Koupit
Hawkeye je nejlepší lučišník světa. Hrdina, který dokázal obstát mezi nejsilnějšími bytostmi vesmíru vyzbrojený jenom tou nejjednodušší zbraní, jakou lidé znají. I když jeho cesta hrdiny nebyla snadná, jeho činy se staly zdrojem mýtů. V této knize, ve které je přetištěna jeho první minisérii napsaná a nakreslená legendárním Markem Gruenwaldem, spolu s dalšími klasickým příběhy, najdete všechno, co byste se Hawkeyovi chtěli dozvědět.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 4. v pořadí.

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý týden.

Obsahuje sešity sérií Tales of Suspense #57, Avengers (Vol. 1) #16 a Hawkeye (Vol. 1) #1-4

Po testovací sérii prvních čtyř čísel v roce 2015 startuje série oficiálně znovu od prvního čísla a to v srpnu 2016
Poslední díl testovací série


Scénář
Mark Gruenwald, Stan Lee
Art
Richard Bache Ayers (Dick), Brett Breeding, Eliot R. Brown, Mark Gruenwald, Don Heck (Donny), Carl Hubbell, Jack Kirby
Ink
Ian Akin, Richard Bache Ayers (Dick), Brett Breeding, Eliot R. Brown, Danny Bulanadi, Brian Garvey, Don Heck (Donny), Carl Hubbell
Barvy
Stan Goldberg (Stan G), Christie Scheeleová, Bob Sharen
Obálka
Carlos Pacheco
Lettering
Jakub D. Kočí, David Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
573 g
Stran
152
Cena
249 Kč
Originál
Hawkeye (Marvel)
  • ludek.n
    Čtvrtá kniha Nejmocnějších hrdinů Marvelu nabízí tři zastaveníčka s Clintem Bartonem alias Hawkeyem, mužem, který na rozdíl od ostatních maskovaných hrdinů nemá žádné speciální superschopnosti. V příběhu Ostrostřelec Stana Leeho stojí ještě na druhé straně zákona proti Iron Manovi, ve Starých pořádcích už ale prozřel a v rámci nápravy se hlásí do týmu Avengers a konečně v čtyřdílné minisérii Marka Gruenwalda se společně s bývalou agentkou S.H.I.E.L.D.U Mockingbird staví na vlastní nohy a bojuje s padouchem jménem Crossfire. Rozdíl dvacet let, které od sebe dělí Leeho a Gruenwaldovy příspěvky, není téměř poznat. Dalo by se říct: najdi deset rozdílů a vyhráls! Jednotlivá vyprávění jsou hodně naivní a přímočará. Jednoduché zápletky si jdou za svým a mnoho prostoru pro zajímavé nápady nenabízejí. Mark Gruenwald jako kreslíř kopíruje styl 60. let, jak ho představují Don Heck a Dick Ayers, takže na první pohled je kniha výtvarně stejnorodá. Neurazí ani nenadchne.
  • VanTom
    Z hlediska představení postavy jde o povedenou knihu, nicméně stěžejní příběhová minisérie (nemluvě o historických prvních výskytech) se kresbou i scénářem řadí do hlubokého průměru. Hawkeyeho navíc prezentuje jako sice hláškujícího, avšak nepříliš sebevědomého ani schopného hrdinu, který se pořád snaží něco někomu dokazovat, ale moc se mu to nedaří. Nemít k ruce podpůrnou (povolnou) Mockingbird, tak by se moc daleko nedostal. V některých momentech vetché zápletky či u směšných záporáků (žonglující Oddball) jsem si dokonce nebyl jistý, zda už autor vědomě neparoduje (viz Crossfireova sáhodlouhá vysvětlovačka jeho dementního plánu v posledním sešitě: „O tom víc za chvíli. Nejdříve, jak je obvyklé pro ty, kdo drží všechny trumfy, vám prozradím víc, než potřebujete vědět o mně a o mém podnikání.“).
