Koupit
Ještě než bylo Rychle a zběsile, byly tu Gunsmith Cats. Zběsilá akční jízda od manga klasika Keničiho Sonody, kreslíře s vášní pro zbraně a rychlá auta. Takže je na tom stejně jako jeho dvě hrdinky: Irene „Rally“ Vincentová miluje všechno, co má kola, a stejně tak zbožňuje pistole a pušky. „Minnie“ May Hopkinsová je zase expertkou na výbušniny a bez granátu nedá ani ránu. Spolu jsou ty nejlepší lovkyně lidí v Chicagu – Gunsmith Cats!

Obsahuje sešity sérií Gunsmith Cats #1-10 a Gunsmith Cats: The Return of Gray #1-7

Scénář
Kenichi Sonoda
Art
Kenichi Sonoda
Obálka
Kenichi Sonoda
Lettering
David Horák, Zuzana Málková
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, detektivka
ISBN/ISSN
978-80-7449-302-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
131 x 184 mm
Tisk
černobílý
Váha
584 g
Stran
458
Cena
469 Kč
Originál
Gunsmith Cats Revised Edition #01 (Kodansha Ltd., 2007)
  • Walome
    Walome mecenáš31.1. 21:24Gunsmith Cats #01
    Přiznám se, že mám problém se samotným žánrem a formou. V životě jsem četl dvě mangy, tohle a Gantz. Gunsmith Cats jsem četl celkem třikrát, protože chci pokaždé dojet celou sérii a zatím se mi to nepodařilo. A teď, v šestatřiceti, mi to přišlo zatím nejhorší.

    Kresba se mi blbě hodnotí, protože nemám fetish na asijské malůvky a nepovažuji to za vrchol umění, jako tolik jiných. Takže veškeré to přehánění, jevení se a celková afektovanost je pro mě spíš na překážku. Realističnost (zbraně, auta) střídají věci přitažené za vlasy (puška místo ruky atd.) a pro mě osobně byla akce hrozně nepřehledná. Do toho si přidejte několik pedo scén (jako sorry, ale spát s 13letýma holkama je prostě dementní) a máte něco, co vlastně nestojí příliš za řeč.

