Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Tommy Taylor je hlavní hrdina cyklu románů fantasy, které se staly kulturním fenoménem. Fanoušci navštěvují webové stránky a cony, aby mohli magické příběhy oslavovat, a doufají, že jejich pohřešovaný tvůrce, Wilson Taylor, se jednoho dne znovu objeví, aby napsal poslední dobrodružství.

Ale jedna dějová nitka zůstává viset ve vzduchu: skutečný Tom Taylor, opuštěný Wilsonův syn. Tom, inspirace pro zázračného malého čaroděje, je po celém světě uctíván jako zhmotnělá literární legenda.

V okamžiku, kdy Tomův život začne nabírat podivné a nebezpečné paralely se životem Tommyho, je vtažen do zvláštního literárního podsvětí, kde má moc vyprávění stejnou sílu jako kouzla.

Uznávaní autoři LUCIFERA, Mike Carey a Peter Gross, se znovu spojili, aby nechali nahlédnout MEZI ŘÁDKY ve smělé nové sérii o slovech, světech a tenké dělicí čáře mezi nimi.

Obsahuje sešity série The Unwritten #1-5

Scénář
Mike Carey
Art
Peter Gross
Ink
Peter Gross
Barvy
Chris Chuckry, Jeanne McGee
Obálka
Joko Šimizuová
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Petr Kotrle
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
fantasy, horor, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-323-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
167 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
389 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
The Unwritten #01: Tommy Taylor and the Bogus Identity (Vertigo (DC Comics), 2010)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 07:58Mezi řádky #01: Tommy Taylor a falešná identita
    Not great not terrible. Mam z toho smisene pocity, ale sem tam neco hnulo mou mysli. Kresba fajn.
  • sedw
    Velmi zábavné čtení, u kterého je ale velmi poznat, že jde o rozjezd a čtenář se tedy v podstatě nic nedozví, jen mu po přečtení zůstane spousta otázek. Je to ale tak zábavné a originální, že to vůbec nevadí, protože člověk prostě chce číst dál.
  • faster86
    Super nápad, super zpracování, vtáhne vás to do děje a nepustí.
  • Fort
    Tomuhle jsem se dlouho vyhýbal, hlavně pro spojitost s mými oblíbenými Mýty, které jsem jsi nechtěl vyspojlerovat. Vůbec nic tu o Mýtech není, zřejmě až v dalších dílech. Čtení to není pro každého, plně chápu, že to má spoustu cen a i slušné recenze, ale pro náhodného čtenáře komiksu to není.
  • Matthew
    Tohle bylo velký dobrý! Nastínění světa, kde příběhy jsou něco víc než jen slova na papíře a mystická skupina zloduchů slibuje parádní příběh do dalších dílů. Jak je možný, že to v naší republice prodejově propadlo!
  • Cinema Ranger
    Tak jsem se konečně dostal i ke komiksu Mezi řádky. A musím říct, že mi to vyrazilo dech. Nevěděl jsem, co od toho mám očekávat a obával jsem se, že se mi to zamlouvat nebude, ale dostal jsem solidní komiksový příběh, který jsem si hned oblíbil. Už se těším až si přečtu další díly. 100%
  • Fimi
    Dlouho jsem se tomu vyhýbal, až teď se k tomu dostal a sakra, něco takového jsem nečekal. Vypadá to na slušnej fantasy bizár v tom nejlepším světle slova smyslu. Měl jsem po Luciferovi velká očekávání, ale zároveň po Nikdykde strach, nakonec se mi to líbilo a příběh mě vtáhl a rozhodně mě zajímá, co bude dál, čili jsem vpadl do další série....cítím jednu z nejlepších a nejoriginálnějších sérií u nás
  • trudoš
    Jak mě okouzlil ústřední motiv živoucí literatury, který v rukou Mikea Careyho musí zákonitě dopadnout fantasticky, tak mě trochu zaskočil pomalý rozjezd, který to k jádru pudla bere pěkně zeširoka. Takže když už se začne dít něco skutečně zajímavého, album končí a pokračování příště. Chybou autorů je, že příliš spoléhají na úspěch a možnost většího rozepsání se, pročež kniha sama o sobě bez širších souvislostí nefunguje. Strany i konflikt samotný jsou prozatím jen hrubě nahozeny a kulisy odhaleny minimálně. Díky tomu dělá trochu problém zorientovat se hlavně v závěrečné epizodce Jak to bylo s velrybou, protože je tu ještě příliš mnoho neznámých. Tohle je přesně ten tip série, která po dokončení a opětovném čtení najednou začne dávat nový smysl, čistě proto, že tajemné poznámky kdejakého podržtašky zaklapnou na své místo. Motivace k otevření dalšího dílu jsou tak velké a osobně se moc těším, kam všude mě autorova imaginace dovede. Jen se bojím, aby to moje duše prostinká pobrala.
