Obálka po přebalem
Ukázka č.1
Ukázka č.2

+ 1 další ukázka

Koupit
Další příběh ze světa Sandmana od Neila Gaimana! Tentokrát se vracíme do minulosti... a do Japonska. Gaiman, za pomocí kreslíře P. Craiga Russella, přichází s příběhem o mnichovi a magické lišce, která se do něj zamiluje. Jenže tu jsou ještě démoni a japonský císař, kteří usilují mnichovi o život. A taky Vládce snů, samozřejmě.

Obsahuje sešity série The Sandman: The Dream Hunters #1-4

Scénář
Neil Gaiman, Philip Craig Russell
Předloha
Neil Gaiman
Art
Philip Craig Russell
Ink
Philip Craig Russell
Barvy
Lovern Kindzierski
Obálka
Philip Craig Russell
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Viktor Janiš
Redakce
Richard Podaný
Žánry
fantasy, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-318-8 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
174 x 264 mm
Tisk
barevný
Váha
582 g
Stran
144
Cena
499 Kč
Originál
The Sandman: The Dream Hunters (Vertigo (DC Comics), 1999)
  • Norri
    Norri mecenáš23.2.2022 22:56Sandman: Lovci snů
    Krásná pohádka. Její úžasná atmosféra a kresba P. Craiga Russella pohladí po duši. Potěšilo mě to.
  • trudoš
    trudoš editor4.1.2022 21:40Sandman: Lovci snů
    Poetický příběh v japonském hávu se vším, co k Sandmanovi patří, bez nějakých odboček mimo – jasný, přehledný a uhrančivě nakreslený. Osobně bych sice uvítal silnější pointu v závěru, která by celé vyprávění mistrovsky zarámovala, akceptuji však, že z řemeslného hlediska v tomto případě nebylo nic podobného vysloveně třeba. Neil Gaiman tentokrát nehraje na šokující vyvrcholení, jež vás donutí přehodnotit všechno, co jste dosud četli. Vsází na krásu romantiky, kdy láska vstoupí do dveří dvou zcela rozdílných bytostí, jimž osud nedopřál příliš mnoho společně stráveného času.
    Souhlasím, že v důsledku nejde o nějakou inovaci léta okoukaného motivu, ale jakmile to umí někdo podat, moje prohnilá duše trudomyslného cynika pokaždé maličko zjihne. A u Lovců snů navíc kouzelně funguje nekomplikovanost zápletky, což je za mě vždycky o bod víc. Když k tomu připočtete nádherné výtvarné zpracování P. Craiga Russella, hned máte postaráno o smysluplný dárek pro nějakého nešťastně zamilovaného Werthera.
  • sedw
    sedw22.11.2020 12:56Sandman: Lovci snů
    Tento komiks bych rozdělil na 3 části. První byla super, krásný příběh z Japonska. Druhá snová část mě nebavila vůbec, byla na mě až moc abstraktní a v podstatě bez nosného děje. A poslední část byla zase super, s dobře provedeným závěrem. Nebýt druhé části, tak je to na plný počet, takto musím jednu hvězdu ubrat.
  • Murphy722
    Murphy7227.2.2019 07:12Sandman: Lovci snů
    Něco tak milého a krásného, co čtenáře chytí za duši, může napsat jedině Gaiman. Povedená záležitost po všech stránkách.
  • faster86
    faster861.8.2018 23:10Sandman: Lovci snů
    Je to takový Usagi po Gaimanovsku
  • Fry
    Fry admin17.5.2018 10:04Sandman: Lovci snů
