Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Jeho nepřátelé se spojili, takže Lucifer musí, ať chce nebo nechce, dát dohromady své spojence, aby svedl svou největší bitvu – jak v Pekle, tak na Zemi.

Obsahuje příběhy:
Osmý hřích - Mike Carey, Marc Hempel
Crux - Mike Carey, Peter Gross, Ryan Kelly
Jahveho taneček - Mike Carey, Roland Wimberly
Průlom - Mike Carey, Peter Gross, Ryan Kelly

Obsahuje sešity série Lucifer #55-61 (říjen 2004 - duben 2005)

Scénář
Mike Carey
Art
Peter Gross, Marc Hempel, Ronald Wimberly
Ink
Marc Hempel, Ryan Kelly, Ronald Wimberly
Barvy
Daniel Vozzo
Obálka
Christopher Moeller (CMOELLER)
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
horor, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-336-2 (CREW)
978-80-87044-90-2 (Netopejr)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
172 x 259 mm
Tisk
barevný
Váha
630 g
Stran
168
Cena
499 Kč
Originál
Lucifer #09: Crux (Vertigo (DC Comics), 2006)
  • martin28
    martin2821.1.2023 15:57Lucifer #09: Crux
    Pokud jsem měl od této knihy velká očekávání, mýlil jsem se. Stalo se jen to, že mám ještě větší očekávání od knihy následující. Příběh se jen rozrostl, je košatý, jak statný strom. Je spletitý, ale ne chaotický. Aby toho nebylo málo, je tu již třetí jsoucno a armagedon již buší na vrata. Elainina linka září ze všech nejvíce. 90%
  • Norri
    Norri mecenáš6.4.2022 23:23Lucifer #09: Crux
    Všechno směřuje k neúprosnému konci, ale někteří nechtějí, aby se vesmír rozpadl jenom tak, bez pomsty, bez zadostiučinění. Ale možná že ještě existuje naděje. Ale naděje na co?

    Na deváté knize jsem se trošku zasekl. Přestože předchozí díl končil brutálním cliffhangerem, tak jsem si od této série musel na chviličku odpočinout. Po návratu jsem se trošku bál, že mé nadšení z Lucifera vychladlo. Ale Mike Carey mi zde zase skoro vystřelil mozek z hlavy. Ten chlap je zkrátka geniální. Většina knihy je klasický vysoký Luciferovský standard, takže paráda. Jsou tam ale dva sešity, které silně vybočují. Jedením z nich kniha začíná a v něm se pomocí velmi stylizované kresby podíváme do pekla, kde dojde k tak trošku sametové revoluci. A ten druhý sešit? To je ten geniální a mozek vystřelující. Nebudu k němu nic prozrazovat. Ten si musíte užít na vlastní bulvy.
  • trudoš
    trudoš editor11.11.2019 08:48Lucifer #09: Crux
    I když jde opět o album, působící dojmem nastavovaného předkrmu před přibližujícím se hlavním chodem, mají jednotlivé příběhy rozhodně něco do sebe. Mike Carey i Peter Gross zkrátka umí. Do finále už mnoho nezbývá a já jsem skutečně zvědav, jaké trumfy má Světlonoš v rukávu, protože jinak to pro něj a pro lidstvo nevypadá zrovna růžově.
    V deváté knize se tedy primárně definují pozice černých a bílých figur na šachovnici jménem Tvárné nekonečno. Takže se protentokrát Lucifera ani moc nedočkáme, zatímco Lilith a Mazikken mají prostoru víc než dost. A snad jen kromě první povídky Osmý hřích, která vytahuje na světlo boží starší postavy, na něž většina z nás už dávno zapomněla, drží Crux vesměs pospolitě. Já osobně jsem si nejvíc užil příběh Jahveho taneček, jenž skrze Elaine nenásilnou formou zasvěcuje čtenáře do božských nesnází při tvoření nových světů a bytostí na nich. Tuhle práci bych vážně dělat nechtěl. Ačkoliv - některé ty rituály se sličnými pannami mají bezesporu něco do sebe.
  • faster86
    faster8627.8.2018 00:22Lucifer #09: Crux
    Všichni se slétají ke konci, jak démoni k mučeným. Dosud snad nejlepší díl série. Vsechny kapitoly jsou tu top. Ani jedna nezaostava. Ať už šaman národa navajo, matka lilim, učení se býti bohem (bohyní), nebo nový (opět) CEO pekla, všechno je bravurně napsané.
  • Fimi
    Fimi mecenáš26.8.2017 11:16Lucifer #09: Crux
    Kurevsky skvělé ticho před hlavní bouří přiházející v další knize. Konečně se ke slovu dostala Lilith a jde opravdu už do tuhého...výborná kniha, Lucifer šlape na plný koule, který nemá
  • sedw
    sedw2.6.2016 22:59Lucifer #09: Crux
    Vždy si říkám, jestli mě Lucifer někdy dokáže zklamat, ale doposud se to nestalo a ani devátý díl na tom nic nemění. Příběh se příliš neposune, ale to je především z důvodu, že se Carey chystá na něco velkého a devátý díl je tak tichem před bouří. Konec navnadil na pokračování. Co se týče nových kreslířů, Hempel mě moc nebavil, ale Wimberly byl výborný. Další skvostný díl, který jen utvrzuje pozici Lucifera jako jedné z mých top sérií.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.4.2016 16:54Lucifer #09: Crux
    Fantastické pokračování téhle úžasné série. Osvěžení hned několika dějových linek a rovin. Nejsem si opět úplně jistý, zdali se mi první Hempellova kresba líbila nebo ne, ale je to jistě zajímavé zpestření, takže se mi asi spíše líbila:-) Jestli bych měl něco z celého jinak zábavného děje vypíchnout, je to část, kdy si Elaine hraje na stvořitele, skvělé...

