Koupit
Ve třetím menu Želv Ninja se Michelangelo vydává na nákupy dárků, mistr Tříska se v příběhu z minulosti podělí o své tělo, Donatello potká nového přítele – slavného kreslíře Jacka Kirbyho a Leonardo ve druhém Vánočním příběhu staré nepřátele.

Hřbety všech 40 dílů série vytvoří v knihovně obrázek Leonarda, Rafaela, Michelangela a Donatella.

Od tohoto čísla musí být vedle českého názvu i původní "Teenage Mutant Ninja Turtles"


Scénář
Kevin Eastman
Art
Peter Laird
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Václav Dort, Hana Studeničová
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, Richard Klíčník
Žánry
akční, superhrdinský, týmovka
ISBN/ISSN
978-80-86839-98-1 (Comics Centrum)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
154 x 233 mm
Tisk
barevný
Váha
380 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
Teenage Mutant Ninja Turtles: The Works, vol. 2 (IDW Publishing)
  • hroubek
    hroubek3.6.2022 11:14Želvy Ninja: Menu číslo #03
    Velká akční jízda. Povedený, zábavný a hlavně moc dobrý komiks. Čtení tohoto komiksu mě vykouzlilo úsměv na tváři. Je dobře napsaný, a nádherně nakreslený s krásnými barvy. Užil jsem si to a na konci jsem byl naštvaný, že další díly nikdy nebudou. Obrovská škoda.
  • Ma-ra
    Ma-ra11.5.2020 09:09Želvy Ninja: Menu číslo #03
    Nejslabší díl, ale stále jsem se bavil. Nejvic se mi líbila část s "Marveláckým" Jackem Kirbym. A nejvíc smutná mi přišla ta poslední, která nás měla nalákat na další pokračování, kterého se pravděpodobně v ČR už nedočkáme...
  • mearez
    mearez26.6.2018 15:30Želvy Ninja: Menu číslo #03
    Super díl, Želváci zase chutnaj jinak, ale oproti tomu jsem si zase pošmáknul, jako u prvního a druhého dílu. Za mě super díl, poslední okýnko s textem ''Pokračování v Želvy ninja 4'' zabolelo, ale což. Maximální pecka okořeněná poctou Jackovi Kirbymu a jeho dílu. Nesmí chybět ninjové a Trhač, kteří ještě byli přidáni do posledního sešitu, kterej mi chutnal hodně. Zatim jsem se Želvákama nepřejedl, a je škoda, že u nás nic víc z této série nevyjde. Za mě 5*.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin15.4.2018 22:50Želvy Ninja: Menu číslo #03
    Za mě nejlepší díl, který jsem jako jediný zblajzla na jedno posezení. Kraťasy mi u Želv Ninja sedí o dost víc než rozsáhlá epika.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.1.2018 23:25Želvy Ninja: Menu číslo #03
    Tady mi jenom trochu vadil obsah, speciály, které rozšiřují universe ale nepodílí se až tak na pokračování série, která byla perfektně nastavena v Menu 1 a 2. Každopádně pořád je to skvělá jízda a i ty speciály jsou výborné, zvlášť ten Donatellův - že by pocta Králi... A hlavně Trhač se vrátil!!! I když jen komiksově a ne ve formě vydání. Mrzí mě, že se patrně dalšího Menu už nedočkáme. Takže doufejme, že se situace s právy nějak vyjasní.
  • luky.kuky10
    luky.kuky106.7.2016 22:48Želvy Ninja: Menu číslo #03
    Tentokrat vanocne ladene cislo, ve kterem najdeme ctyri specialni sesity se samostatnymi pribehy, kde ma kazdy svuj originalni napad. Nejlepsi je ten posledni, kde hraje hlavni roli Leonardo. V nem se dozvime i jedno dulezite odhaleni. Kresbe si drzi svoji kvalitu. Moc drzim palce Comics Centru, aby se co nejdrive podarilo vydat dalsi dily! Vice mych dojmu na http://www.ctukomiks.cz/2016/07/zelvy-ninja-jejich-tri-menu.html?m=0
  • Fry
    Fry admin24.5.2016 20:24Želvy Ninja: Menu číslo #03
    "Želvy Ninja: Menu číslo 03: Jedinečný originál" - V třetím neméně chutném menu se malinko zastavíme na místě a vychutnáme si tři malé jednohubky a jeden hlavní chod před dalším velkým a určitě neméně úžasným příběhovým arkem. Koukneme na to, jak Michelangelo zastaví bandu zlodějů hraček, Donatello se na chvilku zastaví v kreslířově vymyšleném světě a než naskočí Leonardo v boji proti Trhačovým poskokům, odskočíme si i do minulosti k jednomu samurajskému rodu. No prostě tohle a mnohem víc, krásně zabalené, málo ulepené a s příborem a ubrousky k tomu zcela zdarma! Poděkujte svému šéfkuchaři ... Za mě 4*!
