Obálka pod přebalem
Ukázka č.1
Ukázka č.2

+ 2 další ukázky

Lex Luthor… lidový hrdina?
Od té doby, co se Superman stal superhrdinou, byl označován mnoha způsoby. Pro někoho se stal obráncem pravdy, spravedlnosti a amerického snu, pro jiné velkým modrým skautíkem. V tomto příběhu však vystupuje ve zcela nové roli: jako smrtelně nebezpečná hrozba budoucnosti člověka.

Uznávaný scenárista Brian Azzarello (SUPERMAN: PRO ZÍTŘEK, 100 NÁBOJŮ) spojil síly s výtvarníkem Leem Bermejem (JOKER) a stvořil odvážný příběh, v němž čtenářům poskytuje vzácný náhled do mysli Lexe Luthora a odhaluje důvod, kvůli němuž se miliardář – dlouho považovaný za nejodpornějšího zloducha komiksového světa DC – odhodlal stát příslovečným trnem v Supermanově oku: zasvětil svůj život záchraně lidstva před nelidskou mimozemskou bytostí.


Původně vycházelo sešitově jako minisérie Lex Luthor: Man of Steel #1-5

Scénář
Brian Azzarello
Art
Lee Bermejo
Ink
Michael (Mick) Gray
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Lee Bermejo
Lettering
Ludmila Nussbergerová
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7507-504-8 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
574 g
Stran
128
Cena
399 Kč
Originál
Lex Luthor: Man of Steel (DC Comics)
Varianty
DC komiksový komplet #019: Lex Luthor: Muž z oceli (2017)
Lex Luthor: Muž z oceli (2015)
  • Spider-man
    Spider-man24.2. 20:44Lex Luthor: Muž z oceli
    Sonda do hlavy Lexe Luthora. V podstatě se mi líbí myšlenka, že Lex je ochránce světa před mimozemským emzákem. Jen mi bylo líto Naděje.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš17.12.2020 06:44DC komiksový komplet #019: Lex Luthor: Muž z oceli
    „Keď čelíte mýtu, nemožno zvíťaziť.“ Parádna záležitosť. Supermana pokladám za jedného z najslávnejších a zároveň najnudnejších komiksových hrdinov, takže ma potešilo, že Azzarello našiel originálny spôsob, ako sa na Muža z oceli pozrieť tak, aby to bolo inovatívne a strašne zaujímavé. Ako sa mu to podarilo? Dal Supermanovi len (takmer nemé) cameo, spravil z neho zápornú, miestami až hororovú postavu, postavil proti nemu Batmana (dosť zbytočná dejová linka, tak ale zas Batmana nikdy nie je dosť) a hrdinu spravil z Lexa Luthora - pomýleného egomaniaka, presvedčeného o tom, že Superman je zlý mimozemšťan, ktorý sa skôr alebo neskôr vymkne spod kontroly. K tomu nádherná kresba a prekvapivo plno drsných vecí (masová vražda detí, Toyman, sex, nadávky). Ku koncu je to už troška nuda a vadilo mi príliš veľa fúzatých mužov (strácal som sa v nich), ale inak skutočná bomba a určite jeden z najkľúčovejších Supermanových zošitov.
  • perak
    perak25.8.2020 07:40Lex Luthor: Muž z oceli
    Pohled na Supermana očima hlavní záporné postavy Lexe Luthora a ještě spíše cesta do hlubin záporákovi duše, z níž LL nevychází až tak radikálně špatně. Aneb dobrými úmysly avšak špatnými prostředky dlážděná cesta za lepší svět bez mimozemského hmyzu. Naopak Superman nevypadá až jako ten pravý americký skautík a takto mu to více sluší a vykreslení emocí ho polidšťuje. Nečernobílé pojetí postav a přesto nevybočení z historie jednotlivých postav tedy za mne bylo hlavním kladem příběhu. Jen jsem čekal nějaké větší finále, určitá gradace na konci chyběla. Slabších 5.