  • louza
    Mocné téma s možností zpracování na tisíc a jeden způsobů jindy výtečný Carey nakopává poměrně tuctovým příběhem točící se kolem parafráze na papundeklového masového hrdinu pro každého. Úzká hranice mezi světem literatury a reálnem je tu prokreslena celkem dobře, ale jakožto milovník literatury nemůžu hodnotit jinak než mírným nad průměrem. Mezi řádky není ani novátorský (viz. Mýty) ani nijak výrazně výborně nepsaným dílem a neoslní ani po výtvarné stránce, tak jako se to povedlo Willinghamovi. Je to „jen“ dobré řemeslo, což je pro tak noblesní a lukrativní premisu poněkud málo. 70%
  • 3DD!3
    Nevypadá to špatně, ale zatím mě to moc nestrhlo. Příběh o síle literatury zpracovaný v komiksové podobě je poměrně originální nápad, ale asi by lépe fungoval v knize. Přeměna na písmenka je super stejně jako vzdělávací exkurz po důležitých literárních místech. Kiplingova tečka docela dost vysvětluje, ale přesto... není to taková pecka jak jsem čekal. Zatím.
  • Fry
    "Mezi řádky #01: Tommy Taylor a falešná identita" - Tak už to mám konečně doma. Že to je sympatický příběh plný tajemství, záhad, literatury a tajemna už vím ze svého prvního čtení. Ale to, že se do příběhu ponořím ještě víc se čtením druhým, jsem fakt nečekal. Ano, tolik literárních odboček se dá jen těžko pojmout a vstřebat jen na jedno čtení. Navíc Grossova kresba nenudí a krásně dokresluje Careyho našlapaný scénář. Prostě to zkuste a uvidíte sami ... Za mě 4*!
  • Grim
    V nechal jsem si tuhle knihu z měsíční zásilky komisků jako poslední po Mýtech a Skalpech a totální bomba. Kam se hrabou Mýty na kterých mě nic nevzalo. Tady jsem letěl po stránkách na konec a říkal si sakra, sakra, než přijde další kniha to bude doba. Nemá smysl okecávat to, člověk by měl hodnotit z pocitů. Čistých 5*
    A tlačte to sem klidně co měsíc tak jedna kniha :-)
  • pata
    Tak vám nevím... komiksy většinou čtu podle toho, jaké mají ohlasy u okolí. V poslední době jsem se tedy nechal zlákat Mýty a teď Mezi řádky. A nic. Buď už jsem na to starej, nebo od toho očekávám přehnaně moc? Ani jednou jsem se u těchto dvou komiksů nesetkal s tím, že by mě to vtáhlo do děje, že bych netrpělivě hltal stránku za stránkou, že by mě to něčím dostalo do kolen, že by mě to přinutilo přemýšlet a žasnout, nad propleteností scénáře. Stěží jsem obě knížky (1. díly) dočetl... A ne, nejsem fandou superhrdinských mainstreamových komiksů... to jen pro případ, že by někoho napadla tato teorie, proč mě tyto komiksy neoslovily;)
  • Final
    Tahle knížka je přesně pro čtenáře, kterým se líbí série Mýty, Sandman, Lucifer. Myslíte si, že tuhle knihu budete číst jen jednou? Kdepak, napodruhé je ještě lepší! Příběh je parádní, košatý, napínavý a také hravý, když čtenáře provádí množstvím literárních odkazů. Takhle má vypadat komiks současnosti, čtení pro ty, kterým superhrdinové připadají poněkud jednoduší, repetitivní. Ani vizuálně komiks nestrádá, kresba skvěle doplňuje příběh. Za mě 95%.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.3.2016 11:44Mezi řádky #01: Tommy Taylor a falešná identita
    Luciferovští autoři, na jejichž další sérii jsem se těšil strašně moc. "Literárně orientovaná fantasy" zní jako zajímavý název žánru, ale těšil jsem se zkrátka na něco sandmanovsko-mýtovského. Zatím jsem se dočkal skutečně originálního příběhu naplněného textem a vyprávěním s opravdu slušnou sbírkou literárních odkazů. Za mě rozhodně dobrý, byť si myslím (doufám), že tohle bylo teprve zahřívací kolo a že skutečný potenciál celé série se teprve ukáže...

