Koupit
Obsahuje komiksy:

Mýty: Lamia - Matthew Sturges, Shawn McManus
Hollywood padesátých let. Tajemné brutální vraždy a na stopě detektiv, který se v okamžicích nouze dokáže měnit v obří monstrum. To se soukromému očku hodí.

Ochutnávač, 2. část - John Layman, Rob Guillory
Tony Chu povýšil. Díky svým schopnostem se z něj stal federální agent. Ovšem tím jeho problémy teprve začínají. Jeho nový šéf ho opravdu, opravdu opravdu nesnáší... a jeho práce bude mnohem nebezpečnější, než by si kdy myslel.

Blacksad: Amarillo, 2. část - Juan Díaz Canales, Juanjo Guarnido
Cesta Amerikou pokračuje ve finále pestrého detektivního příběhu. Kromě žlutých lánů se před námi rozevře i barevný stan cirkusového šapitó... a jednu barvu navíc přidá i čerstvě rudá krev.

Scénář
Juan Díaz Canales, John Layman, Matthew Sturges
Art
Juanjo Guarnido, Rob Guillory, Shawn McManus
Lettering
Zuzana Málková
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh), Richard Podaný, Darek Šmíd
Redakce
Petr Litoš, Jiří Pavlovský
Žánry
magazín
ISBN/ISSN
ISSN 1802-2219 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Váha
240 g
Stran
72
Cena
149 Kč
  • Palebras
    Palebras21.8.2021 18:48CREW² #48
    K Mýtům jsem se doma ještě ani nedostal, takže Mýty: Lamia, které vlastně nejsou Mýty, ale pouze přidruženou sérií, mě ani příliš nezaujala, ale zase to nebylo nic vyloženě špatného. Krátká oddychová zábava z období a zasazení mě velice blízkému. Ochutnávač opět hodně fajn a dobře jsem se pobavil. Co se Blacksada týče, tak ani v případě pokračování se nedostavil ten efekt absolutní blaženosti, kterou jsem zažíval při čtení souborných příběhů. Kresba nedosahovala předchozích kvalit a ani příběhově to nebylo ono. Jednalo se spíš o krátký roadtrip za přítomnosti pár známých, který neurazil, ale člověk v tomto případě čekal o mnohem více. Pořád je to nadprůměr, pořád se na to hezký dívá a pořád se to dobře čte. Ale absolutní nadšení se tentokrát nedostavilo. Škoda, tak snad příště!
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš26.11.2016 13:07CREW² #48
    Po č. 47 žádný sešup dolů, tenhle standard si při dohánění restů s četbou Crwe nechám líbit a těším se na další.
  • sedw
    sedw14.2.2016 18:27CREW² #48
    Další z povedených Crwí.

    Co se týče Lamie, jednalo se o zábavnou jednohubku s kresbou, která ke komiksu hezky sedla. Nezlobil bych se, kdyby u nás začala série Fairest vycházet.

    Chew baví i nadále, líbí se mi, že příběh jde stále dopředu a nepřešlapuje na místě. Rozhodně nelze hovořit o žádném propadu kvality.

    Dokončení Blacksada bylo podle mě o něco horší, než začátek. Celkově rozhodně nejslabší Blacksad, doufám, že ho autoři chtěli jen nechat oddechnout a další příběh už bude opět ve starých dobrých kolejích.
  • baatcha
    baatcha22.9.2015 12:22CREW² #48
    Lamie a Chew mají společnou tu věc, že z obou strašně trčí scénář. Ale zatímco v Lamii vadí hlavně jeho umělost a vykonstruovanost, z Chew čpí amatérismus na všechny strany. Jako by tvůrci přišli s prima nápadem u piva a pak absolutně nevěděli, co si s ním počít. Možná mě příští díl překvapí... ale spíš ne.

    Geniálně kreslený Blacksad si jede kvalitku, i když ke konci opět sklouzne do své obehrané škatulky a snaží se příliš urputně hlavně o to, aby storka byla "black" a "sad". S morálním ponaučením, samozřejmě.

