Koupit
Captain Marvel byl znovuzrozen! Získal kosmické vědomí, díky kterému je naladěn na veškerý život. Nyní musí najít způsob, jak porazit šíleného titána Thanose, než mu padne za oběť celý vesmír. Mnoho let po této osudové bitvě musí Captain Marvel čelit vlastní smrtelnosti a svést zápas s konečným stadiem smrtící nemoci. Staňte se svědky odvážného boje kreeského hrdiny a připojte se k výkvětu marvelovského vesmíru, který se s ním přišel náležitě rozloučit.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 77. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií The Invincible Iron Man #55, Captain Marvel #25-30 a Marvel Feature #12


Scénář
Mike Friedrich, Jim Starlin
Art
Jim Starlin
Ink
Dave Cockrum, Mike (Mickey) Esposito (Mickey Demeo, Mickey Dee, Joe Gaudioso), Dan Green, Pablo Marcos, Allen Milgrom (Al Milgrom), John Romita Sr., Joe Sinnott, Charles Stone (Chic)
Barvy
Linda Lessmann, Jim Starlin
Obálka
Allen Milgrom (Al Milgrom), John Romita Sr., Jim Starlin
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
636 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
The Life and Death of Captain Marvel, Part 1 (Marvel)
  • MEGA
    Obě části komentuji a hodnotím dohromady jako jeden celek. Většinu knih tvoří epický příběh, kde Captain Marvel a další superhrdinové bojují proti Thanosovi. Zde jde poznat, že Starlin je přece jen začátečník a jeho dialogy a některé momenty v příběhu jsou hloupoučké. Osobně mně ale nevadilo, přišlo mi to pouze úsměvné a všechny nedostatky vynahradila hromada skvelých nápadů a kreativních sekvencí, na kterých se Starlin vyřádil. Thanos je skvělý záporák a bavilo mě sledovat jeho úplné počátky. Jsem prostě velký fanda tohoto šíleného kosmického zasazení a tuto část jsem si moc užil. Pak se dostáváme ke smrti Captaina Marvela, kterou považuji za jeden z nejlepších komiksů od Marvelu vůbec. Komiks vypráví velmi osobní příběh, který je podán velmi vkusně a uvěřitelně v kontextu Marvelu. Kontrast mezi hromadou hrdinů v barevných kostýmech a vážným tématem rakoviny vytváří unikátní tón, který ale neubírá na vážnosti situace. Komiks mě pokaždé dokáže vzít za srdce. Příběhy v těchto dvou knihách se skvěle doplňují a dávají mně vše, co bych si od "nejkosmičtějšího superhrdiny ze všech" přál, a mnohem víc!
  • wistar
    jak psal trudoš peklo, tuna kosmického bordelu, postavy záporák akce scénář dialogy všechno špatný, ale nějaký extra odpad to není
    1/10
  • trudoš
    Tohle bylo peklo dočíst. Nejen, že je podle mě původní Captain Marvel poměrně nezajímavou figurou, ale ani jeho vlastní komiksová řada není bůhvíjaké terno. Ovšem ono je to především o tom, že já ty kosmické haluze jednoduše špatně snáším. Mizerně se orientuji v pravidlech hry, protože mi přijde, že se mění za pochodu, a navíc si autoři mohou vymyslet prakticky cokoliv, když to obalí dostatečně tajuplně se tvářícími výrazy. Ve výsledku taková obdoba Green Lanterna a Supermana v jednom, pouze s malým bonusem – jde o dvě osobnosti v jednom těle, což nabízí alespoň jakési oživení jinak vágní superhrdinské šablony.
    Osobně jsem proto zvědav spíše na druhé album. Uvidíme, jestli se postavy i styl vyprávění posunou kus dál, nebo zda se bude i nadále omílat dokola to samé. Ale pravdou je, že další střípek skládačky zapadl na své místo, protože dvojice Ricky Jones a Mar-Vell hrála už nejednou ústřední roli v mnoha konfliktech (Na věky věků, Tajná invaze), takže o nich konečně vím taky něco víc.
  • VanTom
    Vůbec poprvé se objevuje titán Thanos, pátrající po nejničivější zbrani universa – Kosmické kostce, a i přes typickou hloupost jeho konání se mu daří působit jako hrozba. Jinak mě akční příhody (a transformace) Captaina Marvela klasicky "dobově" bavily, přestože jsem měl pocit, že se prokousávám ještě většími stohy textu, než obvykle.
  • sedw
    Za mě je první díl čistý průměr. Příběh slušně odsýpá a oproti jiným retro komiksům dává i smysl. nic to ale nemění na tom, že příběh je převážně o akci. Za mě velké plus, že jsem se konečně dozvěděl něco více o Thanosovi. Kresba se mi moc líbila.
