Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Každý příběh má svého zločince. Jenže v noiru to bývá tak, že ne vždy je jasné, kdo tím zločincem vlastně je…

Jacob Kurtz, kreslíř a bývalý padělatel, muž, který byl kdysi obviněný z vraždy vlastní manželky, a vůbec člověk s problematickou minulostí, se stává zajatcem ve svém vlastním domě – i zajatcem svých vlastních nevysvětlitelných reakcí. Připadá si, jako by se po něm natahovala nejasná, snově průhledná chapadla jeho vlastních dávných činů – a teprve ve chvíli, kdy ho pevně omotají a utáhnou se, Jacob zjistí, jak moc jsou skutečná.

Tracy Lawless, válečný veterán a armádní dezertér, se v minulém CRIMINALu dostal do střetu s šéfem místního podsvětí – a kupodivu se mu povedlo při tom nezemřít. Ale happy end se nekoná: Tracy je totiž nucen odpracovávat si u Sebastiana Hydea dluh svého bratra… a jelikož je rozený Lawless, tak dokonce i taková zdánlivě jednoduchá funkce nemyslícího zabijáka se pro něj postupně stane něčím, čím dokáže zkomplikovat život sobě i všem okolo.

Riley Richards, rodák z malého městečka Brookview, jemuž se díky šikovnému sňatku podařilo vyšplhat po sociálním žebříku mezi bohaté a mocné, vypadá na první pohled jako typický americký slušňák, který dostal všechno, po čem toužil: krásnou ženu, postavení, peníze… Jenže už druhý pohled odhalí, že to s tou krásnou ženou a penězi není tak horké, jak se zdá – a pokud se dopustíme i třetího, ještě pronikavějšího pohledu a podaří se nám proniknout za Rileyho charismatickou fasádu, spatříme, že se za ní plazí věci, které se k typickému americkému slušňákovi nehodí. Ani trochu.

Obsahuje sešity sérií Criminal (Vol. 2) #4-7 (červenec 2008 - listopad 2008), Criminal The Sinners #1-5 (září 2009 - březen 2010), Criminal The Last of the Innocent #1-4 (červen 2011 - září 2011) a krátký příběh z antologie Noir (říjen 2009)

Druhá kniha obsahuje tři samostatné příběhy – Zlou noc, Hříšníky a přelomový díl Poslední z nevinných – v jednom balení spolu s mnoha bonusy, kresbami, které vám dají nahlédnout do zákulisí vzniku.

V roce 2022 dostává kniha nový přebal ladící k nově vzniklé sérii s číslováním, knihy již nejsou brány jako samostatné.


Scénář
Ed Brubaker
Art
Sean Phillips
Obálka
Sean Phillips
Lettering
Ludmila Nussbergerová
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, detektivka, noir
ISBN/ISSN
978-80-7507-055-5 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
1475 g
Stran
432
Cena
990 Kč
Originál
Criminal: The Deluxe Edition #2 (Image Comics, 2012)
Varianty
Criminal #2: Poslední z nevinných (2022)
Criminal #2: Poslední z nevinných (2015)
  • Norri
    Norri mecenáš24.1.2023 21:25Criminal #2: Poslední z nevinných
    Příběhy Eda Brubakera jsou dokonalé. Jsou chytré, uvěřitelné a neskutečným způsobem vás chytnou a táhnou vás do svého velkého finále. Jsou plné překvapení a nečekaných zvratů, takže si ani náhodou nemůžete být jistí tím, jak to dopadne. A že to jsou kolikrát drsné překvápka! Protagonisty prvních dvou příběhů už známe z první knihy. Ve třetím příběhu, který dal knize jméno, je hlavní hrdina nový. Ten příběh je jiný než všechny předchozí. Nebudu říkat jak, to bych vám zkazil překvapení. Snad jenom tolik, že není jiný jenom příběhově, ale částečně také výtvarně. Sean Philips prokládá svou standardně skvělou kresbu jinou, úplně odlišnou, kresbou, aby rozlišil přítomnost od vzpomínek. Je to osvěžující prvek, který se mi tu opravdu líbí, ale vice ho radši v dalších povídkách mít nemusím.

