První český superhrdina v nové české supersérii!


Scénář
Petr Macek
Art
Petr Kopl
Obálka
Petr Kopl
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2464-5400 (CZECH NEWS CENTER a.s.)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
60 g
Stran
28
Cena
49 Kč
  • Daw8ID
    Dobře, už asi vím, proč jsem si další díly nepořídil. Příběhově hodně slabé a neoriginální, další díly bych si přečetl už pouze ze zvědavosti, než z nějakého nadšení a ponoření do příběhu.
  • Blackhand47XD
    Blackhand47XD4.6.2018 07:47Dechberoucí Zázrak #02: Golem ničitel
    Lepší než jednička. Kdo si kdy nepřál vidět českého hrdinu, jak se pere s Golemem v centru Prahy?
  • luky.kuky10
    luky.kuky1028.12.2016 17:56Dechberoucí Zázrak #02: Golem ničitel
    O trošku lepší než první díl. Alespoň se začíná odkrývat děj kolem původu schopností hlavního "zázračného" hrdiny. Tak uvidíme co bude dál..
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš25.7.2016 19:31Dechberoucí Zázrak #02: Golem ničitel
    Kresba stagnuje na podprůměru. Sorry, fakt mě to nebaví a není nic horšího než nadhodnocovat s prohlášeními typu "na Čechy dobrý". Příběh mě ve výsledku i celkem chytl, což mě trochu trápí, protože nákupu dalších čísel jsem se chtěl jednoznačně vyvarovat.
  • goldschmidchen
    goldschmidchen26.4.2016 22:04Dechberoucí Zázrak #02: Golem ničitel
    Spokojenost!
  • Mrfko
    Druhé číslo Zázraku nezaostáva za prvým dielom a konečne odhaľuje svoju tvár. Zdá sa, že mágia zohrá v komiksoch ešte veľkú úlohu, škoda len, že všetky tie postavy zatiaľ nedostali dosť priestoru k tomu aby vynikli. Na druhej strane je sto seriál, čiže stupňovanie a odhaľovanie povahových čŕt je v takomto prípade na mieste. Je to síce o stupeň kvalitnejšie prevedený diel než ten predchádzajúci, avšak pocit keď som pozrel do ZÁZRAKU číslo 1 sa už asi nezopakuje. Predsa len nové veci prinášajú jedinečné chvíle. Zdá sa však, že druhý diel ma ale presvedčil, že séria predsa len niekam smeruje...
  • baatcha
    Flash: Já marně doufal, že záběr bude trošku širší. Koplovy autorské věci to tak mají, stejně jako americké komiksy, na něž Zázrak odkazuje. Možná tam tedy spíš chybí 12-.
  • Flash
    Flash mecenáš14.3.2016 18:32Dechberoucí Zázrak #02: Golem ničitel
    Cílovka je jasná. Nevím s čím je problém. Brečet nad tím, je jako kdyby 8. letý kluk hejtil třeba Preachera, že ho nechápe.Nechápu, že to člověk nepřejde a musí se vyjádřit k tomu, jak kdyby na obálce bylo 18+.
  • Lobok257
    Golem házející tramvají č.12 na prostřední dvoustraně - kde to v jiném komiksu najdete! :) Však celé je to zabito odfláknutou kresbou, kterou barvy nezachrání... komiks nevalné kvality na úrovni "novodobých" komiksů ABC... škoda, však uvidíme co bude dál