    Žádná z postav není ničím zajímavá, dvě hlavní hrdinky jsou prostě jen uječené, chybí vývoj postav, chybí děj, který by čtenáře vtáhl. Máme doma všechny díly, tak zkusím ještě dvojku, ale uvidíme no.
  • Norri
    Norri mecenáš12.1.2021 21:15Gunsmith Cats #01
    Asi jsem to nejdříve neměl dávat číst synovi, hehe :-) Jasně, přeháním, ale i tak mě Gunsmith Cats překvapily. Je to parádní - napínavé, akční, humorné, a čtenář se navíc něco dozví o zbraních. Navíc to má kapku erotiky. Parádní zábava, kterou bych rád viděl zfilmovanou. Hlavě ten "prohoz", hehe! :-)
  • Netorack
    Netorack31.1.2020 12:00Gunsmith Cats #01
    Mě se ta série moc líbila, je zábavná, což je asi tak vše, co od mangy požaduji. Navíc je tam trocha erotiky a pohledů pod sukně pro nás, kterým palné zbraně a vytuněná auta zase tak moc neříkají. Přestože to jsou opravdu 450stránkové špalky, všechno šlape rychlostí Gantz nebo akčního filmu. Kladné hrdinky jsou parádní, ti hlavní záporáci mě naopak ani jeden moc nepřesvědčili. A linka s čezetou prostupující celou sérii zase potěší patrioty.
    Za mě velká spokojenost.
  • Lenny
    Lenny mecenáš5.10.2018 13:33Gunsmith Cats #01
    Ujeté, zábavné, akční, byť pořád na jedno brdo. Ze začátku má Sonoda docela problém s akčními scénami (echt nepřehledné), ale jde vidět postupné zlepšování.
    Bavilo, 3,5*
  • mearez
    mearez24.7.2018 06:31Gunsmith Cats #01
    Jedná se o mojí první mangu. A můžu říct, že se mi to líbilo. Je to pořádná akční jízda plná rychlejch aut, sexy okatejch holek a pořádnejch zbraní, což fakt můžu. Jedná se naštěstí o ucelenej příběh, fakt se mi líbí, jak všechno souvisí se všim, každá postava má v příběhu svojí úlohu, všecko do sebe nádherně zapadá. Autor skvěle zvládnul dialogy, který jsou skvěle napsaný, svižný. Obecně celá kniha má svižný tempo, což jsem uvítal. Akce mi přišla místy nepřehledná, ale nic, co by mi vyloženě vadilo, to nebylo. Líbí se mi i vysvětlivky na okrajích stránek, které nezasvěceným osvětlí nějáké pojmy z gangsterské hatmatilky.
    Vesměs se jedná o komiks, který by měl být převedený do normálního amerického stylu, protože by fungoval stejně skvěle i kdyby se četl zleva do prava. Skvělá akční zábava, která nenudí, se zajímavýma postavama. Za mě 4*.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš5.12.2017 22:36Gunsmith Cats #01
    Musím sa priznať, že dve hlavné ženské postavy ma až tak nenadchli. Majú občas zaujímavé a zábavné chvíľky, ale ako celok mi k srdcu neprirástli. Číta sa to však dobre a hlavne zbrane a autá sú nakreslené veľmi pekne. Striedajú sa tu zaujímavejšie pasáže s tými nudnejšími. Momentálne nie som úplne presvedčený, či budem v sérii pokračovať.
  • mttra
    mttra25.2.2017 13:59Gunsmith Cats #01
    Mno,tak tady nemam co dodat - nabusene kary,detailne vyvedeny bouchacky,a luxusni mlady japonky,navic zadny frigidity ...co bychom chteli vice,ze.. :DD snad jen skoda nekterych vyretusovanych scen.. :( ale jasne,na to mame treba Druunu... ;) za me 5* , bez debat...
  • Fry
    Fry admin17.11.2016 21:54Gunsmith Cats #01
    Gunsmith Cats #01 - První dvě kapitoly mě moc nebavily, ale s tou třetí si mě 'Gunsmith Cats' nakonec získaly prakticky až do úplného konce ... Parádní na této sérii je, že jednotlivé příběhy na sebe buď lehce, nebo rovnou kontinuálně navazují a čtenář tak nemá šanci ani lehce vydechnout. Navíc po 458 stranách si nelze dostatečně neoblíbit i těch pár ústředních postav, díky kterým má tahle série to správné ulítlé tempo. Jenom moc nechápu tu lehkou cenzuru v třetí kapitole vzhledem ke kontextu zbytku knihy, potažmo celé série ... Za mě 5*!
  • cyboy
    cyboy mecenáš6.4.2016 01:09Gunsmith Cats #01
    Moje teprve druha manga a znovu prekvapeni. Svizne, akcni, se sympatickym erotickym nabojem. Sem tam jsem sice nepobral kdo, kde, co, natolik mi prisly nektere panely neprehledne, ale zas tak moc jich nebylo.
    75%
  • trudoš
    trudoš editor1.1.2016 01:29Gunsmith Cats #01
    Zpočátku mi chvilku trvalo, než jsem si zvykl, co jsou postavy zač a v jakém duchu se manga ponese. Drsnost, s jakou Keniči Sonoda k vyprávění přistupuje, mě jednoduše zaskočila. Nedělá mu problém sem tam někoho znásilnit nebo brutálně zabít, což tak úplně nekoresponduje s vysmátými sexy kočičkami v ústředních rolích. Jakmile však přistoupíte na tuhle hru, adrenalinová zábava se rozpoutá na plný pecky.
    Problém je, že až na občasné výjimky nepředvedou holky nic moc extra. Jistě, je to zábava a akce na druhou, ale motivy se začnou rychle opakovat. Někdo po nich jde a oni jej rozstřílí. Oceňuji ovšem uzavřenost epizod, v rámci nekonečných manga ság opravdu nezvyk. Celkově jsou navíc povídky krátké, což autorovi zabraňuje věnovat většinu prostoru pouze kung-fu chvatům a upoceným čelům. A i když je většina příběhů našlapaná automobilovými honičkami se spoustou toho střílení, daří se autorovi narvat do jednotlivých kapitol i nějaký smysluplný děj.
  • koudy
    koudy mecenáš29.7.2015 12:45Gunsmith Cats #01
    Velmi příjemná oddechovka.