    Bonusy jsou opět velmi obsáhlé a plné úžasných Philipsových obálek a ilustrací, komiksových drobků a Brubakerových textů.
  • Daw8ID
    Jednoduše můžu říct, že se mi druhé souhrnné vydání líbilo ještě víc, než to první! Jednotlivé příběhy hodnotím takto:

    Zlá noc (5/5) - Jacob, kreslíř Franka Kafky z předchozího svazku, zde dostává svůj samostatný příběh, který se zdá ze začátku celkem přímočarý a s každým listem se noří do čím dál většího průšvihu. Pak se ale dostane na scénu jiný úhel pohledu, od jiné postavy a začne být jasné, že je to mnohem zapeklitější věc, než se zprvu zdálo. A když přijde na řadu třetí úhel pohledu...no zkrátka nic není tak jak se může na první pohled zdát, kromě faktu, že spánek je opravdu důležitá věc.

    Hříšníci (4/5) - Tracy Lawless je zpět a s ním i spousta vražd a násilí. Trochu mě zaskočilo, když se identita vrahů odhalila vcelku brzy, říkal jsem si, že tím zmizí určitá dávka napětí. Pak se ale ukázalo, že to mělo své odůvodnění. Celkově je tah na branku příběhu rozvláčnější a utahanější, než třeba předchozí Zlá noc, přesto je však příběh zakončen logicky a trefně.

    Poslední z nevinných (5/5) - Brutální tečka na závěr. Respektive nic tak malého jako tečka, ale neskutečně velký a mrazivý bod celé knihy. Rozhodně se hodně odlišuje od všech předchozích příběhů v sérii, ať už provedením (barevně výrazné flashbacky do bezstarostného dětství) tak zobrazení násilí a zákeřnosti úplně jiným způsobem, než jsme zde doposud viděli. Riley je hlavní postavou příběhu, u níž sice chápeme motivace, sledujeme to, jak dokáže získat to, co si umanul, ale jakým nevybíravým a chladným přístupem to dokáže, to se čte a představuje nelehko. Nejprve jsem se ale musel pousmát, když jsem slyšel zaznít plán: "Musím zabít svou ženu." Ale když začal Riley svůj plán rozplétat a když se následně se zmocnil složky případu sériového vraha, věděl jsem, kam to míří a že to začne být hodně zvrácené. Tenhle příběh ve mně ještě nějakou dobu zůstane.