  • Darth Raelchi
    No děs a hrůza. Fakt nudné a nepochopitelné. Spousta věcí nedává smysl a přijdou mi tam jen na efekt. Stejně jako v NHM, nuda a děs. Tam to drží Marvel Spotlight a tady vidina, že v dvojce je Marvel Graphic Novel. Jinak fakt nuda.
  • Norri
    Na tenhle komiks jsem se hodně těšil, protože jsem na něj četl samé pozitivní reakce. Ve výsledku jsem dost zklamaný. Je to ukecané až hrůza a hrozně špatně se mi to četlo. Nestává se mi často, abych měl problém něco dočíst do konce. Střídání Captaina Marvela a jeho alter ega Ricka Jonse mi připadalo hrozně otravné a v podstatě mi bylo jedno, jak to dopadne. Pozitivem je seznámení se s Captainem Marvelem a hlavně s Thanosem. Kresba je poplatná době vzniku. Ale i v té době vznikaly komiksy, které měly kresbu skvělou. Tady těch panelů, u kterých jsem se zastavil, abych si je vychutnal, bylo žalostně málo.
  • S4TW
    Půjdu asi proti davu, ale pro mě je čtivější Stan Lee než Jim Starlin. Asi to bude i trochu tím, že na tomto díle musel ještě spolupracovat s Friedrichem, což zapříčinilo trochu kostrbatější vyprávění. Naopak musím vyzdvihnout originální myšlenku a zápletku, která je kosmických rozměrů. Zde je vidět, v čem se autor cítí jako ryba ve vodě. Úplnou třešinkou je hlavní záporák, kterým je Thanos, tuto postavu řadím mezi své nejoblíbenější v rámci Marvelu, opravdu úžasný charakter. Zajímavá je i kresba, která podtrhuje kosmickou atmosféru. Slabší pasáže mi přišly ty, které se odehrávaly na Zemi (těch je bohužel víc), naopak ty v kosmu a ty, kde se autor zabývá filozofickými otázkami, jsou skvělé. Ve výsledku mi to přijde celé takové kostrbaté a nejspíš jsem od toho čekal o dost víc, ovšem mám pocit, že s druhým pokračováním přijde onen vrchol, tak uvidíme.
  • J.Connor
  • jayjay86
    Totální skvost a pro mě rozhodopádně to nej co jsem letos přečetl! Chystám se to dát bezodkladně ještě jednou, protože tohle je vážně super a u čtení některých myšlenek a postřehů mi naskakovala husí kůže. Starlin tam dokázal propašovat tolik k zamyšlenísenutících témat až je to na tu dobu absolutně neskutečné a pro mě díky tomu to je velice nadčasové dílo. Také souhlasím, že je to mnohem čtivější než styl Stana Leeho. Kresba též naprosto dokonalá, takhle krásně už se s tím dneska bohužel nikdo nepiplá :( - to mě překvapilo, že to sepsal i nakreslil jeden a ten samej člověk( a narozdíl od např. takového F.Millera velice povedeně ). Věřím tomu, že mnoho lidí toto bavit nebude, ale pro mě to obsahuje absolutně vše, co má pravý superhrdinský komiks obsahovat. Čtení a prohlížení kreseb byl pro mě vyloženě po dlouhé době zážitek a já Mar-vella můžu jedině DOPORUČIT...

  • Kabukiman
    Pecka! Já jsem nadšený! Smrt Captaina Marvela byl jeden z mých prvních komiksů (ještě za totáče a v němčině- tiskl se pro němce u nás ve Svobodě, někdo možná ještě tuhle dobu pamatuje:)). Takže jsem byl na Marvela zvědav a těšil se, že si po mnoha mnoha a mnoha letech přečtu tenhle komiks v češtině. Na ten můj dětský díl musím ještě počkat, bude v druhé knize, ale i tak jsem z prvního dílu nadšený. Kresba je skvělá, děj není tak ukecaný a naivní jako ve starších příbězích z UKK. Prostě tohle je superhrdinská oldskůlová pecka. Naprostá spokojenost a chci víc podobných komiksů!
  • J.T.honza
    Typický historický komiks. Průměr, ale zas to byla bichle no...
  • kaylin
    Myslím si, že i v dnešní době je tohle kniha, která dovede čtenáře zaujmout, a to minimálně v tom smyslu, že se bude dobře číst. Jim Starlin si s postavou, která není až tak zajímavá, poradil dobře, a její přetvoření je rozhodně silnou stránkou první části. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/12/1053-ultimatni-komiksovy-komplet-108.html
  • Zíďas
    Překvapení. Z očekávané slátaniny s béčkovým superhrdinou se nakonec stal na svou dobu víc než nadprůměrný příběh. RECENZE http://www.totalmag.cz/komiks/38-recenze/4108-captain-marvel-ivot-a-smrt-captaina-marvela-01.html
  • Grim
    Proč jsem koupil? Thanos, Thanos a ještě jednou Thanos a lore kolem. Přeci jen se chci raději dozvědět něco o hrdinech o kterých nemá člověk tak často šanci slyšet. Hodně pěkný příběh, sice stále toporné vyprávění, kdy při každé výměně hrdinů musí přijít bublina.... a ted přichází na scénu Rick Jones! Nebo na začátku každého sešitu jeden a pul strany opkování děje. Prostě classic s tím nic neuděláme.