    Trošku mne to vrátilo do pubertálních let (to není nic špatného ;) ) - lehké erotično, rychlá auta, bouchačky a výbuchy - vše je zde zastoupeno a vše s dostatečnou dávkou humoru. (možná OBČAS trošku infantilní, ale sem se to prostě skvěle hodí!)
    Kresba je občas nepřehledná v akčních částech a někdy jsem na stránku čučel několikrát, abych pochopil kdo koho a z čeho střelil, občas jsem to ani tak nepobral :)
    Pokud pominu akční části, tak je kresba moc dobrá - poznáte jednotlivé typy zbraní, aut.
    Hned jak jsem zahlédl (kromě hlavních představitelek i) to Shelby GT , začaly se sbíhat sliny :D

    No a nakonec - každého čecha musí zahřát u srdce hodnocení CZ-75 :)
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš15.7.2015 18:08Gunsmith Cats #01
    Mangu, jak známo, moc nemusím. A kresebně když už, tak rozhodně ne pozdní osmdesátá/raná devadesátá léta. Ale Sonoda mě prostě vystřelil z bot. Líbivá kresba, sympatické postavy, akcí nabitý příběh. Trochu mi to kazí některé typické nipponismy - padouši vypadají hrozně tuctově a hloupě, padouška vytáhne bouchačku z amputované nohy, atp. Plus se Sonoda místy opakuje: hlavně amputací prstů a končetin. Orál, implikované znásilnění a Minniina masturbace mi přišly přinejmenším znepokojující a uvítal bych aspoň věkové doporučení. http://www.comixzone.cz/view/1671-gunsmith-cats/#content
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.7.2015 09:45Gunsmith Cats #01
    Na takhle tlustý formát v manze nejsem zvyklý, ale celkové pojetí zaručuje celkem rychlé přečtení. Zprvu jsem byl zděšen chaotickou rádobydynamickou kresbou, honičkami a střelbou, nakonec se to docela uklidní. Příběhy jsou doslova "jednokapitolové", což mě moc nebaví a jsem pak přesycen a čtenářsky neustále "restartován", i když některé dějové linky se proplétají skrze celou knihu. Jinak jde veskrze celkem o milý akční komiks říznutý velmi lehkou erotikou. Znalosti autora ohledně aut, střelných zbraní (zajímavé jsou odkazy na českou výrobu) a výbušnin, jsou asi respektuhodné, i když já tomu nerozumím a nevyžívám se v tom...

    Celkový dojem: 60%
  • HansuruSadako
    HansuruSadako16.6.2015 22:22Gunsmith Cats #01
    Přímočará nekomplikovaná zábava plná bouchaček, výbušnin, aut a přisprostlých vtipů. Výtečně kreslené akční sekvence. Přesně můj šálek nudlové polévky když mám chuť na kvalitní oddechové čtivo. A zejména Minnie May je prostě k sežrání.
  • erik
    erik19.5.2015 13:36Gunsmith Cats #01
    Nie je to nič ohromujúce, kresba je však úžasná a celé to bolo milým spôsobom zábavné. Kto má rád priamočiaru akciu, ten sklamaný nebude, to detské erotično rovnako nepôsobilo vulgárne.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš19.5.2015 09:41Gunsmith Cats #01
    „Sonodovi se do obrázků podařilo otisknout nejen jeho fanatický zápal do zbraní, ale i cit pro přesnou perspektivu, díky kterému je každý panel pastvou pro oči. Z příběhového hlediska to není žádné terno, grafická stránka to však táhne kupředu s vervou rozjetého čtyřválce opatřeného turbodmychadlem. Odložte tedy na chvíli stranou všechny ty Spiegelmany, Talboty a Burnse a ponořte se do černobílého světa Gunsmith Cats.“