  • ArmadOon
    ArmadOon mecenáš22.3.2020 12:21Lex Luthor: Muž z oceli
    Super kresba, scénář, který je suprově propracovanej. Bitky a režba mi vůbec nechyběla.
  • Norri
    Norri mecenáš2.2.2020 22:20Lex Luthor: Muž z oceli
    Parádní komiks se skvělým příběhem a famózní kresbou. Užíval jsem si každou stránku.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.1.2020 12:30Lex Luthor: Muž z oceli
    I po několikerém čtení je to pořád skvělé. Jednoduchý, nicméně propracovaný scénář, který nám jasně dává najevo, oč jde, a kresba mu jde skvěle na ruku. Bermejo a Azzarello se hledali až se našli. Takhle si já představuji moderní suprácké komiksy. Jiný způsob, jiná optika, jiné pojetí a přitom respektovat co už bylo. Za mě proč ne. Tady plných 5.
    PS: tento komentář je aktualizace komentáře DCKK verze.
  • Fimi
    Fimi mecenáš16.5.2019 17:48Lex Luthor: Muž z oceli
    Tyhle příběhy, kde se nic neděje, ale stejně to zaujme a baví, mám radši než pláštěnky nabušené akcí od začátku do konce bez špetky s tunou postav...kresba vynikající. Navíc konečně zjišťujeme motivaci Lexe a musím říct, že mu po tomto maximálně rozumím
  • RaggamuffinSVK
    Veľmi originálny a unikátny počin. Málokedy dostaneme príležitosť sa na svet pozerať očami hlavného záporáka. Lexov svet je temný, zbavený bežných ľudských emócií a ženie ho vpred len jeho dravosť dosiahnuť zaumienený cieľ. K porazeniu Supermana sa Luthor rúti egomaniackym tempom, ktoré je aj jeho pádom. Úchvatná kresba a naozaj unikátny príbeh robí z tohto dielu DC kompletu jeden z najlepších.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin24.1.2019 11:50Lex Luthor: Muž z oceli
    Krásně nakreslený, dobře napsaný, Lexe jsem měla vždycky ráda, jasné potěšení!
  • matty87
    Trošku nechápu zdejší hodnocení tohoto komiksu. Vždyť to není klasická superhrdinská řežba. Není to ani klasický mainstream, naopak se podíváme na Supermana pohledem jeho úhlavního nepřítele, což nám dává možnost pochopit Luthorovy pocity a jeho vztah s mužem z oceli. Za mě tedy výborný nápad a hlavně kresba Lee Bermeja tomu propůjčuje správnou atmosféru. Jedna z nejlepších věcí, co v DCKK vyšly.
  • karl173
    karl173 mecenáš5.1.2019 14:28Lex Luthor: Muž z oceli
    Přemýšlel jsem už vlastně při čtení co si o tomto díle mám myslet. A pravdou je, že si stále nejsem jistý. Je dost možné, že se můj názor bude v budoucnu měnit, ale už jen z důvodu, že si nejsem jistý teď , je logické že nemohu hodnotit vysokým počtem hvězd. U kresby se to pravděpodobně nezmění. Ta sice není úplně podle mého gusta, avšak musím ji pochválit, jelikož panely a detaily jsou vážně parádní. Horší je to u příběhu. Pochopil jsem totiž už od začátku kam Azzarello směřuje a jeden či dva příběhové zvraty v celém příběhu, které vlastně jen umocnili tu počáteční myšlenku mi nestačili k tomu, abych si nemyslel, že zkrátka od prvního sešitu jsem četl to samé až do konce. Chápu, že se zde autor snaží o to, aby čtenář měl co největší pocit z toho jak si Lex Luthor opodstatňuje nenávidění Supermana. Ale na mě to nějak nepůsobilo. Spíše to ve mě vyvolalo pocit, že Lex je jen malé děcko, které chce být v očích obyvatel Metropolis na prvním místě a nikdo nesmí být uznávanější, a už vůbec ne někdo kdo není přeci člověk, jelikož Superman má přeci výhodu, když je mimozemšťan. To ostatní mi přišlo jako hloupé kecy jednoho sociopata. Takže na jednu stranu to Azzarello vlastně píše moc dobře. Na druhou stranu asi nejsem zrovna ten typ, který by si o tom chtěl číst 5 sešitů. Proto jak říkám, možná v budoucnu budu na toto dílo nahlížet jinak. Teď 60%
  • Komiksum
    Komiksum5.1.2019 01:34Lex Luthor: Muž z oceli
    Nádhera, čte se to dobře (a to Azzarela nemusím) a hlavně se na to krásně kouká. O proti Jokerovi tvůrčí dvojici naprosto naplno využívá potenciál Lexe Luthora a velmi dobře nám ukazuje že není záporák a jeho motivy jsou velmi opodstatněné. Velmi povedené oproti již jednou zmíněnému Jokerovi.
