Koupit
Celý vesmír Marvelu se sejde na nejchaotičtější svatbě století, když si Reed Richards a Sue Stormová konečně řeknou své ano! Jejich líbánky však hrubě naruší příchod nelidí, a následně pak hrozba, před kterou se bude třást celá Země. Tou hrozbou není nikdo menší než nezastavitelný požírač planet Galactus!

V české mutaci vyšel tento svazek jako 73. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií Fantastic Four (Vol. 1) #44–51 a Fantastic Four (Vol. 1) Annual #3


Scénář
Stan Lee
Art
Jack Kirby
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
700 g
Stran
200
Cena
249 Kč
Originál
Fantastic Four: The Coming of Galactus (Marvel)
  • ludek.n
    Fantastic Four jsou už více jak půlstoletí jednoznačně a neoddiskutovatelně vlajkovou lodí společnosti Marvel. Možná žádná jiná parta nedala komiksovému světu tolik, co čtyřka hrdinů, vedená Reedem Richardsem. Sešity v tomto kompletu vycházely v letech 1965 a 1966, přičemž na nich pracovali dva nejikoničtější komiksoví tvůrci té doby: scénárista Stan Lee a kreslíř Jack Kirby. Úvod obstarává ročenka se svatbou Reeda a Sue Stormové, která je všechno jiné (jak také jinak) jen ne bezproblémové a romantické dostaveníčko. Poté, co si naši hrdinové řeknou svoje ano, už se naplno rozjíždějí dobrodružství Fantastic Four: napřed s Black Boltem a jeho Nelidmi - Gorgonem, Tritonem, Medúzou, Crystal a dalšími, poté s mocným Galactusem a jeho heroldem Silver Surferem. Na rozdíl od nesmrtelných superhrdinů je základní devízou Fantastic Four skutečnost, že jsou tak lidští, jak jen je to se superschopnostmi možné. Mají emoce, nejrůznější manýry, zlozvyky, zájmy, typickou mluvu, a samozřejmě i chyby. Nejsou neomylní ani dokonalí, dokážou ustoupit (pokud to má smysl) a dokonce se smířit i s prohrou (nebo alespoň remízou). Kromě hlavních dějových linií, je tu i pár odboček a vedlejších zápletek, které (světe div se!) jsou pro příběh stejně důležité a zajímavé jako linie s Black Boltem a Galactusem. Kresba na 60. léta svůdná a virtuózní, příběh hluboký a s přesahy, takže za mě spokojenost…
  • trudoš
    Přestože má příběh, na rozdíl od jiných dobrodružství Fantastické čtyřky, výhodu jasně se vyvíjejícího děje, který má začátek i konec a zároveň je prošpikován množstvím povedených vtipů, nějak mě pořád tahle rodinka superhrdinů míjí. Navíc mi přijde, že čím starší, tím hloupější. Naivní zápletky, zvraty vytažené z podpaždí a charakterizace postav na úrovni mateřské školky – nejvíc dostává záhul chudák manželka Sue. Jak u jiných hrdinů funguje sociální zázemí, na kterém si Stan Lee vždycky dával záležet, tak tady mi je pořád k smíchu. Prvoplánová svatba a následný vztah Sue a Reeda to jen potvrzují. Rozkol sem cpe scenárista násilně, když z ní dělá až okatě slepici a z něho zase workoholika, přičemž neustále ubrečený Thing to nijak nevylepšuje. Dějové zvraty přitom vlastně vůbec špatné nejsou, ale tvůrci mají problém je nějak zajímavě vyvrcholit – deus ex machina v posledních čtyřech obrázcích pro mě fakt není plnohodnotné finále. Ovšem nástup monstrózního Galactuse je vskutku famózní.