    TIRÁŽ Jirky Pavlovského je tedy tím, co vyzdvihuje číslo z hlubin průměru a parádní ranou jej vysílá ke hvězdám. Ne Úvodník, ale macourkovská Tiráž. Čtete vůbec někdo crewní tiráže? Pro mě se v Crwi staly nejoblíbenější rubrikou!
  • karel
    karel mecenáš16.9.2015 17:13CREW² #48
    po předchozím čísle, kdy jsem byl nadšen jsem stihl za ty dva měsíce čekání ochladnout. Chew neni tak vtipný jak jsem čekal a Blacksad v druhé půli se podle mě úplně rozplizne. Lamii jsem napoprví ani nedočet. Ale neni to špatný, pořád solidní průměr. (možná je chyba na straně mých přílišných očekávání)
  • xflori01
    xflori0122.8.2015 15:38CREW² #48
    Skvělá Crew - Mýty a Blacksad potěšily. Chew zatím vypadá, že mou sérií nebude. Těším se na příští číslo, kde začíná Hellblazer od Careyho.
    Mýty: Lamia - Vynikající příběh a jednohubka do Crwe. Akorát je potřeba Mýty znát, alespoň mít přečtený první díl. 90%
    Ochutnávač, 2. díl - Lepší než první díl. Příběh, který si přečtu, nejsem z něho zklamaný, ale v knihovničce bych ho nepotřeboval. 70%
    Blacksad: Amarillo, 2. díl - Dokončení příběhu. Já na Blacksadovi tolik neujiíždím, ale je fakt, že to jsou skvělé příběhy. Žádná postava není černobílá, tím pádem často mě to nutí přemýšlet, jak bych se zachoval já. 85%
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš17.8.2015 23:15CREW² #48
    Tenhle ročník Crwe vypadá od svého rozjezdu velice slibně. Ač Crew více méně nekupuji, do čísla 47 a 48 jsem prostě musel jít k vůli Blacksadovi...

    Co se týče jednotlivých komiksů:

