Koupit
Se Spider-Manem to začalo špatně, ale klid - bude to ještě horší. Objevuje se nechvalně proslulý symbiont Venom. Jenže tentokrát nepřišel bojovat. Vstupuje na černý trh a v epické dražbě bude prodán té nejvyšší nabídce. A aby bylo ještě hůř, tetička May je stále nezvěstná a její neznámý únosce na Petra vysílá další nebezpečné protivníky. Kolik toho ještě Spider-Man zvládne? To zjistíte v téhle knize.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 67. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Marvel Knights - Spider-Man (Vol. 1) #5-8


Scénář
Mark Millar
Art
Frank Cho, Terry Dodson
Ink
Rachel Dodsonová
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
481 g
Stran
112
Cena
249 Kč
Originál
Marvel Knights Spider-Man: Venomous (Marvel)
  • trudoš
    Nemůžu si pomoct, ale dospělejší a temnější vize Spider-Manova univerza protagonistům nesluší. Chyběly mi tu hlášky a vtip, navíc veškerá kriminální atmosféra je v podstatě jen výškrabek z daleko silnějších děl. Mark Millar opětovně hraje na emoce, kdy se na osudy zločinců snaží nahlédnout z druhé stránky, ovšem tentokrát do toho nedává srdíčko, díky čemuž celá ta hra „jaký já jsem vlastně chudák, protože tohle a támhleto“ působí maličko neosobně.
    No a hlavní dějová linie? Ztrácí na síle, ke všemu končí neuzavřeně, vůbec se nedovíme, kam to všechno směřovalo a kdo je tím padouchem, který po baboukovi jde. Je sice hezké, že se podíváme na přehlídku různých superpadouchů a vyslechneme si poplašnou zprávu o úmrtí jedné z ústředních postav, ale to je asi tak všechno. Přesto nemůžu komiksu upřít několik povedených momentů, jako je zásah jednotky SWAT nebo Venomova aukce. A skvělý je samozřejmě Frank Cho coby výtvarník, který si ve skrytých detailech neodpustil pár roztomilých cameo vtípků.
  • Ivan Kucera
    No, tak ani tu sa nakoniec nedozvieme, kto uniesol tetu May. A nielenže tu, ale v UKK celkovo!!! Presne tak, záver série nebol v UKK nikdy vydaný. K tomu nemám čo dodať, došli mi slová. Marvel Knights Spider-Man: Jed nadväzuje na Dolů mezi mrtvé, ale trojka vydaná nebola. Vyjadrenie pohoršenia je ale bohužiaľ to jediné, čo s tým môžeme urobiť. Dobrou správou je, že to viete a skôr, než na to neuvážene miniete peniaze, miňte ich radšej na Komiksový výběr Spider-Man, v rámci ktorého tento spajďácky príbeh tiež vyšiel, ale na rozdiel od UKK bol dokončený (a stačili mu na to iba dve knihy, Dolů mezi mrtvé a Poslední vzdor). A aký je Jed? Tenký. To je dobrá správa, pretože scenár je biedny a operuje s postavami, ktoré ma nebavia (Venom, Black Cat). Vidno, že je to len také krátke nadýchnutie pred veľkým finále. Nachádza sa tu pekná scéna so servírkou, ktorá (scéna, nie servírka) tým, že aj Spajdy je len človek, pripomenie jeho skvelý pokec so zraneným mafiánskym bodyguardom z Dolů mezi mrtvé. Ale nakoniec to pokazí to, že sa ukáže to, že jej syn je... nebudem spoilerovať, ale každopádne je to fakt taká náhoda, že asi spadnete zo stoličky. A problém s Vultureho vnukom sa vyrieši tak bezmocne, ako keby to vypadlo z nejakého fest béčkarského filmu. Ďalší dôvod pre tých z vás, ktorí nemusíte Marka Millara k tomu, aby ste na tomto svojom postoji nič nemenili. Únos, ktorý všetky udalosti odštartoval, sa v Jede prakticky skoro vôbec nerieši, čo mi príde zarážajúce. Peter si niekoľko týždňov (!) po ňom žije svoj „bežný“ superhrdinský život so všetkým, čo k tomu patrí a nepôsobí dojmom, že by ho to nejako extra trápilo (aby sa nepovedalo, občas tete venuje dve tri myšlienky). Všetko s Venomom je Solamyl slúžiaci na zahustenie deja, v ktorom sa inak nič nedeje. Tradične poteší kresba Terryho Dodsona (a Franka Cho) a inkerky, jeho ženy Rachel. Sorry, toto nie je ani na 3*.
  • ertefol
    Logicky pokračování příběhu Dolů mezi mrtvé, které nelogicky v UKK postrádá závěr. A je to škoda, protože příběh sám o sobě je velmi dobrý, jen mu škodí ono otevřené zakončení. Takhle je to jen fajn dialogové zpomalení před velkými bitvami, které ukazuje obrovský potenciál vyvrcholení příběhu - které si ale budu muset sehnat jinde. Bez této výtky jde o skvělou "střední" část dějové linky, jež je opět výborně nakreslená i napsaná.