  • t0mas
  • MEGA
    Úchvatná klasika. Toto je vrchol kreativity obou autorů. V jedné knize dostaneme hned několik zásadních příběhů a prvních výskytů postav. A ještě k tomu to na svou dobu obstálo podle mě slušně, hlavně poslední sešit, který je nejlepší část knihy. Jde sice vidět, že příběhy nejsou bůhví jak promyšlené, ale všechno to má své kouzlo díky úsměvným dialogům Stana Leeho a úžasným nápadům a kresbě Jacka Kirbyho. Standout pro mě byl bezesporu Thing, který vyvážil vše, co chybělo Invisible Girl. Tuto knihu považuji za zásadní část historie nejen FF, ale i Marvelu celkově.
  • Milo_Harwey
    Tak jsem ten epos dočetl... :) Klasický jako zachodovku, kterou jsem odkládal, což je paradox, páč se mi to celkem líbilo. Kvůli dočtení jsem si pak 2 sešity prelouskal i mimo WC. :D Každopádně jsem to proložil i jinými věcmi, abych přežil. :) Trochu odkažu na komenty ostatních: jh666, P.G., Karl opět, ale i mearez... S těmi souhlasím, co se týče slovech o UKK88. ;) Odkazy jinam - ne. Mně se např. Předešlý dr.strange líbil podobně jako tohle (ukk 87).

    První sešit svatba annual je naivní a přeplácanej, považuji ho za nejhorší část knihy.... S dobrým "ftipkem" na konci ;)
    Pak se rozjede příběh o Inhumans, je dobrej, průměr, který u mě tahal nahoru Thing svýma hláškama a vtipem... Ke konci už mě nudil, bohužel (ale četl jsem na fáze, jako celou knihu)
    Další příběh vyloženě začíná v půlce čísla ukončení Inhumans a je vlastně taky zakončený v půlce čísla pak, kde naváže takovej guláš o vysoký, kam jde Johny a takova ubrecena procházka thinga, jenž zhruba v půlce knihy přejde od vtipných hlášek k sebelítosti nad svoji hnusnou drzkou a hází pořád extrémně trapnou bojovou větu "dáme drzkovou" :/
    Poslední sešit je ok, jednohubka o dvojnikovi...
    Nejsem z toho úplně odvarenej jako někteří, celý se mi to drží v průměru (kromě annual čísla všechny příběhy průměr prostě), ale líbilo se mi to, za což jsem u nějakých komiksu dál 1* navíc, což zde neučiním - kresba tehdejší mainstream, ale trpí neduhy, který mearez krásně sepsal a obecně mainstream dané doby - jakékoliv beru za standart :) a co se týče scénáře ... Naivita a idiocie je patrná v cele knize, stejně jako nějaký rychle uzavřený linky nebo náhody, či WTF momenty... To bude asi ve všech retrodilech.

    Za všechny můžeme jmenovat: vzplanutí (:)) lásky torche ke crystal do takové míry, že je až fanatický zblazněn - love Story vznikla na pár panelech a na pár dalších ke konci na ni zapomněl :D
    Silver surfer a jeho prozření/objevení svědomí a lítosti po šahnuti slepý ženský na xicht = 1-2 panely :D
    SPOILER: Dvojník thinga vidí, že MrFantastic dělá něco pro dobro lidstva a celoživotní nenávist se změní v tak bezmezný obdiv, že je hoden sebeobětování v zapomenutí = 1-2 panely :D

    Btw. Darth raelchi - ty 1*, cyboy 2*, já 3*

    Myšlenka ohledně galactuse se mi hodně líbila: entita stojící nad dobrém a zlem, to nějž jsou lidé jen mravenci a my děláme to samý, co on... s nižšími formami života, jako když zereme a zabijime kuřata třeba, pak to jde udělat on a nám se to samozřejmě nelíbí :D prostě fajn... :)
  • Venomslav12stars
    je to historie marvelu i když tam je hodně chyb je to zábavný akční retro a zrodí se zde jeden z nejmocnějších záporáku a to GALAKTUS

  • mearez