  • S4TW
    Opět vynikající záležitost. Jak je pro mě Superman jako postava špatný, tak naopak Lex Luthor je vynikající záporák. V tomhle komiksu je podán úplně geniálně. Má jasný, logický motiv, který dává smysl a vlastně ho naprosto chápete. Je chytrý, vynalézavý, podlý, tvrdý, jednoduše geniální. Hrozně mě to bavilo, mám rád tyhle lidštější superhrdinské komiksy, navíc zde velmi dobře působí i samotný Supák (a za mě dostal tak akorát prostoru). Příběh má hutnou atmosféru, je to psané očima (Luthorovýma) normálního člověka. Chvíli ho obdivujete, pak nenávidíte, pak mu fandíte a nakonec ho chápete... Skutečný mix silných emocí. Styl vyprávění formou monologů je také super, je zde pár hlubších a filozofičtějších myšlenek, takže i lehce náročnější čtenáři si přijdou na své. No a ta kresba? Lahoda pro oko, přesně atmosférická, jak si to vyžadoval příběh, výborné barvy. Tohle kandiduje (zatím) na jeden z nejlepších DCKK komiksů. A retro byl příjemným bonusem.
  • faster86
    faster8625.10.2018 23:37Lex Luthor: Muž z oceli
    Co jste ochotní udělat pro to, aby jste aspoň jednoho člověka získali na svoji stranu? Lex se nebojí zajít o pár kroků dál. Hezky je tu ukázané, že Lex nemá rád Supermana protože se bojí, že lidé kvůli němu nebudou mít potřebu se zlepšovat, vyvíjet.
  • TonyT
    TonyT3.10.2018 21:50Lex Luthor: Muž z oceli
    Příjemná jednohubka, která neurazí ani při opakovaném čtení.
  • mearez
    Za mě absolutní nadšení. Proto mám Lexe mnohem radši než Jokera. Lex má cíl, kterej si i odůvodňuje, a kterej je prospěšnej. Lex neni pravej záporák v pravim slova smyslu, ale je to člověk, co má odlišnej názor na věc. Teď chápu pohnutky Luthora, a jeho chování mi konečně dává smysl. Je to člověk, kterej je sice schopnej najmout vrahy a zabijáky, aby se zbavili jeho nepřátel, ale na druhou stranu je to člověk co má emoce a charakter. Příběh absolutní bomba, nic tomu nejde vytknout, a nejlepší scéna byl rozhovor Luthora se Supermanem na konci, kde Lex i brečí(!). Zároveň se mi líbí, jak Superman slouží jako síla nebo spíše jako autorita na pozadí, než jako super hrdina. Batmanovo pojetí, a obecně pojetí Bruce Waynea je super. a teď ke kresbě. Co panel to je prostě nový umělecký dílo. Bermejo tu válí. Srovnání s Jokerem: Lex Luthor je mnohem lepší. Joker byla prostě nudná, průměrná gangsterka, ale tohle je promyšlený dílo, který má duši a hlavně hlavu a patu.
