Koupit
I když jich zbývá už jen hrstka, svět mutantům stále odmítá důvěřovat. Zato když se jediný mutant dopustí mezinárodního incidentu, nenávist vůči celé rase dostoupí nového vrcholu.
Dávní rivalové Cyclops a Wolverine musejí dát dohromady, co z X-Menů zbylo.
Hrdina se postaví proti hrdinovi. Některá přátelství padnou. A mapa marvelovského světa už nikdy nebude jako dřív.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 76. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií X-Men: Schism #1–5, Generation Hope #10–11 a X-Men: Regenesis #1


Scénář
Jason Aaron, Kieron Gillen
Art
Daniel Acuña, Frank Cho, Alan Davis, Adam Kubert, Carlos Pacheco, Tim Seeley
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
742 g
Stran
216
Cena
249 Kč
Originál
X-Men: Schism (Marvel)
  • ludek.n
    Telepat Quentin Quire alias Kid Omega možná ani sám netušil, co svým vpádem na konferenci o regulaci zbraní, způsobil a jak strašlivou lavinu uvedl do pohybu. Pro Cyclopse a Wolverina je spouštěčem roztržky, která rozdělí komunitu mutantů do dvou táborů. Scénáristé Jason Aaron a Kieron Gillen se pustili do konfliktu dvou prominentních mutantů s veškerou vervou a stvořili výjimečný příběh, který svým dopadem dalece přesáhl jejich pětidílnou minisérii. Na začátku je tým, který chrání svět, na konci dva rozzlobení muži, kteří si vybíjejí frustraci jeden na druhém a jejichž vize budoucnosti nemůže být odlišnější. Boj proti sentinelovi odkryl hloubku propasti mezi nimi a zdá se, že není síly, která by ji dokázala překlenout. Kdo z ostatních mutantů se přidá na tu či onu stranu, je pak předmětem zkoumání posledního sešitu Obrození. Co se týče výtvarné stránky, přestože každý díl kreslil jiný umělec, není to rozbité ani nesouvislé. Samozřejmě si okamžitě všimnete rozdílů ve způsobu kresby, v kompozici, faceliftu i rozložení panelů, ale najdete i spoustu společných znaků a vůli vytvořit stejnorodé prostředí, ve kterém se při přechodu z jednoho sešitu na druhý neocitnete pokaždé na jiné planetě. Když vezme do ruky tužku takový Carlos Pacheco, Alan Davis nebo Adam Kubert (abych jmenoval alespoň některé) je na výsledek jejich práce opravdu radost koukat.
  • Sagikkun
    Opravdu se to dá nejlépe popsat jako již zde zmiňovaná menší Občanská válka X-Menů, navíc fungující jako předehra pro Avengers vs. X-Men. Neubránil jsem se pocitu, že spor mezi Cyclopsem a Wolverinem je trochu vynucený, oproti tomu mi však přišlo zajímavé světové dění - uvěřitelné a trefné. Místy je to ukecané, někdy to naopak šlape jako hodinky a několik scén mi dokáže na chvilku uvíznout v paměti. Kresba je z převážné většiny parádní. Jediné, co mě vyloženě nebavilo, byl poslední sešit, kde se pouze přerozdělovaly jednotlivé figurky pro budoucí dění. Nutné, ale nudné. Celkově to svoje mouchy rozhodně má, ale i tak to bylo více než solidní počtení s mnoha skvělými momenty, a bez problému si zasluhující 4*.
  • trudoš
    Ačkoli mi roztržka mezi Wolverinem a Cyklopsem přišla maličko šroubovaná, pracuje, podobně jako Občanská válka, s důležitým detailem, který snadno rozdělí svět mutantů. O zbytek se pak postaral perfektní scénář, bezvadné dialogy a ohromují scény. Jen je škoda, že si člověk nemůže přečíst v češtině vývoj dalších událostí, protože karty jsou rozehrány pozoruhodně.
    Navíc oceňuji zahrnutí do alba sešity ze sérií Generation Hope a X-Men: Regenesis, které jsou sice pro ústřední zápletku zbytečné, ale změny úhlů pohledu dávají celému konfliktu jiný rozměr a zvyšují atraktivitu vyprávění, kdy vlastně sami nevíte, na kterou stranu se přidat, protože v tomhle boji není správná a špatná, obě totiž mají pravdu. A na rozdíl od Občanské války, kde přeci jen bylo znát, že Iron Manova linie je příliš radikální, tady podobné odstíny šedi zcela mizí. Ostatně, víc než samotný střet dvou stran pro mě bylo zajímavé společně s hrdiny názorově polemizovat a odhadovat kdo za jakou stranu bude ve finále kopat.