    Takže, tohle je Leeho slavná FF. Nejsem fanda Fantastic Four, a timhle způsobem asi ani nikdy nebudu. První část s Inhumans je neskutečně nudná slátanina, upřímně moc nechápu, jak tenhle run mohl vydržet tak dlouho. Naprosto nudný zápletky, jediný, co komiksu dodává duši, jsou Thingovo hlášky. Nechápu Johnnyho lásku ke Crystal, protože se ti dva téměř neznali. Přijde mi, že Lee neumí psát. Četl jsem šedesátkový Avengers, Captaina Marvela a X-meny, ale nic z toho nebylo nudnější, než tohle. Pak se to trochu přehouplo, nastaly dva bravurní sešity o Galactusovi a Silver Surferovi, který se mi fakt líbily, ve třetím už to trochu drhlo, ale pořád to zachraňvali Thingovo hlášky. U posledního sešitu jsem se už nutil ke čtení. Naprosto nudná zápletka, podivnej záporák, o kterym čtenář nic neví a hlavně podivně chovající se Thing. Lee neumí psát, ani muže, ani ženy. Všechny mužské postavy se chovají jako úplní hrdinové nebo úplní padouši, což je špatně. Chápu, že se jedná o nejstarší komiksy z Marvel Universe, ale že by každej záporák neměl pud sebezáchovy? Promiňte, to neberu. Naopak ženy se chovají trochu jako lidi. Jenže. Sue se pořád chová histericky, Crystal pořád křičí, že chce Johnnyho, Medusa pořád ječí, že je někdo v nebezpečí a Alice furt mele o lásce, obětování a lítosti. WTF? Ať si je Lee legenda, ale na jeho komiksech je krásně vidět jeho snaha dostat se pryč od komiksu do televize.
    A teď ke kresbě. Kirbyho nemám rád. Prohlásil bych se za marveláka, ale Kirby si nezaslouží můj obdiv. A to si myslím, že jsem fakt jednoduchej čtenář! Postavy mají pořád stejnej výraz tváře, ženy vypadají všechny stejně a muži vypadají všichni stejně. Polovina postav vypadá jak po lobotomii, Kirby neumí kreslit ani pozadí, takže vždycky nakreslí do pozadí buď nějáký technický udělátka nebo rozbořenou zeď. Kirbyho Watcher vypadá jak chlapec postižený Downovým syndromem, jediná postava, na který se Kirby dal záležet je jen Reed Richards. Surfer vypadá jak kus plastelíny.
    Jedná se o komiksovej run, který položil základy Marvel Universe, ve kterém se poprvé objevilo mnoho úspěšných postav a který údajně změnil superhrdinský komiks. Ať si klidně je, ale tenhle komiks je bezpečně pitomůstka jen pro fanoušky Marvelu. Divim se, že tohle někdo četl, divim se, že Marvel vydržel tak dlouho a divim se, že je Lee s Kirbym legenda. Málem jsem u toho usnul, kresba je na blití, postavy se nerozvíjej. Ve sbírce si tento kousek nechám jen kvůli prvnímu výskytu Galactuse a Silver Surfera. Průměr zvedají dva sešity s Galactusem, jinak zbytek je nečitelnej. Už jsem toho četl hodně, ale takovejhle extrém jsem ještě nezažil. Vždycky, když se snažim číst starou FF, tak to dopadne špatně.
    Za mě 2*.
  • louza
    Klasika Kirby, Lee. O Galactusovi kniha tak úplně není. Víc než půlku zabírá konflikt s Inhumans. Který je sice fajn, ale ve svém rozmachu už pravda trochu úmorný a ukecaný. Galactusův příběh fazónu knihy však trochu vylepší a úplně nejlepší je Thingův závěr v posledním sešitě, který tne čtenáře do živého. Dalo se to přežít, ale jsou i lepší retra.
  • Darth Raelchi
    NE a NE, prosím už žádnou F4!!!! To se nedá číst. Je to nudné, zdlouhavé a ty všemožné pokusy o oživení a zatraktivnění série jsou už tak někdy přemrštěné. Kresba mě nebaví a je otřesná. Lidské postavy vypadají, jak špatně naaranžované barbíny. Tohle fakt ne. Nelidé mi k srdci nepřirostli, Beyonder v Annual 3 vypadá jak přerostlé batole a jeho dimenze je jak špatný jehličkový tisk (ta šedá v pozadí). Jediný sešit č. 46 má docela slušný koloring a nepůsobí tak přeplácaně. Asi největší plus vnímám v samotném ztvárnění Galactuse a Silver Surfera. Jinak nic. Fakt to bylo strašné to přelouskat.