  • trudoš
    Ač se scenáristé snažili, Hawkeye pro mě nadále zůstal nezajímavou postavou, s hloupým kostýmem a dost uboze propracovanou logikou. To mám jako věřit, že u sebe nosí milion šest udělátek na šípy pro každou příležitost a k tomu má ještě bezedný toulec? Ani epizody v albu obsažené můj pohled na věc nevylepšily – on totiž šmrnc civilnosti, který se do hrdinova života pokusili vsunout jak Stan Lee, tak Mark Gruenwald, působí vyloženě komicky. Podobně absurdně jsou na tom i padouši v devadesátkových kostýmech, obzvláště pak Oddball, který své kulečníkové koule evidentně tahá z ... já vlastně ani nechci vědět odkud. A i když se oprostím od archaické patiny, která příběhy věkem zasáhla, přesto nemohu říci, že by mě to jako celek bavilo. Zvraty jsou přitroublé, stejně jako jednání postav, a celý ten přemrštěný patriotismus Avengers mi byl akorát k smíchu.
    Ale zas oceňuji, jakým stylem kniha postavu představila. Jen víc a houšť, ať se v tom cirkusu zvaném Marvel člověk konečně začne orientovat.
  • Jack
    Takto ma vyzerať nhm-ko. Kresba nato že je to retro tak je veľmi pekná. A scenár bol tiež super. Toto je dôkaz preco je hawkeye v avengers. Kvôli tomuto komiksu hawkeye milujem.
  • DegiCZ
    Hawkeye mě vůbec nebavil.
  • mearez
    Na to, jak moc tohle Lenny vychvaloval, tak jsem čekal něco trochu jinýho. Ovšem i tenhle komiks mě něčím dokázal překvapit.
    První dva retro sešity mě bavili a jsem rád, že jsem si mohl konečně přečíst slavný sešit Avengers 16, kde se změnila sestava týmu. Za to palec nahoru.
    Hlavní příběh nebyl špatný. Poznal jsem nové postavy včetně Mockingbird a nějákých těch ,,céčkových'' záporáků. První sešit mě moc nebavil, ale od druhého to byla slušná jízda, hlavně třetí sešit, ten byl asi nejlepší.
    Kresba byla místy pěkná, místy ošklivá. Gruenwald dost podivně kreslil postavy a celá anatomie postav v komiksu byla podivná.
    Na seznámení s postavou Hawkeye je to super, ale na osmdesátky se jedná o průměr. Za mě 4*, jen díky výše zmiňovanému sešitu Avengers.
  • kaylin
    Z tohohle komiksu si na zadek nejspíš nesednete. Svůj účel ale plní. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/07/1485-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-4.html
  • plus-rovnáse
    Tohle je absolutní ukázka toho jak má NHM vypadat. První výskyt, vstup do Avengers a následně samostatná série, která se mi líbila. Sice záporáci trapní, ale Hawkeye byl skvělej a Mockingbird (už se těším na její knihu) mě je diváka Agentů SHIELDu potěšila. A konec mě odrovnal:)

    Hawkeye je nejlepší ze všech dosud vydaných NHM.
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš5.3.2017 07:41Nejmocnější hrdinové Marvelu #004: Hawkeye
    Ve stylu dalšího retra, nicméně nečekaně zábavné, vtipné a odsejpající. Škoda, že má hlavní příběh pouze 4 sešity, zasloužil by více. Bylo to velice příjemné překvapení a min. hlavní mini serii obsaženou v této knize DOPORUČUJI!
  • Carnage
    Neskutečně jsem se nudil. Je to dáno trochu tím, že mě nebaví stará tvorba (většinou). Ale tohle byla opravdu bída. Doufám že v dalších komiksech upustí od toho mít celou knihu v oldies stylu.