  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš7.2.2016 20:32Dechberoucí Zázrak #02: Golem ničitel
    Horší už to snad ani bejt nemůže, jinak viz: choze. Moje řeč. S tím, že výraz klišé je ještě hodně slabé slovo.
  • choze
    Obálka má sice napodruhé větší grády, ale jinak je vše při starém. Kresebně je to stejně děsné jako minule a scenáristicky opět klišé nad klišé a nic než klišé (je to hrdinův starý mentor, co vidím?). Další díly si už odpustím.
  • kaylin
    Ty rozpaky jsou dány tím, že se komiks až strašně moc chce podobat svým americkým kolegům. Je to tedy hlavně ve vedení příběhu, kdy máte pocit, že už jste tohle četli, jen v jiném prostředí a s trochu jinými postavami. Ale tak jo, tohle je styl příběhu, který tvoří současný americký mainstream. Jen si říkám, jestli zde ještě není prostor pro to, aby se vytvořil český superhrdina, který bude ještě trochu více český, ještě trochu více ovlivněný českou kulturou, než tou americkou. Ty prvky v tom jsou, tak snad se ještě více dostanou do popředí. Musím však uznat, že je to čtení, které je pro mladé vhodné a které by mohlo zaujmout i pro další díly. No, osobně už jsem zvědavý, jak si s tím tvůrci dál poradí. Třetí díl určitě kupuji. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/01/1084-dechberouci-zazrak-2-golem-nicitel.html
  • baatcha
    Proti prvnímu dílu nemám takový problém s kresbou. Vlastně, měl jsem, ale pak přišel na řadu výjev s magickou knihovnou v činžáku a dvoustránka se zuřícím golemem, kterými Petr Kopl dokazuje, že když se snaží, tvoří úžasné věci. (Za Milana Knížáka v Národní galerii palec nahoru!)

    Horší je to po scénáristické stránce. Stručně - nuda, nuda, šeď. A do toho se neustále plete maximálně otravná (chtěl jsem napsat "skrytá", ale skrytá fakt není) reklama na magazín Blesk. Ta ve mě jednak vyvolávala pocit, že si v Blesku řekli "když se to nebude prodávat, aspoň to využijeme jako reklamu", a ještě mě pokaždé vytrhla z příběhu. Navíc pochybuji, že Mořský svět se v komiksu objevil náhodou. Úplně vidím, jak marketingové oddělení Blesku rozeslalo do firem mejly ve znění: "Máme pro vás úžasnou novou reklamní platformu." Možná jsem paranoidní... ale spíš ne. V mých očích to ale celý komiks degraduje na úroveň reklamního letáku.
  • Doppelganger
    Doppelganger14.1.2016 14:56Dechberoucí Zázrak #02: Golem ničitel
    scénář je superhrdinský standard, s čímž problém nemám. Jenom je to na můj vkus až příliš tlačeno do šablony komiksů ze stříbrného věku, přece jenom je moderní superhrdinský komiks už dávno někde úplně jinde. Co se samotného Zázraka týče, ten má hrozně generický design - připomíná mi výtvory, které jsem si na gymplu během nudy při vyučování kreslil na okraje sešitů :) V listárně slibují, že ten kostým časem vysvětlí, tak jsem velice zvědav.

    horší to je po výtvarné stránce. Nemůžu si pomoct, ale pro popis kresby mě nenapadá jiný výraz, než že je to "načmárané". Postavy mají ruce věčně mimo panely, případně nějak schované, a když už jsou ruce vidět, tak jsou to spíš pařáty než lidské ruce. To samé nohy. Nad tím by zaplakal snad i Rob Liefeld. Jednotlivé rysy obličeje (oči, nos, pusa) jsou občas nakresleny z jiných úhlů a postavy tak vypadají jak nějací zdeformovaní polomutanti. Golem nevypadá nejhůř, ale zdá se mi, že v průběhu příběhu měnil velikost - pro porovnání scéna u ruského kola a libovolný panel, kde se mlátí se Zázrakem. Přišlo mi, že v tomto čísle byly možná tak dva-tři panely, na kterých si Petr Kopl dal záležet, zbytek působí strašlivě odbytě a uspěchaně.