    Více zde: https://edblok.blogspot.com/2015/05/gunsmith-cats.html
  • krvinka56
    krvinka5618.5.2015 17:35Gunsmith Cats #01
    Přečteno jedním dechem. Kresba parádní přehledná a místy opravdu detailní. Příběhu není co vytknout postavy hlavní hrdinky si hned zamilujete. Nechybí parádní akce se zbraněmi a automobilové honičky které jsou parádně zpracovány. Trocha té erotiky bohužel jelikož je to japonská manga máme tu vcelku rozumnou cenzuru.
    Rozhodně doporučuji i čtenářům kteří manze nefandí protože se rozhodně nejedná o japonskou šílenost a vše je v rozumných mezích.Dalším plusem je že se příběh odehrává v Americe.
    Crew sáhla po opravdu kvalitní a velice čtivé nové sérii která má i rozumnou délku.
  • choze
    choze18.5.2015 12:10Gunsmith Cats #01
    Akčně-komediálně-erotická oddechovka. Akce, fetišizující auta a bouchačky, je nakreslená dynamicky a nechybí jí nápady, ale často je nepřehledná a člověk ji musí luštit. Vtípky bránici neurvou a na ně i na erotiku by se dalo přitlačit, stejně jako na scénář, který nám říká víc informací o zbraních a autech než o postavách a pořád vrací do hry ty stejné nezajímavé záporáky.
  • Schramm
    Schramm14.5.2015 09:32Gunsmith Cats #01
    Po Death Note další manga, která mi - ač nemangistovi - sedla (O Gantzu pořád nevím co si myslet). Je to "jenom" čirá zábava, ale funguje to a to je hlavní. Pěkný holky, bouchačky (a granáty), rychlý auta - co si přát víc? :) Nemluvě o tom, že hodnocení CZ-75 zahřeje našince u srdce :) Crew opět trefila do černého. Nebojte se po tomhle sáhnout, i když jinak není manga váš šálek čaje.
  • kaylin
    kaylin12.5.2015 08:47Gunsmith Cats #01
    Ty dvě holky jsou prostě dračice. Celé je to sexy zábavné a přiznám se, že hlavně těm zbraním přicházím docela na chuť. A ta akce je opravdu výbušná, což se na papíře nepovede zvládnout každému. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/05/912-gunsmith-cats-1-85.html
  • Plocan
    Plocan28.4.2015 22:42Gunsmith Cats #01
    Pozor! text může obsahovat spoilery Na první pohled nenáročný příběh, ale osobitá a zajímavá kresba, sympatické hlavní hrdinky, auta, zbraně, nahota a navíc 450 stran - to je první díl Gunsmith Cats!
    Osobně jsem měl trošku strach, jestli jít zrovna do téhle série, přeci jen každý díl stojí skoro 500,- ale zase má jen 4 díly, tak jsem si nakonec řekl, proč ne. A udělal jsem dobře.
    Rally Vincentová vlastní ne tak úplně legální obchod se zbraněmi Gunsmith Cat a její naoko zaměstnankyně Minnie May jí chce pomáhat i při jejím druhém, mnohem nebezpečnějším povolání - lovkyni lidí. Velice brzy se stanou nerozlučnou dvojkou a jejich jména budou postrachem pro celé podsvětí Chicaga. Společně řeší různé případy, dopadávají nejrůznější a nejstrašlivější zločince a to všechno za nesčetných bombových výbuchů, rozstřílených zdí (i lidí), zběsilých automobilových honiček a také nějakých lechtivějších scén...
    Nejsem si jistý, jestli bych mezi těmi "epizodami" našel nějakou tu "hlavní dějovou linku", protože tady si nikdy nemůžeme být jistí, co bude rozvedeno i v dalších kapitolách a co bude utnuto v posledních stránkách. Každopádně bych možná vyzdvihl postavu Kena Takiho, přítele Minnie May, který je takovým pojítkem mezi jednotlivými případy a jehož zmizení a následné pátrání po něm, nás provází po celý první díl. Stejně jako záporák Gray, který ke konci prvního dílu chystá útěk z vězení...
    Je docela výhodné bedlivě sledovat každou postavu a snažit si zapamatovat její jméno i podobu, protože v každé z následujících kapitol se může mihnout a v další kapitole sehrát poměrně důležitou roli.
    Občas mi přišlo, že kapitoly byly poněkud chaotické, nevěděl jsem, co se děje, protože kapitola končila rozvedením jedné příběhové linky a v další kapitole byl děj úplně někde jinde. Druhá polovina knihy na sebe však docela navazovala a samotného mě překvapilo, že jsem vlastně první díl přečetl tak rychle.
    Kresba je líbivá a i když je příběh docela drsný a i některé scény jsou poněkud ostřejší, jsou vykresleny dokonale a na kresbu je radost pohledět.
    I když se jedná pouze o první ze čtyř dílů a cena je poněkud vyšší, než za většinu jiných mang, odpovídá tomu i délka a kvalita. Při čtení se rozhodně nudit nebudete a jestli nad koupí váháte, můžu jen doporučit.
    100%

