Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Přicházejí Mimoni! Jak na filmové plátno, tak na komiksové stránky! A zatímco ve filmu se seznámíme s jejich začátky, s jejich přicestováním do Ameriky a s rozjetím kariéry coby superpadoušských poskoků (on je taky jejich původní název Minions, čili takoví ti podržtaškové zločineckých bossů – ale ti čeští „Mimoni“ jim možná sedí více, hlavně když uvážíme jejich úspěšnost), tak komiksová série je už zachycuje v tom nejlepším. Pokud se dá u Mimoňů o tom nejlepším vůbec mluvit.

Komiksová série je složená z jednostránkových vypointovaných epizod, které jsou zcela beze slov, takže si komiks můžou užít i ti nejmenší čtenáři... ovšem díky skvělým fórům a lahůdkovému grafickému zpracování potěší i ty odrostlejší.

Scénář
Didier Ah-Koon
Art
Renaud Collin
Barvy
Renaud Collin
Obálka
Renaud Collin
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
dětský, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-350-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 296 mm
Tisk
barevný
Váha
252 g
Stran
48
Cena
149 Kč
Originál
Les minions #01: Banana ! (Dupuis, 2015)
  • trudoš
    trudoš editor16.1.2022 08:38Mimoni #01: Banán
    Stylová kresba, která sice fanoušky filmových mimoňů otráví, ale v mém případě udeřila hřebíček na hlavičku, už jen proto, že nekopíruje práci někoho jiného. Kreslené gagy navíc získávají na sympatické absurdnosti, jež k těmhle popleteným pomocníčkům bez pardonu patří.
    Jen s obsahem je to slabší. Nejvíc práce paradoxně odvádí výtvarník Didier Ah-Koon, zatímco nápady scenáristy Renauda Collina stěží utáhnou celostránkový strip, natož nějakou výkonnější pointu. Něco je úsměvné, něco veselé, ale drtivá většina s předvídatelným závěrem, jenž je navíc při třetím opakování už maličko neoriginální. Je samozřejmě otázkou, komu to kupujete, protože věková hranice od pěti do osmi a devadesáti až devadesáti devíti let je podle mě naprosto v pohodě. Každopádně zcela bez diskuzí oceňuji celou tu práci beze slov, která zákonitě patří k těm nejtěžším. Jen mě mrzí nevyužitý potenciál. Jakoby se tvůrci cíleně snažili splnit to, co se od nich tak nějak čeká a raději se nepouštěli do žádných větších akcí.
  • sedw
    sedw13.12.2015 18:06Mimoni #01: Banán
    Pro mě příjemná oddechová zábava s pěknou kresbou. Vetšina vtipů mě bavila a to je přesně to, co jsem očekával. Za mě nadpůrměr a je to dáno i tím, že Mimoni mi prostě přirostli k srdci díky filmům, takže jsem trochu nekritický.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.10.2015 15:48Mimoni #01: Banán
    Je to poněkud dětinský humor; někdy celkem vtipný, jindy vůbec. Na druhou stranu, nevyrostl jsem z dětinského humoru jako spíše z pohrdání dětinským humorem. Nemám zapotřebí dávat najevo, kterak je to pro prťata. Jasně, na Mimoních se dá dnes rejžovat spousta peněz, ale úplně beze smyslu a debilní to taky není.

    Celkový dojem: 50%
  • Toren
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš23.7.2015 12:46Mimoni #01: Banán
    Aneb další příběh o tom, jak z něčeho ždímat peníze na všech frontách, tudíž se tyhle komerčně vytvoření žluťáci dočkaly i ,,komiksu,, . ,,Komiksu,, proto, že větší komiks je už i Garfield, v tomto sešitu nejsou žádné dialogy, tudíž ani žádné bubliny - což naleznete v každém komiksu, takže je to spíš taková obrázková kniha... Ano, vhodné jistě pro ty nejmenší, ale mnohem líp uděláte pořízením Duck Tales, nebo čímkoliv trochu víc rozvíjejícím dětskou mysl, než je tato nicneříkající ptákovina..
  • kaylin
    kaylin22.7.2015 09:06Mimoni #01: Banán
    Nejsou to nutně třeskuté vtipy, jsou mnohdy jen takové hezké, ale to nic nemění na tom, že potenciál samotné kresby jako vyprávěcí formy byl využit velmi zdárně. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/07/963-mimoni-1-banan-65.html
131331