    21st Century Noir (4/5) - Noir v současnosti aneb jak bolestivé může být prozření.
  • Tomas024
    Brubaker a Phillips pokračujú v úžasnej sérii bez straty kvality. Niet čo vytknúť. Kto doteraz váhal, nech s tým prestane !
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.5.2022 16:29Criminal #2: Poslední z nevinných
    Tohle bylo taky děsný číst a aspoň trochu to napravil příběh s tím bratrem vojákem. To bylo aspoň čitelné, ale jinak mě žádný příběh nedokázala absolutně ničím vtáhnout. To je, jak kdyby mě někdo lákal do restaurace na smažák, nebo takové ty azu směsi a ještě s tunou oblohy. Navíc jak se tam občas měly styl kresby, tak mi to přišlo vyloženě otravné a infantilní - ten poslední příběh, takový horší verze Darwyna Cooka, kterého i tak nemusím, ale tady to bylo děs. Nechápu co se Brubakerovi honilo hlavou, když tohle psal. Co tím sledoval? Co tím chtěl říct? Hej svět na hovno, tak já vám to ještě musím říct a pokud možno s vizuální pomůckou, paráda!
  • Good Games
    Good Games mecenáš17.2.2022 20:39Criminal #2: Poslední z nevinných
    Som ohúrený. Nestáva sa totiž často, aby bol druhý diel minimálne tak kvalitný ako ten prvý. Tu sa tá vysoko nastavená latka podarila dosiahnuť a v niektorých okamihoch aj prekonať. Criminal 2: Poslední z nevinných je prvotriedna scenáristická kvalita, je to napínavé, drsné a premyslené do najmenších detailov. Silné postavy a ešte silnejšie dialógy. Realistická kresba Seana Phillipsa k tomu perfektne sedí. Jeden z najlepších komiksov. =►Celá recenzia◄=
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš11.2.2022 06:34Criminal #2: Poslední z nevinných
    „A tam taky patřím, pomyslel si Tracy.“ Je to skôr 4,5*, ale neblbnime. Ed Brubaker jednotku stvoril, keď jeho otec ešte žil a dvojku, keď už tu nebol. Ja som recenziu na Fandom.sk písal, keď môj otec ešte žil a dvojku, keď už tu nebol. Svet je zvláštne miesto, čo povieš Ed? A aký je druhý Criminal? Hovorí sa, že dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš. Tiež sa ale vraví výnimka potvrdzuje pravidlo. Criminal 2 to dokázal. Je rovnako dobrý, ako jednotka. Nemá zmysel hrať sa na niečo. Nie je lepší. Nie je horší. Je na rovnakej, špičkovej úrovni. Noir nie je moja srdcovka, ale dobrý príbeh s vynikajúcimi postavami, nečakanými twistami a výbornými dialógmi je dobrý príbeh s vynikajúcimi postavami, nečakanými twistami a výbornými dialógmi. Technické prevedie je (ako ostatne sľubuje BB/art) deluxe. Čaká vás cca 80 strán (!) bonusov, medzi ktorými nájdete eseje, obálky, proces vzniku alebo komiksový trailer. K tomu ako krv červená záložka, fajnový biely obal s vyrazeným názvom a naopak farebný prebal, ktorý možno nesadne každému, ale mne sa páčil. Jednotka bola samozrejme perfektná, ale na dvojke sa mi páčilo, že je „osobnejšia“. Preč sú prepady bánk a prestrelky s policajtami. Je tu „len“ normálny chlap pátrajúci po vrahovi alebo chlapík z mäsa a kostí terorizovaný psychopatom vo svojom vlastnom dome. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-criminal-2-posledni-z-nevinnych-komiks
  • puolpm
    puolpm mecenáš21.12.2020 16:44Criminal #2: Poslední z nevinných
    Po prvých dvoch príbehoch by som dal asi silné 4* za klasické Brubake/Phlliips noir/detective prepletené historky, ale tretím príbeh, ktorý je trochu odlišný, ma Brubaker opäť dostal. Takže maximálna spokojnosť a už teším sa na další omnibus z tohto sveta!
  • Palebras
    Palebras19.11.2020 16:11Criminal #2: Poslední z nevinných
    Ed Brubaker je dle mého jedním z nejlepších komiksových scénáristů a každým svým veledílem to jen a jen dokazuje. Po vydání Zatmívačky jsem si řekl, že je potřeba dohnat resty a přečíst druhý díl Criminalu, který jsem si ani nevím proč, šetřil v knihovně na horší časy. Vzal jsem to tedy kompletně i s prvním dílem a musím říct, že to byl skvěle investovaný čas. Není nic lepšího, než se ponořit do noirového světa v podání mistra svého oboru. Tak jak jsem byl prvním dílem s podtitulem Každý je zločinec nadšen a zcela nekompromisně jsem zvedal palec nahoru, tak v případě dílu druhého musím zvednou nahoru palce oba a uznale smeknout klobouček. To co zde předvedl, považuji za jeden z nejlepších komiksových příběhů, který jsem měl možnost přečíst. Už v prvním příběhu dává Brubaker jasně najevo, že se pojede ve stejném tempu jako v předchozí knize a budeme se opět setkávat se starými známými. Čtenář se zcela okamžitě cítí jako ryba ve vodě a hltá stránku za stránkou, aby zjistil, že