Alternativní obálka
Koupit
Tři povídky klasika sci-fi žánru v luxusním komiksovém provedení!

Talentovaný kreslíř Michal Suchánek si vybral ke svému impozantnímu komiksovému startu tří příběhy Ondřeje Neffa a neuvěřitelným způsobem je převedl do nového média. Prožijete zakázanou romanci, vedle které je 50 odstínů opravdu jen šeď (Jitro pro hroznou radost), zjistíte, že hamižnost se nevyplácí ani ve vesmíru (Kšeft za všechny prachy) a na závěr budete svědky rozhovoru s cestovatelem v čase, který si jako místo pro svou exkurzi zvolil koncentrační tábor (Konec dobrý, všechno dobré).

K tomu všemu ještě v knize najdete bonusové nákresy a texty Ondřeje Neffa o vzniku příběhů.

Identický dotisk v srpnu 2016.
Vyšlo také u zahraničního vydavatele SAF Comics - Strip Art Features v anglické jazykové mutaci, viz. varianta obálky.


Scénář
Ondřej Neff
Art
Michal Suchánek
Obálka
Michal Suchánek
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7449-354-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
181 x 257 mm
Tisk
barevný
Váha
376 g
Stran
124
Cena
289 Kč
  • Sagikkun
    Sagikkun10.8.2023 12:44Děsivé radosti
    Vše už tu bylo řečeno. Hodně fajn sci-fi sbírka, která dokáže (jako v mém případě) dobře seznámit s Neffem a nechat čtenáře kochat se perfektním artem od Suchánka. Na české poměry obzvlášť dobré a bez problému schopné rovnat se i zahraniční tvorbě.
  • trudoš
    trudoš editor24.1.2022 16:46Děsivé radosti
    Další důkaz, že naši tuzemští tvůrci mohou konkurovat zahraniční produkci. A to nejen výtvarně, ale i scenáristicky. Michal Suchánek sice nezpracoval do komiksové podoby vlastní texty, to však neznamená, že by jen písmenko po písmenku převedl do grafické podoby slova někoho jiného. Na příbězích Děsivých radostí je znát tvůrčí invence a výsledek tak není primárně ovlivněn původním dílem Ondřeje Neffa. Díky tomu vznikla naprosto funkční dějová linka, pro kterou nemusíte znát předlohu, abyste chápali vývoj děje, motivace postav i závěrečnou pointu. Dalším plusem je žánrová stylizace, kdy sice zůstáváme pořád na poli futuristické science fiction, ale vyzněním se každá z povídek od sebe odlišuje.
    Autorovou slabinou jsou pouze ženské hrdinky, které ač krásné a svůdné, v důsledku vypadají všechny dost stejně. Sama kresba je jinak precizní, přičemž je na ní podle mě znát vliv Steve Dillona, protože v mnoha obličejích jsem poznával figury jak z Punisherovských alb, tak z kultovního Preachera.
  • SickNail
    SickNail mecenáš14.12.2021 13:43Děsivé radosti
    Tri skvelo nakreslené krátke príbehy ktoré sa dobre čítajú no zas príliš dlho v pamäti nezostanú (najviac ma chytil ten s náckami). Od Michala Suchánka si tak v budúcnosti viem predstaviť nejaké zhmotnenie rozsiahlejšieho (nie len) sci-fi príbehu. Ide mu to náramne.