  • JackOneil
    Kdyby se v UKK zaměřili více na takhle kvalitní kousky a nabídli pokračování, nezlobil bych se. Velmi povedený rozkol mezi X-meny.
  • karl173
    Docela jsem se na tento komiks těšil. Hodnocení nasvědčovalo dobré počtení a oba scénáristé jsou schopní. A ze začátku tomu určitě bylo, příběh byl napínavý a docházelo na slušné zvraty a zajímavých událostí. Bavil jsem se. Jenže čím blíže konci kniha byla, tak to začalo spadat více do průměru až to nakonec dopadlo naprosto nezajímavě jakoby odflákle. Navíc tím utrpěl zbytek knihy, jelikož celé dění předtím najednou vypadalo jako prvoplánová hovadina. Škoda, potenciál to určitě mělo a možná v budoucnu se to ještě rozjelo, ale takhle samostatně je to zkrátka spíše průměr. 3*
  • mearez
    Je to celkem ukecaný, místy nudný, akce přijde až opravdu pozdě, ale na začátku je pár skvělých nápadů, které nelze zavrhnout. Taky to není jen bezduchý komiks, krásně ukazuje vývoj postav Wolverina a Cyka. Za mě 3*.
  • Alex´s
    Jak vím, tak je tohle prequel ke komiksům avengers vs x-men. Nečetl jsem ty komiksy, takže nepotvrzuji, ale je-li to pravda, tak je tento komiks dobrý prequel. A do p***, PROČ TO KRESLIL CARLOS PACHECO A ALAN DAVIS ????? To je jako kdyby jste smíchali čokoládu se zeleninou. Carlos Pacheco je retro kreslíř a Alan Davis je jeho opakem. Příběh docela fajn. Proč jsou všechny ženy tak sexy, ale cyclops vypadá jako kdyby měl anorexii? Velká chyba je kresba, lepší by bylo kdyby to kreslil jen jeden člověk. 3,8-3,9 hvězdičky
  • Komiksum
    Nechápu co na tom všichni vidí, nudné dialogy které nezachránil ani Aaron (Gillen už vůbec ne) a příběh takový, že ani Johns by se za něj chvílemi nestyděl. Hodně lidí to opěvuje kvůli souboje Kyklopa s Rosomákem, který fyzicky proběhl později než bych si přál. Skoro všechny postavy se chovají jako blbci, a nový Hellfire Club bylo něco tak neskutečně blbýho, že Harley Quinn je vedle toho vysvobození. Sešit Regenesis se mi ale hrozně líbil. Titul největší blbeček a pokrytec knihy se stává, Hope. Nezajímavá postava která se chová arogantně a povýšeně, že byste jí hned vrazili. Tento příběh vede k eventu Avengers vs. X-Men, hodně úzce to spolu souvisí. Za sebe bych tento komiks nedoporučil, ale asi jsem jeden z mála co toto dílo nedokáže tak ocenit.
  • Blackhand47XD
    Tak tohle je perfektní X-Menovský komiks. Spor mezi Wolverinem a Cyclopsem funguje na jedničku, bojové scény jsou moc fajn.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3.2018 12:02Ultimátní komiksový komplet #076: X-Men: Schizma
    Výborné a skvělé! Tohle je třeba ten dobrý příklad příjemné recyklace dříve známého, ale tady ten nový hábit a kresba sedí tomu všemu. Zasazení do nové geopolitiky 21. století je velmi zdařilé a vkusné. Tlak a tření mezi postavami je uvěřitelné a přitom je tam i více ploch, kde tvůrci využívají svůj potenciál. Není to jen o nespokojenosti Cyka a Wolverina, je tam víc rovin, které příběh přesahují, jak do minulosti, tak (hlavně) do budoucnosti. Skvělé akce, skvělá zápletka a i ty pasáže bez akce jsou velmi dobré, posouvají děj a prohlubuje se konspirace a neznámo. Tak jak je Wolverine zmatený, i čtenář je zmatený. Skvělé a pokračování ve formě Avengers vs. X-Men to i skvěle uzavře. Za mě vynikající. Kresba také! Tie-ins pasují, to přitom moc nebývá až tak časté, zvlášť v UKK. Normálěn jsou tie-ins jenom vycpávkou - tady NE!