  • JackOneil
    Vcelku podobné jako předchozí kniha. Čte se velmi dobře a jsou zde zodpovězeny otázky z minulého dílu. Jediné co mě trochu zamrzelo byl konec který přeci jen nastavil otázky další.
  • Darth Raelchi
    Trochu lepší než předchozí kniha, ale taky žádné skákání do stropu se nekoná. Je to jen trochu drsnější a k tomu tam máme symbionty. Pro ty mám docela slabost, ale jinak taky nic extra. Číst se to dá, ale je to furt takové, že ne a ne to u mě zacvaknout. Pro děti je to asi z ranku toho drsnější Spideyho, pro mě jsou tu daleko drsnější. Záleží na úhlu pohledu. Black Cat je pořád sexy. A tady je zase Eddcie Brock ten zajímavý. To je asi velké plus této série, že o Spideyho tu až tak nejde - soudím podle prvních 8 sešitů.
  • tom99
    Nový Venom a nedopadlo to úplně dobře. Bitka ve škole je sice fajn, ale trochu jsem měl problém s motivací záporáka, stejně tak, že jsme byli ochuzeni o nalezní tetičky May, na čemž staví předchozí kniha "Dolů mezi mrtvé", která na tento svazek navazuje. Sice je nám trochu lépe představen obyčejný život Petera Parkera, ale znovu bez nějaké dohry či vyvrcholení.
  • S4TW
    Opět se jedná o parádní práci dua Millar & Dodson, kdy je ovšem finální zážitek pokažen tím, jak se tento příběh rozhodlo vydat nakladatelství Hatchette. Nechápu, jak je možné, že vydají 8 z 12 sešitů, když to hlavní, zásadní, důležité a nutné vyvrcholení přichází v těch čtyřech sešitech, kterých se nedočkáme! Ok, neřekl bych ani popel, kdyby na to měli pouze jednu knihu nebo kdyby celá série měla třeba 25 sešitů, ale tady na to ten prostor byl. A Hatchette nás prachsprostě okradl o zážitek. Jsem přesvědčený, že finále by bylo fenomenální neboť nás tu opět Millar přesvědčuje, že je to jeden z nejlepších komiksových scénáristů a velmi zdatně mu sekunduje Dodson, který skvěle vystihuje atmosféru, jaká by měla ze Spider-Mana sálat. Nejedná se sice zase o tak úžasnou jízdu jako v první svazku, tentokrát je to spíše takové intermezzo, které se připravuje na pořádný nářez, který má přijít s posledními sešity, ale to vůbec není chyba Millara, protože ten asi těžko mohl tušit, že nějací chcípáci z vydavatelství připraví čtenáře o zážitek. Je zde sice o trochu méně akce, ale pořád je tu dost slušných bitek a především je tu Venom, jeden z nejlepších protivníků, kteří kdy proti Spideymu stáli. Autor se především soustřeďuje na psychické týrání Parkera. Postavy mají slušnou dynamiku a jsou skvěle napsány. Příběh funguje, kresba funguje, ale jednoduše chybí konec a mně to absolutně zkazilo zážitek. Dal bych horší hodnocení, ale komiks jako takový si to prostě nezaslouží.
  • MrKulda
    Bezva,pokud mám ale hodnotit s prvním dílem,tak je to tohle trošku slabší.Celá knížka je spíš taková prokecaná,ale naštěstí ten finální fight s Venomem to vyrovnává na opět bezvadné počtení.Navíc si tak říkám,když si vemete jak tenké jsou tyhle dvě knížky Marvel Knights Spider-Man (Dolů mezi mrtvé a toto) a jak jsou oproti tomu tlusté některé tituly jako například Zrození Ultrona či Zrození Venoma,si tak říkám,že tyto dvě knížky klidně mohly tvořit jeden celek :) Nu což,zřejmě jde jen o byznys,protože v předchozím díle to bylo utnuto zrovna v tom nejzajímavějším momentu.Jen mě štve,že se teda nedozvíme,kdo je onen únosce tety May....
  • luky.kuky10
    Skvěle rozjeté, tak jako u předchozího dílu. Příběh nám přináší mnoho akce a napětí. Z toho, co v CZ se Spideym vyšlo, se toto řadí mezi nejlepší! Nerozumím ale jedné věci.. proč se nedočkáme pokračování?!? Proto bych dal nejradši 3* ale i tak si to zaslouží 4*
  • louza
    Oproti první knize docela slušný držkopád. Příběh jako by úplně ztratil grády a tah na branku. Scénárista zabředá do úmorných dialogů, akce nemá švih první knihy a je jí málo a dokonce i grafické orgie se navzdory stejnému kreslíři vytratily do ztracena. Kniha pořád jde číst, ale oproti první skvěle našláplé části příběhu je to jen druhá liga. Není divu, že se série rytířů po čase přirozeně spojila s hlavním proudem. Ve úmornosti se mu začala blížit už v polovině.