je na konci prvního příběhu a že dostal to co očekával. V tom Brubaker dupe na plyn a přináší příběh Hříšníci, kdy rozjíždí perfektně kulervoucí jízdu plnou krve, sraček, podrazů, ženských, drog a vlastně všeho co ke skvělému noiru patří. Po přečtení Hříšníků jsem si říkal, že tohle byl opravdu vrchol a jednoznačně to nejlepší co kniha může nabídnout. Potom jsem ale přečetl Poslední z nevinných a opravdu mi spadla brada. Perfektně postavený děj, který nebyl tak kulervoucí jako předchůdce, ale svým pojetím, perfektně napsanými charaktery, lidskými tragédiemi a životním neštěstím, považuji tento příběh tím nejdůstojnějším zakončením, jaké si Brubaker mohl dovolit. Co se týče kresby Phillipse, tak ta je prostě skvělá a není třeba ji nějak více komentovat. Criminal opravdu patří k tomu nejlepšímu co u nás vyšlo a rozhodně by si jej neměl nechat ujít absolutně nikdo. Jeho příběhy čtenářem až rezonují a rozhodně zanechávají v duši stopu, kterou příliš komiksů zanechat nedokáže. Plný počet!
  • karl173
    karl173 mecenáš8.11.2020 23:19Criminal #2: Poslední z nevinných
    Další skvěle napsané příběhy, které nepostrádají nic z toho, co byste od Brubakera a Phillipse čekali. Prostě 5*
  • Spike
    Je-li to možné, druhá kniha byla pro mě snad ještě o něco lepší než ta první. Nebo jestli to bylo tím že už jsem byl na to od začátku správně naladěn a věděl přesně do čeho jdu... nevím, ale tohle prostě je čistě pětihvězdičková záležitost, pro fanoušky žánru a komiksu opravdu lahůdka. Jsem moc rád že série nestřídala kreslíře a u kormidla zůstal pouze Sean Phillips, protože jeho kresba je pro mě ke Criminalu už neodmyslitelná. Každý příběh stojí samostatně, ale zároveň se nenápadně proplétají a tak k plnému zážitku je nejlepší přečíst si to celé hned po sobě, což jsem taky udělal a můj zážitek byl opravdu maximální. Nebál bych se to přirovnat k takovému Sin City pro 21. století. Teď tedy něco málo k jednotlivým příběhům.
    Zlá noc je na začátek pecka jak prase. Jacob je mi možná nejsympatičtějším 'hrdinou' z celého Criminalu, ať už je to tím že je to taky komiksový kreslíř, nebo tím že i přes svou minulost a až enormní počet ran co v životě schytal se zdá že je to pořád vlastně docela správňák. Souhra špatných okolností odstartuje příběh, kde nechybí nic - krásná a proradná femme fatale kterou milujeme a zároveň nenávidíme, všivý detektiv, hromada zvratů a špatných rozhodnutí, plus postava z Jacobových komiksových stripů kterou má v hlavě... Tohle je prostě paráda a nehledě na to v kolik ráno jsem musel vstávat, tohle jsem prostě musel číst hluboko do noci dokud nebudu u konce, neexistovalo že to dočtu zítra. Hříšníci je jediný příběh kde se do hlavní role vrací nějaká postava z předchozí knihy, kde ale návaznost je volná, zde začíná nový příběh. Hlavní hrdina se nejprve nedobrovolně stává soukromým očkem aby přišel na pachatele neobvyklých vražd, ale tak jednoduché to samozřejmě nebude. Všechny chyby z minulosti i současnosti se vynořují a vrací a vše se krásně zamotá. Konec, ač se nejedná o žádný happy end, je ale pro hlavní postavu dost možná ten nejlepší možný. Z celé knihy asi nejklasičtější a nejpřímočařejší příběh, ale stejně výborný. To se nedá říct o Poslední z nevinných kterýžto příběh je naopak dost netradiční vzhledem ke všem ostatním, ale co si budeme povídat, dost možná i nejlepší. Flashbacky do 'bezstarostného' dětství v kontrastu a návaznosti na současnost, změna kreslířského stylu, vynikající postavy, hlavní hrdina kterému držíte palce i když to prostě JE parchant, vůbec celá ta celková atmosféra kde se vaše emoce a rozpoložení během příběhu neustále mění... V podstatě jednoduchý příběh, který ale hodně silně rezonuje, a dává pojmu 'dobrý konec' hodně temný podtón... Bohužel poslední příspěvek do Criminalu, ale tvůrci se nemohli rozloučit lépe.
    České vydání je jak jinak luxusní. Vazba, papír, záložka, a hromada bonusů. Sehnat naráz oba dva díly se mi sice poněkud prodražilo, ale nelituju jediné koruny, protože tohle prostě stojí za to doma mít. Jedinou výtku co mám, že u první knihy se mi bonusy zdály o něco výživnější. Hromadu krásných obálek a kreseb najdeme i tady, ale je tu méně textu. Více esejů nebo komentářů k tvůrčímu procesu by bodlo, ale co nadělám, když to nebylo ani v originálním vydání... Náplastí budiž alespoň krátký šestistránkový komiks 21st Century Noir který i na krátkém rozsahu předvede krásně nešťastný příběh. Takže série Criminal za mnou, a já se můžu jen mrzet nad tím že víc toho není. To co ale máme je bezkonkurenční. Ne, nic geniálního nebo převratného, ale žánrovky vynikající, opravdu klenot. Tohle je bez debat jasných 100%.