  • S4TW
    Zatím nejslabší Želví menu, ale pořád se jedná o velice zábavné dílo. Problémem téhle knížky je, že je složena v podstatě pouze z bonusovek, takže se v ději téměř vůbec neposuneme. Navíc i co se týče stránky scénaristické, tak se jedná o to nejslabší. Především první sešit je velká nuda. Naopak poslední sešit řadím mezi to absolutní nejlepší (a to myslím kresbu i scénář), který má parádní koncept, hraní si s panely, vývoj a především závěr. Jak je slabší scénář, tak je lepší kresba, respektive jsem jí již přišel na chuť a líbí se mi ten skvělý kontrast, kdy s kresby čiší takový ten dětsky undergroundový nádech s temnými barvami, celkově to totiž vytváří skvělou atmosféru. Ještě druhý sešit beru za pěkné zpestření, super nápad. Celkově se jedná pořád o skvělou zábavu, ale po druhém menu jsem čekal o něco víc, každopádně mám takového tucha, že to víc bude v dalším pokračování.
  • Norri
    Norri mecenáš4.1.2016 08:00Želvy Ninja: Menu číslo #03
    Chutná vánoční jednohubka. Tohle číslo se přečte velmi rychle a pobaví. Příští rok na vánoce po něm mezi pohádkami asi šáhnu znova.
  • MrKulda
    MrKulda30.12.2015 23:59Želvy Ninja: Menu číslo #03
    Bezva,už se těším na další díl
  • Lenny
    Lenny mecenáš19.12.2015 12:12Želvy Ninja: Menu číslo #03
    J.T.Honza: Seriál z roku 2003, ten si hodně bere z komiksu.
  • J.T.honza
    J.T.honza19.12.2015 11:14Želvy Ninja: Menu číslo #03
    Nemůže mi někdo poradit, kde už jsem ten komiks s Donatellem v kreslém Kirbyho světě viděl nebo četl? Měl jsem u čtení obrovské dejá vu, že to přece znám a nevím, jestli jsem to četl nějakém komiksu v devadesátých letech nebo to snad bylo v nějakém seriálu... fakt nevím, ale rozhodně jsem ten příběh neviděl poprvé. Poradíte?
  • Lenny
    Lenny mecenáš6.12.2015 13:39Želvy Ninja: Menu číslo #03
    Z želv se stal regulérní superhrdinský komiks, ale pořád je to zábava.
    3,5*
    http://www.youtube.com/watch?v=JOcUunA8J4U
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.12.2015 10:18Želvy Ninja: Menu číslo #03
    Ty příběhy jsou zase kupodivu o něco blbější a naivnější (náhodné zaznamenání komunikace padouchů: "zaútočíme a pak budou vedení i miliony naše! hahaha!", atp.), ale když si tak vezmu, že bych to četl jako dítě, asi by mě to dost bavilo. Navíc moudrý Tříska, odhodlaný Leo a hlavě skopičiny dělající Michaelangelo... no není to roztomilé?

    Celkový dojem: 60%
  • louza
    louza19.11.2015 18:42Želvy Ninja: Menu číslo #03
    Překlenovací kratší díl (pouze 4 sešity) věnovaný spíše jednotlivým hrdinům, než celému týmu. Stejně kreslené ale vnitřně odlišné postavičky se představují. Kratší a údernější příběhy jim sedí určitě lépe, než dlouhý sf epos z předchozí knihy. Ještě by to chtělo nějaké pořádné záporáky.

    V této chvíli už je jasné, že magie želv patrně jen tak nezmizí. První díl jsem kupoval ze zvědavosti a když tak s tím hned přestat, druhý jak to bude dál...pak ještě třetí...vždyť je to fajn čtení za pár babek, ale ten už je fakt poslední... A teď už se těším na čtvrtý. Je nad slunce jasné, že jsem padl do osidel sympatických zelenáčů stejně jako svého času podlehl kataně dlouhouchého samuraje Usagiho. Neskutečně návyková věc tihle antropomorfní zvířáci. Nebo že by to bylo tím nevázaným konzumem Čtyřlístku v dětství...?