  • davefa
    davefa2.4.2021 23:52Děsivé radosti
    Asi nevím co jsem čekal, ale na českou kotlinu tedy opravdu klobouk dolů. Kresba, zpracování a hlavně i všechny tři povídky. Svižné, zajímavé, napínavé.
  • Palebras
    Palebras1.3.2021 10:24Děsivé radosti
    Nepamatuju si, co mě tenkrát vedlo ke koupi Děsivých radostí. Jestli to byla obálka, nebo jen fakt, že se jedná o počin z našich luhů a hájů. Věděl jsem jen, že se jedná o sci-fi a tím to haslo. Od Neffa jsem pokud mě paměť nešálí, nikdy nic nečetl a kdybych se při čtení nedozvěděl že Suchánek má za partnerku Alžbětu Trojanovou, také bych absolutně nevěděl, o koho že vlastně jde. Takže s absolutně nulovou představou do čeho jdu, jsem si jedno sobotní odpoledne sedl, vzal Děsivé radosti do ruky a pustil se do čtení. Hned v úvodu je patřičné zmínit, že se jedná o jednohubku, která moc času nezabere. 124 stran není opravdu moc a to ještě několik stránek tvoří Neffovo povídání a nějaké ty bonusové malůvky. Co se ale týče třech samostatných příběhů, stojících na Neffových povídkách zpracovaných jak scénáristicky tak kreslířsky Michalem Suchánkem, zde jsem byl opravdu mile překvapen. Asi jsem čekal nějaký sci-fi chaos, kdy absolutně nic nebude dávat smysl, ale dostal jsem perfektní jednohubkové příběhy, které měly hlavu a patu, skvěle se četly a kresba, ač se nedá říct že by mě odrovnala, avšak naprosto stačila k celkové spokojenosti. Nebudu polemizovat který z příběhů byl lepší a který horší, jelikož každý měl něco do sebe a jako celek fungují skvěle. Opravdu se jedná o příjemné překvapení a skvělou jednohubku na odreagování a rozhodně bych se nebránil další spolupráci Suchánka a Neffa.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.1.2020 18:23Děsivé radosti
    těžko se mi hodnotí, mám rád horory a sci-fi, Neffa jakožto autora sci-fi znám, ale nečetl jsem od něj nic a ani nehodlám.... co se týče kresby, rooty to napsal výstižně, je "Dillonovskyfabryovská" , ale má své mouchy... btw. Suchoš se asi trochu i inspiroval svou přítelkyní Bětkou, která nosila účes s vyholenou půlkou hlavy, v jisté době moderní, mně se to líbilo jak reál, tak v komiksu... příběhy jsou vyprávěny jakoby starším jazykem, nebo jak to říct, nepůsobí moderně, spíš jak z 90.let, každopádně všechny příběhy mají originální pointu, která by před 20ti lety zapůsobila mnohem víc, i když si myslím, že poslední příběh o koncentráku zapůsobí výborně i teď... a proč se mi hodnotí těžko? protože ač to vlastně bylo výborný po všech směrech, tak mě to jakože ničím extra nenadchlo, což je zvláštní. Nejvíc zapůsobil poslední příběh... Dám 3* + 1* na podporu