  • jayjay86
    Rád bych pokračování děje.. :-)
  • S4TW
    Neříkám, že se jedná o naprostou bombu, ale já byl hodně spokojený. Je to prostě Aaron, tady před příběhem dostává přednost celková atmosféra a hlavně jednotlivé postavy. Aaron je vůbec první, komu se povedlo napsat Cyclopse tak, abych ho nejen strávil, ale dokonce si ho oblíbil! To, jak tento autor dokáže pracovat s jednotlivými charaktery, v tom je dle mého nejlepší z nejlepších. Jasný, příběh místy pokulhává a silné pasáže střídají slabší, ale celkově to dílo funguje a splnilo to, co si vytyčilo, změnit svět X-Menů a vnést do něj něco zcela nového a nečekaného. Vše podpořila skvělá kresba, i když musím přiznat, že nemám rád, když se jednomu eventu věnuje takové množství kreslířů, pak si totiž nedokážu utvořit ucelený názor. Ale řekněme, že se jedná o silný nadprůměr a z 80% jsem kresbu vyloženě žral. Především bojové jedno a dvojstrany jsou oku líbivé (Cyclops vs. Sentinel je světová extratřída). Komiks je skvělý, ale asi není pro někoho, kdo vyhledává vyloženě příběhovou horskou dráhu a na atmosféru a postavy není tolik vysazen.
  • ConanVJ
    Parádní příběh s pěknými bojovými scénami. Rozkol Wolverina a Cyclopse je zde pěkně vyobrazený. Za mě 90% :)
  • Fimi
    bitva mezi dvě šéfy X-menů je dobře udělaná je to spíš takový filosofický příběh o tom kdo z koho, taková malá Občanská válka X-menů, já jsem rozhodně pro Wolverina, kresba je povedená a konec je moc emotivní, fakt pěkné
  • luky.kuky10
    Nejprve zacnu kresbou. Nejvice se mi libila u prvniho cisla, takovou bych bral bral po cely comics. Ale i od ostatnich kresliru byla zajimava, a celkove byl diky tomu comics rozmanity. Takze kvuli kresbe za to tenhle book urcite stoji. Co me trosku zklamalo je scenar. Po precteni prvniho sesitu me to neskutecne chytlo, ale kazdym dalsim sesitem se scenar ubiral uplne jinym smerem nez bych si pral. To uz je holt na vkusu kazdeho ctenare. Je to trosku obcanska valka po mutantsku, ale dle meho se to dalo udelat jinak.
  • J.T.honza
    Občanská válka po X-Menovsku. Bavil jsem se od začátku do konce, mělo to spád, všecko super. Mrzí mne akorát jedna věc - že si nemůžu přečíst, co se dělo předtím a co potom.
  • Kabukiman
    Ze začátku jsem chtěl dát čtyři hvězdy, pak tři, pak dvě, pak jednu, pak komiks roztrhat, pak podpálit ty roztrhané stránky, popel hodit do záchoda a spláchnout...no dobře, neni to zase tak hrozný...Ze začátku se mi to celkem četlo dobře. Bral jsem to jako normální xmenovskej komisk. To jsem ale ještě neutšil, že scenarista se pokouší vytvořit xmenovskou Civil War. Jak někdo začne dělat zásadní dílo, po kterému už "nic neni jako dřív", jak se vždycky řiká, tak je to bud hop a nebo trop. No a tady to bylo trop. Dopadlo to naprosto špatně, ale autoři komiksu se stále drží toho, že to dopadlo "hop" a je to pecka. Neni,neni a neni... Dětští záporáci-nuda a jak už to tak u dětí chodí, jsou otravné. A to i ty xmenovské hodné.... (pozor spoilery) Spor wolverina a Cyclopse je fakt vycucanej z prsu frigidní utahané...hmm,ted hlavně nikoho neurazit, je jiná doba..figidní utahané medvědice....ta snad nikoho neuráží a nepohoršuje nějakou minoritu...Tak...takže spor těch dvou hlavních je debilní, chování všech ostatních je debilní, psychologie postav je debilní, žvanění nezáživné, děj debilní, konec uplně debilní... Ale jinak to jde....na začátku...začalo to jít do kopru v momentě,kdy jde sentinel na Utopii. Postavy začnou rozehrávat ty šílené dialogy plné nesmyslů. Graduje to tím, že se Wolverine rube s Cyclopsem až jim leze kůže z xichtů a ignorují sentinela, který nad nima má roztaženou ruku a z dlaně do nich pálí jak turci na ruské stíhačky. Další děj je už jen jedno WTF za druhým... Neustále máte pocit,že se tam děje něco velkého a že vás to nebaví. Do toho jsou tam nějaké střihy bitky Wolverina s někým, koho jsem nemohl dlouho identifikovat a ani jsem nějka nechápal proč to tam je a co se to děje. Ale je to jen takovej bezzubej scénáristův