    obecně se mi tenhle komiks líbil, ukazuje Luthora takového, jaký je doopravdy, překvapil mě, že i Luthor může mít touhy, jako normální člověk, nebo že má přátele. Oproti Superman: Utajený počátek, kde byl Luthor vyobrazen z pohledu Supermana (mimochodem i tam si mě získal), tak tady je z něj konečně člověk s dobrými i špatnými vlastnostmi. Za mě 5*.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3.2018 21:47DC komiksový komplet #019: Lex Luthor: Muž z oceli
    Dost podobné jako u Jokera - myšleno stylem tvorby a námětu. Kresba je také stejná a holt tady se pozná kvalita. Superman z pohledu Lexe Luthora, proč ne. To v Jokerovi není. Tam to na Batmanovi až tak nestojí. Nicméně je zábavné tyto dva arci nepřátele porovnat. Joker v podstatě Batmana nepotřebuje, ani Batman ho nepotřebuje, ale Luthor by bez Supermana nemohl být tím kým je dnes - pomyslným a samozvaným spasitelem a ochráncem lidstva. Tak jak se liší postavy od sebe, i města Metropolis a Gotham se od sebe výrazně liší. Tenhle determinismus zapříčinil naprosto unikátní a osobitý vývoj daných postava a je to fakt znát. Gotham je ponurý a temný. Metropolis je povrchní a opojný. Není divu, že oba příběhy šly svou cestou a přitom si jsou tak podobné. Luthora občas i lituji při čtení. Na jednu stranu ho i chápu. U Jokera je to přesně naopak a daleko víc mám jasno - chápete černá a bílá, dobro a zlo, vše jasně definované, i když se všichni tváří, že nikoliv. Do toho to tam tím "štětcem" zasahuje ten Bermejo a já nemůžu jinak než smekat. Výborná práce.
  • Doncek4321
    škoda, že v takovém duchu nevychází všechny DCKK.
  • Luigim
    Naprosto perfektní! Lex si mě tímto získal. Je to nemesis a jako taková má nyní opravdovou hloubku. Byl to skvělý ikdyž dramatický a smutný pohled do Lexovy duše. Nikdy nic není tak černobílé jak se se to jeví. Lex není takový záporák a Superman zas takový dobrák. Vše je jen otázkou úhlu pohledu. Parádní kresba která podtrhuje super scénář. Škoda krátkého finále.
  • kaylin
    "DC komiksový komplet 19: Lex Luthor - Muž z oceli" je jeden z těch příběhů, které přinášejí nový, nebo alespoň lehce odlišný pohled na zažité pořádky. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/09/1533-dc-komiksovy-komplet-19-lex-luthor.html
  • louza
    Nesuperhrdinský komiks o superhrdinech. Je celkem jasné kam se to autor snažil dostat a podařilo se mu to na jedničku. Démonický alien Superman motivuje pouhého člověka Lexe Luthora ke snahám vyrovnat se mu. Předčít nepředčitelné. Co na tom, že cesty soupeřů jsou klikaté a nad občasnými ztrátami je třeba zavřít oči. Azzarellovi se podařilo do sugestivního příběhu načrtnou všechny základní rysy DC vesmíru a řádně je při té příležitosti postavit na hlavu. Výborná věc a to i po výtvarné stránce. Bonusový DC komiks je se soudobým příběhem v těžkém kontrastu a ukazuje jak daleko se žánr za těch osmdesát let dostal.
  • mike731
    Zajímavá sonda do duše Lexe Luthora. Ukazuje nám, co je schopen udělat, aby dosáhl svého - a nic pěkného to rozhodně není. Škoda jen trochu rychlejšího konce.
    Zvlášť si zaslouží zmínit nezvyklá (na superhrdinský komiks) Bermejova kresba a tradičně dobrý Stewartův coloring.
    Po téhle knize mám chuť si přečíst i Jokera od stejného autorského týmu.