    GWB: "Vskutku jsem čuměl: Naštěstí, opakuji, se nikdy nepotkáme. Ledaže by ano. Ano, je to vytržené z kontextu, ale i tak se to nese celé v podobném duchu..." /// :D
  • RaggamuffinSVK
    RaggamuffinSVK10.5.2019 12:01Děsivé radosti
    Děsivé radosti som si vybral celkom náhodou a to bez prejdenia hodnotení a recenzií, čo často nerobím. Výber som vôbec neoľutoval a musím povedať, že by som si čokoľvek ďalšie od tohto dua prečítal veľmi rád. Z troch poviedok sa mi jednoznačne páčila najviac prvá o intergalaktickom sexe, potom tretia o cestovaní v čase a druhá je len taká krátka čerešnička na torte. Výborný je aj dodatok Neffa o tom, ako komiks vznikal a aké mal z tvorby pocity.
  • Blackhand47XD
    Blackhand47XD6.6.2018 17:45Děsivé radosti
    Český komiks s perfektní kresbou a skvělými sci-fi příběhy.
  • Sharick
    Sharick27.5.2018 09:52Děsivé radosti
    Na to, že to je český komiks je kresba ohromující. Radost pohledět. Z příběhů se mi nejvíce líbil třetí s nacistickým důstojníkem, pak druhý s lodí, která mi připomínal vesmírnou odyseu a první byl kontroverzní ale až tolik ve mě nezanechal. Chtěl bych vidět kresbu i v jiných komiksech ale vzhledem k tomu kolik to dalo panu Suchánkovi práce, tak to bude běh na dlouho trať.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.12.2017 20:39Děsivé radosti
    Přiznám se, že Neffa moc nemusím, ale pár výjimek se najde. Hned napoprvé mě tento komiks v době vydání moc neoslovil, obálka také nic moc. Čekal jsem zase nějaký český úlet ála drama ze života s popkulturním přesahem (napadl mě Základní instinkt). Nicméně jsem poslední dobou začal pídit, až najednou CVAK! Jsem rád, že jsem pronikl hlouběji do tohoto komiksu, resp. sbírky. Fakt lahůdka, přesně můj styl sci-fi. Kresba krásná a na Česko běžně neviděná. Troufám si říct, že kresba má světový formát. Tohle se prostě podařilo a těším se na další Suchánkovy kresby a komiksy.
  • Key
    Key5.9.2017 09:01Děsivé radosti
    Nádherný počin z českého pera. Dokonalá kresba. Doporučuji přečíst.
  • farb
    farb5.7.2017 21:17Děsivé radosti
    Dějově neohromí (až na pár dobrých nápadů), ale kresba je dokonalá.
  • Murphy722
    Murphy72210.3.2017 08:26Děsivé radosti
    Za prvé jsem velice rád, že vycházejí comicsy, dá se říci, vycházejících hvězd domácí sféry. Příběhy klasika české sci-fi Ondřeje Neffa, jak podotýká sám autor, by bylo možno kresliti po tisícech, neboť autor má toho ve své kabele ještě hodně. Comics se četl příjemně a svižně. Čtenáře kolikrát až zamrazí jak moc velká rychlost to byla. Možná všechny zmíněné Neffovi povídky vyznějí ještě o něco lépe ve psané formě, než v kreslené. Michal Suchánek se s látkou popasoval bravůrně a tímto se mu dozajista otevřely brány do světa. V této chvíli mne jen mrzí fakt, že už většina kreslířských autorů se soustřeďuje na digitální umění, než aby do pazour vzali tužku a štětec.
  • choze
    choze11.10.2016 13:47Děsivé radosti
    Suchánkovi to pěkně mainstreamově kreslí a Neff dodává zajímavé nápady, takže i když to ani po výtvarné, ani po příběhové stránce není nic extra, není to ani ztráta času. První povídka mi přijde nejslabší, druhá je sice takové béčko, ale vesmírné horory můžu, a nejzajímavější je ta poslední, byť její dohrání mi přišlo dost prvoplánové. Neffovo bezzubé brojení proti multikulti a politické korektnosti v jeho komentářích taktně přejdu, autor Arnala a Tmy to u mě má do smrti dobré.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.3.2016 01:01Děsivé radosti
