Po třech dílech a jednom speciálu, přichází (jako obvykle) díl čtvrtý a nejlepší. Histrický ústaf odhaluje zajímavá tajemství známých historických osobností. Jsou to například Venuže, Buleslav I., kníže Jaromír nebo Jikra z Podebrat. Zkoumání byl podroben i velikán současnosti Václav Kalus. Pro odlehčení můžete shlédnout seriál NICMOCNICE NAKRÁJÍ MNĚ STA nebo vám na dobrou noc zamává Večerníček s oblíbenými včelími medvídky i Pučmelounem. Nenechte si ujít tuto odbornou publikaci, po jejímž přečtení budete zase o něco chytřejší.

Scénář
jaz
Art
jaz
Obálka
jaz
Lettering
jaz, Martina Mojzesová, Eva Škrabalová
Žánry
historický, humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-247-5811-4 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 170 mm
Tisk
barevný
Váha
151 g
Stran
80
Cena
199 Kč
  • mearez
    mearez27.2.2018 18:40Opráski sčeskí historje #04
    Celá tato kniha by se dala shrnout do tohoto souvětí: ,,To co podkopávalo kvalitu předchozích oprásků, to se tady velice hlasitě hlásí ke slovu v této knize.''
    Nechápejte mě špatně, ale bylo od začátku jasné, že kvalita vtipů se knihu od knihy bude padat. Což ale nutně neznamená, že v této knize sebraných stripů není kvalitní humor. Sposta vtipů stojí za to.
    Jak už jsem řekl u předchozích knih, autorům nejvíc jdou stripy s tématy 20. století. Jenže, jak už to u posledních booků bívá, poslední díly nejsou moc dobré. To, co jim šlo dříve, se zde ukazuje jako další z mnoha slabin. Ani klasické slovíčkaření jim moc nejde, ale i tak to má stále kouzlo českého internetového stripového komiksu, který je v našich končinách první, a není to jen kopie Kyanidu, který je úchylný a pohrává si s dospěláckým satanisticky/fekálním/sexuálním humorem, ale Opráski si dělají srandu z našich dějin, takže je cizinci jen tak nepchopí. Prostě sranda jen pro čechy a v jistých případech i slováky. Ale proč řešit takovýhle sračky, když je to jen vtipnej komiks?
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.12.2015 09:00Opráski sčeskí historje #04
    Opět si říkám - ciwe jas, coz to zase fytal? zase šdimáš brachi, ůž to nebude fťipňi, fopágúješ ze, stejňě jzem tó čétl ná internetů. Ale ono to je zase hrozně fťipný...

    Celkový dojem: 90%
262