    - LAMIA: Mé opravdu první setkání s "Mýty". Příběh stylizovaný do noiru je hodně fajn a moc se mi líbil. Na druhou stranu jsem asi rád, že to byl jen takový kraťas, protože delší příběhy psané tímto stylem bych dneska už asi nedokázal číst. Hold mám poslední dobou nějakou averzi vůči fantasy. Což je hlavní důvod, proč se i Mýtům stále vyhýbám. Ale Lamia fakt zaujala, takže po těch Mýtech jednoho dne možná nakonec sáhnu.
    - CHEW: Kriminálky a detektivky jsou mým každodenním chlebem a stále jsem věřil, že tahle vychvalovaná série by mi mohla sednout. Opak je bohužel pravdou. Chew mi naprosto nesedl. Základní myšlenka je sice zajímavá, ale výsledek na mne působí stejně nechápavým dojmem jako se mi to stalo dříve u Goona. Moc tomu nepomáhá ani karikaturní kresba. Pokud tohle jednou vyjde knižně, zcela jistě vynechám.
    - BLACKSAD: Co říct? Absolutní spokojenost! Černý panter je zpět přesně tak, jak ho mám rád. Počkal jsem si až budu mít doma kompletní příběh a udělal jsem dobře, tenhle počin je potřeba si vychutnat pěkně na jeden zátah. Nemůžu se dočkat dalšího dílu a doufám, že s ním autoři nebudou dlouho otálet!
  • Doppelganger
    Doppelganger13.8.2015 12:05CREW² #48
    pro mě ideální skladba Crwe
    - jednorázovka
    - polovina kratšího příběhu
    - jeden díl delší série
  • kaylin
    kaylin13.8.2015 08:27CREW² #48
    Takže ano, "Crew2 č. 48" je pořád nadprůměrná sbírka, kde zaujme hlavně "Blacksad", ale já doufám, že příště to bude ještě lepší a že se "Ochutnávač" pořádně rozjede. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/08/979-crew2-c-48-65.html
  • louza
    louza10.8.2015 14:58CREW² #48
    Pokračování crewe s Blacksadem se nemůže minout účinkem. Příběh se uzavírá a nezbývá než lačně čekat na další album. A bude to opravdu na lačno, protože s dalším dílem ochutnávače plný žaludek nečekejte. Osobně nad sérií v tomto bodě lámu hůl, protože to i přes skvělou premisu opravdu začíná být dost nepříjemně nechutné čtení. Což se nedá říct o Lamii, která je jedním slovem skvělá. Gangsterská atmosféra není to co by čtenář ve světe Fables čekal, funguje to nicméně dokonale. Sice trochu netypický, ale rozhodně jeden z vrcholů série Fairest a navíc one shot. Co víc si přát?
  • P.G.
    P.G. mecenáš8.8.2015 17:52CREW² #48
    Koupila jsem si Crew především kvůli Lamii, abych viděla, jestli má cenu jít do Fairest. A musím přiznat, že mě velmi, velmi zklamala. Kresba sice není špatná, ale příběh ... no, jak to říct slušně... Něco tak jednoduchého a průhledného na 21 stran?? Takže bohužel jen 2* za kresbu
    Druhý příběh - Ochutnávač - nápad dobrý, dialogy a hlášky taky, ale absolutně mi nesedne kresba (diplomaticky řečeno). 1* za nápad
    Třetí příběh - Blacksad - kresba fajn, ale bohužel kombinace kresby a dialogů (a vlastně i děje) mi přijde jako komiks pro děti. 2* alespoň za tu kresbu
1929621
Četl/a (98)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, adevr, Alfi, Balů103, ben_bella, bierce, Blacksad, calvin10, Cemino, charvos, crewni.konzerva, cyboy, davidek, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, figis, Filios dVekerec, filmator, Final, flipflop, Fox01, Franta z Čokolády, Golem, Grrr, gwen666, hellblazer, house192, hypermlok, Infarkt, J.Connor, James, jh666, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, kaylin, Keno, Killingjoke, Kitykatyn, Le Porello, Librarian, Lobok257, LookAss, luky.kuky10, majer, mart.in, Marty_von_Shit, massilia, mearez, Mercurio, Mike-sh, monte walsh, mozzu, NecRoman, Nexis, Noci, PAK, Paldini, Palebras, pavlosson, pearlxjam, Petr, Petrisko911 , Poseidon1978, punisher, raimi, RaptoR, Rinter, robert.hladil, robertsedmik, samuelo12, Schramm, Shin, start05, syon, tacmud, tankgirl, the.kasztan, Thurin, trudoš, tukak, TZcomics, Ukko, vranakx, vrazdinek, VXP, xflori01, yogi, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(216)
007, 2Hitman3, 2scha, 7eleven, 81splinter, adam.ra, adevr, afri, Alfi, amazing_k, andik007, Artigas, Baffman, Balů103, BeeSee, Benji, ben_bella, blackJag, Blacksad, Blair, bmc75, Bob, bronxik, Bubsy, burzum, Caiiiczech, calvin10, Cemino, Const.ex, Cr4sh, crewni.konzerva, CSE_AC/DC, cyboy, davidek, DEmnoG, Dinik, disclose, DoctorWho, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, duri, erik, eseona, farb, farnhajt, faster86, fel68, felis, figis, Filios dVekerec, Final, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Golem, GORERATED, Greyman, Grrr, gwen666, hellblazer, herbert, holubdema, Houbař, house192, hugosnowden, Hulik, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, J.Connor, James, jh666, jindroush, jiskra, Johnny Sasaki, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kamil, Kapis, karel, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, Kitykatyn, krupan, krvinka56, Lamahe, Le Porello, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, luky.kuky10, M4rsellino, maara, majer, mangan, markic, mart.in, Marty_von_Shit, Marvin, Masinfira, MB, mcleek, Meesha, Mercurio, Michael Jarkovský, Mike-sh, mike731, Miriyak, mirror, misa, Mleako, moiqpiom, monte walsh, monty.cl, morbn, mozzu, MP, Mr.Plysh, NecRoman, Netorack, Nexis, Nightmare, Noci, noMster, Norri, o2t2, OldaB, Olesh, opytz, PAK, Paldini, Palebras, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , Poseidon1978, punisher, RadimNemec, Radkos, raimi, RaptoR, Rety, Ricarderon, Rinter, robert.hladil, robertsedmik, rooty, Saiffer, Sammael, samuelo12, Saran, Schramm, SedllY, sedw, seezeethree, segy, sercial, Shin, Sick666, Sidi Santini, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, syon, t0mas, tacmud, tankgirl, the.kasztan, Thurin, Tialster, Toe, tomned, Toren, Trevelyan, trudoš, tukak, tulipstros, TZcomics, Ukko, Valis, vallyslayer, valon, Velkej šéf, Vojtěch 393, vranakx, vrazdinek, vteco, VXP, Wakker, willis, Wiruss, xai, xflori01, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (11)
bobo666_2005, DracoAn, Grynca, jankie, Lojza, Maty48, Moyek, RudyRod, songoku, timek, xspeed
Nabízí (1)
Masinfira