  • Absinther
    Absinther19.11.2015 15:38Želvy Ninja: Menu číslo #03
    Přiznám se, že třetí želvy jsou pro mě mírným zklamáním. Ikdyž ten formát krátkých epizod želvám svým způsobem sedí více než dlouhá jízda na 6 sešitů, nebavil jsem se tak jak bych očekával. Jak se místy zdá, že se kresba lepší (né, že by mi ten diletantský undergrund vadil), tak scénář se zatím do vyzrálejší roviny neposouvá. Naopak, často mám pocit, že přes všechny ty pindy o “temnotě a dospělosti“ původních želv, jsou tyhle počátky infantilnější než ten starý tv seriál na kterém jsme vyrůstali. Michalangelův příběh je relativně fajn honička se zloději, ovšem s docela blbě stravitelnou pachutí sentimentu newyorkských vánoc (to jsem si mohl pustit Sám Doma 2 a vyšlo by mě to na stjno). Donatelův příběh je sice v námětu zajímavý, ale z celého třetího menu asi nejdětštější a nejnaivnější. Třískova epizodka je už na tom o poznání lépe a i když scénář pořád hapruje, ve výsledku je to segment funkční. Leonardův finiš na mě sice zase dýchnul troškou toho vánočního patosu, ale s přehledem to vyvážil parádně zvládnutou dynamikou (kdy podobně jako na konci menu č.2 panely chytají až jakoby filmové tempo) a závěrečnou pointou, která krásně navnadí na příští číslo.. Podtrženo sečteno, jsou to takové fajn bonusy které by jako přídavek u většího příběhu (jako Rafael v Menu č.1) potěšily, ale takhle pohromadě, vedle sebe, plně neuspokojí (teda aspoň mě).
  • kaylin
    kaylin19.11.2015 05:33Želvy Ninja: Menu číslo #03
    Pokud jsem tvrdil, že předchozí díl byl zakončen tak nějak obyčejně, že člověk nevěděl, na co se má těšit, tak tentokrát je jasné, na co se těšit, a čtenář je navnazen na další dění. I když se z příběhů vytratila drsnost a krev a ony skutečně připomínají příběhy tak, jak je známe, přesto si nemůžu pomoct, ale tyhle samostatné epizody fungují skvěle a dávají čtenáři to, co od želváků požaduje - akci, zábavu a příběh, který nebude jen stagnovat. Všeho je zde dost, navíc v parádní kresbě, která mě dostává stále víc a víc. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/11/1041-zelvy-ninja-menu-cislo-3-80.html
  • ConanVJ
    ConanVJ12.11.2015 21:47Želvy Ninja: Menu číslo #03
    Třetí želvy jsou tvořené převážně One-shoty, které jsou připisovány Michelangelovi, Donatellovi a Leonardovi a regulérnímu řadovému dílu, který tvoří krátký příběh. Všechny příběhy se čtou sami a jsou podle mě povedené (i když některé spíš dětské) Poslední Leonardův příběh je otevřeně ukončený a tak nezbývá, než čekat do dalšího čísla, jak to bude dál. Za mě Želvy opět parádní zábava, která se čte sama a pobaví. 90% :)
  • cyboy
    cyboy mecenáš11.11.2015 00:47Želvy Ninja: Menu číslo #03
    Predchozi dva dily se mi celkem libily take protoze v nich probihal kontinualni pribeh. Treti cislo je slepencem tri nesouvisejicich specialu (kdyz pominu Vanoce, ktere je spojuji) a jednoho bezneho cisla. Prvni pribeh je prostinky, predvidatelny a dost detsky, ale neurazi. Ve druhem je dobry napad (skoda ze Don nezjistil ze zije v nakreslenem svete, to by byl konec...). Treti pribeh je beznym cislem a neni spatny, ale je nejmene hravy (jak v dialozich, tak kresbou) a ze to musi takhle skoncit je bohuzel jasne od prvniho setkani Trisky se starcem (jeste ze mel tu Cest, protoze zivot jako zmutovana krysa je porad lepsi nez smrt, no ne?). Ctvrty pribeh je nejlepsi casti knihy, hrave nakresleny a dobre vypointovany. Nechci spoilerovat, takze vic neprozradim. Reknu jen, ze pokud se vam libila prvni kniha, tak byste si to meli precist.
    Pokud bych predchozim dilum dal 70-75%, tak tomuhle musim dat 65-70%. Hodne to zachranuje posledni pribeh, ale koupe nelituju.