  • Grim
    Nejhorší hrdinský komiks za posledních pár let co jsem četl. Naprosto prázdná nuda. 50% knihy je jeden velký nesmyslný monolog. Chápu že se najdou lidi co se budou snažit v tom hledat smysl života a filozofovat nad tím dlouhé zimní večery, ok, neberu jim to. Já musím ale hodnotit nálepkou odpad od Azzarella.
  • Tyfus
    Přečetl jsem to jedním dechem, ale žádný hlubší dojem to ve mě nenechalo a pochybuji. že se k tomu ještě někdy vrátím.
  • choze
    choze10.4.2017 17:29Lex Luthor: Muž z oceli
    Není to takovej smutnej průser jako Joker, ale ani žádnej zázrak. Většinu příběhu jsem jen koukal na hodinky a čekal, co z toho vyleze, no, konec to spolu s pěkně rozpanelovanou a atmosférickou kresbou vytáhnul na ty tři.
  • monte walsh
    monte walsh5.11.2016 17:30Lex Luthor: Muž z oceli
    Felis: Loba miluju, bezkonkurenční figura = nadsázka a čurina. To bych s Luthorem nesrovnával, ten se tváří vážně.
  • felis
    felis mecenáš3.11.2016 22:00Lex Luthor: Muž z oceli
    Monte Walsh: Tak to radši nečti Loba...
  • monte walsh
    monte walsh2.11.2016 15:14Lex Luthor: Muž z oceli
    Tato kniha mě zklamala, protože pojednává o padouchovi, který má chorý mozek, i když navenek je "úspěšný" podnikatel. Pro své cíle neváhá MASOVĚ VRAŽDIT!, a přitom mluví o nové naději lidstva. Taková postava mi nemůže být sympatická. Nejspíše autorův záměr, ke které se hodí ta hranatá, pochmurná kresba. A scénáristická berlička nakonec: setkání Batmana se Supermanem, sepsáno tak, jako by ti hoši neměli mozky.
  • luky.kuky10
    luky.kuky108.10.2016 22:11Lex Luthor: Muž z oceli
    Je Superman ochrancem a pritelem, nebo hrozbou, kterou je potreba ukazat obyvatelum Metropolis ve svetle, v jakem ho vidi Lex Luthor? Azzarello vytvoril unikatni komiksove zpracovani, ktere je o jednom z nejsilenejsich a zaroven nejgenialnejsich padouchu. Na jednu stranu na tom jeho uvazovani neco bude.. ono to s tim Clarkem nemusi byt vzdyck tak ruzovy jak se zda..
  • 3DD!3
    3DD!318.7.2016 09:42Lex Luthor: Muž z oceli
    Fantasticky temná a upřímná zpověď inteligentního člověka, stojícího proti mimozemskému zlu. Azzarelovo vykreslení sympatického a logicky uvažujícího Luthora je pohlcující ve své snaze převrátit černou a bílou. Finále lehounce olízne klišé, ale silný dojem přetrvává. Sebemenší úspěch je vždy korunován omezenou bezmocí, ale naděje v lidstvo, byť nesmyslná, přetrvává. Nádherná kresba.
  • erik
    erik3.2.2016 08:14Lex Luthor: Muž z oceli
    Muž z oceli z pohľadu Lexa Luthora? Už toto samo o sebe vzbudzuje nádeje.

    Avšak Azzarello už tradične utopil potenciál v nikam nesmerujúcich kecoch, ktoré mi, priznávam bez mučenia, nijako zvlášť nepomohli odhaliť, prečo Supermana ten plešatý pán tak nenávidí. Vlastne, nie je na tom nič zvláštne, strach z cudzieho máme všetci v krvi. Akurát nemusíme vymýšľať výhovorky na ospravedlnenie svojej prirodzenosti. Dej v podstate nikam nespeje, myšlienky fingujú pointu, ktorá absentuje a šlus.

    Kresba je „špinavá“ a nevľúdna. Joker od Bermeja je v tomto ďaleko ohromujúcejší. Napriek tomu zvolený spôsob napomáha budiť zdanie niečoho existenciálneho. Superman vyzerá naozaj nepríjemne.

