V roce 2012 radikálně usedla na své jisté a teplé místečko ve světě komiksových hrdinů a hrdinek kustodka Květa. Postava, kterou komiksový svět vysloveně potřeboval – vždy nekompromisně zamračená, sedící, prudící, spící. Kustodka Květa svou upřímnou mizantropností oslovuje široké spektrum čtenářů. Znalce výtvarného umění provokuje, laiky naopak přitahuje do galerií.

V roce 2014 získala Kustodka Květa cenu na Komiksfestu v kategorii nejlepší strip.

Kniha komiksových stripů vychází na základě úspěšné série serveru Artalk.cz, stripy prezentované na internetu jsou v knižní podobě doplněné o řadu bonusů.

Scénář
Tomáš Končinský
Art
Františka Loubat Lachmanová
Žánry
humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-87270-78-3 (artalk.cz)
Vazba
šitá v měkkých deskách
Formát
259 x 102 mm
Tisk
černobílý
Váha
195 g
Stran
112
Cena
299 Kč
  • filemon
    filemon28.7.2016 14:33Kustodka Květa
    Až na pár průměrných suchých scén k uzoufání nudné, Redmeatu se to podobá jen formátem. V polovině knížky jsem tu zamračenou "obyčejnou ženu" chtěl mít už z očí.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.3.2016 15:44Kustodka Květa
    Smíchy jsem úplně neřval, ale mnoho vtípků je skutečně povedených, byť celá postava nebohé, avšak statečné Květy, je poněkud deprimující. Už jsem to asi někde onehdá psal, ale zopakuju to: čeští autoři humorné stripy prostě často umí. Kustodka Květa je zrovna jedna z těch povedených sérií, příjemné počtení. Aneb "Kniha se mi líbila. Michael"

    Celkový dojem: 80%
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin15.1.2016 20:23Kustodka Květa
    Chtěla jen v klidu sedět v galerii, ale chodili jí tam lidi.
  • Kapis
    Kapis mecenáš14.1.2016 13:16Kustodka Květa
    Paráda, bomba, výtečné! Jako prostý slezský buran jsem navštívil mimo Ostravu pouze Louvre, Uffizi a Prado, tudíž mé povědomí o světonázoru a životní filozofii kustodek bylo zcela nulové. A proto jsem rád, že mi ho tato knížečka zcela jasně a srozumitelně podala. Bavil jsem se královsky a řehtal bych se určitě i bez toho množství menšího než malé, které povznášelo mou mysl. Sice jsem měl po emailu slíbený i podpis autorů, ale čert to vem, jsem rád, že jsem přispěl na tento komiks a mám ho doma. Byla by škoda, kdyby tato paráda zůstala jen na netu.
    Jen bych možná doporučil zamakat trochu na nehtech.
6522