Koupit
Ester jede na návštěvu na statek, kde se jako židovská dívka za druhé světové války ukrývala. Zažila tam něco hrozného. Ester chce zjistit, jak to tehdy s pomocníky a dalšími obyvateli úkrytu dopadlo. Esteřiny rodiče zavraždili v Osvětimi. Nic bližšího o tom neví. Pak ale vystopuje její vnuk Daniel přes internet Boba, syna jejích bývalých sousedů. Bob byl v Osvětimi s Esteřinými rodiči a až do poslední chvíle s jejím otcem. Ester je z jeho vyprávění hluboce otřesená. Vypráví své dávné kamarádce Heleně, jak moc se jí vždycky po rodičích stýskalo. Ani jejich tváře si už skoro nedokáže vybavit. Ale vtom si Helena na něco vzpomene…

Vyšlo v rámci Nadace Anne Frankové / Fríské muzeum odboje
Vydání podpořilo Velvyslanectví Nizozemského království v České republice


Scénář
Eric Heuvel, Lies Schippers, Ruud van der Rol
Art
Eric Heuvel
Překlad
Magda de Bruin Hüblová
Žánry
historický, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7474-150-0 (Triáda)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 280 mm
Tisk
barevný
Váha
400 g
Stran
64
Cena
159 Kč
  • Lenny
    Lenny mecenáš9.5.2023 14:14Hledání
    U prvního dílu jsem se radoval, že máme válečný komiks bez koncentráku... a už je to tady. Dvojka stále výborně plní svoji úlohu seznámit děti s nacistickým svinstvem, ale vyprávění mi tu přišlo už dost generické. První část navíc jen opakuje události z jedničky.

    3,5*
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš26.6.2018 19:04Hledání
    Ve své strohosti se vlastně jedná o poměrně silný příběh, z dnešního pohledu možná braný už jako klasický, ale nic mu neubírá na hodnotě a člověk nad tím musí zas a znovu kroutit hlavou i dnes. Nedovedu si představit, co bych dělal já na místě kteréhokoliv z tak velkého počtu odsouzených lidí.
    Kresba asi nejvíc připomíná Hergého, ničím neruší, čte se to plynule, ale vzhledem k tématu i těžce.
    Postupně se odhaluje osud Esterčiných rodičů a známých.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.3.2017 17:52Hledání
    Tak pokračování Rodinného tajemství je do jisté míry opáčko, ale čím víc se bude dětem zdůrazňovat, co se dělo a jaká zvěrstva byla napáchána, tím méně třeba budou později volit okamurovce, vandasovce, zemanovce, konvičkovce, klausovce, kotlebovce, lepenovce, wildersovce a jiné nácko-alternativy.

    Celkový dojem: 70%
2311
  • Kapis
    Kapis mecenáš21.3.2017 13:53Hledání
    Tak takovou ubohost bych od tebe nečekal, ale OK, není fašista jako fašista, někteří ti holt neva a cituji: "čím víc se bude dětem zdůrazňovat, co se dělo a jaká zvěrstva byla napáchána" - ale jen někde, že? Už tu končím debatu, která tu nepatří. Sorrííí všem, ale musel jsem reagovat.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.3.2017 12:23Hledání
    Kapis: Kámo, v diskuzích na Novinky.cz najdeš spřízněné duše, já to tvoje demagogický hysterčení nemám ani sílu moc číst, nezlob se:-)
  • Kapis
    Kapis mecenáš21.3.2017 09:43Hledání
    Jaj a jen já prý tady všude tahám politiku. Jasně Bush, tomu říkám sesypat jabka s hruškama a nahnilýma meruňkama a udělat z toho pořádně smradlavé kolektivně vinné bowle. Hlavně žádné nácko-alternativy, ale že na Ukrajině tvůj oblíbený kníže šel oslavovat západem režírované svržení sice zkorumpované, ale demokraticky zvolené vlády, za jinou ještě zkorumpovanější vládu, je úplně v pohodě. Tam to nevadí, že to vedou zfanatizovaní fašouni z Pravého sektoru, kteří vraždí vlastní obyvatelstvo. Nevadí, že se staví pomníky a pojmenovávají ulice po brutálním fašistickém zabijákovi Banderovi, který polské a židovské rodiny i s dětma věšeli kolem cest, drátama ke stromům. Tam je to v pořádku, bóóóóže, co vám tam sypou do té předražené vody v Praze? Ukázku většího pokrytectví jsem tu dlouho neviděl.