  • S4TW
    Hawkeye jsem vždy považoval jako takového Avengera do počtu a tenhle komiks mi ukázal proč. Je to asi nejhorším komiks, jaký jsem v rámci UKK a NHM četl. První sešit je neskutečný shit, který za svou pitomost zaslouží korunu, je to trapné, hloupé, postavy absolutně nefungují a vše doplňuje hnusná kresba. Druhý sešit je zase absolutně o ničem, nic se neděje, nic se nestane, jen se vymění členové Avengers, ale celé to proběhne absolutně bez emocí. Gruenwald je jednooký král mezi slepými, ale pořád je to příběhově podprůměr. Hakweye si mě ničím nezískal, naopak mě spíš otravoval a záporáci byli jeden velký vtip. Ty kostýmy, to je horší než maškarní v Jedličkově ústavu. Příběh se snaží působit vyspěle a originálně, ale vyznívá to tak nějak naprázdno. Naštěstí se to celkem rychle čte a za chvíli už ani nebudete moc vědět, o čem to bylo. Jediné, co mě na komiks bavilo byla Gruenwaldova kresba, která je prvotřídní.
  • louza
    Váhal jsem dlouho, ale Kabukimanovo slovo rozhodlo. A nelituji. První příběh s Iron Manem je překvapivě slušný i když jde o šedesátkové retro. Zato Hawkův vstup do Avangers je tím správným retro póvlem. Událost je to možná zásadní, ale popsaná je v pravdě ukrutně. Dčkový záporák Black Knight na šedém pegasu s atomovým kopím barví realitu čtenářova spodního prádla na hnědo. Čtyři sešity sólo mini řady z počátku 80. let jsou naopak velmi slušně udělané dobové retro sympatického střihu, kde se scénárista zaměřuje jak na civilní, tak i hrdinský život hlavní postavy. Kresba je skvělá. Příběh šlape a najdou se i vtipné momenty a originální vyústění. Například souboj s úhlavním padouchem. Jediné co mi nesedlo, je přístup autora, který v dialozích svoji postavu spíš podráží a posílá čelem ke zdi, než že by jí pomohl se z outsiderství vyhrabat. Přitom k tomu není důvod. Hawkeye už v té době mohl šlapat stejně jako Spider-Man a čtenáři nemuseli nutně čekat třicet let na Fractiona a Lamirea.
  • Kabukiman
    Já jsem naprosto spokojený. Kresba perfektní, její kritiku moc nechápu. Příběh je prostě takovej normální ze života druhořadého superhrdiny. Tedy druhořadý příběh, druhořadá děvčata, druhořadí záporáci...Jo,dobrý. Hawkeye je prostě smolař. Jeho postava jako by v Avengerech byla tak nějak navíc. A když už to tomuhle mazákovi z fabrikové ochranky mohlo vyjít, tak mu post slávy ukradne jinej lučíštník- Oliver Queen. A co nasere možná ještě víc, Oliver má i vlastní fabriku a holky taky adekvátní k naditosti peněženky. Oliver ale zase nemá lítací motorku, tak alespoň nějaké body pro Hawkeyeho. Možná právě proto jsem byl na tenhle komiks docela zvědav a jak říkám, jsem naprosto spokojený.
  • P.G.
    Miluji komiksová sedmdesátá a osmdesátá léta, ale zdá se, že jsem asi hodně zmlsaná, protože Hawkeye (především jeho první vlastní minisérie) mě tedy rozhodně nechytla a přišla mi, jako kdyby byla minimálně o dekádu, možná dvě starší. A to jak příběhem, tak kresbou. Ony i ty první dva sešity v knize (ze šedesátých let) také za moc nestojí. Když si to porovnám s některými obdobně starými příběhy GA, tak sorry, Hawkeye... Nejvíce mě mrzí, že mi z této knihy neutkvělo v paměti prakticky nic (ve srovnání s předchozími třemi knihami červené série). A nemohu se zbavit dojmu, že Hawkeye je v Marvelversu prostě tak nějak "do počtu".
