Koupit
Petr Parker se ze všeho nejvíc bojí toho, že jeho hrdinské kousky v kostýmu Spider-Mana dostanou do nebezpečí jeho přátele a rodinu. A jako by se mu vesmír snažil dokázat, že má absolutní pravdu, objeví se tajemný padouch, který zná jeho skutečnou totožnost a unese jeho milovanou tetičku May. Petr je najednou nucen čelit hordám svých nejnebezpečnějších protivníků. Pokud chce svou tetu zachránit, bude muset sáhnout až na samé dno svých sil. S Black Cat po boku bude muset Petr jít vstříc jisté smrti a klesnout až... Dolů mezi mrtvé.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 62. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Marvel Knights Spider-Man #1-4


Scénář
Mark Millar
Art
Terry Dodson
Ink
Rachel Dodsonová
Barvy
Avalon Studios, Ian Hannin
Obálka
Terry Dodson, Rachel Dodsonová, Dave Kemp
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
477 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
Marvel Knights Spider-Man: Down Among the Dead Men (Marvel Comics, 2004)
  • trudoš
    Ačkoli oceňuji, že Mark Millar přistoupil k postavě Spider-Mana zase trochu jinak a celé vyprávění hodil spíš do gangsterky, ve stínu J. M. Straczynského naneštěstí nedokáže uspět. Což o to, zápletka jako taková je výborná, jenže tenhle Petr Parker není tím Petrem Parkerem, na kterého jsem zvyklý. Vůbec tu třeba nefunguje chemie mezi ním a Mary Jane a také prakticky vymizel pro postavu tolik příznačný humor. A třebaže kresba Terryho Dodsona je po všech stránkách precizní, příliš mi nekorespondovala s podprahovou brutalitou. Najednou hrozivost padouchů ztrácí na síle, protože jejich proradné skutky začne čtenář vnímat, až když jdou oběti do stovek - jedna mrtvá zdravotní sestřička evidentně nikomu žíly netrhá. Násilí zkrátka vtrhlo do Pavoukova života a všichni se tváří, jako by se nic nestalo. Kdyby šlo o Punishera nebo Daredevila, neřeknu ani slovo, ale k Spider-Manovi mi to prostě nesedí. Ovšem gradace je strhující a já jsem pln nedočkavosti, jakým směrem se příběh bude ubírat dál.
  • ertefol
    Pěkné tempo vyprávění, další navázání na myšlenku "když jsem superhrdina, můžu chránit ty, které miluji" a celkově solidní příběh i dobré hlášky. Vedle toho ale i solidní atmosféra zmaru, výborné souboje a parádní kresba.
  • Komiksum
    Tak nevím, začátek mě dost navnadil, má to solidní tempo, ale v nejlepším se končí. Ano má to i druhou knihu v rámci UKK, jenže tato série má 3 knihy a my se nedozvíme jak to skončí. Ptám se proč? Kniha je neskutečně krátká, že mohli být minimálně 2 booky spojené a ten třetí tu mohl taky vyjít. To je obrovské mínus zajímavé knihy, která měla první dva sešity super tempo, ale ke konci přišel útlum. Kresba Terryho Dodsona se mi hrozně líbí (Black Cat a MJ jsou sakra sexy!). Tím, že se neměl příběh šanci tolik rozjed nemohu dát víc než 3*, ale za mě to je dobré čtení.
  • JackOneil
    Čtivé, příběh rychle postupuje a žádné zbytečné vsuvky. Komiks jsem četl zároveň s dalším dílem, takže otevřenost konce tohoto dílu mi nijak nevadila. Jen kdyby bylo tokových více.
  • Darth Raelchi
    Tohle mě moc nebavilo. Navíc jsem měl tou dobou za sebou tolik Spider-manů z UKK, že už nevím, kam toto příběhově patří. Takové zmatené. Když toto pominu, tak samo o sobě se to číst dá, ale je to moc kratinké, což naštěstí vyrovnává Jed. Je to takové ucajdané, že nevím o co vlastně jde a najednou STOP,, počkejte si na další díl. Velké plus a to je opravdové plus, je Black Cat. Ta je krásná a nádherná. K tomu i ten Vulture je docela v poho, že tam je nová rovina jeho osobnosti. Jinak nic moc, průměr. Kresba je docela OK.
  • tom99
    Nejedná se o nejlepší komiks se Spider-Manem, ale furt je to v mnoha ohledech zajímavé dílo. Líbí se mi pohrávání s myšlenkou, že Peter Parker zašel až na okraj svých možností a začal spolupracovat (nechtěně) s padouchy, aniž by sám chtěl. Porušil tak svůj vlastní kodex, aby zachránil ženu, kterou miluje. Využití Spider-Mana jako vymahače dluhů se mi líbilo. Je to ale jediná silná myšlenka, na které příběh stojí. Jinak se jedná o dost přímočaré dílo, které nepřekvapí, ale rozhodně neurazí.