273120
Četl/a (118)
123peta, 3DD!3, 81splinter, adevr, Al0f0k, Alfred, autokineton, Babany, Benny, binnmode, calvin10, Cever, charvos, cobe, ComicBookGuy, ConanVJ, Cowabunga!, crewni.konzerva, cyboy, Darth Raelchi, davidek, deadpool, deefha, DEmnoG, Dezodoo, Django, Doncek4321, Doppelganger, Draco nobilis, Elnie, erik, farnhajt, Filip123, Final, foudy, Fox01, Fr3d_K, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., guseppe, hromotlk, hroubek, hugosnowden, IndyP, invape, Izmir Čupr, James, jankie, jeanbaklajean, Jimbeam90, JORDY, kallenved, kaylin, Kil-Khal, Knuckless, Koci, Kocour, Kokuun, Kraken, Librarian, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, luky.kuky10, majer, Martinb, me, mearez, Mercurio, Mike-sh, mineralk, MisaSutcliff, miuanek, mozzu, mstefl, NecRoman, Noci, Norri, oleav, Olesh, Pepé13, Poseidon1978, predek, punisher, RadimNemec, raenius, RaptoR, robertsedmik, rockyt, RudyRod, S4TW, Sagikkun, samuelo12, Schramm, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, spekktrum, Spike, terrordemon, the.kasztan, tomaseek, Tommar, trudoš, Tyfus, TZcomics, Ukko, Velkej šéf, Vojtěch 393, VXP, Vyjebanec17, Walome, Wiw, Zavulon, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(283)
123peta, 2scha, 665+1, 81splinter, adam.ra, adevr, Al0f0k, Alfonzo, alois13, Amati , andik007, Artigas, autokineton, Awakener, Babany, BadBoy, bananzluty, batoo, bboorreekk, BeeSee, Benny, binnmode, blackJag, Bob, bobo666_2005, bourgeois, Buchtic, burzum, calvin10, calviti, Cever, charvos, cobe, ComicBookGuy, ConanVJ, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, D.K.Logic, Dali, Dani El, DanQ, davidek, DAxik, deadpool, deefha, DegiCZ, DEmnoG, Dezodoo, disclose, Django, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dvoracekpetr1, Elnie, Erich, erik, farnhajt, faster86, FatMonster, felis, Filcka, filemon, Filip123, Final, Fr3d_K, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Glumal, Goeger-Devil007, goldschmidchen, Golem, gongon44, guseppe, Gustik5, Hades, hahahoho, Hebled, herrman, Honza R., Houbař, hromotlk, hroubek, hugosnowden, Hulik, ikshorm, IndyP, Infarkt, invape, Izmir Čupr, J.T.honza, Jak, James, jankie, jeanbaklajean, Jimbeam90, jjjirik, Johny87, JORDY, Josh, Joshua_T, KadetJaina, kallenved, kapicka, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, keNNoslaw, Knuckless, Koci, Kocour, Kokuun, komik.sx, Kraken, Krvavý Patejl, krvinka56, kubanec13, Kunden, Lenny, Librarian, Lobok257, LoganCZ, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, luky.kuky10, maara, Mamut12, markic, Markyz de Sade, Marthy76, Martinb, Maryl, Masinfira, Matejrychly89, Maty48, mcleek, me, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mike-sh, mikina, Milten, mimo_provoz, mindstormjak, mineralk, Miriyak, MisaSutcliff, Miss Amphipolis , Mitthrawnuruodo, miuanek, moiqpiom, monty.cl, mozzu, MP, Mr.Plysh, MrKulda, mstefl, namdnas, NecRoman, Netorack, Nightmare, Noci, NOD82, Norri, nx, o2t2, Odal , OldaB, oleav, Olesh, oru, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, Pepé13, petrsimcik, pk123x, Poniczech, Poseidon1978, predek, prokop.prcik, punisher, pusta, Qee, RadimNemec, Radkos, raenius, raimi, RaptoR, razielus, Ricarderon, robertsedmik, rockyt, Rowan, Roxigor, RudyRod, Ruw, S4TW, Sagikkun, Saiffer, saja, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, seneke, Sesta, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, slothest, SmoothNCool, smrtihlav7, spekktrum, SpiderJerusalem, Spike, Staník, StanleyHu, suricattaontheway, syon, Tabasco, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, The Genius, the.kasztan, Tialster, Till, timek, tomaseek, tomasko33, tomastrejbal, Tommar, Tommy Monaghan, TommyBOYER, tomned, Toren, Trevelyan, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Valis, vallyslayer, Velkej šéf, vishnar, Vojtěch 393, vteco, Wiruss, Wiw, xai, xintax, xspeed, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zavulon, zdennanek, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (8)
Badgu.y1902, barthez, Corvus, delsemela, filosh, Moyek, Pista, xxaannddeerr
Shání (2)
Corvus, delta11
Nabízí (3)
Mildaha1, nx, oleav