  • karl173
    Za mě povedené retro, které sice neztrácí klasické dobové neduhy jako je přílišná ukecanost, či stupidní pasáže, ale na druhou stranu ho doprovází vcelku velmi zajímavý a místy strhující příběh, který nás zavede na spoustu míst a provede nás několika příběhy, které ale na sebe dokáží dobře navazovat. Celková soudržnost knihy je vlastně jeden z důvodů proč mě tato kniha tak bavila. Dialogy jsou místy klasicky hloupé, a spoustu dialogů by si mohl Lee odpustit, protože mají nulový účel, ale zkrátka takové retro je. Události stále popisuje spíše slovo než obraz. Dobré ale na této knize bylo, že jsem si přesto většinu dialogů užil. Někdy byli jak zábavné a dokázali mě lehce rozesmát, tak ale především dávali ve většině případů smysl. Jako nejlepší pasáže knihy bych asi označil příběhy motající se kolem Nelidí čili Inhumans a sešity s Glactusem, které by měli být hlavním eventem knihy. Trochu mě zklamalo že s Galactusem jsme toho zase tolik nedostali, ale i tak jeho výstup byl zásadní věcí knihy.Co mi přišlo ale hloupé byla pasáž se Silver Surfrem, jak nabude nového pohledu na svět. To mi přišlo opravdu až vtipně hloupé. Ale opět se dá jedním slovem říct, že se jedná zkrátka o RETRO. Jinak ale Stan Lee v této knize předvedl nadprůměrný výkon. To samé platí i o Kirbym, který se v této knize předvedl a jeho kresba je dalším kladem. Celkově tedy komiks hodnotím na 75% a toto retro zařazuji mezi ty lepší kousky.
  • VanTom
    Stanovy bubliny všechno přespříliš okecávají (opravdu móóóc), prostoduché dějové zvraty nastávají velmi zbrkle a samotné (skvělé) postavy z nich vycházejí neskonale naivně / ploše, ale "ten chlap" zkrátka sype z rukávu jeden fantastický nápad za druhým tak samozřejmě, že ho nelze neobdivovat. Nejspíš mu při té kadenci ani nedocházelo, jaké legendy zrovna utváří, protože jinak by Galactus se Silver Surferem neokupovaly pouhé (necelé) 3 sešity. Po adaptaci na půlstoletí starý styl mě tohle UKK začalo regulérně bavit.
    PS: Hned po dočtení jsem si zopáknul 3. kapitolu Zázraků… a to teď byla panečku naprostá, totální, omračující bomba!!!
  • jayjay86
  • S4TW
    Opravdová lahoda pro retromilce! Zatím jsem nečetl lepší superhrdinský komiks z éry 60. a 70. let, ba dokonce si dovolím tvrdit, že to je to nejlepší, co má dvojice Kirby & Lee ve své bibliografii. Chlapci byli továrnou na skvělé nápady a Kirbymu se povedlo vytvořit designy postav, které fungují dodnes. Ostatně je to i nejlepší komiks o FF, co u nás vyšel. To jsou prostě samé klady. A je to opravdu skvělý komiks! Pořád je to retro jako prase, ale tentokrát mi to přišlo daleko chytřejší, méně naivnější a i dialogy s monology nebyly tolik nic neříkající, jako u jiných děl z té éry. Jsou zde představeni takový velikáni jako Galactus, Silver Surfer či Inhumans. Děj má spád, nápady, dramatičnost a spoustu skvělých akčních scén. Kresba, prostě Kirby, nádherné scenérie, kvalitní souboje, no prostě lahoda pro oko retro fanouška. Jedná se asi o nejlepší reklamu superhrdinského komiksu šedesátých let, jakou nám mohlo UKK dopřát.