    Nechci do takového sympatické dílka vartovat, ale mě čistě subjektivně příliš nezaujalo. Nicméně, jak jsem zde již v komentářích volal mnohokrát... Konečně! Konečně vycházejí i u nás původní české emancipované mainstreamovější komiksy v žánrech komiksu typicky vlastních. Tleskám a přeju hodně zdaru do budoucna, jak autorům, tak vydavatelům obdobných počinů (nic proti "alternativě", i té hrubější a originálním autorským uměleckým počinům či jak to nazvat, ale chtěl bych vidět taky kvalitní stripy, "něcojakoAsterixe", spotřebnější fantasy, sci-fi atd.).
  • luky.kuky10
    luky.kuky1019.2.2016 20:54Děsivé radosti
    Velmi necekane prekvapeni! Tri sci-fi povidky se zajimavym scenarem. Vsechny tri se mi libily. Musim rict, ze kresba je opravdu skvela a srovnatelna se zahranicnim mainstreamem. Snad vyjde v nejblizsi budoucnosti neco dalsiho od Suchanka (pripadne ve spolupraci s Neffem). Na cesky comics skvela prace!
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš22.1.2016 23:59Děsivé radosti
    Jelikož jsem dvě povídky četl v původní Neffově psané podobě a k jedné z nich kdysi zkoušel jakýsi komiksový plakát, byl jsem zvědav, jak dopadla tato Michalova prvotina. A jelikož mám rád komiks obecně a fandím různým druhům komiksového spektra, snažil jsem se přistoupit k tomu bez předsudků, které by mi mohly teoreticky nabízet vody amerického mainstreamu nebo kaluž českého sci-fi.
    Ze scénáristického hlediska mě asi nejvíc zaujaly změny v povídce Nápad za všechny prachy, kde bylo na úkor předlohy úplně potlačeno vědomí palubního systému a jeho roli v posouvání příběhu převzala jedna z postav ústřední trojice hrdinů. Nedokážu posoudit, jestli je to dobře nebo špatně, ale původní verze se mi líbila asi víc (pamatuji si mnohem méně vulgarismů a vtipný prvek flirtujících strojů). První povídka byla pro mě nová a třetí s koncentračním táborem už jsem znal.
    Několikrát dříve jsem přemýšlel, jak by se něco takového dalo převést do komiksu, a vždycky mě zarazilo množství textu a upovídanost všech postav, což jsem viděl jako překážku.
    V tomto ohledu to podle mě Michal zvládl, i když mám dojem, že by to šlo ještě vylepšit a neukazovat často jen povídající postavy.
    Jak už se tu psalo, trošku by také pomohlo změnit unifikované ženské tváře a zvýraznit postavám trochu hravost a dynamiku (můj názor ohledně amerických vzorů je ten, že jsou právě pro tyto aspekty poněkud limitující a autor musí překonat tento domnělý blok, aby se mu to povedlo. Což jistě není lehké).
    Zatím v tom také postrádám osobitost, ale kdo ví, třeba jednou uvidím obrázek a hned si ho spojím se jménem Michal Suchánek.
    Každopádně je fajn, že se tu objevilo zas něco jinačího na české poměry. Své fanoušky si určitě najde. Já si zřejmě zatím stoupnu do neutrální zóny.
  • kadas97
    kadas9721.1.2016 20:44Děsivé radosti
    Dávam 100% hneď z niekoľkých dôvodov. 1. - perfektná kresba, aká sa v našich končinách len tak nevidí. 2. - Je to presne ten druh sci-fi, aký mám rád. Inšpirované mimozemšťanmi a neobmedzenými možnosťami. 3. - Na mnohých paneloch som videl som sa až čudoval kam až autor posúva hranice (scéna s odhodeným dieťaťom). Vážne som si toto čítanie užil a nebál by som sa ani keby sa Michal Suchánek pustil do českého transmetropolitana.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš8.12.2015 22:25Děsivé radosti
    Nejsem fanouškem sci-fi a už vůbec té odnože odehrávající se v kosmu nebo na jiných planetách. Už tohoto pohledu jsem poněkud předpojatým čtenářem. Přesto jsem se rozhodl dát (a vlastně i díky reklamě) tomuto komiksu šanci. Vyplatilo se? Tak napůl...