  • Kadin
    Kadin mecenáš24.3.2019 11:57Criminal #2: Poslední z nevinných
    Za mě o něco slabší než první book, ale furt je to skvěle napsáné a Brubaker zase valí. Hlavní hrdinové jsou skvěle napsaní, příběhy poutavé a zajímavé, skvělé zápletky a vyvrcholení, ale prostě první book mi přišel o něco lepší nevím proč, ale poslední příběh (poslední z nevinných) byl naprosto excelentní. 9.5/10
  • trudoš
    trudoš editor15.3.2019 05:11Criminal #2: Poslední z nevinných
    Lepší než první album, hlavně díky tomu, že už mi vyprávění nepřišlo tak nucené. Příběhy jsou sice chvílemi dějově průhledné, tedy ve smyslu jak se odvíjejí, nic jim to však neubírá na kráse skvěle propracovaného noiru, kde ne každý musí být právě světec, aby vám přesto přirostl k srdci. Hrdiny jsou obyčejní lidé s obyčejnými chybami, kteří se musejí vypořádat se situacemi, které by klidně mohly potkat i vás nebo mě. Vlastně se všichni denně mimoděk modlíme, aby nikdy nepotkaly. Jsou to historky z ulice, plné lží, drog a násilností, jaké dokážou nejednomu převrátit svět vzhůru nohama a zase zpět. Ed Brubaker se nesnaží podbízet životními moudrostmi a třeba hned první kapitola parádně rozemele každého, kdo kdy přišel o někoho z rodičů. Jednotlivé historky fungují především pro svou autentičnost, bez zbytečných řečí, kliček a rozborů. A opět oceňuji nenápadnou provázanost, kdy se většina postav nějak mihne v té které povídce, čímž tak nepřímo utvářejí pevný celek všem příběhům dohromady.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.8.2018 17:29Criminal #2: Poslední z nevinných
    Trochu mi to přišlo lepší než omnibus 1, ale je to pořád to samé, co jsem psal k omnibusu 1. Nic se pro mě nezměnilo, pouze fakt, že se svět více propojuje a to i napříč generacemi. To bylo docela fajn, jak se to všechno promíchává a ovlivňuje. Různé vyprávěcí techniky - v souladu s hlavními postavami daných příběhů - ok. Kresba také dobrá. Toto můžu, ale u jiného žánru nebo tématu. Edice jako taková, vazba a bonusy - rovněž skvělé. Po této stránce vždy dobré. Jinak u mě pořád vede Tracy Lawless.
  • choze
    Jestliže jsem první knihu označil za vysoce kvalitní, druhá je LUXUSNÍ. Scénář, kresba, vydání, nic nemá chybu. Radost a štěstí to číst a mít v knihovně.
  • Fimi
    Fimi mecenáš21.7.2017 11:46Criminal #2: Poslední z nevinných
    jeden z nejlepších komiksů, co jsem kdy četl, Brubaker má smysl i pro ten největší a nejmenší detail. Hraní si s postavami, zápletky, vyvrcholení, překvapení, akce, výbornej scénář a postavy, to je to co definuje tento komiks a dělá z něj takovej klenot....více této dvojice, více Brubakera...už jen Velvet, Fade out, Fatale a Kill or be killed kdyby u nás vyšlo
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš27.12.2016 13:49Criminal #2: Poslední z nevinných
    Strach a hnus. Občas předvídatelná pointa, občas trošku přitažené za vlasy, ale i tak více než slušný kus. Jestliže bych si měl vybrat, tak mne oslovila první "Zlá noc." A navíc na pohled krásná kniha a báječné bonusy. I na plátěnou záložku se našly penízky:). Tak snad se BBart rozhoupá a dá si od stejných autorů "Fatale." Nemohu si pomoci, ale tomuhle "Parker: Lovec" od Cooka (budiž mu země lehká) nesahá ani po pánské podvazky na ponožky.
  • rooty
    Excellent!!Kdo nečetl, neví co je kvalitní comicsový noir!
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.8.2015 22:05Criminal #2: Poslední z nevinných
    Monument...První dvě jsou vynikající, ale Last of Innocent je neskutečnej. (jen ten 21st century noir je jasná Tatínkova holčička od Millera, ale je to stejně jen bonus na závěr, navíc o třídu úchylnější než kraťas ze Sin City).
  • Lenny
    Lenny mecenáš5.8.2015 16:23Criminal #2: Poslední z nevinných
    Díky archieovskému The Last of the Innocent horký kandidát na komiks roku.
    Recenze od 7:18
    http://www.youtube.com/watch?v=YZymLynMdyA
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.8.2015 14:56Criminal #2: Poslední z nevinných
    Ouje, to je fakt kolosální pecka. Patrně nejlepší kriminální komiksová série, co se dočkala českého vydání. Parádní noir, který více než na akci sází na atmosféru a dobře propracovaný scénář. Co příběh, to ponoření se do temného a surového amerického podsvětí, do světa, který tak zbožňuju na amerických filmech (Fargo např.).