  • Richie
    Legendární Stan Lee a Jack Kirby co dodat. Absolutní klasika.
  • luky.kuky10
    Asi u hodne knih z druhe rady ukk si budeme rikat "proc zrovna sem daji tolik sesitu, a spider-mana daji bez konce..". I tato kniha bude dle me jednou z nich. Ale k hodnoceni comicsu. Prvni sesit se svatbou byl celkem fajn. Je jasne, ze to nemuze byt bez narusitelu, a tak se setkame s hodne padouchy a hrdiny marvelu. Prvni polovinou knihy jsem se musel prelouskat opravdu nucene. Ikdyz jsem se zde setkal poprve s inhumans, opravdu, ale opravdu jsem se nudil! Na obratkach zacala zabava nabirat s prichodem Galactuse. A zde muzu potvrdit, ze take chapu proc je to jeden z nejoblibenejsich comicsu s FF. Pribeh je strhujici a vyobrazeni dalekeho vesmiru a cele zapletky s "Galym" je dechberouci (hlavne na to, jak stary tento comics je). Celkove davam 3 a pul * a to jen proto, ze prvni pulka je nuda. Za hlavni pribeh davam 100%.
  • P.G.
    Z mého pohledu hodně nevyvážený soubor. Annual No.3 mě zklamal především kresbou, která je místy opravdu špatná. Představení Inhumans není špatné, ale ten deus ex machina s jejich "odchodem ze scény" mě dostal do kolen. Úplně vidím, jak si velký šef pozval Stana a Jacka na kobereček s tím, že jim dá maximálně dvě poslední stránky s nimi a tak ať se snaží. A aby toho nebylo málo, tak si stejný přístup zopakuje i u Galactuse. A poslední příbeh s dvojníkem Bena je hrozně strojený.
    Co mi na příbězích také dost vadí je značná schématičnost hlavních postav - asi nejlepší mi přijde Johny, jenž se chová aspoň trochu normálně. Reed se snaží být univerzálním manželem a k manželství přistupuje jako k vědeckému pokusu. Ben je jako v pohádce hrnečku vař, až na to, že z něho místo kaše přetéká sebelítost na všechny strany. A Sue dopadla úplně nejhůř - jako by neměla mozek... Kresba celkové vyznění příběhů v některých případech zachraňuje (Galactus je prostě i po těch letech borec s velkým B, pardon G), v některých ale bohužel ne (Watcher naproti němu je ... strašný). Kdybych měla hodnotit samotné příběhy Galactuse, tak by to bylo hodně přes 90 %, takto dávám jen 50 %, protože ten první (Annual No. 3) a poslední příběh (No. 51) jsou prostě ve srovnání s Inhumans a Galactusem více než podprůměrné.
  • kaylin
    Popravdě je tohle pravděpodobně nejlepší příběh o Fantastic Four, který v rámci "Ultimátního komiksového kompletu" vyšel. Je to dáno i tím, jakou kresbu mu Jack Kirby dal. Jeho procházení dimenzemi a světy je prostě úchvatné, a to i dnes, nemluvě pak o designu pro Galactuse a další postavy, které vytvořil a které jsou jedinečné. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/10/1020-ultimatni-komiksovy-komplet-88.html
  • Flash
    Moc dlouhá předehra. Ze začátku to je, jak béčkovi X-meni proti FF(Boltovu bandu neznám). Pak příjde Galactus. A ještě, ten první Annual, tu platí, někdy je míň víc. Před 50 léty asi ano, dneska to pro mě je jako číst historii. Asi jsem trochu přeukákáčkovanej. Spider-mana nám nejsou schopní dát celého, ale tu, kde jsou podstatné 3-4 sešity narvou dalšíma 5. Čteno asi na 5x. Kdo má rád FF, ať si hvězdu přidá.
  • Kabukiman
    "Sestry jsou divná zvířata" Johnny Storm.