  • petrsimcik
    Hodně jsem váhal jestli do něj jít a pak jsem ho teda prubnul. Není to žádná katastrofa, ale sorry, místo namyšleného egoistického Kena už je obsazeno Tonym Starkem. Prostě, z lučišníka v kostýmu se dá vytřískat tisícinásobně víc.
  • Fimi
    No Hawkeye patří k nic moc oblíbeným postavám a zde mě teda vůbec nezaujal, je to celkem nudná a ta stará kresba tomu vůbec nepomáhá
  • Luigim
    Ten naivní příběh a kresby to mě rozsekalo. Pěkné retro a seznámení s postavou.
  • cyboy
    Pribeh obecne nic moc (misty hrozne sedesatkove dialogy, sceny, ktere se toci kolem rozvazane tkanicky apod.), nicmene jako podrobnejsi seznameni se s Hawkeyem je to fajn.
    65%
  • Doncek4321
    takovej ten klasickej životopis. Kdo ho má rád bude nadšenej, jinak nadprůměr.
  • J.T.honza
    Celkem to šlo, ale moc si z toho už nepamatuju
  • Azalin
    Azalin mecenáš14.12.2015 17:51Nejmocnější hrdinové Marvelu #004: Hawkeye
    Velmi příjemné překvapení, jeden z nejlepších retro Marvelů.
  • Lenny
    Lenny mecenáš12.12.2015 12:59Nejmocnější hrdinové Marvelu #004: Hawkeye
    Přečetl jsem svoje první "červené UKK" a jsem nadšen. O tomhle příběhu jsem se dozvěděl z West Coast Avengers (kde pokračuje linie s Mockinou) a chtěl si ho přečíst. A ejhle, on přišel sám.

    Ač je zápletka docela obyčejná, Gruenwaldovi postava Hawkeye perfektně sedla a dostal jsem víc, než jsem čekal.
    Za komiks dávám 4/5.

    No a pak tu je tuna bonusů, TOP příběhy, historie Hawkeye, vznik příběhu... lepší bonusy jsem setsakra dlouho neviděl (dobře, viděl v New Frontier, ale to byla deluxka za litr). A za ně dostává Hawk i tu pátou hvězdu. Chci víc červeného UKK!
  • jh666
    Konečně se Hawkeye dočkal knihy v češtině. Sice se jedná o něco už starší, ale určitě to patří k té lepší klasice. Mark Gruenwald je podle mě lepší kreslíř než scénárista, ale i tak jde si příběh užít. Místy je to trochu těžkopádné, ale ve výsledku hodnotím kladně. 70 %
    Teď jen doufat, že někdy u nás vyjde Hawkeye od Fractiona.
184143102
Četl/a (160)
2scha, 81splinter, Abbott, ADM1, Al0f0k, Alfred, Anton Whatever, Azik2586, Badgu.y1902, Benny, Blackmoor, buscheer, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cemino, Cever, Chaolinek, chuckboris, CJFlip, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, dcpatr , deadpool, Deckard, DegiCZ, Denis1996, Dexir, Doctor_Sk, Doncek4321, Doppelganger, DracoAn, dvory, Dzoglik, Elizabeth, Elnie, Fida, Fives, Fox01, FumarEnPipa, GavlaDan, gezic, Glumal, Gustik5, gwen666, Hønzza, henrycruel, hicks, hromotlk, Hugin, hypermlok, Idy, inosuke, invape, Izmir Čupr, izuku midoria, Jabba, Jack, JackOneil, Jakub Howlett, JanSekeraCZ, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Kaaos, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kitykatyn, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, konva2, Kouzelnik7, Lachvos, Laik, lantan1, Librarian, Lijem24, Lord Baltimore, ludek.n, luky.kuky10, Lukyn2810, Majkl151, Mariomichal, Mart74, Martin.imr, Martinb, Mato, Maty48, mcezik, me, mearez, MEGA, Mercurio, mgeralt, Michal Ebert, MichalR, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, Mr. Baboon, mstefl, namdnas, NecRoman, NikkiKonig, onfr300, Osimchin, Paldini, Patricio, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, petad, petrSF, Piros0013, Pista, Procky, punisher, R3nd4 , raenius, RedButton, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, Sakyk, samuelo12, Sebastian the wise, SekyCZ, slavik38, Spike, Star36489, SteveCZ, Symbi, t0mas, Tawax , the.kasztan, trudoš, Tyfus, Václav Mikula, valentajno, VanTom, vita, VskPrzk, xflori01, xxSIMIxx, Zaknafeine, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(334)