pokus gradovat hustotu událostí, které se odehrávají a žádnou hustotu nemají...No a pak ta muslimská fundamentalistická xmenka zabalená celá do černé, ta mi tam sra.a hodně. Co tam kurva v té partě dělá? Jestli se komiksy ted budou dělat takhle, že tam musí bejt třetina bílejch, třetina žlutejch a třetina černejch + muslimové, tak to se na to čtení brzo vykašlu a budu číst jen ty staré, kde je vše normální, fantastická čtyřka má modrookého blonďatého Johnnyho Storma a nikoho to nesere... Prostě ten novej trend světa se začíná cpát i do komiksů a to je co? To je na prd! Nechci v komiksech politickou korektnost, nechci v nich řešit utlačovanou menšinu xmenů, kterou bílá většina nenávidí atd. Mám rád tu barevnost a naivitu starých komiksů, které se nebraly tak vážně a nehrály si na něco víc. Bejt malej, tak by mě ani takovej komiks nebavil. Líbilío se mi, když hlavní hrdina,kterýmu jsem fandil, nabušil záporáka nebo chytil v letu blondýnu padající z mrakodrapu...Když hlavní hrdina chodí na konference a za záporáky má děcka,tak to už tak nějak neni ono...
  • Landauer
    Mno... tak jsem si to přečet.... a začalo to slibně... velmi slibně.... úžasnej drsnej a hustej rozjezd.... ale pak to šlo do kopru a možná ještě kousek za kopr, tam, kde se skladuje už jenom... mno dobrá, zas tak daleko asi ne, ale ten kopr necháme. Druhej sešit byl ještě libovej akorát s nic moc kresbou. Nevím, proč měl kreslíř tenzi udělat z Cyclopse vychrtlýho důchodce a z Wolwerina troglodyta s tasemnicí. A pak přijde třetí sešit s naprosto fenomenální kresbou! Škoda ho! Škoda toho výtvarníka na takovou šitku, do který se to celý zvrhlo! A ještě jeden vykřičník! Naprosto boží libová ilustrace! A děj taky ještě jde. Pak přichází intermezzo Generation Hope... užvaněná nuda, city, emoce, holčička zabíjela sice padouchy, ale zabíjela... ááááá! No to je trága! Všichni jsou z toho vyprdlí, ona trousí srdceryvný cáry keců, jak kdyby sto let žila v jeskyni na kořínkách (sorry, Pavle). Ždímárna vazkých emocí made in USA. Hnus! A nuda k tomu! A ten její kyd hnoje na konec: "Budu muset zabít ještě někoho?" a pak jako že silnej výjev, jak jsou zbylí X-indli z toho vyprdlí, slzej a jako že se cejtěj provinile a jsou vyděšený, co jí maj říct.... ááááá! Papundekl jak umakart! Hnus! Nuda! Šit! Za kopr s tím! Pak pokračujem konečně v ději... sešit Schizma č. 4... To zase docela ujde. A jo! Dvoustrana Cyclops vs. sentinel je boží. A pak zase intermezzo Generation Hope plný slintů, keců kolem a nudy! Nudy jak výměšek plejtváka! Děj žádnej. Jen kecy. A emoce. Šit! A vůbec jsem nepochopil tu modrou... Tak je nahatá nebo není? Rukávy ani límec to nemá, vypadá fakt totálně nudisticky, jen jakýsi kosočtverec kolem pupíku a na prsech trojúhleníky (který by stejně nezakryly ani čtvrtinu bradavky), ale po primárních pohlavních znacích ani památky! Labia v čudu, všecko! Tak nevím. Vypadá jak nahá figurína z vitríny. A pak zase pokračujeme v ději. Mno... po těch kecech kolem by jeden řek, že ten mega sentinel bude větší borec. Že aspoň někoho kuchne, že tam někdo zařve... A ono nic... Celý se to pak rozplizne do ničeho. No nebudu spoilerovat, ale jak dobře to začalo, tak to fakt šíleně debilně skončilo... A pak je tam ještě jeden seŠIT a to je fakt zase na kopr. Obrození se to jmenuje. Zase kecy, kecy, Cyclops a Wolwerine přemlouvají X-meny, kdo s nima půjde. Ten jde s Cykem, ta s Wolwiem atd. a to je všecko. Prostě nuda. A celý to rámuje alegorickej souboj u ohně! Bože! Neksutečně trapný! Fakt... Lacinější alegorie byly už jenom kdysi na vozech. I když... ale jo. Děs! A nuda! A příšerná kresba k tomu. Takže Schizma nic moc. Možná kdyby vynechali ty "bonusy", tak by to hodilo lepší dojem, ale kdo ví... ten konec je fakt strašně primitivní a chudej... na to jak velkolepě to začalo... A co to udělali s Wolwerinem? To není on! To je buď jeho dvojník a pravýho kuchnul Cyk, nebo mu někdo nenápadně něco píchnul do mozku. A i ten Magneto... fakt divný! Ale třetí sešit je fakt boží.