    Celkový dojem: 80%
  • DEmnoG
    Nechtěl jsem jít do další série, která má +10 booků, ale nakonec jsem neodolal. A je to v pekle... Mezi řádky je prostě boží. Je dobře vymyšlená a potenciál má jako prase. Textově a obsahově je komiks naducenaj, četl jsem ho dobré tři hodiny - good stuff. Moc se mi zamlouvá nápad s názory z netové žumpy, které komentují dění v komiksu. Carey zdá se ví, o čem taková auditoria a chaty jsou:). A díky odkazům na klasickou literaturu si přijdu děsně chytrej. Gross mi nepřijde tak sterilní, jako u Lucifera, a oceňuji kreslířské easter eggs. Třeba hned na začátku, kde se s Tommym fotí fanoušci, je vzadu reklama na pornofilm "Tommy´s Magic Horn" nebo pyžamo malého Tommyho s rozházenými literami, na kterém je patrné slovo "STORY."

    Fajn, jsem v další sérii, u které budu čekat na konec tak pět-šest let. Nu, nebude to dlouho trvat a začnu řešit, zda se vůbec konce série dožiji.
  • rooty
    Tahle série mně baví mnohem více, když je takhle v jedné knize, než kouskovaná v Crwi. Protože jednotlivé díly nepřinášejí žádné napjaté situace, tedy samozřejmě až na 2 poslední, ale jako celek je to výborné čtení. Listoval jsem si dalšími díly v originále a vypadá to, že nás čeká hodně zajímavý děj.
    Moc se těším!
  • Lenny
    Nápad na fantasy postavené na síle příběhů je super. První díl sice přináší samé otázky a žádné odpovědi, ale i tak je to super čtení.
    http://www.youtube.com/channel/UC599baJTsZUUhvWiYQYpPEQ
  • Norri
    2015:
    Pokud máte rádi příběhy a knížky obecně, jděte do toho. Pokud chcete něco k zamyšlení, jděte do toho. Kniha není příliš humorná a není plná cool hlášek. Zato je plná odkazů a citací klasických děl literatury. Na další díl se rozhodně těším. Jsem zvědavý, jak bude pokračovat Tomův příběh.
    Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/826-mezi-%C5%99%C3%A1dky-1-tommy-taylor-a-fale%C5%A1n%C3%A1-identita