    Celkový dojem: 90%
  • Kapis
    Kapis mecenáš16.7.2015 12:44Criminal #2: Poslední z nevinných
    Tak to bylo něco! Beze spěchu s patřičným vychutnáváním jsem si v této nádherné knize liboval celý týden. Když týden před tím jsem věnoval repeté Criminalu 1, abych věděl kdo je kdo. Dokonce jsem si nakreslil schéma. Syrové, kruté a jak pilník osmička drsné či sekáček na led ostré příběhy, kde se nic neodpouští a nezapomíná, kde je každá chyba potrestána a postavy jsou tak uvěřitelné, že jeden má pak po večerníčku, jak se zhasne, i strach. Vše podtrženo geniální kresbou, takový Risso se mi líbí asi kapku více, ale Sean je jednoznačně světová extratřída. No, musím říct, že to byl zážitek, který ještě vydýchávám a o komiksu roku 2015 mám už teď zcela jasno.

    Co mě ale kurefsky sere, je že se mi na několika místech dostalo lepidlo přes vazbu a mám některé stránky slepené 1-2 cm - na normální stránce to tak neva, ale většinou to mám na těch celobarevných dvoustránkových panelech a tam to teda vadí fakt moc. KURVA!

    Zcela nekompromisních 120%, 6 hvězd z pěti!
  • Ricarderon
  • felis
    felis mecenáš16.6.2015 14:43Criminal #2: Poslední z nevinných
    V noci dočteno a verdikt je jasný. Tohle je nejoceňovanější kriminální comics jednadvacátého století naprosto právem. Příběh je, jedním slovem, brilantní. Tedy vlastně několik příběhů, protože comics je tvořen třemi samostatnými povídkami, které jsou s povídkami z první knihy volně spojeny několika postavami a celé to dohromady dává funkční celkek. Krimi thriller, ve kterém se objevují některá klasická schémata, přičemž se ovšem autoři dokáží vyhnout kýči či předvidatelné pointě. Plasticita a hloubka, s jakou Brubaker vykresluje jednotlivé postavy je prostě neuvěřitelná a právě vykreslení postav je tím, co mě definitivně dostalo. Od těch největších profi sviní až po chlápky, kteří jenom měli v životě smůlu, se všemi jsem se sžil a věřil jim jejich role. Brubaker vymetá pavučiny z temnějších koutů lidské duše. Láska je tu buď hraná nebo nešťastná, každej chlap ranař, nebo aspoň vychcánek a prachy jsou motorem, který roztáčí svět. Co mě fakt dostalo byl styl, s jakým je napsána poslední povídka, která dala název celé sbírce. Barvotiskové rozverné flashbacky (střídající tmavou realitu) tu osvětlují motivaci hrdiny, který se z celkem sympatického nešťastníka mění v prvotřídního hajzla. I tak jsem mu strašně fandil. Nečesaná a syrová kresba Seana Phillipse si stylově hraje se světlem a stínem a dobře volené barvičky podtrhují tísnivou náladu. Olsdchoolové řazení panelů je pak jen třešničkou na dortě.