  • kaylin
    "Ultimátní komiksový komplet 76: X-Men - Schizma" je komiks, který není špatný. Střídají se zde epické momenty s těmi niternými, je zde dobrá psychologie postav, na které jde i některé díly celé postavit - v tom vyniká například sešit "Generation Hope 10", k němuž napsal scénář Kieron Gillen. Kreslíři a scenáristé jsou zde v dobrém souznění a společně vytvářejí příběh, který je dobrý. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/11/1047-ultimatni-komiksovy-komplet-76-x.html
  • kinak
    špatný, špatný, špatný, zlatá klasika 60. a 80. let... či jak se vyjadřovat k ději, který vlastně ani žádný není, či spíše dosahuje kvalit 358. dílu Ordinace v růžové zahradě:( bohatě by stačila první a poslední stránka. Za pozitiva bych jednoznačně uvedl ty mladý fracky z Hellfire a pak grafickou stránku 3. čísla, což vlastně u mě byl důvod proč jsem nehodnotil jako úplný propadák.
  • baatcha
    Takže si to shrnem:

    - z Magneta se stala umělohmotná figurína po mozkové příhodě,
    - Wolverine je totálně "out of character"
    - hlavním záporákům je asi tak deset (stejně jako scénáristovi),
    - celé to kreslí parta fakt libovejch kreslířů,

    - a Cyclops vs. sentinel je ta nejlepší dvojstránka, co jsem kdy v komiksu viděl.
  • erik
    louza - neboj, toto nie je to naj, dokonca je to asi najslabší Aaron, akého som čítal. Rovnako ako tebe, aj mne nesadla tá Loganova premena. Lenže zo širšej perspektívy je to úvod do Wolverine & the X-Men, pre mňa najzábavnejšej márveláckej série za dlhé roky. Aaron si tu odčlenil Wolverinea a pár ďalších mutantov, spravil omladený Hellfire Club a mohol sa začať realizovať. Preto toto dielo vnímam ako povinný štart, vynútený konštrukt, aby mal neskôr voľnú ruku. Už len preto stojí za zmienku. Sama o sebe je Schizma biednym pokusom o vytvorenie ufňukaného Logana kvôli JEDNÉMU nekompletnému Sentinelovi.
  • louza
    Aaronovo jméno je pravda zárukou určitých pozitiv a sociální jistoty, která se naplňuje jen z části. Scénář není úplně tupý, ale je obestřený nepříjemně patetickým patosem. Rozkol X-Manů tu není tak dobře a přirozeně zvládnutý jako v případě Občanské války. Loganova postava k rebelskému odtržení sedí jen částečně. Děj je občas křečovitý, stejně tak jako kresba proměnlivé kvality. Výborně zvládnutá psychologie a kozaté křivky některých postav ostře kontrastují s všudypřítomným přiblblictvím okolního charakterového křoví. Konec a výsledná pointa může překvapit jen někoho kdo od Marvelu četl naposledy legendy z 80. let. V nadšení bych byl tedy opatrný a pokud je pravda, že je toto nejlepší číslo z prodloužené řady UKK, tak i velmi smutný.