    2022:
    Konečně mám sérii celou a můžu ji tak přečíst najednou. Tento první díl jsem četl už několikrát a pořád mě baví. Celý příběh se tady skvěle rozjíždí. Mike Carey položí základní kameny, předvede svoje kouzla, přidá nějaký ten masakr a dokonale si tím zaháčkuje čtenáře. Mám rád, když autor začne splétat příběh, který zapadne do skutečné historie a lehce ji tím ohne. To umí Carey velmi dobře. Zatraceně, vždyť o tomhle celá ta série je. Carey ohýbá naši realitu a ještě to drze přiznává. Tahle série je hodně chytrá a je to poznat už z této první knihy.
  • willis
    Určitě slibný rozjezd. Mělo by se to líbit všem, co mají rádi Mýty, Nikdykde apod. Náš svět se prolíná s jiným a ten "jiný" začíná zasahovat do zatím poměrně poklidného života hlavní postavy. Klasický způsob postupného odhalování a nastolování dalších a dalších otázek ve živí mně zvědavost jak to bude pokračovat dál.
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko25.9.2015 14:55Mezi řádky #01: Tommy Taylor a falešná identita
    page turner (!) vtipný, sebereflexivní, ideální pro lidi s fantazií co fantasy žánr moc nemusí
26591931
Četl/a (134)
123peta, 3DD!3, Alikkk, anka, Baffman55, Bedou, ben_bella, binnmode, blackJag, borknagar1, Bronn, calvin10, Captain Collar, charvos, Choky86, Cinema Ranger, ConanVJ, Const.ex, Covenant, cyboy, dajik, DanQ, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Destiny666, Dezodoo, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Elfo.here, Elnie, erik, farnhajt, faster86, figis, Filios dVekerec, Final, flipflop, Fort, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Garp, Georgíno J., Goldfinch, Grrr, Hawwwran, HellWeber, Himlik, Hugin, IndyP, invape, Jabba, James, japes, Jay-jay, jendalin, jh666, jindroush, jirkapenzes, jiskra, JORDY, Kaaos, kallenved, kaylin, kinak, Kokuun, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, LookAss, lucmartincova, lukascus, marek zigmund stanko, Martinb, massilia, Matthew, Matthew, MEGA, mgeralt, mineralk, Mr. Baboon, namdnas, nejakdivne, Nezbi, Norri, oleav, Olesh, opytz, Paldini, PeNNy, Petr, Petrisko911 , petrSF, PrastenejCitron, puolpm, RaptoR, Rezet, Rinter, rooty, Scaleo1, Schimi85cz, Schirru, Schramm, sedw, seneke, Sir_Pete, Skot, Spacecore, syon, t0mas, TenCoJeZbytečnej, the.kasztan, Tiba, Tomket.Tom, tricky, trudoš, Ukko, VXP, Vyjebanec17, Walome, xflori01, Zavulon, Zbysek2410, ZD3H, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(262)
2scha, adam.ra, Alfred, Alikkk, anka, Askalon, Awakener, Azbest, BadBoy, Baffman55, bboorreekk, beanek, Bedou, BeeSee, binnmode, blackJag, Blacklarch, bmc75, borknagar1, bourgeois, BreakingAway, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, calviti, Captain Collar, Černá Krysa, charvos, chmelus, cobe, ConanVJ, Const.ex, Cr4sh, CreepyDragon, Crics, crush, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, DanQ, Davedd168, davidek, Davidos402, Daw8ID, Deckard, deefha, DEmnoG, Destiny666, Dexir, Dezodoo, discovery, DoctorWho, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dvory, Dzonik, Elnie, erik, farnhajt, faster86, FatMonster, felis, Fida, fifas, figis, Filcka, filemon, Filios dVekerec, filosh, Fimi, Final, Flowtek, Fox01, Fr3d_K, Franta z Čokolády, Fry, Fuf00n, Georgíno J., Goldfinch, Grim, Grrr, hahahoho, hanocri, Hawwwran, HellWeber, herbert, herrman, Himlik, hiro666, holubdema, Houbař, Hugin, Hulik, hyba1991, hypermlok, illy, invape, Jabba, JackOneil, Jak, James, james dixon, japes, Jay-jay, jendalin, jerry67, jh666, Jimbeam90, jindroush, jirkapenzes, jiskra, JORDY, Kaaos, KadetJaina, kallenved, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, Keno, kinak, KINIMODUS, Kocour, Kokuun, Komediant1842, komik.sx, konous, lacoste, Lenny, Librarian, lifi, Light, listr, Lobok257, LookAss, Lookass33, Lord Baltimore, lucmartincova, maara, Malachias, Mamut12, Mankin, Mariomichal, markic, martas, Martinb, Marvin, Matej-29, Matejrychly89, Matio, Matthew, Matthew, MB, mcleek, MEGA, merhyx, mgeralt, mineralk, misa, Miss Amphipolis , Mitak, monty.cl, moris.cz, MP, Mr. Baboon, Mr.Plysh, mstefl, mywiel, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, Norri, nx, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, parado, pata, pavouk, pechna, Pekario, PeNNy, Petr, Petrisko911 , petrSF, PH79, porculan, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, Radkos, Ragnarog, RaptoR, Ricarderon, Rich, Rinter, rooty, Rowan, Rumburaq, Salien, Sammael, Saran, Scaleo1, Schimi85cz, Schirru, Schramm, sedw, segy, seneke, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, slothest, Spacecore, StanleyHu, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, TenCoJeZbytečnej, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomate, Tomket.Tom, Tommy Monaghan, Tomski, Tony TwoDee, Traum, Trevelyan, trudoš, Ukko, vallyslayer, Velkej šéf, vishnar, Vítek, vranakx, Wakker, willis, Wiruss, xflori01, xintax, Yaromil, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zd, ZD3H, Zdendy, zdennanek, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (21)
andik007, besikv, Corvus, delsemela, gumidekmedvidek, husakpetr93, Infarkt, jakouback, Joshua_T, mangan, Maty48, Miriyak, okbook, Premek, pxashes, sala, skepsi, songoku, timek, Vincent, xxaannddeerr
Shání (2)
buscheer, Corvus
Nabízí (7)
bourgeois, BreakingAway, Himlik, karl173, Librarian, MB, oleav