  • Paldini
    Asi jsem četl něco jiného než většina ostatních. Žádný zásadní příběh to není, nijak smysluplně to nekončí, protože hlavní zápletka není vyřešena, a ještě je to fakt špatné. Jediného pozitivum vidím v tom, že se Spider-manem všichni vyořou.
  • S4TW
    Pokud chcete napsat ideální příběh s výstižnou kresbou o Spider-Manovi, tak si najměte Marka Millara a Teeryho Dodsona. Toto je totiž skvělý příběh, kdy je hlavní hrdina dohnán až na samotné psychické a fyzické dno, neboť čelí nepříteli, o kterém nic neví, ví pouze to, že je jeho rodina v nebezpečí. A jako by to nestačilo, tak k tomu potkává staré známé protivníky, kteří patří mezi ty nejhorší, kterým kdy čelil. Peter tu dostává tak moc naloženo, že si nepamatuji, kdy naposledy jsem ho viděl takto domláceného. Je fakt, že Mark akčními scénami vůbec nešetřil, a jedná se o velice drsné akční scény, kde nejsou civilní oběti výjimkou. Zoufalství ze Spideyho vyloženě čiší, je to komiks nabitý emocemi a atmosférou. Ovšem nechybí zde ani humor, který k síťolezci neodmyslitelně patří, ale tentokrát tu je v decentnější míře, což je jedině dobře, jelikož by to mohlo zkazit celkový dojem.. Postavy jsou také perfektní, uvěřitelné a čtenář se díky tomu může do nich snadno vžit. Monology i dialogy fungují, příběh krásně odsýpá a vy si ho užíváte, že za chvilku zjistíte, že jste na konci a ani nevíte jak. Tento perfektní scénář doplňuje krásná Dodsonova kresba. Kreslíř přesně vystihl styl, jakým by se měl Spidey kreslit, neříkám, že to je nejlepší kresba, co jsem kdy viděl, ale trefná ku příběhu a Spider-Manovi vůbec. Vše podtrhává precizní lettering a moderní barvy. Snažil jsem se, ale tento komiks jsem si tak užil, že prostě žádnou chybičku nevidím, paráda.
  • MrKulda
    Pro mě,jako největšího fandu Spídi Parkera,je tohle naprostá bomba.Po grafické stránce se nedá nic vytknout,a už vůbec ne po té příběhové,protže to má suprovou zápletku se skvělou temnou atmosférou.A ta všechna brutalita a vulgárnost se k Pavoukovi fakt hodí,takže po přečtení jsem hnedka musel mít pokračování
  • luky.kuky10
    Opět příběh, kde P. Parker dostane pořádně na pr..l svojí psychiky. Ano, je to už několikrát obehrané téma, ale tenhle comics určitě stojí za to! skvělá kresba, a od začátku je příběh skvěle našlápnutý. Uvidíme, jak to bude v pokračování...
  • Murphy722
    Docela zajímavý dodatek od Stana Lee. Super nakreslená Black Cat :-P
  • J.T.honza
  • Spider-man
    Vynikající věc, postavy mají motivace, parádní bitky, prostě výborný komiks se Spíďou, a dost napínavý, jsem zvědavý na pokračování...
  • Pán rostlin
    baatcha: dobrý názor. Howgh.
  • baatcha
    Nejlepší Spider-Man, jakého jsem za dlouhé roky četl. Howgh.
  • Pán rostlin
    2 Wiruss: bude pokračování...
  • Wiruss
    Tak tohle bylo hodně špatné, naprosto hloupé rozhovory (když Spider-man navštívil Avengers, tak jsem si říkal, jak Millar mohl něco takhle blbého napsat), zkratkovité jednání, žádný konec a průměrná kresba...
  • kaylin
    Tohle je jednoduše mainstream, který dokáže nadchnout akcí, postavami, ne až tolik humorem, trochu možná příběhem - v některých aspektech, hlavně v tom, že chcete vědět, co bude dál - ale není to něco, co by bylo naprosto odzbrojující a jedinečné. I tak jsem zvědavý na pokračování. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/05/906-ultimatni-komiksovy-komplet-63.html
  • louza
    Klasický příběh o záchraně tajné identity v naprosto kulervoucím provedení. Millar si nebere servítky a podává stokrát semletou kávu v hávu, který bere dech. Syrově surový scénář při kterém Petr trpí jak psychicky tak fyzicky je podpořený úchvatnou kresbou, kde létají střepy, elasťáky jsou cupované na cáry a teče krev. V momentě kdy záchranka veze na kaši rozmláceného pavoučka do nemocnice vstoupí čtenáři šťastné slzy dojetí do očí. Vždyť super hrdinský komiks nikdy nebyl tak naturalistický. Parádní nablýskaná moderní řežba.
