik.sx, koniklec, koudak89, Kunden, Lamahe, Lenny, Librarian, Light, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, luky.kuky10, maara, markic, mart.in, Marthy76, Marvin, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, MIKER65, mikina, Miriyak, Mitak, MP, Mrtvejbazen, mstefl, mutattoo, mywiel, Netorack, Nightmare, Noci, noMster, Norri, oleav, Olesh, padre_negro, Paldini, parado, pearlxjam, pechna, peposek, Petrisko911 , Pjenkus, plema, porculan, Poseidon1978, puolpm, Qee, Quintana, RadimNemec, Radkos, raenius, Raijin, rajot, RaptoR, Rety, Ricarderon, Rich, robertsedmik, rockyt, RodRoder, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saiffer, Saint of Killers, Saran, Schramm, sedw, SHORTY, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, Son-Goku, spot, StanleyHu, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, The Genius, the.kasztan, Tiba, timek, Tomasino79, tomasko33, tomastrejbal, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, tulipstros, Ukko, Valis, Velkej šéf, vishnar, Vítek, Vojtěch 393, willis, Wiruss, xai, xintax, xxaannddeerr, Yaromil, yogi, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
Chce (16)
Benji, Braindead, Černá Krysa, deadpool, FatMonster, gezic, Greyman, Hades, jakouback, Joker189, lucmartincova, Mamut12, Maty48, mikki.maser, MonsterGyre, nx
Shání (8)
Al0f0k, Černá Krysa, FatMonster, gezic, Hades, Joker189, lucmartincova, Mamut12
Nabízí (1)
GeorgeeW