    Nejlepší classic z druhé serie zatím. Poprvé co se těším na druhou knihu v lednu.
  • Lenny
    Tož taky jsou ty komiksy oproti Standovi o 10 let starší.
    Velká škoda, že z českého UKK vyřadili Starlinova Warlocka.
  • jh666
    Tak Captain Marvel velmi příjemně překvapil. Je to totiž možná nejlepší klasika z druhé série. Jim Starlin je holt asi lepší scénárista než Stan Lee, protože kniha se mnohem lépe čte. Ano pořád je to daleko za současností, ale když si to porovnám třeba s posledním Iron Manem, tak je to nebe a dudy. Věty nejsou až tak toporné a hlavně se razantně snížil počet myšlenkových bublin. K tomu si připočtěte fajn příběh a hodně příjemnou kresbu. 78 %
  • cyboy
    Na tomhle komiksu je krasne videt to co je spatne na jine "klasice". Tady je vyrazne mene vnitrnich monologu a zaroven je to i mnohem dynamicteji vypraveno, takze se zde neodehravaji desive dlouhe vnitrni promluvy na nekolik bublin behem jednoho naprazeni k uderu, skoku apod. I tady jsou obsoletni monology typu "pokud se z toho sevreni nedostanu tak...", jinymi slovy autor a) cilil na detske publikum, ktere to podle nej neni schopne domyslet a dat si do vztahu smysl toho co vidi se zbytkem deje, b) predpoklada hloupost ctenare, ale dela to v mnohem mensi mire, nez to delal treba Stan Lee.
    A to je vlastne i shrnuti toho co mi na te "klasice" vadi. To presvedceni autora, ze je treba presne popsat nejen to co na obrazcich vidime, ale i co se pritom deje hrdinovi v hlave (superhrdinove maji evidentne i superrychle myslenky, protoze behem jednoho skoku dokazou napsat novelu, sestavit nakupni seznam na slavnostni veceri a jeste se zabyvat tim jak toho gaunera prasti, kam presne, jak ho bude bolet a jak se pritom sam hrdina bude citit).
    Ale chapu ze komiksy mely tehdy jine publikum nez dnes a z toho cely ten problem vychazi.
    Kazdopadne tato klasika je proste cte dobre a dokonce ani dejove neni tak spatna. Porad je pomerne dost naivni, ale nejde rict ze to je spatne.
    Captaina Marvela jsem nijak zasadne neznal a tenhle book mi diky doslovu udelal pomerne jasno v tom proc je u DC Shazam, ktery byl puvodne taky Captain Marvel. 75%
12272342
Četl/a (87)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Babany, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, CJFlip, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis1996, Devlin2, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, Elnie, erik, Fox01, Glumal, Gustik5, Hønzza, hicks, hromotlk, invape, J.Connor, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, kallenved, kaylin, KdG, kinak, Knuckless, Koci, Lachvos, Librarian, luky.kuky10, Mariomichal, Martinb, Mates17, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, NecRoman, Norri, Paldini, PatrikTheMighty, petrSF, punisher, raenius, raimi, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, samuelo12, sedw, seneke, Shpeckk, Sir_Pete, Symbi, t0mas, tom173, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, VanTom, vrazdinek, wistar, xflori01, Zdendy, zlejzmrd
(237)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, adam.ra, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azalin, Azbest, Babany, batoo, bboorreekk, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, Elnie, erik, ertefol, fifas, Filcka, filemon, Filip123, firesnake, Flash, folkemon77, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Grim, Gustik5, hahahoho, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.Connor, J.T.honza, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, krupan, Krvavý Patejl, Kunden, Landauer, Lenny, Librarian, Lobok257, luky.kuky10, maara, mAGiic, Mariomichal, markic, Marthy76, Martinb, Masinfira, Mates17, Matio, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, morbn, MP, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Norri, novass, obitus, OldaB, Olesh, oru, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, Piros0013, Pista, pk123x, Poseidon1978, punisher, pusta, Qee, Radkos, raenius, raimi, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rickettsia, Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, sedw, semi41, seneke, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, spagr, suricattaontheway, Symbi, szajter, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, TheWrecker, Tialster, tom173, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tomned, tomve, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Viking, Vítek, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (12)
10milda, AwatarDK, Azik2586, Badgu.y1902, BreakingAway, deadpool, delsemela, FatMonster, HK-47, Maty48, royan, Tawax
Shání (1)
delta11
Nabízí (2)
Masinfira, Tommar