    Sandman: Lovci snů - Za svůj život jsem přečetl hodně příběhů, ale ne každý byl dostatečně kvalitní, čtivý, nebo jinak zajímavý. Sandman však nepostrádá jedinou z těchto výtek a ať už se bavíme o jeho samostatné sérii, příbězích jeho sestry Smrti, nebo jednorázových dobrodružstvích jako jsou právě Lovci snů, neměli byste býti zklamáni. Tento příběh navíc považuji za jeden z nejzdařilejších v rámci všech krátkých epizodek, kde král snů vystupuje pouze na pozadí a hybateli děje jsou tak obyčejní lidé (mnich), nebo mluvící zvířata (liška) ... Za mě 5*!
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin8.12.2017 21:58Sandman: Lovci snů
    Neil Gaiman je tajnosnubný tajnosnubák. Taky bych věřila, že jen poupravil Japonskou báji. Oni tam v tom Kjótu tak žijou. Sem to viděla. Nekecám. Na vlastní oči. A oko není piča, oko vidí. Aby bylo jasno. Polo. AspoŇ.
  • 3DD!3
    3DD!318.7.2016 12:01Sandman: Lovci snů
    Mluvící zvířata, démoni a hodní i zlí duchové ožívají v překrásných japonských zahradách, které místy připomínají obrazy Alfonse Muchy. Barvy jsou vedeny v paletě starých japonských dřevorytů (pestré, přesto tlumené) a propůjčují celému projektu vizuální výjimečnost. V kombinaci s úspornou linkou a Russelovým smyslem pro detail jde o slast, která příběh posouvá do té správné roviny. Mnich může být malinko nevýrazný, návštěva ve snové říši příliš krátká, ale zapůsobí na ty správné smysly. Nechte si o tom zdát.
  • michelangelo
    michelangelo17.6.2016 08:33Sandman: Lovci snů
    Pribeh neni spatny, ale kresba mu tady naprosto nepomaha. Spis naopak.
  • Lenny
    Lenny mecenáš30.10.2015 15:14Sandman: Lovci snů
    Příjemná pohádka pro dospělé s dokonalou kresbou.
    http://youtu.be/uTxBNjAfkV4
  • brkowycz
    brkowycz30.9.2015 10:01Sandman: Lovci snů
    Krásný jemný příběh o nevšední lásce podaný tipicky netradičním Gaimanovským způsobem. Když si někdo vymyslí pohádku, u které spousta lidí uvěří, že je postavena na reálné japonské legendě, něco to o jejím autorovi vypovídá. Trochu jsem nebyl jistý tím závěrem, jestli se mi vlastně líbil, je to celé docela dost smutné a neveselé a nejsem si moc jistý, co si z toho příběhu odnést. To si ale nejsem jist u dost velkého množství Gaimanových příběhů, které často vybočují mimo zajeté koleje tradičních vypravěčských cest. Každopádně Russellova kresba z toho dělá velmi kvalitní dílo, kterému k epické dokonalosti chybí jen promyšlenější závěr příběhu. Celkově pevné desky, papír, krásné barvy s krásnou kresbou a kvalitním scénářem dokazují, že nemusíme mít knihu za 2500 velkou metr krát metr aby člověk dostal pocit, že má v rukou skutečně luxusní publikaci. Jen proklínám Crewáky za to, že tam zase nedali záložku!!!
  • kaylin
    kaylin30.9.2015 08:31Sandman: Lovci snů
    Komiks "Sandman: Lovci snů" pak jen potvrzuje, že dobré příběhy nevymřely. A je to jen dobře, protože takové chcete číst. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/09/1005-sandman-lovci-snu-85.html
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš29.9.2015 19:03Sandman: Lovci snů
    Russel báječně adaptoval Gaimanovu knihu a obálky Yuko Shimizu jsem úžasný. Bavil jsem se:).
  • koudy
    koudy mecenáš24.9.2015 12:17Sandman: Lovci snů
    Mr Gaiman si nedávno nadělil potomka (gratulace :) ) a nám Vertigo nadělilo tuhle nádhernou pohádku...