    Celkový dojem: 90%
  • Kapis
    Kapis mecenáš12.1.2016 09:53Lucifer #09: Crux
    Furt jsem na vážkách, jestli to celé nebyla jen sprostá vycpávka nebo jestli to má Carey až tak promyšlené k velkému finále. Ať tak či tak, posoudím, až to bude komplet a uvidím, jakým stylem se mu povede rozmotat ten spletenec různých osudů, momentálně už ve třech jsoucnech. A ať tak či tak, je to psáno i kresleno standardně na vysoké úrovni, čte se to samo a je to jednoduše kurefská zábava. Překlad je excelentní, takhle má dle mého vypadat rozumný mix kvalitní a hovorové (či obecné) češtiny. Lidi na úrovni mluví jak kniha, poskoci jak pražáci, takže vše v pořádku;-) Kresba Marca Hempela mi přišla příliš hysterická, ta přehnaná karikaturnost mi k tomuto dílu moc nesedla, jako konzerva doufám, že budu uchráněn dalších pokusů s novými kreslíři a hlavně, že se vrátí aspoň na nějaký ten sešit můj nejoblíbenější Dean Ormston. Tak a teď už nadrženě očekávám vyvrcholení!
  • Lenny
    Lenny mecenáš3.1.2016 13:21Lucifer #09: Crux
    V devítce se toho moc neděje a přesto (nebo právě proto) je tak skvělá.
    http://www.youtube.com/watch?v=BRos2zGUr2o
  • koudy
    koudy mecenáš16.12.2015 11:44Lucifer #09: Crux
    Příběh se výborně stupňuje a já jsem napnutej jak guma u trenek po svátečním obědě, jak to bude dál.