    Michal Suchánek je určitě jednou z nejzářivějších hvězd komiksu v ČR za poslední roky. Jenže, ono je v zemi, kde to dělá dohromady deset lidí vlastně jednoduchá věc. Vím, hodně to zlehčuju... Vůči Suchánkově kresbě vlastně větší výhrady nemám. Lamentovat nad tím, že se dneska kreslí na počítači by bylo házením hrachu na zeď. Co mě ale zklamalo je, že mu moc nejde pozadí, pohyb a stíny. Jednou postava stín vrhá, podruhé ne. Ženy od pasu dolů, jsou v jeho podání taky hodně zvláštní. Největším mínusem sbírky však jsou Neffovy předlohy. Těmhle příběhům já nikdy nepřijdu na chuť.

    Co mě asi nejvíc mrzí (a za to mě spousta lidí ukamenuje) je použitý jazyk. Měl jsem pocit, že v příbězích z budoucnosti vystupuji samí pražáci. Jako vážně? Hlavně druhá povídka mě štvala a hodně špatně se četla. Zbytek se číst dal a povídka o Osvětimi, byla to nejlepší ve sbírce.

    Podle mě se nový Saudek nekoná. A to nemám Saudka nijak v oblibě...
  • cyberboy
    cyberboy21.11.2015 19:53Děsivé radosti
    Priznavam, neveril jsem tomu, ze to Suchanek dotahne do konce, ale povedlo se. Pro me osobne nejvetsi prekvapeni na poli ceskeho komiksu za posledni roky.
  • mart.in
    mart.in mecenáš21.11.2015 11:21Děsivé radosti
    Vše už bylo řečeno, kresba parádní, scénáře podstatně slabší. Ale kupoval jsem kvůli kresbě, takže vlastně celkem spokojenost.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.11.2015 11:08Děsivé radosti
    Souhlas s řadou komentářů pode mnou - ta kresba je naprosto úžasná, nevzpomenu si teď na žádného Čecha, který by teď z voleje mohl konkurovat západní mainstreamové produkci. Třikrát, šestrkát bravo, pan Suchánek. Umět takhle kreslit a chodit s Alžbětou Trojanovou, to je pecka:D Sečteno podtrženo, kresba: 95%.

    Jenže námět jde trochu mimo mě. Neffa mám celkem rád - nebo přesněji řečeno měl jsem -; když psal sloupky do LN působil na mě celkem rozumně. Dlouho jsem od něj ale nic nečetl. Jeho sci-fi (které jinak můžu) jsem se ale vyhýbal, jeho témata mě nelákala. Asi jsem dobře udělal, protože jeho povídky v tomto komiksu (krom té druhé ucházející alespoň nápadem a atmosférou) jsou dosti průměrné. Co mě však úplně šokovalo, jsou Neffovy doplňující texty, jakési "mezimluvy". Autor sci-fi (!!!) tam rozumbraduje nad tak neuvěřitelně banálními a triviálními otázkami ohledně mimozemšťanů a ještě banálněji si na ně odpovídá. Nemusí být každý autor génius a znalec kosmologie, kvantové mechaniky atp., ale takovou prostou úvahu jsem vskutku nečekal. Vskutku jsem čuměl: Naštěstí, opakuji, se nikdy nepotkáme. Ledaže by ano. Ano, je to vytržené z kontextu, ale i tak se to nese celé v podobném duchu...

    Jak jsem zmínil, druhý příběh jsem si užil, první budiž, třetí je podle mého názoru velmi špatný, ale je to také dáno tím, že na příběhy s cestováním v čase jsem obecně dost přísný. Dobré byly "světy", ve kterých se příběhy odehrávají, připomínaly mi svět Transmetropolitana.

    Celkový dojem: 60%
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš19.11.2015 07:20Děsivé radosti
    Kterak kresba vláčí za sebou příběh a nováček podpírá starého parda. Suchánek bezpochyby umí. Přestože jako inspiraci uvádí spoustu evropských kreslířů, výsledná podoba (který naštěstí vytlačila fotošopovaný airbrushový blivajz, který původně zamýšlel) je mému oku tuze libý ameriku-připomínající mainstream. Suchánek Neffa podle všeho od scénře adaptace taktně odsunul, takže si může dovolit vtípky navíc.

    Celkově na mě ale scénář působí trochu podivně a snad až nebetyčně zastarale. Jitro pro hroznou radost vykrádá Blade Runnera atmosférou a Total Recall šokováním s třemi prsy. Když má ovšem přijít punchline, tak bohužel scénář kolabuje. Kšeft za všechny prachy po Matrixu, War Games a jiných zpracování tématu: UI to s námi nemyslí tak úplně dobře, umí nabídnout jen roztomilou narážku na 2001: Vesmírnou odysseu. A konečně poslední příběh, Konec dobrý, všechno dobré, byť do současné doby zapadá velice trefně a stál by o nějakou krásnou aktualizaci na téma politické korektnosti, celá idea scénáře je vlastně taková nevtipnáv varianta Trpaslíkova fotostroje času, akorát s více kiksy na straně "hrajeme si s časovou linkou". Opět nastupuje uspěcháný závěr a konec.