    Jako jiní Sandmani, i tento snoubí krásu obrazů s krásou příběhu a dělá to s grácií samuraje, který Vám jedním úsporným pohybem probodne srdce a pak si v klidu sedne a dopije si své saké.

    Měl jsem trošku strach z kombinace Sandman a Japonsko, ale myslím že by ani Usagi proti tomu nic nenamítal.

    (spoiler)Jak moc jsem to lišce a mnichovy přál! Nicméně konec je pěkně otevřený, že jsem si ho domyslel po svém ;) (spoiler)

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.9.2015 14:08Sandman: Lovci snů
    Opět úžasný čtenářský zážitek, krásný příběh doprovázený nádhernou kresbou. Japonská mytologie naroubovaná na sandmanovský svět, či možná naopak, se skvěle vydařila a celkové vyznění ve mně zůstane ještě hodně dlouho. Ještě o chloupek přitalčit na štětec a Pán snů by vypadal jako manga postavička. Což jeho účesu nevadí, a to je hlavní.

    Celkový dojem: 100%
  • Ricarderon
  • Kapis
    Kapis mecenáš9.9.2015 09:29Sandman: Lovci snů
    Malilinko rozporuplné pocity, ale misky spokojenosti jsou výrazně přikloněny k pozitivní straně vah. Fantastický příběh, až se chce věřit, že to má reálný podklad v nějaké staré japonské bajce, ale on si to Gaiman sám celé vymyslel - a to muselo pár lidí asi nakrknout, když to jaksi v prvním vydání za starou bajku vydával;) Aspoň, že v tomto českém vydání to přiznává na rovinu. Musí se nechat, že se mu vytvořit atmosféru povedlo identicky. Což mi potvrzuje, že má cenu číst tu omáčku kolem v komiksech, jen když ji tam píše autor sám. Kresba a kolorování s úžasně provedenou patinou dávají příběhu přesně tu správnou mýtickou atmosféru, méně textu pak dovoluje si do posledního detailu tyto výtvarné orgie užívat naplno a trochu zpomalit. Parádní Viktorův překlad a krásná čeština jsou oku-i-uchulahodící a nezpůsobí jednomu vošklivej vejškrabí voutěžek. Je jasné, že nic míň by se tu nehodilo, k Lobovi by se to samozřejmě nehodilo. Celkově velmi krásná kniha a parádní zážitek, které rozhodně ocení nejen Sandmanovští fanatici. Za mně rozhodně něco nad 95%.
  • louza
    louza1.9.2015 14:49Sandman: Lovci snů
    Příjemná pohádka zasazená do starobylého Japonska se Sandmanem tahající za oponou za nitky. I přes relativně normální stránkový rozsah knihy jde o jednohubku s malým podílem textu. O to víc hraje prim velmi stylová grafická stránka věci, kterou fanoušci Sandmana zaručeně poznají. Citlivá předloha, velmi citlivě podaná s citem převedená do české edice. Kniha, která určitě stojí za to.
442841
  • Kapis
    Kapis mecenáš14.9.2015 09:23Sandman: Lovci snů
    Ricardeon: Jsem netušil, že krom Touhy má Sandman za sestru i Vášeň;)
Četl/a (113)
2scha, 3DD!3, Alfred, Alikkk, autokineton, Baffman55, Bedou, Benny, ben_bella, buscheer, calvin10, Cemino, chcita, cybern, cyboy, dajik, Darker, davidek, Deckard, DEmnoG, Destiny666, Devlin2, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, figis, Final, Fox01, Fry, Georgíno J., Glumal, Goldfinch, Grrr, hellblazer, house192, hypermlok, IndyP, invape, James, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, Kadin, Kaluž, Kapis, kaylin, Khagrael, Killingjoke, kinak, Kiwi1902, koudy, Lachvos, Ladinek82, Light, lucmartincova, lukedukenuke, majer, Mariohurbanek, mart.in, Martinb, Marvin, massilia, Matthew, mgeralt, michelangelo, mineralk, MP81, Mr.Plysh, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Noci, Norri, oleav, Palebras, pearlxjam, petad, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, Philologus, Qvestor, rafannn1, raimi, RaptoR, rooty, RudyRod, Schirru, Schramm, sedw, Spacecore, Spike, start05, tacmud, tankgirl, the.kasztan, Thurin, tricky, trudoš, Ukko, vranakx, VXP, Wiw, yogi, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(233)
2scha, Abe, adam.ra, Alfi, Alikkk, arnecht, Ashek, autokineton, Awakener, BadBoy, Baffman, Baffman55, bananzluty, bboorreekk, beanek, Bedou, BeeSee, Benji, Benny, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, bourgeois, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, Cassidy, Cemino, charvos, chcita, cobe, Corvus, Cr4sh, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, Dali, Darker, Davedd168, davidek, Deckard, deefha, DEmnoG, Destiny666, Doly, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, Druid, erik, farb, farnhajt, faster86, fel68, felis, figis, filemon, filippo, Final, Fricki, Fry, Georgíno J., Glumal, Grrr, Hawwwran, hellblazer, HellWeber, herbert, herrman, Horstik, house192, Hulik, hyba1991, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, James, jankie, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kadin, Kaluž, Kapis, Karel Sec, KarlosJB, kaylin, kinak, Kiwi1902, komik.sx, kronoss, Kruttor666, kubosos, Lachvos, Lenny, lifi, Light, listr, Lojza, lucmartincova, lukedukenuke, m.abrams, maara, majer, Malachias, Maličká, malylada, Mamut12, Mankin, Mariohurbanek, markic, mart.in, Martinb, Marvin, Matthew, Maty48, mcleek, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, michelangelo, mikado, mike731, mineralk, mirec, mirror, Mitak, moiqpiom, Mokonen, morddutha, MP, MP81, Mr.Plysh, mrkirby, mstefl, mttra, Murphy722, Mysak92, mywiel, NecRoman, Nenisis, Neuro, Nightmare, Noci, noMster, Norri, nx, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, Paldini, Palebras, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, petad, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, Philologus, pk123x, Poseidon1978, rafannn1, raimi, RaptoR, Ricarderon, Rich, rooty, RudyRod, Ruw, Saran, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, seezeethree, simonator, skepsi, Skot, sleepless, Spike, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, tankgirl, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tony TwoDee, TonyT, Traum, trudoš, tulipstros, Ukko, VanTom, VasaX, Velkej šéf, vishnar, Vítek, vranakx, VXP, Wakker, Wasseg10, willis, Wiruss, Wiw, xai, xintax, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zelvak, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (49)
Abstinent, amazing_k, Badgu.y1902, ComicBookGuy, crush, Davispear , deadpool, Elnie, FatMonster, filosh, firesnake, Fr3d_K, Goldfinch, gumidekmedvidek, husakpetr93, Jabba, Jimbeam90, jirkapenzes, kamil, Knuckless, koniklec, Lobok257, Maryl, Meesha, Mikei, Miriyak, Mistak, MonsterGyre, monty.cl, Moyek, padre_negro, Premek, RadimNemec, razielus, RicHard. , royan, Sebastian the wise, segy, skepsi, taidana, TenCoJeZbytečnej, timek, VasaX, vrazdinek, wittos, xflori01, xxaannddeerr, Zlord_Antijezis, Zod
Shání (10)
Al0f0k, Černá Krysa, firesnake, JaroKakashi, Jimbeam90, Maryl, Meesha, Mistak, nejakdivne, taidana
Nabízí (2)
Fox01, nx