    Lex Luthor je pre mňa rovnako márna kniha ako Joker. Oboje je nemastné-neslané. Ale kresba za to stojí.
  • trudoš
    trudoš editor17.1.2016 11:53Lex Luthor: Muž z oceli
    Nebýt slabšího finále, ve kterém jsem čekal nějaké vyústění a ono nic, byl by komiks dostal plný počet bodů. Takhle na mě výsledek působí dojmem, že události vyvrcholí někde jinde - jistě, epizodní zápletka je uzavřena, ale konfrontace Supermana a Lexe mi tu tak nějak chybí. Tomu napovídá i několik vedlejších linií, které zůstávají zcela otevřené. Jako by šlo o polovinu zamýšleného nápadu, kdy jednu a tu samou scenérii sledujeme dvojím pohledem. Naneštěstí je Lexova verze trochu jednostranná, takže ať Superman udělá cokoliv, vylézá z toho stále dokola jako mimozemské monstrum.
    Pravdou ale je, že vedle alba Joker předkládá Brian Azzarello tentokrát příběh, který má hlavu a patu. Inspirace postavou Ozymandiase ze Strážců je sice zjevná, ale nijak zásadně to ústřednímu motivu neubližuje. Lee Bermejo naopak po výtvarné stránce kvalit Jokera nedosahuje, ale to už je čistě věc osobního vkusu.
  • J.T.honza
    J.T.honza24.12.2015 22:21Lex Luthor: Muž z oceli
    Hovno v celofánu. Od tohohle graficky zajímavého komiksu jsem tedy čekal mnohem víc a popravdě moc nechápu, proč to tu vůbec vyšlo. Snad kvůli nějaké smlouvě na Azzarellova díla? Nevím. Každopádně dějově se v celé knížce stane velké prd, protože je to celé jenom o jednom dlouhém, pseudohlubokém monologu Lexe Luthora, který vede odnikud nikam. Na akci zapomeňte, bližší představení Lexe nebo vedle vystupujících postav, o kterých drtivá většina čtenářů jaktěživ neslyšela jakbysmet a že to je vlastně celé úplně o ničem, to už jsem vlastně psal. Pěkně se na to kouká, ale to je bohužel taky všechno.
  • Martin D. Antonín
    Martin D. Antonín23.12.2015 01:32Lex Luthor: Muž z oceli
    Drekorian: Také budu rád, když se dozvím, co ti na překladu tak vadilo. Azzarello obecně moc rád cpe obrovské množství významu do neuvěřitelně krátkých vět nebo slov a v Luthorovi se vážně vyřádil. Neříkám, že jsem všechno převedl dokonale, ale hodnocení "mizerný" mě vážně docela překvapilo.
  • jh666
    jh66619.12.2015 08:58Lex Luthor: Muž z oceli
    Oproti Jokerovi od stejné autorské dvojice se rozhodně jedná o velké zlepšení. Rozhodně bych to ale neoznačil za nejlepší komiks ze Supermanova světa, který u nás vyšel (Rudé hvězdě to nesahá ani po kotníky a i Nespoutaný se mi líbil víc). Přesto působí tahle sonda do duše Lexe Luthora víc než dobře, a potvrzuje mi, proč jeho považuji za nejlepšího záporáka DC vesmíru (nic proti Jokerovi, ale při srovnání chladná logika vs. šílenství u mě vítězí chladná logika). Konec mi sice přišel trochu slabší, ale to plně vynahrazuje scéna s Lexem a Brucem na obědě. Bermeja sice nemusím, ale k tomuhle typu příběhu tahle kresba sedí a navíc mi přijde lepší než v Jokerovi. 80 %
  • Light
    Light17.11.2015 22:09Lex Luthor: Muž z oceli
    Drekorian - Co je na tom překladu špatnýho?