  • Final
    Jedná se o útlý svazek, mající cca 110 stran vcetne příloh.160 stran nemá ani náhodou.
  • Flash
    Kdyby mi Spider-man zajebal 20 mega$, tak bych byl taky pořádně nasranej a nakopal bych mu po dvou red-bullech prdel. Tento spidey se mi líbil a je v pohodě i kresba ale cítím tady průser ve větru a to že ten příběh nejspíš nevýjde komplet. Proč sakra nenarvali těch sešitů do této knihy víc.
  • jh666
    Kombinace Spider-mana a Marka Millara snad nemohla dopadnout jinak než výborně. Žádného jiného hrdinu nemám načteného tolik jako Spider-mana a tohle patří k tomu nejlepšímu, co jsem o přátelském sousedovi četl. Millar skvěle balancuje mezi akčními scénami a Parkerovou psychikou, která je tlačena do extrému (viz setkání s Avengers). Vše podtrhuje skvělá Dodsonova kresba, který si poradil skvěle jak s rozmáchlými akčními scénami a klidno kresbou postav (Black Cat a hlavně Mary Jane vypadají v jeho podání úžasně). Jediný zápor vidím v tom, že je to tak krátké. Nezbývá než doufat, že k druhému dílu bude v naší mutaci UKK přidán i díl třetí. 100 %
  • Pán rostlin
    2 baatcha: rozhodně to stojí za přečtení. :D
  • baatcha
    Jsem moc zvědavý, jaké tohle bude, bo už druhý týden se marně snažím prokousat skrz Avengers: Na věky věků I., kde jsem se u třetího sešitu totálně zasekl. :D
  • Pán rostlin
    Páni, to byla jízda! Přečetl jsem to jedním dechem a ještě teď se mi z toho klepou kolena! Black cat, Avengers, superpadouchové... Za mě dobrý!
3650143
Četl/a (116)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, autokineton, Babany, Big_Boss, Bronn, Bubákolog, calvin10, Carnage, Chaolinek, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, duri, Džoworka, erik, ertefol, fifas, Fox01, gezic, Glumal, Gustik5, Hønzza, hicks, hromotlk, hypermlok, invape, Jabba, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Knuckless, Koci, Komiksum, Lachvos, lantan1, Librarian, LookAss, luky.kuky10, Mariomichal, Mates17, Matthew, me, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, oleav, opytz, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petr, Petrisko911 , petrSF, Pista, punisher, radimisko, raenius, raimi, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, Sagikkun, samuelo12, SekyCZ, seneke, Shpeckk, Sir_Pete, slavik38, Spike, t0mas, T3ss, the.kasztan, tom99, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, vishnar, vrazdinek, VvV, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(300)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, adam.ra, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, aliens, Alikkk, asgardpepa, autokineton, Azalin, Azbest, Babany, batoo, bboorreekk, beanek, Beng.D, Benji, Big_Boss, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, Bubsy, burzum, Caiiiczech, calvin10, calviti, CaptainL, Carnage, Chaolinek, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, davidrynes, Deckard, deefha, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Doranar, DracoAn, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Džoworka, Ejdý1, Erich, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Flash, flashpoint, folkemon77, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hebled, herrman, hicks, Hlavac, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, I.am.geek, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.T.honza, Jabba, Jack043, JackOneil, James, japes, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jiskra, jjjirik, JORDY, José, Joshua_T, kallenved, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, Komiksum, koniklec, konous, Kouzelnik7, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Kunden, kybl, Landauer, LegendOfLore, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, LordFlash, Lord_Arthas, luky.kuky10, maara, mAGiic, Majkl151, Mariomichal, markic, Marthy76, Marvin, Masinfira, Mates17, Matio, Matthew, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, moris.cz, MP, MrKulda, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, oleav, Olesh, oru, Pán rostlin, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, peposek, Petr, Petrisko911 , petrSF, Piros0013, Pista, pk123x, Poseidon1978, punisher, pusta, Qee, Quintana, radimisko, Radkos, raenius, raimi, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rickettsia, Rinter, robertsedmik, Rocksteady147, RodRoder, roswelll, Rowan, royan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, SekyCZ, semi41, seneke, Sesta, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, smrtihlav7, spagr, Spider-man, Spike, stanleystar, Stara.kryta, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, szajter, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, TheWrecker, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tomned, tomntp, Tomski, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, vallyslayer, VanTom, Viking, Vítek, vlkodlak, vranakx, vrazdinek, VvV, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (11)
AwatarDK, Azik2586, Badgu.y1902, Bart, Braindead, deadpool, delsemela, FatMonster, filosh, Odal , TenCoJeZbytečnej
Shání (1)
delta11
Nabízí (3)
Pán rostlin, Rocksteady147, Tommar