Smrt krále Roberta Baratheona a uvěznění jeho pobočníka, lorda Eddarda Starka ze Zimohradu, postaví proti sobě všechny významné rody Západozemí.
Nejstarší z Eddardových synů a jeho dědic, Robb Stark, shromáždí na severu armádu a vytáhne s ní na jih, odhodlaný osvobodit svého otce. Cestou dá slib, že se ožení s jednou z dcer lorda Waldera Freye, a sice výměnou za svolení přejít se svou armádou přes hlubokou řeku. To mu umožní zajmout Jaimeho Lannistera, jenž se stane mocným vyjednávacím trumfem k zajištění bezpečného propuštění lorda Eddarda. Jenže zajmout Králokata je mnohem jednodušší než ho v zajetí udržet.
Mladý král Joffrey v Králově přístavišti mezitím myslí na zcela jiné věci, než je výměna zajatců. Nedbá rad své matky královny Cersei, přilije olej do doutnajících plamenů sváru a zažehne tím požár, který hrozí strávit nejen Starky, ale i celé Západozemí - pokud se skřetovi Tyrionu Lannisterovi nepodaří přivést šíleného mladistvého krále k rozumu. Za Zdí se hromadí ještě mnohem větší nebezpečí, protože se blíží zima, jakou v Západozemí dosud nepoznali, a přináší s sebou nadpřirozené bytosti z dávných legend. Právě tam, na severu, se musí bastard Edda Starka, Jon Sníh, jednou provždy rozhodnout, komu chce být věrný.
Daenerys z rodu Targaryenů za Úzkým mořem pozná skutečnou míru žalu – a vynoří se z jeho strašlivých hlubin proměněná, zocelená a připravená vzít si to, co jí po právu náleží: Železný trůn.

Obsahuje sešity A Game of Thrones #19-24.
Obsahuje také bonusovou sekci "Vznik knihy Hra o trůny - grafický román, svazek 4" složenou z náhledů do scénáře, črtů a poznámek.


Scénář
Daniel Abraham, George Raymond Richard Martin
Art
Tommy Patterson
Překlad
Hana Březáková
Redakce
Stanislav Kadlec
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-252-3035-0 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
160 x 245 mm
Tisk
barevný
Váha
612 g
Stran
208
Cena
329 Kč
Originál
A Game of Thrones: Volume 4 (Dynamite Entertainment)
  • Azalin
    Azalin mecenáš7.2.2021 08:43Hra o trůny - Grafický román, svazek 4
    Koupil jsem za babku a moc jsem od toho nečekal. Vpravdě, kresba je hrozná, za tu hvězdička dolů, ale jinak je to překvapivě dobrá adaptace.
  • JohnyG
    Škoda, že to končí. Přál bych si vidět v této podobě převyprávěnou celou knižní sérii. Jinak si book drží klady všech předchozích dílů, jak jsem se o nich zmiňoval v komentářích k nim. Všiml jsem si místy zajímavější práce s panely (např. snová sekvence Dany) a přidává se ještě další potěšení. Totiž právě v tomto díle jsem si až na základě bonusu totiž uvědomil, kolik odvahy a práce navíc stálo za tím, aby se držel Patterson v kresbě vlastní představy z knihy a nenechal se ovlivnit seriálem (holohlavá Dany po spálení na hranici). A současně jak promyšleně musel pracovat s kažkou konkrétní postavou, aby výrazy její tváře a celkovými rysy podal mnohem více informací o jejím charakteru. Tam, kde má kniha desítky stránek, z nichž odhalujeme temné nebo chrabré nitro postavy, tam si kreslíř vypomáhá detaily, které snad na vědomé úrovni ani čtenář nepostřehne. Že má Tyrion na každém panelu vychytralý úšklebek nebo úsměv a podobně. A tak se za - pro někoho - mainstreamovou kresbou skrývá mnohem více.
  • kaylin
    Jsem z posledního dílu hodně rozčarovaný a vlastně si říkám, co se mi na těch předchozích až tak moc líbilo? Snad nadšení z toho, že mám v ruce konečně "Hru o trůny". Tahle komiksová adaptace je v konečném důsledku dobrá s nějakým tím škraloupem. A to je vše. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/08/981-hra-o-truny-graficky-roman-4-55.html