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš17.11.2015 21:34Lex Luthor: Muž z oceli
    Případová studie, jak lze vytvořit superhrdinský komiks, ve kterém o nějaké rozbijdržky vůbec nejde a mnohem zajímavější, působivější a mrazivější je sledovat dva milionáře na obědě. Introspektiva do rozhodovacích procesů ikonického Supermanova záporáka podtrhuje krásná Bermejova kresba. Škoda mizerného překladu.
  • Lenny
    Lenny mecenáš16.11.2015 15:33Lex Luthor: Muž z oceli
    Povedená sonda do mysli největšího Suprákova záporáka
    http://www.youtube.com/watch?v=jbouxTlFsXU
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.11.2015 20:46Lex Luthor: Muž z oceli
    Sexy vizáž, úžasná obálka, originální kresba Lee Bermeja, Luthor jako hlavní postava je prima nápad, atmosféra je vážná, docela napjatý jsem vlastně byl až do konce... ale celé je to takové dost neslané, nemastné. Chybí tomu nějaké koření a lepší omáčka... Ale dost kulinářské terminologie; mrazivé je uvědomit si, že brutální Toymanův teroristický útok čtenáře komiksů moc nerozhodí, v Metropolisu nebo Gothamu se tohle děje každý den. Nyní by však svého Supermana a Batmana potřebovala Evropa, protože včera to nebyl kreslený a fiktivní Toyman, ale real shit.
    #prayforparis

    Celkový dojem: 70%
  • kaylin
    kaylin9.11.2015 07:46Lex Luthor: Muž z oceli
    Propojení Azzarella a Bermeja opět vytváří komiks, který je hoden mainstreamové zábavy, ale stejně tak je schopen čtenáři přinést něco navíc, ponořit se do psychologie postav a trochu pobořit ten nabubřelý supermanovský mýtus. Superman tohle potřebuje a já musím uznat, že tohle je jeden z mála příběhů, které jsou z jeho světa skutečně skvělé. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/11/1033-lex-luthor-muz-z-oceli-85.html
  • Fry
    Fry admin30.10.2015 15:46Lex Luthor: Muž z oceli
    "Lex Luthor: Muž z oceli" - Příběh naděje v lepší zítřek je to nejhezčí, v co každý z nás může věřit ... A právě asi díky tomu působí příběh Lexe Luthora tak silným dojmem, jakým působí. Lex opět dokazuje, že není jen nejdokonalejším protivníkem Supermana, ale také člověk, který věří tomu co dělá ... Perfektnímu scénáři pak sekunduje neméně úchvatná kresba, která podtrhuje dokonalost tohoto díla. Tohle je další příklad toho, že příběhy Supermana nejsou vždy tak světlé, jak se zdají a že i to, co nám dává pocit největšího bezpečí se jednoho dne může obrátit proti nám samotným ... Za mě 5*!
  • Schramm
    Schramm29.10.2015 18:38Lex Luthor: Muž z oceli
    OK, Brian Azzarello sesadil z trůnu Marka Millara. Lex Luthor je vedle Rudé hvězdy nejlepší supermanský příběh, co zatím vyšel česky. Snyder se má ještě co učit - a Morrison ať se jde zrovna stydět do kouta :)
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš23.10.2015 10:03Lex Luthor: Muž z oceli
    Četl jsem již v originále, ale předpokládám, že překlad tomu na kráse neubral...