    Přesto mě Děsivé radosti vlastně bavily, přijemně jsem zpomalil a vychutnával si kresbu. Bohužel, pokud toto dílko autor tvořil tři roky, mám pocit, že na další Suchánkovu knihu si nějakou dobu počkáme.
  • felis
    felis mecenáš18.11.2015 10:11Děsivé radosti
    Podařený vstup Michala Suchánka na scénu. Kresba rozhodně sexy, snesoucí bez problému srovnání s americkým mainstreamem. Musím jí ale vytknout jednu zásadní věc, kterou je přílišná statičnost. Chybí mi tam dynamika. Neměl jsem pocit, že čtu souvislý příběh, ale že se spíše dívám na sled jednotlivých obrázků. Obzvláště strnulé mi přišly obličeje. Možná proto se u mě nedostavovaly ty správné emoce na těch správných místech a zkrátka mi to bránilo se do příběhu ponořit. Možná je to tak trochu i „oldschoolovým“ řazením panelů, kresba z nich totiž málokdy vybočí, čímž se autor připravuje o další dynamický prvek.

    Příběh? Od Neffa toho moc načteného nemám. Z toho co jsem čet jsem zjistil, že jeho styl příliš nemusím, ačkoliv mu rozhodně nemůžu upřít, že píše promyšleně a používá zajímavé motivy. Co se týče této sbírky, žádná z povídek není úplná ptákovina a všechny mají hlavu, patu i pointu. Nejvíce se mi líbila první, dystopická, bladerunnerovsky laděná povídka, ve které jsou mimozemšťani, meziplanetární sex a podobně. Prostřední kraťásek je epizodkou ze života lovců kosmického smetí, která, ač banální, mě asi bavila, no a poslední povídka u mě nějak nezafungovala. I když se v osvětimských scénách povedlo Michalu Suchánkovi vybudovat obstojnou atmosféru, pointu cynické dokumentaristiky jsem příliš nekoupil. Originalitu tomu ale upřít nemůžu.

    Celkově - jednoduché, nenáročné, konzumní scifíčko s ufony i časovými paradoxy. Když celý den v práci makáte hlavou, u tohohle se krásně zrelaxujete. Pan Suchánek je každopádně frajer, který by se mohl chytit i mimo českou kotlinu. Váhám mezi dvěma a třemi a nakonec tak asi někde mezi…

  • Kaluž
    Kaluž mecenáš16.11.2015 10:36Děsivé radosti
    „Pane poručíku, já se asi pobleju.“