10milda, 159753258x, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, absolute.000, adam.ra, ADM1, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, Amati , Anton Whatever, asgardpepa, AwatarDK, Azalin, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, batoo, Benny, blackJag, Blackmoor, Blair, bmc75, burzum, buscheer, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Cever, Chaolinek, Choky86, chuckboris, comicsland, ConanVJ, Corvus, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, DAxik, dcpatr , deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, delta11, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, Elizabeth, Elnie, Errov, ertefol, FatMonster, Fida, fifas, Filcka, filemon, Filip123, Fives, Fox01, Fry, FumarEnPipa, GavlaDan, gezic, Glumal, Golem, Grebenda, Gustik5, gwen666, Hønzza, Hades, hahahoho, Hebled, henrycruel, hicks, hiro666, hlavathor, holubdema, Honza R., Honzin, Houbař, Hrdina3333, hromotlk, Hugin, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, inosuke, invape, Izmir Čupr, izuku midoria, J.T.honza, Jabba, Jack, Jack043, JackOneil, Jakub Howlett, James, james dixon, Jáňa, JanSekeraCZ, japes, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jendavondra, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, Juseph , Kabukiman, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, KINIMODUS, Kitykatyn, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, konva2, Kouzelnik7, krupan, Kubik.aa, kucik, Laik, Lenny, Lijem24, listr, Lobok257, lopik, Lord Baltimore, Luigim, luky.kuky10, Lukyn2810, Majkl151, Mariomichal, Mart74, Marthy76, Martin.imr, Martinb, MarvelLover, Masinfira, Matio, Mato, Maty48, ma_fecko, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michal Ebert, MichalR, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, MisaSutcliff, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, MP, Mr. Baboon, Mr. Bobeček, Mr.Ward, mstefl, mutattoo, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, Norri, novass, nx, Nyxxie, OldaB, Olesh, onfr300, Orbeek, Osimchin, Paldini, Patricio, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, petrsimcik, Piros0013, Pista, Placi11, plema, Poseidon1978, Procky, punisher, Quentin, R3nd4 , Radkos, raenius, raimi, RedButton, regressiv, rewkon, RicHard. , Rickettsia, Rinter, rockyt, RodRoder, roswelll, Rowan, royan, Rumburaq, S313, S4TW, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, Schramm, SekyCZ, semi41, seneke, Sesta, Shin, Sick666, Sidi Santini, SirMinac, SiWeX, Skot, slavik38, sleepless, Sorklinos, Spike, štěpin_8, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, superheroesstuff, suricattaontheway, szajter, t0mas, Tabasco, tacmud, Tawax , the.kasztan, TheLavk, TheoDread, TheWrecker, Thurin, Tialster, tom99, tomaseek, Tomasino79, Tominos, Tommy Monaghan, tomned, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, Václav Mikula, valentajno, Valis, VanTom, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, Wargeron, willis, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yarda, yogi, yojimbo, Zajo original, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, zikaa, zlejzmrd, Zukamedotu
Chce (5)
BreakingAway, delsemela, Premek, RaptoR, sleepless
Shání (1)
Mates17
Nabízí (6)
alladik, Fox01, Fr3d_K, Radkos, StressCZ, www.foxbazar.cz