    „Luthor je po všech stránkách vyzrálý komiks pro odrostlejší publikum. Úsměvných dialogů z úst pestrobarevných superpostaviček, které dávají po čuni šmejdu z vesmíru, se tady nedočkáte. Ne, tohle je mrazivá sonda do duše Supermanova úhlavního oponenta. Zábavná a svým grafickým provedením nadmíru působivá.“

    Více zde: http://edblok.blogspot.cz/2015/04/luthor.html
  • cyboy
    cyboy mecenáš22.10.2015 14:37Lex Luthor: Muž z oceli
    Trochu jsem se bál, že to bude podobně ploché a jednoduché jako Joker, ale není. Bernejova kresba je opět uchvatná. 80%
637434101
Četl/a (115)
3DD!3, 81splinter, adevr, alois13, anka, ArmadOon, BadBoy, Balů103, Bedou, Benny, ben_bella, Blockholm, calvin10, CaptainCzech, ComicBookGuy, ConanVJ, crewni.konzerva, cyboy, Darth Raelchi, Davidos402, Deckard, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, Filip123, filosh, Flowtek, Fry, Garp, Georgíno J., Goldfinch, Golem, Hades, hellblazer, hypermlok, invape, Izmir Čupr, James, james dixon, jeanbaklajean, jh666, John Wick, Johny87, Joker189, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, Keenkeen, Kil-Khal, Killingjoke, Komiksum, Lachvos, lacoste, Ladinek82, Librarian, Light, Loks19, Lukasitch, luky.kuky10, marek zigmund stanko, mart.in, Martinb, Marvin, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, miuanek, monte walsh, mozzu, Mr.Bolt, NecRoman, Norri, oleav, Olesh, Ozymandias, Paja78, Paldini, pearlxjam, perak, Petr, Petrisko911 , PKD, PrastenejCitron, punisher, rafannn1, RaptoR, Rezet, rooty, RudyRod, saja, Schimi85cz, Schramm, Sikk, Spacecore, Spike, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, VskPrzk, VXP, Vyjebanec17, Walome, Wiw, yogi, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(203)
665+1, 81splinter, adam.ra, adevr, afri, Alfi, Alfonzo, Alfred, alois13, anka, ArmadOon, asgardpepa, BadBoy, Balů103, Bedou, BeeSee, Benny, blackJag, Blockholm, bmc75, bronxik, Buchtic, burzum, calvin10, CaptainCzech, Caylen-Tor, Chadraba.jiri, ComicBookGuy, ConanVJ, crush, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Davidos402, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Drekorian, dr_benway, dvoracekpetr1, Erich, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, Filcka, filemon, Filip123, filosh, firesnake, Flowtek, Fry, Georgíno J., goldschmidchen, Golem, grinder, Hades, herbert, herrman, hiro666, Hulik, hyba1991, hypermlok, ikshorm, invape, J.T.honza, Jack, Jak, James, james dixon, jankie, jeanbaklajean, jerry67, jh666, jjjirik, John Wick, Johny87, Joker189, Joshua_T, kallenved, Karel Sec, karl173, KarlosJB, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, keNNoslaw, KINIMODUS, komik.sx, Komiksum, konous, Kouzelnik7, kubanec13, kucik, Lachvos, lacoste, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lokas1998, Loks19, LuckyLjuk, luky.kuky10, maara, Majinek, markic, mart.in, Marthy76, Martinb, Marvin, Maty48, MB, MEGA, Mercurio, merhyx, Michael Jarkovský, mimo_provoz, mineralk, mirror, miuanek, mozzu, Mr. Bobeček, Mr.Bolt, Mr.Plysh, mrkirby, NecRoman, Nightmare, Norri, o2t2, Olesh, Paja78, Paldini, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , pk123x, PKD, Poseidon1978, PrastenejCitron, Premek, punisher, Quentin, R3nd4 , Radkos, rafannn1, RaptoR, Ricarderon, Roiser, rooty, Rowan, RudyRod, Saiffer, Salien, Schimi85cz, Schramm, Sikk, Skot, sleepless, songoku, Spider-man, SpiderJerusalem, Spike, Staník, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, Tabasco, tacmud, terrordemon, Tialster, Till, tomastrejbal, Tommy Monaghan, tomned, tomntp, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, utresyby, Velkej šéf, Vítek, Vojtěch 393, vteco, willis, Wiruss, Wiw, xai, xintax, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdoog, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (7)
Azik2586, delsemela, husakpetr93, Maryl, Miriyak, nx, xxaannddeerr
Shání (1)
Maryl
Nabízí (2)
karl173, MB