    Nejdřív jsem to tomu Michalovi chtěl ztrhat, ale pak jsem si přečet tu poslední fošnu a dávám masám za pravdu, Děsivé radosti jsou debut jako víno. Zatímco první dvě povídky jsou spíše jenom takovým fádním figurálním cvičením v práci s dialogy, třetí zásek disponuje hustou satirou i nefalšovaným napětím. Kresebně tomu není moc co vytknout, na české poměry je to skutečně takový malý zázrak a ve fúzi se schopnějším scenáristou bychom se časem mohli dočkat skutečných perel. Teď jen neustrnout a tvořit dál... one-hit wonderů je tahle krajina plná.
  • kaylin
    kaylin16.11.2015 07:31Děsivé radosti
    Kniha "Děsivé radosti" je skvělou ukázkou toho, že i u nás je prostor pro mainstreamový komiks. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/11/1038-desive-radosti-70.html
  • Azalin
    Azalin mecenáš13.11.2015 17:27Děsivé radosti
    V podstatě není co vytknout. Tři zajímavé sci-fi povídky nakreslené s precizností amerických mainstreamových komiksů (kresba připomíná Steva Dillona, jak už tu bylo podotknuto). V našich končinách opravdu nevídaný jev. Jen víc takových!
  • rooty
    rooty5.11.2015 09:53Děsivé radosti
    Jsem naprosto překvapen, jak hodně se mi tento komiks líbil. Dílem pana Ondřeje Neffa jsem nepolíben, takže pro mě ty příběhy byly naprosto nové a velice mě bavily. Kresba to pak vyzdvihla ještě mnohem výše, přišla mi taková Dillonovskyfabryovská, i když se mi líbila možná ještě o kapánek více, než od zmiňovaných pánů. Doufám, že Michal bude dále pokračovat a přinese nám nějaké další povídky, či cokoliv jiného. Příště již před koupí váhat nebudu, jako tomu bylo teď.
    Přeji mu hodně úspěchů!
  • Norri
    Norri mecenáš3.11.2015 10:20Děsivé radosti
    Nakladatelství Crew přináší v této knize tři povedené sci-fi povídky s úžasnou kresbou a skvělou závěrečnou pointou. Zároveň představuje nového a nadaného kreslíře a scénáristu Michala Suchánka, který si svou prvotinou ostudu rozhodně neudělal. Již teď vím, že si jeho další knihu pořídím a doufám, že už na ní pracuje. Stejně tak se těším na další komiks na motivy Ondřeje Neffa, protože těmito povídkami Neff opět dokázal, že prostě umí. Jistě se ptáte, kolik tohle čistě české dílo o 124 stranách stojí. Není to 500, ani 400, ale pouhých 289 Kč. A to se vyplatí!
    Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/842
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin2.11.2015 11:20Děsivé radosti
    Tohle asi nikdy nebude můj šálek čaje.
    Kresba je na můj vkus až moc mainstreamová, tzn., klobouk dolů, že téhle "řemeslné" úrovně tady někdo dosahuje, ale pro mě nebetyčná nuda, navíc mi mnoho scén přišlo jaksi "zamrzlých", chyběla mi dynamičnost pohybu (bezdomovci v první povídce např.). Druhá věc, co mi hodně vadila, že u holek jsem měla pocit takového toho Dillonovského nešvaru, kdy všechny ksichty vypadají stejně.
    Neff... je Neff. Nikdy mě jeho sci-fi nebavily a očividně už nezačnou, halt Strugačtí a Lem jsou moji mistři a na Clarkovi jsem vyrostla, komediální sci-fi mě obvykle míjí (a jo, i ten slavnej Průvodce je literárně dost nuda, víc jak první díl jsem nepřelouskala). Navíc ty pointy tady... to jsou vtipy z prvního stupně základní školy.
    A když už dojde na nějaký to masení, který by mohlo přitáhnout moji pozornost, nikdy se to nezvrhne k žádnému ultranásilí (Viva la Nitro!). Sex je taky učesanej a schovanej... Buď jsem moc vybíravá nebo moc stará, radost ze čtení týhle věci jsem nenašla. Za mě "jen" řemeslo.




  • louza
    louza29.10.2015 10:52Děsivé radosti
    Pohodová sci-fi sbírka. Autorovi je třeba přiznat, že je jak jako kreslíř zcela srovnatelný s lepším zahraničním nadprůměrem, tak neméně obstojný scénárista, protože povídky jsou skutečně "jen" na motivy a vystihnutí správného ducha textu byla hlavně Suchánkova práce. Co jeho snahu trochu kazí je Neff samotný. Úvodní Blade Runnerovská povídka "Jitro pro hroznou radost" je fajn v komiksovém zpracování, ale jako čtivo poměrně dost hrozná. Prostřední "Kšeft za všechny prachy" je krátká a podle obou autorů výplňová, takže by asi nebylo fér za ní autory nějak extra pranýřovat. Jediným po všech stránkách výtečným kusem je tak až gestapácký závěr "Konec dobrý, všechno dobré", jehož název mluví sám za sebe. Jako debutová práce je to každopádně hodně slušné.