    "Pořád jsi mi neřekl, jak se ti líbí můj nový účes?" "Bude vypadat svěle, až poletíš na svý metle" Thing
    Je to super. Žádnej velkej fanda FF nejsem,ale tohle je jeden ze zásadních booků, takže to byla povinnost. Objeví se Galaktus, Silver Surfer, Black Bolt a jeho parta...Plus velká dávka barviček a naivity. A to já rád. Líbilo se mi to,jako většina podobného retra...:)
  • Ter
    Kupil som si vcera a tiez musim konstatovat, ze v ramci serie UKK je toto asi najlepsia kniha s F4. Rozhodne to prekorocilo moje ocakavania
  • jh666
    Po zklamání s Doctorem Strangem mě FF mile překvapila. Teď opravdu chápu, proč se Příchod Galactuse opakovaně umísťuje mezi nejlepšími příběhy Marvelu. Ty tři sešity působí i dnes pořád dobře. Takhle část je jednoznačně nejlepší částí knihy. Představení Inhumans (český překlad je prostě hrozný) ale také nebylo špatné. První a poslední příběh jsou ale přeci jenom slabší. Trochu problém je podání hlavních postav. Jediný, kdo mi opravdu přišel dobře napsaný je Johnny. Ben se až moc utápí v sebelítosti, Reed je manžel na dvě věci a nejhůř dopadla Sue, která je tu vykreslená, s prominutím, jako totální blbka s IQ zmrzlé ryby. Tohle ale vyvažuje Kirbyho kresba, která působí jednoduše, ale přesto dobře, hlavně u Galactuse a Inhumans (Watcher je na tom hůř). Ve výsledku mám z komiksu jako celku lepší pocit než z Waidovy Rozhodné akce. 70 %
22282171
Četl/a (99)
123peta, 2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, autokineton, Babany, Bubákolog, calvin10, Carnage, Chaolinek, CJFlip, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis1996, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Džoworka, erik, Fox01, gezic, Glumal, guseppe, Gustik5, hicks, hromotlk, hypermlok, invape, JackOneil, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, kinak, Knuckless, Koci, Kouzelnik7, Lachvos, lantan1, Librarian, ludek.n, luky.kuky10, Mariomichal, Mates17, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, NecRoman, Paldini, PatrikTheMighty, petrSF, Pista, Procky, punisher, raenius, raimi, Rinter, robertsedmik, roswelll, S313, S4TW, samuelo12, SekyCZ, seneke, Shpeckk, Sir_Pete, Spike, Symbi, t0mas, Tawax , terrordemon, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, VanTom, Venomslav12stars, vrazdinek, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(268)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, Anton Whatever, Azalin, Azbest, Babany, Badgu.y1902, batoo, beanek, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, Carnage, Chadraba.jiri, Chaolinek, ConanVJ, CoupeC, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, Dave-7, Deckard, deefha, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, erik, ertefol, fifas, Filcka, filemon, Filip123, firesnake, Flash, folkemon77, Fox01, Fry, FumarEnPipa, GavlaDan, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, guseppe, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.T.honza, Jack043, JackOneil, James, Jay-jay, jendavondra, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jjjirik, JORDY, José, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, kinak, Kjon, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Kunden, Landauer, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LordFlash, luky.kuky10, maara, Mariomichal, markic, Marthy76, Masinfira, Mates17, Matio, ma_fecko, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, morbn, moris.cz, MP, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, Olesh, oru, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, petrsimcik, Piros0013, Pista, pk123x, Poseidon1978, Procky, punisher, pusta, Qee, Radkos, raenius, raimi, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rickettsia, Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, royan, Rumburaq, S313, S4TW, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, SekyCZ, semi41, seneke, Sesta, Shin, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, spagr, Spike, Stara.kryta, suricattaontheway, Symbi, t0mas, tacmud, Tawax , The Genius, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tomned, tomntp, tomve, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Venomslav12stars, Viking, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, vrazdinek, willis, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
10milda, Azik2586, BreakingAway, deadpool, delsemela, FatMonster, Maty48
Shání (1)
delta11
Nabízí (3)
kinak, Masinfira, Tommar