263491
Četl/a (82)
81splinter, Alikkk, Ananasový Džus, bananzluty, ben_bella, binnmode, borknagar1, Bronn, calvin10, Captain Collar, charvos, choze, crewni.konzerva, cyboy, Darker, Davidos402, Django, erik, Final, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., Goldfinch, Golem, Hønzza, Hades, hromotlk, invape, James, jd., jh666, John Wick, Jokke, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kapicka, kaylin, Keno, kisuke93, koudy, Kraken, Light, LuckyLjuk, Madao, massilia, mearez, michelangelo, Mitak, Mitsuko, mozzu, namdnas, NecRoman, Negan, Netorack, Norri, NylKasbri, p3tris, Paldini, Poseidon1978, raenius, Rinter, Saiko-chan, Schimi85cz, Schramm, seneke, Shpeckk, Sir_Pete, spekktrum, start05, the.kasztan, Tomeek, Tomket.Tom, trudoš, vishnar, vita, Walome, xflori01, yardaformi, yogi, zlejzmrd
(160)
665+1, 7eleven, 81splinter, adam.ra, akrijus, alchymista5, Alfi, Alfonzo, Ananasový Džus, Askalon, bananzluty, bboorreekk, Beng.D, binnmode, blackJag, bmc75, bobo666_2005, borknagar1, bourgeois, Buchtic, calvin10, Captain Collar, charvos, choze, cyboy, Dali, DanQ, Darker, Davidos402, Dexir, disclose, Django, doophy, Drekorian, Erich, erik, farb, filosh, Final, Fox01, Fry, Georgíno J., Geralt, Goldfinch, Golem, GORERATED, Hades, Hamichal, hlavathor, hromotlk, Hulik, ikshorm, invape, IV, Jak, James, jankie, jd., jh666, John Wick, Johnny Sasaki, Jokke, jones1240, Joshua_T, KadetJaina, kallenved, Kaluž, kapicka, Kareru, kaylin, Kazumaki, Keno, kisuke93, Kokuun, konous, Kraken, krvinka56, Leland, listr, Lobok257, Lord_Arthas, LuckyLjuk, Lumirius, maara, Madao, markic, MB, michelangelo, mike731, misa, Mitak, Mitsuko, miuanek, moiqpiom, monty.cl, mozzu, MP, Mr.Plysh, mttra, Nanami, NecRoman, Negan, Nightmare, noMster, Norri, NylKasbri, o2t2, OwerLord, p3tris, Paldini, pavouk, pechna, Petr, petrsimcik, Pjenkus, Plocan, Poseidon1978, Radek Blacksad, RadimNemec, raenius, Raijin, Rich, Rinter, Saiko-chan, Sammael, Saran, Scaleo1, Schimi85cz, Schramm, seezeethree, segy, seneke, Shpeckk, Sir_Pete, Skot, sleepless, songoku, spekktrum, start05, syon, tacmud, the.kasztan, timek, Tomeek, Tomket.Tom, Toren, trudoš, tulipstros, vishnar, vita, Vítek, vranakx, Were-chan, WoodySempaii, xai, xflori01, xintax, yogi, Zajo original, zlejzmrd
Chce (12)
besikv, Bozhi, Braindead, Doppelganger, FatMonster, GeorgeeW, L4MIOzZ, Maty48, mikki.maser, raimi, Tomate, XGMan!ak
Shání (1)
FatMonster
Nabízí (3)
bourgeois, MB, songoku