  • TheWrecker
    Mutanty moc načtené nemám, takže je možné, že tohle bude vedle, ale tohle považuji za zatím nejlepší čtivo s X-Meny u nás... a dost možná i za posledních pár let (Jason). Kresba se mi líbila, příběh v ničem nekulhal (jen účast Quentina mi přišla poněkud zbytečná a odfláklá). Skvělé ukončení nejen samotného mini-eventu ale celé knihy. Jenom ten překlad byl občas divný.
  • jh666
    Spolu s Whedonovými X-Meny asi to nejlepší od X-Menů, co u nás vyšlo. Vzhledem k tomu, že hlavním důvodem téhle minisérie byl fakt, aby mohl Marvel vydávat víc sérií, je výsledek výborný. Oceňuji, že Jason Aaron nevykreslil konflikt mezi Wolverinem a Cyclopsem jako černobílý, kde jeden je ten dobrý a druhý špatný a je jen na čtenáři, ke které straně přikloní. Příběh skvěle doplňují vedlejší příběhy psané Kieronem Gillenem. Kresba je pak v celé knize na opravdu vysoké úrovni, a to i přesto, že osm sešitů, které kniha obsahuje, nakreslilo sedm autorů. Jejich kresba ale většinou není tak odlišná, aby nějak rušila (kresba Daniel Acuñy trochu vybočuje, ale z to se na ní krásně dívá). 100 %
  • cyboy
    Mozna nastvu spoustu milovniku "klasiky", ale tohle je prvni skutecne dobry a hlavne zasadni komiks v druhe serii UKK (ruku na srdce - Daredevil a Spiderman nebyli spatni, ale rozhodne to nebyly nijak zasadni dila a objimani Tonyho s Capem na me taky moc velky dojem neudelalo). Skoda ze v druhe rade neni vyrazne vic takovych pribehu. 80%
29401461
Četl/a (119)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alex´s, Alfred, Alikkk, autokineton, Azik2586, Bart, Blackhand47XD, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, Cinema Ranger, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, dcpatr , Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, Elnie, EnolaGay, erik, Fox01, Glumal, Gustik5, hellblazer, hicks, hromotlk, hypermlok, invape, Jabba, JackOneil, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, Keno, kinak, Knuckless, Komiksum, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Lijem24, Lobok257, ludek.n, luky.kuky10, Magi621, Mariomichal, Matthew, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, monte walsh, Mr.klown, namdnas, NecRoman, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, petrSF, Pista, Procky, punisher, radimisko, raenius, raimi, Rinter, robertsedmik, roswelll, S313, S4TW, Sagikkun, sala, seneke, Shin, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, slavik38, Spike, t0mas, Tawax , terrordemon, Thurin, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Venomslav12stars, vishnar, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(275)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, Agiru, Al0f0k, Alex´s, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Azbest, Azik2586, Bart, batoo, bboorreekk, beanek, Beng.D, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, dcpatr , Deckard, deefha, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, dr_benway, duri, dvoracekpetr1, Elnie, EnolaGay, Erich, erik, ertefol, fifas, Filcka, filemon, Filip123, firesnake, Flash, folkemon77, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Gustik5, hahahoho, Hebled, hellblazer, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.T.honza, Jabba, Jack043, JackOneil, James, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jiskra, jjjirik, JORDY, José, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, kallenved, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, Kunden, Landauer, Lenny, Librarian, Lijem24, listr, Lobok257, luky.kuky10, maara, Magi621, mAGiic, mankoo, Mariomichal, markic, Marthy76, Marvin, Masinfira, Matio, Matthew, Maty48, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monte walsh, Montiseus, monty.cl, MP, Mr.klown, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, oru, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, petrsimcik, Piros0013, Pista, pk123x, Poseidon1978, Procky, punisher, pusta, Qee, radimisko, Radkos, raenius, raimi, Remi LeBo, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rickettsia, Rinter, Rocksteady147, RodRoder, roswelll, Rowan, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, Saiffer, saja, sala, Salien, Saran, SASAN_KING, semi41, seneke, Sesta, Shin, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, spagr, Spike, suricattaontheway, Symbi, t0mas, tacmud, Tawax , the.kasztan, TheoDread, TheWrecker, Thurin, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tomned, Tomski, tomve, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Venomslav12stars, Viking, Vítek, vlkodlak, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
10milda, ADM1, Badgu.y1902, BreakingAway, deadpool, delsemela, FatMonster, Jack
Shání (4)
delta11, FatMonster, Mates17, MickeyStuma
Nabízí (4)
EnolaGay, Kreatik, Masinfira, Tommar