Koupit
S malými, na jazyk si šlapajícími holčičkami jsou vždycky problémy. Zvláště pokud jsou tyhle holčičky zabijáčtí roboti napěchovaní výbušninami, jejichž cílem není nikdo jiný než Wolverine! A když se do toho připletou ještě maniakální Sabretooth toužící po pomstě, manipulativní Nick Fury a zaplavené podzemní kanály, je o zábavu postaráno.

Obsahuje sešity série Wolverine #38 - 47

Scénář
Peter David, Larry Hama
Art
Gerald DeCaire, Dan Green, Marc Silvestri, Larry Stroman
Ink
Dan Green, Don Hudson, Allen Milgrom (Al Milgrom), Josef Rubinstein (Joe)
Obálka
Marc Silvestri
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-87044-87-2 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
černobílý
Váha
422 g
Stran
204
Cena
259 Kč
  • ludek.n
    Wolverine v plné síle, zabijácké náladě a s téměř neustále vytaženými drápy a vedle něj malá, na jazyk si šlapající holčička Elsie-Dee, robotický dvojník, maniakální taťka Sabretooth, divoký Noční lovec, odporný Masq se svými věrnými Morloky, po zuby ozbrojený Cable, precizní Nick Furry, oplzlý Linus, chladná lady Deathstrike a hodně naštvaná Emma Doolinová - to jsou hlavní účinkující v dobrodružné sérii scénáristy Larryho Hamy. Deset sešitů se dvěma flashbacky (Moře neviňátek od Petra Davida a Hamův Den pod psa) tvoří sice souvislý příběh, ale malinko mu chybí koncovka. I přes tento handicap se jedná o tvrdou akční jízdu, kde chvíle na odpočinek je právě jen v již zmíněných dvou retrospektivách. Jinak se jede s plně sešlápnutým plynovým pedálem a vytaženými drápy. Jedná se doslova a do písmene o masakr, jehož dynamiku podporuje i výtvarník Marc Silvestri svou rozpohybovanou kresbou. Nekolorovaná verze má nicméně jeden zásadní problém - panely jsou narvány až po samý okraj a místy jsou proto nepřehledné, někdy vlastně ani nevím, na co koukám. Na jednu stranu strhující a omračující, na druhou zmatené a roztříštěné, hnané až za hranu schopnosti vnímat a pojmout všechno to, co se na vás valí.
  • trudoš
    trudoš editor20.2.2022 22:17Comicsové legendy #24: Wolverine #06
    Přišlo mi to maličko slabší, než předchozí alba. Především kvůli tomu, že z příběhů vymizela divokost, která Wolverina doposud provázela. I tak ale vyprávění oplývá vtipnými hláškami a zajímavým dějem. Loganův svět se začíná zaplňovat neznámými superhrdiny a superpadouchy, až v nich člověk chvílemi ztrácí přehled. A přestože jsou zápletky nápadité, hlavní motivy bývají často nevyužité nebo naopak – co šlo zúročit na pár stránkách, je roztaženo na celý sešit.
    Kniha je tvořena souvislým příběhem, plným eskapád s množstvím Marvelovských figur, které se furt vracejí a vracejí a jsou bojovány stále ty stejné bitvy, až to začne být trochu únavné, přičemž na celku je znát, jak byl šit horkou jehlou. Vybočují z toho epizody Moře neviňátek s báječně hororovou atmosférou, ovšem nezvládnutým finišem, a pak Den pod psa s oldskůlovým podkresem, ale bezvýraznou pointou. Každopádně super devadesátky, jak kulisami, stylem oblíkání či slovníkem. Tohle prostě není věc, která by šla někdy napsat znovu.
  • MEGA
    Příběh celkem pokulhává. Nejlepší část je bezesporu malá holčička "LCD", zbytek mě, oproti předchozí knize, přišel trochu jako slátanina. Ke zde plno zbytečných postav jen na mlácení a všichni jsou strašně drsní a cool. Devadesátky se na této knize fakt podepsali. Jednosešitové příběhy jsou různé kvality. Kresba je stále krásná a dělá z mého hodnocení velmi silné 3*
  • mearez
    Klasickej Wolvie, jak ho máme rádi. Devadesátky nastávaj, takže dostáváme zasedávku Wolverina po boku X-menů, který nikdo nezná ahlavně po boku Cablea a Nicka Furyho. Jízda pěkná, co se týče hlavního příběhu. A potom jsou tu dvě odbočky, který slušně kazí dobrou knihu. První je taková hloupoučká, ale rozvijí Wolverinovi charakter, takže za to rozhodně plus. Druhá je dle mého naprosto špatná. ''Záporák'', který se chová nelogicky i na devadesátky, je příšernej, příběh stojí za starou Fantastickou Čtyřku a Wolverinovo výlev okolo dávno mrtvýho psa je příšernej. Wolverina mám rád, ale nechtějte po mě, abych tohle musel číst. Škoda, že sen nedočkáme pokračování,rád bych si ho přečetl. Byl by to skvělej Wolverinovo book, kdyby ho nekazil poslední příběh. Za mě 4*.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.6.2018 05:25Comicsové legendy #24: Wolverine #06
    Poctivý dobrý Wolverine, který pobaví, neurazí, má dobrou porci akce a do toho všeho je ta černobílá slušivá. Asi takto, kdyby byl původní záměr dělat to B&W, tak by to působilo mnohem uvěřitelněji, než když je to černobílé účelově, kvůli ušetření za práva - chápu to - ale jenom chci říct, že je poznat, že ta barva chybí a je to škoda. Přesto dobré a čtivé. Někdy moc kecačka, ale jinak ok.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.10.2016 20:47Comicsové legendy #24: Wolverine #06
    Nemám tenhle klasický marvelovský a nebarevný mainstream rád, ale špetka dobrodružství, která zaujme, tam je...