    Ke komentářům bych jen dodal, že kdo tuhle sérii mine, o dost přijde. (takže vlastně nic nového) :)
  • brkowycz
    brkowycz15.12.2015 09:38Lucifer #09: Crux
    Zatímco první díly téhle skvělé série se sestávali z uzavřenějších příběhů (Lucifer udělal špinavou práci pro nebe, Lucifer dostal vlastní jsoucno, Lucifer si ubránil vlastní jsoucno proti armádě andělů), které na sebe navazovali a utvářeli ten hlavní, ve Vlkovi pod stromem a tentokrát i v Cruxu se jede čistě na pokračování. U Vlka se to dalo ještě vydržet, tam si člověk řekl "Aha, tak jim to nevyšlo, to jsem zvědav, co bude dále.,", tentokrát se nám však dostává regulerního cliffhangeru a moje touha po dalším díle nikdy nebyla větší!!!
    Série samotná je podle mě na svém naprostém vrcholu! Zatím, co Sandman je příběh především o nesmrtelnosti, Carey se ve svém opusu nesoustředí na nic menšího, než na zhroucení samotné reality a armageddon. Musím přiznat, že tohle jsou témata, která se mi moc líbí. Ale dost už srovnávání se Sandmanem, tohle to není obyčejný "na originální sérii parazitující" spin-off, tohle je výborné, napínavé biblicko-pohansko-městské fantasy. A když pak dojdou stránky téhle knihy zrovna ve chvilce, kdy se schyluje k epické megabitvě, nezbývá než obodovat pěti a jít se lačně koukat na crew.cz do skece "připravujeme" a kochat se aspoň obálkou dalšího dílu.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš9.12.2015 20:33Lucifer #09: Crux
    Lucifer se propracovává k vrcholu bez jediného zaváhání. Kresebně mne bavil Marc Hempel. Tak ještě dva díly a ukáže se, zda jitřní kníže nechtě na sebe vezme práci po Jahve.
  • louza
    louza20.11.2015 15:03Lucifer #09: Crux
    Po velké bitvě u stromu dochází k mobilizaci. Jahveho odchod provokuje čím dále více teroristů snažících se zničit jsoucno a na jeho místě vystavět vlastní. Na scénu se totiž vrací věrná Mazikeen v zádech s matkou a sourozenci snažícími se urychlit pád světa ve prospěch tajemného padoucha z mimojsoucna. Ač to nebylo na první pohled patrné, ledy se hnuly už koncem minulé knihy a sága akceleruje do finále. A jak se zdá z náznaků, má pro nás autor připravená ještě mnohá překvapení.
  • cyboy
    cyboy mecenáš13.11.2015 19:04Lucifer #09: Crux
    Velke finalni kataklyzma se nezadrzitelne blizi a vypada to, ze po nem nezustane kamen na kameni. Tezko hodnotit jednotlive dily u takto prokombinovaneho dila, kazdopadne uz byly v serii vyrazne slabsi dily.
    Jeste rok, nez vyjde posledni dil. :( Tesim se na to az si to budu moct precist na jeden zatah. 80%
571421
Četl/a (118)
3DD!3, Alikkk, anka, Baffman55, Bedou, Benny, binnmode, borknagar1, buscheer, calvin10, chcita, cyboy, dajik, Deckard, DEmnoG, Destiny666, desto, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Džoworka, erik, farnhajt, Final, Fox01, Georgíno J., Glumal, Golem, Grrr, hellblazer, Houbař, house192, hypermlok, IndyP, invape, Jabba, James, japes, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, kapicka, Kapis, kinak, Knuckless, koudy, Lachvos, lantan1, Light, Mariohurbanek, martin28, Martinb, Marvin, massilia, Matthew, Matthew, mgeralt, mineralk, miuanek, monte walsh, motycond, MP, mstefl, NecRoman, Norri, oleav, Olesh, Paldini, Palebras, pavlosson, pearlxjam, perak, petad, Petr, Petrisko911 , petrSF, Pizza Guy, Plechy, puolpm, raenius, Rezet, rockyt, rooty, RudyRod, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, Sir_Pete, Skot, SNUFKIN, Spacecore, Spike, Stara.kryta, start05, syon, taidana, tankgirl, the.kasztan, Thurin, Tiba, tricky, trudoš, Ukko, VanTom, vranakx, VXP, Wiw, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(223)
2scha, adam.ra, Alfi, Alikkk, anka, Awakener, Azalin, Azbest, BadBoy, Baffman55, bananzluty, bboorreekk, Bedou, Benny, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, borknagar1, bourgeois, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, charvos, chcita, Corteg, Corvus, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Daniel.rw, Davedd168, DAxik, Deckard, deefha, DEmnoG, Destiny666, desto, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, erik, farnhajt, faster86, felis, Filcka, filemon, Filip123, filosh, Final, Fox01, Fry, Georgíno J., Glumal, Golem, grellenort, Grrr, hanocri, hellblazer, HellWeber, herrman, Houbař, house192, Hulik, hyba1991, hypermlok, ikshorm, IndyP, invape, Jabba, Jak, James, jankie, japes, jh666, jindroush, jiskra, jmenujiseradekbouril, John Wick, Joshua_T, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, kinak, Knuckless, komik.sx, koudak89, kubosos, Lachvos, Lamahe, lantan1, Lenny, Light, listr, Lobok257, Lojza, maara, Malachias, Mamut12, mangan, Mariohurbanek, markic, martin28, Martinb, Marvin, Matio, Matthew, Matthew, Maty48, mcleek, meffis, merhyx, mgeralt, mikado, mineralk, mirec, Mitak, miuanek, moiqpiom, MP, MP81, Mr.Plysh, mstefl, Mysak92, mywiel, namdnas, NecRoman, Nomad, noMster, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, Palebras, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, petad, Petr, Petrisko911 , petrSF, pk123x, porculan, Poseidon1978, puolpm, raenius, razielus, Ricarderon, Rich, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, Saran, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, segy, Sir_Pete, Skot, Slaine, sleepless, SNUFKIN, songoku, Spike, StanleyHu, Stara.kryta, start05, stepan.tichy, syon, t0mas, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, the_proph, Thurin, Tialster, Tiba, Tomate, Tomket.Tom, Tony TwoDee, TonyT, Traum, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, VanTom, vishnar, Vítek, vranakx, VXP, Wasseg10, willis, Wiruss, Wiw, xai, xintax, xxaannddeerr, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (35)
Abe, Abstinent, Badgu.y1902, besikv, chmelus, crush, delsemela, FatMonster, Fida, gumidekmedvidek, Horstik, husakpetr93, jakouback, jett, Kiko, KINIMODUS, Kitykatyn, Maryl, Miriyak, Mistak, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, nx, pdfak, plaštěnkář, Ragnarog, RaptoR, Rety, Rezet, Rocksteady147, spot, Wakker, WMN, xflori01
Shání (10)
Černá Krysa, Daxik1988, FatMonster, KateM, Kitykatyn, Maryl, Mistak, Nightmare, pdfak, soulbringer