  • jh666
    Mark Millar se s tím opravdu nepáře. Spider-Man je v jeho podání v ještě větším srabu než obvykle. Pokud mám hodnotit jen tuhle konkrétní jednu kapitolu, tak opět musím na plný počet. Scénář neobyčejně skvěle odsýpá. To, co Millar udělal s Venomem, jsem skutečně nečekal. Všechno podtrhuje fantastická kresba, ať už od Choa nebo Dodsona. Bohužel má tahle kniha jednu obrovskou vadu, a to že se nedočkáme konce. Opravdu nechápu, že tam nemohli ty čtyři sešity navíc nacpat, když poslední dva X-Meni měli sešitů asi 10.
  • Lenny
    Millarův Marvel Knight Spidey je jedním z nejlepších Spider-Manů.
  • kaylin
    Mark Millar mi snad ještě nikdy nepřišel tak nudný. Jako kdyby celou dobu přešlapoval na místě a vlastně nevěděl, kam se pořádně vrtnout, hlavně, že tam bude co nejvíce záporáků a jako celek to nějak bude dohromady fungovat. Funguje, ale v rámci Spider-Manovy série to prostě ničím zásadním neohromí. Ani v rámci mainstreamového komiksu jako takového. Pro mě spíše podprůměr. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/07/954-ultimatni-komiksovy-komplet-64.html
  • baatcha
    I tentokrát se Millarův Spider-Man řítí jako rozjetý vlak... akorát mu trochu dochází pára a zdá se, že se ve vší té rychlosti vlastně nehýbe z místa. Třetí kniha, která by celý příběh uzavírala, u nás asi nevyjde, čímž se ukazuje skutečná funkce ultimátního komiksového kompletu jako promo akce na produkty Marvelu: navnadili jsme vás a jestli chcete vědět, jak to dopadlo, koukejte si dokoupit zbytek!

    Chtěl jsem pochválit pana Pavlovského za to, že parafráze písničky o Spider-Manovi (aka Spider-Man 60's cartoon theme song) se v jeho překladu nejen rýmuje, ale dá se i zpívat. Jenže pak jsem narazil na hlášku "Mary, matko boží!"... Ou maj god.
  • Murphy722
    Příjemné, svižné, dospělé čtení. Spider-man ukázal, že i odnož Marvel Knights mu sedí a Millar se pěkně předvádí. Bohužel mne mrzí, že kniha není tlustší a přidala by další příhody. O to více nechává čtenáře napjatějšího a musí šáhnout po literatuře z Améru.
1638225
Četl/a (114)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, autokineton, Babany, Big_Boss, Bubákolog, calvin10, Carnage, Chaolinek, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, duri, erik, ertefol, Fox01, gezic, Glumal, Gustik5, Hønzza, hicks, HK-47, hromotlk, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Jabba, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kaylin, KdG, Keno, Knuckless, Koci, Lachvos, lantan1, Lavk, Librarian, LookAss, luky.kuky10, Mariomichal, Martinb, Mates17, me, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, NecRoman, opytz, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petrisko911 , petrSF, Pista, punisher, radimisko, raenius, raimi, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, Sagikkun, samuelo12, SekyCZ, seneke, Shpeckk, Sir_Pete, slavik38, Spike, t0mas, T3ss, the.kasztan, TheDoctor, TheLavk, tom99, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, vishnar, vrazdinek, VvV, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(283)
-spacilost-, 10milda, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, adam.ra, Agiru, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfred, Alikkk, asgardpepa, autokineton, AwatarDK, Azbest, Babany, batoo, bboorreekk, beanek, Beng.D, Benji, Big_Boss, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, Carnage, Chaolinek, ConanVJ, CoupeC, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, davidrynes, Deckard, deefha, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Ejdý1, erik, ertefol, felis, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Flash, flashpoint, folkemon77, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, Godsmacker, Goeger-Devil007, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hebled, herrman, hicks, HK-47, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Jabba, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jiskra, jjjirik, JORDY, José, Joshua_T, kallenved, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Kunden, Landauer, Lavk, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, LordFlash, Lord_Arthas, luky.kuky10, maara, mAGiic, Mariomichal, markic, Marthy76, Martinb, Marvin, Masinfira, Mates17, Matio, Matthew, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, MrKulda, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, Olesh, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , petrSF, Piros0013, Pista, pk123x, Poseidon1978, punisher, pusta, Qee, radimisko, Radkos, raenius, raimi, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rickettsia, Rinter, robertsedmik, Rocksteady147, RodRoder, roswelll, Rowan, royan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, SekyCZ, semi41, seneke, Sesta, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, smrtihlav7, spagr, Spike, Stara.kryta, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, szajter, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheDoctor, TheLavk, TheoDread, TheWrecker, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tomned, tomntp, Tomski, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, vallyslayer, VanTom, Viking, Vítek, vranakx, vrazdinek, VvV, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (9)
Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, deadpool, delsemela, FatMonster, filosh, Odal , TenCoJeZbytečnej
Shání (1)
delta11
Nabízí (4)
firesnake, Masinfira, Rocksteady147, Tommar