    Celkový dojem: 50%
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.3.2016 07:35Comicsové legendy #24: Wolverine #06
    Ta dynamika a nabušenost jsou na samým maximu možností. V kulometné kadenci zvrat střídá zvrat, lokace lokaci a nepřítel nepřítele. A že jich je, od sadistickýho vraha zvířat až po obludu z dávných časů, co musí nutně sežrat vyvolené dítě, a to ani jeden z nich nesouvisí s hlavní linkou. Přitom to ale není vůbec zmatené a už vůbec ne nudné, prostě krystalická béčková zábava nejvyšší ligy, které právě díky neuvěřitelné kadenci všeho člověka moc nepustí k přemýšlení, že to žádná vysoká literatura není ani v rámci komiksu.
  • louza
    Byly doby, kdy mi právě modernější Wolverine přišel ze všech legend nejčitelnější, ale dnešní optikou už je to skoro jedno. Tuctový příběh s kyborgy má světlejší chvilky v jedno sešitových jednohubkách, které jsou přece jen zajímavější (hlavně ta civilní v závěru knihy). Výsledný dojem nezachrání ani skvělá kresba jejíž linka díky odbarvení dobře vynikne. Pořád je to ale mírný super hrdinský nadprůměr. V UKK měla tahle (moje nejoblíbenější) postavička lepší věci. Vydavatel tentokrát nezmršil reprodukci, takže kniha nevypadá jak tištěná na kopírce. Hurá! Opakovat!
  • Kabukiman
    Být to barevné,dal bych pět hvězd. Ta barva mi fakt chyběla ke štěstí. Jinak se mi tenhle Wolverine četl líp, než kde jaké "zásadní dílo" z ultiátního komiksového kompletu a o nových 52kách ani nemluvím. Vztah Albewta, Elsie Dee a Wolverina je fakt dobře napsanej, stejně jako samotná Elsie Dee, živá bomba v podobě malé holčičky. Škoda, že netopejr nejspíš nevydá pokračování, rád bych se dozvěděl jak to s Elsie a Albewtem dopadlo dál...
  • erik
    Páni, ako mi táto spomienková séria chýbala!

    Wolverine je na vrchole mainstreamového „deväťdesiatkového“ nažívania si, nuž neprekvapuje, že príbehy sú béčkové, ale o to dynamickejšie, akčné a vôbec! Takto má vyzerať superhrdinský spotrebný komiks a nie tie súčasné pseudopsychologické kraviny s (ne)„šokujúcimi“ zvratmi na záver. Roboti, Morlokovia, Sabretooth, Lady Deathstrike, dokonca kanadský lesný netvor, ou jé! A kresbe dominuje Marc Silvestri.

    Výborná nostalgická záležitosť.
81810
Četl/a (38)
Alfred, calvin10, Cemino, Darth Raelchi, Doly, Doncek4321, Doppelganger, duri, erik, Franta z Čokolády, house192, hromotlk, hypermlok, J.Connor, jh666, KdG, Keno, lacoste, Lobok257, ludek.n, Marvin, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, monte walsh, namdnas, NecRoman, Ozymandias, PatrikTheMighty, pechna, raenius, RedButton, S313, Spike, terrordemon, trudoš, Tyfus
(107)
81splinter, adam.ra, Alfred, Awakener, beanek, Benji, blackJag, bmc75, bobo666_2005, burzum, calvin10, Cemino, charvos, Corvus, CSE_AC/DC, DEmnoG, Denis1996, disclose, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Dosis_Venenum, duri, erik, farb, fel68, filemon, FrAnK, Franta z Čokolády, hellblazer, house192, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, J.Connor, James, Jestrab2, jh666, Joshua_T, Kabukiman, Karel Sec, KdG, Keno, komiksák007, kucik, lacoste, Lobok257, maara, Marvin, Masinfira, Maty48, MB, MEGA, Mercurio, mgeralt, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, moiqpiom, monte walsh, monty.cl, MP, Mutantí, NecRoman, noMster, nx, OldaB, Onkel 1928, oru, Paldini, PatrikTheMighty, pavel, pechna, pennywise, pk123x, Poseidon1978, R3d, Radkos, raenius, RedButton, royan, Rumburaq, S313, Salien, Saran, seezeethree, Sick666, Skot, sleepless, Spike, strougy, suricattaontheway, Tabasco, tacmud, the.kasztan, trudoš, tulipstros, Tyfus, VanTom, vranakx, willis, xintax, Zajo original, zdoog, Zíďas
Chce (14)
AwatarDK, Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, deadpool, delsemela, DracoAn, FatMonster, Kapis, Nightmare, Odal , RaptoR, vrazdinek, xxaannddeerr
Shání (2)
FatMonster, Nightmare
Nabízí (1)
Masinfira