    celkem škoda, že když už se u nás někdo odhodlal se do něčeho takového pustit, tak si na tom aspoň nedají pořádně záležet.
  • jh666
    Rozhodně zlepšení oproti prvnímu číslu.
132238105
Četl/a (93)
2scha, akrijus, Alfred, Alikkk, Babany, Bart, Blackhand47XD, calvin10, cyboy, czeeri, DanQ, Davidos402, Daw8ID, deadpool, deefha, Dexir, Dezodoo, Doppelganger, dvory, Dzoglik, Endy, Faix, filemon, Filip123, Final, Fr3d_K, gezic, Glumal, Goldfinch, Gustik5, Hanussen, hellblazer, hypermlok, Infarkt, J.Connor, James, jankie, japes, Jay-jay, jh666, jindroush, Kaaos, kallenved, kaylin, KdG, Kil-Khal, Kitykatyn, Koci, Lachvos, lacoste, Laik, lantan1, Light, Lijem24, Lobok257, Lookass33, luky.kuky10, Mamut12, me, MEGA, Mercurio, Michal Ebert, mineralk, misa, Mleako, namdnas, NecRoman, Norri, PeNNy, petad, petrSF, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, RaptoR, rewkon, robert.hladil, Rowan, Sagikkun, seneke, Shin, spekktrum, T3ss, tacmud, Tawax , the.kasztan, Tommar, trudoš, tukak, vita, xflori01, Zdendy, zlejzmrd
(202)
2scha, abaro, akrijus, Alex Bishop, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, Azbest, Babany, barneybishop, Bart, batoo, bd71, BeeSee, Benji, Blackhand47XD, blackJag, burzum, Caiiiczech, calvin10, ConanVJ, crush, CSE_AC/DC, cyboy, czeeri, Dachsy, DanQ, Davedd168, Davidos402, Daw8ID, deadpool, deefha, Dexir, Dezodoo, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, dvory, Dzoglik, Endy, fel68, filemon, Filip123, Final, Flash, Fox01, Fr3d_K, FrAnK, gezic, Glumal, Goldfinch, goldschmidchen, Gustik5, hahahoho, Hanussen, Hebled, hellblazer, holubdema, Honza R., Honzin, Houbař, Hulik, hypermlok, I.am.geek, ikshorm, Infarkt, invape, J.Connor, Jaabar, James, jankie, japes, Jay-jay, jendavondra, jerry67, Jestrab2, jh666, jindroush, Kaaos, KadetJaina, kallenved, kamil, kaylin, Kazumaki, KdG, Kitykatyn, Koci, komik.sx, komiksák007, Kryysa1892, kucik, lacoste, Laik, LegendOfLore, Libbi, Lijem24, listr, Lobok257, Lookass33, lopik, luky.kuky10, Lumirius, maara, Mamut12, markuska, Matio, ma_fecko, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, Michal Ebert, mikina, Minc, mineralk, misa, Mitthrawnuruodo, Mleako, moiqpiom, monty.cl, MP, Mrfko, mttra, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Norri, nx, Nyxxie, o2t2, OwerLord, pavel, pechna, PeNNy, petad, petrSF, petrsimcik, pk123x, Poseidon06061978, Poseidon1978, PrímaMost, pusta, R3nd4 , RadimNemec, Radkos, raenius, RaptoR, Rety, rewkon, Ricarderon, robert.hladil, Rowan, Roxigor, Sagikkun, saja, seneke, Shin, Skot, sleepless, SpaceFade, spekktrum, Staník, Stara.kryta, suchosch, T3ss, tacmud, Tawax , the.kasztan, Tialster, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tomned, Toren, Trevelyan, trudoš, tukak, tulipstros, vallyslayer, Viking, vita, vlkodlak, Vojtěch 393, vranakx, willis, xai, xflori01, xintax, Zajo original, Zdendy, zdennanek, zdoog, Zíďas, zlejzmrd, Zukamedotu
Chce (4)
absolute.000, FatMonster, Maty48, onfr300
Nabízí (3)
Fox01, Kryysa1892, www.foxbazar.cz