    Criminal vtáhne a nepustí. Chvilkama jsem fakt nevěděl, jestli čtu comics, nebo sleduju film, což se mi věru obvykle nestává. Ať se propadnu do západního Německa, jestli si tohle nezaslouží plný počet. Za mně je to zatím nejlepší letošní kus.

    Akorát jedna věc, která mě v půlce dostala do kolen. MÁTIJEB. Vždycky, když tohle slovo vidím, mám chuť se bičovat a píchat kružítkem. Kua co to je za nadávku? To snad nikdo neříká. Když už to musí bejt, tak aspoň mamrd!! Ale mátijeb?? Proboha svatýho… když za nic jinýho, tak za tohle tutově půjde Kopřiva do pekla.

  • Kaluž
    Kaluž mecenáš27.5.2015 16:51Criminal #2: Poslední z nevinných
    Pokud bych si z letošní produkce tuzemských vydavatelů měl pořídit jediný komiksový titul, volba by padla na Brubakerův Criminal. Jednoduše proto, že je mému vkusu žánrově nejblíže a taky proto, že nám jej BB/art servíruje na stříbrném podnose v ultimátní deluxe edici. Ve stínu téhle bichle se krčí i takové pecky jako Sága, Skalpy či chystaný Hellboy od Corbena. Takže nasaďte kuklu, popadněte cihlu a koukejte co nejdříve vyrabovat výlohu nejbližšího knihkupectví.