    Poznámka k zamyšlení : Bylo opravdu nutné to vybarvovat? Některé návrhy z bonusů mi přijdou skoro lepší než to co je na finálních stránkách.
  • cyboy
    cyboy mecenáš27.10.2015 18:52Děsivé radosti
    Michal Suchánek vážně umí. Doufejme že na základě této práce dostane pořadnou příležitost ve světě.
3266257
Četl/a (144)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, Abe, Ashek, Bedou, Benny, ben_bella, bierce, binnmode, Blackhand47XD, Blackmoor, Cabal, calvin10, charvos, chcita, cobe, cyboy, Darker, Darth Raelchi, davefa, davidek, deefha, delsemela, DEmnoG, desto, Draco nobilis, figis, filemon, Filip123, filmator, Final, flipflop, Fox01, Fr3d_K, Future-Death, Garp, Georgíno J., Goldfinch, guseppe, Gustik5, hellblazer, house192, hromotlk, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, J.Connor, Jabba, James, james dixon, JANNE, jeanbaklajean, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kadas97, kallenved, Kaluž, Kamoš, kapicka, kaylin, KdG, Keno, Kerbellos, Killingjoke, kinak, Kiwi1902, Kocour, Kokuun, Kouzelnik7, kubosos, Lachvos, lacoste, Ladinek82, Le Porello, Light, Lobok257, Loks19, Lookass33, luky.kuky10, majer, Mamut12, marduk, mart.in, Marvin, Mercurio, mineralk, Monkey, moris.cz, mozzu, MP, Murphy722, mywiel, namdnas, NecRoman, Norri, oleav, Paja78, PAK, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, petad, Petrkoll, Plechy, PrastenejCitron, RadimNemec, RaggamuffinSVK, rajot, Rezet, robert.hladil, RudyRod, Sagikkun, Schramm, SekyCZ, seneke, sercial, Sharick, SickNail, spekktrum, start05, T3ss, terrordemon, the.kasztan, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, used_soda_can, vankobra, Vojtěch 393, votik, vranakx, VXP, Walome, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(230)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, Abe, adam.ra, Alfi, Ashek, Askalon, Azalin, Azbest, BadBoy, bboorreekk, Bedou, BeeSee, Benji, Benny, ben_bella, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, Blackmoor, Blair, bmc75, Bob, burzum, Cabal, Calvin Klein, calvin10, charvos, chcita, cobe, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dani El, Darth Raelchi, davidek, deefha, delsemela, DEmnoG, desto, Dinik, doophy, Draco nobilis, farb, fel68, felis, figis, filemon, Filip123, Final, flipflop, Fox01, Fr3d_K, Future-Death, Georgíno J., guseppe, Gustik5, hellblazer, Honza R., house192, hovad2, hromotlk, hypermlok, ikshorm, illy, IndyP, Infarkt, invape, J.Connor, Jabba, jakouback, James, james dixon, jankie, JANNE, jd., jeanbaklajean, jindroush, jiskra, Johnny Sasaki, Joshua_T, Kaaos, kadas97, kallenved, Kaluž, Kamoš, kapicka, Kapis, Karel Sec, Kazumaki, KdG, keNNoslaw, Keno, Kerbellos, Kiwi1902, Kjon, Kocour, Kokuun, Kouzelnik7, kubosos, kucik, lacoste, Le Porello, Lenny, Light, listr, Lobok257, Lojza, Loks19, Lookass33, Lord Baltimore, luky.kuky10, M4rsellino, maara, majer, malejmates, Mamut12, marduk, markic, Markyz de Sade, mart.in, Marvin, Maryl, Masinfira, Matejrychly89, MB, mcleek, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mike731, mineralk, Mitthrawnuruodo, Monkey, monty.cl, moris.cz, mozzu, MP, Mrfko, Murphy722, namdnas, NecRoman, NellUl, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, Paja78, PAK, Paldini, Palebras, pavel, pavouk, pdfak, pearlxjam, pechna, Pekario, petad, Petrkoll, pk123x, Poseidon1978, PrastenejCitron, RadimNemec, Radkos, RaggamuffinSVK, rajot, rarach23, razielus, Rety, Rezet, Rich, robert.hladil, Rocksteady147, rorymac, Rowan, RR, RudyRod, Sagikkun, Salien, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, Schramm, SekyCZ, seneke, sercial, Sharick, shyANDROID, Skot, sleepless, songoku, spekktrum, StanleyHu, Stara.kryta, start05, syon, T3ss, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Toe, Tomket.Tom, tomned, Tony TwoDee, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Ukko, used_soda_can, Valis, vallyslayer, vankobra, Vítek, Vojtěch 393, votik, vranakx, VXP, Wakker, xintax, yogi, Zajo original, Zaknafeine, Zbysek2410, zdenur, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (10)
andik007, Badgu.y1902, barthez, gumidekmedvidek, Houbař, husakpetr93, Lamahe, rockyt, tomastrejbal, vteco
Shání (3)
GeorgeeW, Lamahe, suricattaontheway
Nabízí (1)
Draco nobilis