    Více zde: https://edblok.blogspot.com/2015/06/criminal-posledni-z-nevinnych.html
  • kaylin
    Tohle nejsou příběhy, které se vám jen tak vykouří z hlavy. Na to jsou moc dobré. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/05/922-criminal-posledni-z-nevinnych-90.html
  • louza
    Duo Ed a Sean podruhé v knize pro milovníky dobrých příběhů a opět v reprezentativním balení s perfektními bonusy jaké umí jen BBArt. Je to s podivem, ale i když kniha ve dvou ze tří příběhů "jen" rozvíjí předešlou látku, přijde mi subjektivně ještě lepší než první díl. S odstupem a započítáním obou dvou knih a jejich kontextu se nabízí kacířská myšlenka, jestli se náhodou autoři v sérii Criminal nepřiblížili k nedostiženému Sin City. Body navíc za to, že dokázali odejít na vrcholu a místo dalšího ředění Kriminálu přijít s něčím podobným, ale v jádru čerpajícím z úplně jiných kořenů. Nezbývá tak doufat, že vydavatelství půjde i do neméně vydařené série Fatale a stávajícího slušně rozjetého Fade Outu. Ideálně opět v omnibusech.
1191322
Četl/a (160)
2Hitman3, 2scha, 353638, 3DD!3, anka, Ash Pointak, BadBoy, Baffman55, Bedou, Benny, ben_bella, besikv, Bronn, buscheer, Cabal, calvin10, Cemino, Chaolinek, charvos, chcita, choze, cobe, ComicsCZek, cyboy, Dalamar, Darker, Darth Raelchi, davidek, DEmnoG, Dezodoo, Doppelganger, Draco nobilis, Elnie, farnhajt, fifas, figis, filemon, Final, flipflop, flyboj, flynander, foudy, Fox01, fuerto_gepa, Garp, Géba, Georgíno J., Giskard, gumidekmedvidek, guseppe, hellblazer, Himlik, house192, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, J.Connor, Jabba, James, jh666, jindroush, jirkapenzes, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, kindanerd, Kiwi1902, KOWE, Lachvos, lacoste, lantan1, Libča, Librarian, Light, Loks19, LookAss, Loxin, luky.kuky10, majer, Marcus Lopez Arguello, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, Marran, mart.in, Marvin, Matthew, mgeralt, mozzu, NecRoman, Nexis, Nezbi, Noci, Norri, oleav, Olesh, opytz, Ozymandias, Paja78, Paldini, Palebras, Pavel2222, pechna, Petrisko911 , Pietro26, Poseidon1978, punisher, puolpm, raenius, rajot, RaptoR, rockyt, rooty, roswelll, RudyRod, Saint of Killers, saja, sala, sandman, schefik, Schirru, sercial, Shake, SHORTY, Shpeckk, SNUFKIN, snuk, spagr, Spike, start05, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tiba, Tomas024, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Valdaufinka, Vojtěch 393, Walome, Wasps, wolfgang, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(300)
00sedm, 2Hitman3, 2scha, 353638, Agiru, Alfi, andik007, anka, antiimini, Artigas, Ash Pointak, BadBoy, bboorreekk, Bedou, BeeSee, Beng.D, Benny, ben_bella, besikv, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blacksad, bmc75, Bob, bourgeois, BreakingAway, Bronn, Bubsy, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, Caylen-Tor, Cemino, Chaolinek, charvos, chcita, choze, cobe, ComicsCZek, Corteg, Corvus, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dalamar, Dali, Darker, davidek, DAxik, DEmnoG, Destiny666, Dezodoo, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dvoracekpetr1, Elnie, farnhajt, faster86, fel68, felis, fifas, figis, filemon, Filip123, filosh, Final, firesnake, flipflop, Flowtek, frantavasil, Fry, fuerto_gepa, Future-Death, Garp, Géba, Georgíno J., Golem, grinder, gumidekmedvidek, guseppe, Hades, hahahoho, Hamichal, hanocri, Hebled, hellblazer, HellWeber, herbert, herrman, HevyEli, hiro666, Honzin, house192, Hulik, husakpetr93, hyba1991, hypermlok, ikshorm, IndyP, Infarkt, J.Connor, Jabba, Jak, jakub186, James, jh666, jindroush, jirkapenzes, jiskra, jjjirik, John Wick, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, KarlosJB, Keenkeen, keNNoslaw, Killingjoke, kinak, KINIMODUS, Kiwi1902, Knuckless, Kokuun, kolik111, komik.sx, koudak89, KOWE, kronoss, krupan, kubosos, lacoste, lantan1, Lenny, Libča, Librarian, lifi, Lobok257, Lojza, Loks19, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, luky.kuky10, lutrix, maara, majer, malylada, Mamut12, mangan, Marcus Lopez Arguello, Mariohurbanek, markic, mart.in, Marvin, Matthew, mcleek, merhyx, mgeralt, Mikei, mikina, mirec, mirror, misa, Mitak, monty.cl, mozzu, MP, MP81, mrkirby, Mrlah, mywiel, namdnas, NecRoman, Nexis, Nightmare, Noci, noMster, Norri, Odal , OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paja78, Paldini, Palebras, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Pekario, Petrisko911 , PH79, pítrs, pk123x, porculan, Poseidon1978, Premek, psramek, punisher, puolpm, RadimNemec, Radkos, raenius, rajot, RaptoR, razielus, regressiv, Rich, RicHard. , Ricky Gervais, Rocksteady147, rockyt, rooty, roswelll, Rowan, RudyRod, Saiffer, Saint of Killers, sala, sandman, Scaleo1, schefik, Schirru, Schramm, Šedo, sercial, Shake, SHORTY, Shpeckk, skepsi, Skot, sleepless, SNUFKIN, snuk, songoku, spagr, Spike, stanleystar, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, t0mas, tacmud, tankgirl, Tarka Daal, terrordemon, The Genius, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tiba, Tomas024, Tomasino79, Tomket.Tom, tomned, Tony TwoDee, TonyT, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Ukko, Valdaufinka, Valis, vallyslayer, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, Vrenn, Wasps, willis, Wiruss, wolfgang, xai, xintax, xixoxf, yogi, yojimbo, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (27)
barthez, Braindead, Cody, ComicBookGuy, crush, delsemela, FatMonster, Fr3d_K, Gustik5, Henry108, Houbař, illy, Keno, Kouzelnik7, malejmates, Maty48, mikki.maser, Miriyak, Mistak, nx, spot, Suši, toncek33, tukak, vteco, xspeed, xxaannddeerr
Shání (4)
Al0f0k, FatMonster, Mistak, toncek33