Ukázka
Odvážný reportér Tintin tentokrát míří do Jižní Ameriky, aby hledal indiánskou modlu, která byla ukradena z etnografického muzea. Po modle ovšem pátrá i banda zlodějů a ta se snaží za každou cenu Tintina zbavit. Tintin ani zloději však nevědí, že modla skrývá překvapivé tajemství.

Původně vyšlo v roce 1937 černobíle, barevně pak poprvé v roce 1943

Scénář
Hergé
Art
Hergé
Obálka
Hergé
Překlad
Kateřina Vinšová
Redakce
Lubomír Kuba, Ondřej Müller
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-00-02946-7 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
220 x 295 mm
Tisk
barevný
Stran
64
Cena
159 Kč
Originál
Les Aventures de Tintin #06: L'oreille cassée (Casterman, 1937)
Varianty
Tintinova dobrodružství #06: Ulomené ucho (3. vydání) (2021)
Tintinova dobrodružství #06: Ulomené ucho (dotisk 2. vydání) (2017)
Tintinova dobrodružství #06: Ulomené ucho (2. vydání) (2012)
Tintinova dobrodružství #06: Ulomené ucho (2006)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.1.2020 22:52Tintinova dobrodružství #06: Ulomené ucho
    Tak tohle už je víc ten Tintin, kterého znám a na kterého jsem zvyklý. Už to nemá tolik prostřihů a příběh víceméně drží. Docela jsem si užíval, že vše bylo dílo náhody a Tintin se do toho připletl bez vlastního přičinění. Příběhy bez Haddocka jsou strašně skautské a dosti mi připomínají Rychlé šípy a že na každém konci je někdo přichystaný pomoct, ať jde o policii nebo kohokoliv jiného. Převrat a Alcazar pobavil a docela vkusně nám Hergé představil převrat v banánových republikách. Přesto je konec takový podivný a zkratkovitý a samotná džungle mě moc nebavila, pak najednou střih a jde se zase do akce. Ono je té akce někdy moc. Přesto pořád 4 hvězdy.
  • sedw
    První Tintin, kterého jsem četl a musím říct, že mě bavil. Nebyl jsem sice nějak odvázanej, příběh byl zajímavý, napínavý, ale přecejen jinak, než je člověk zvyklý u novějších věcí. Ještě pár stran před koncem jsem to viděl tak na 3*, ale kupodivu, jakmile jsem komiks dočetl, jsem zjistil, že se těším na další díl a hned se do něj ponořil. Tintin i přes svoji tolikrát vzpomínanou naivitu prostě má své kouzlo a opravdu jsem si ho oblíbil a to přesto (nebo možná právě proto), jak se liší od moderních komiksů.
  • Fry
    Můj první díl Tintina - velice zajímavý příběh
  • doophy
    Příběh je lepší než u minulého dílu, ale stále mě i Tintina chybí nějaký moment překvapení, nebo širší pointa... I když z pohledu doby, kdy vyšel tento díl poprvé to asi byla bomba
  • The Genius
    Kvalitní čtení.
  • muflon
    pro mě jednoznačně jedno z nejlepších děl nejen své doby..mistr kresby i vtipu
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš30.1.2007 22:08Tintinova dobrodružství #06: Ulomené ucho
    Zacinam Tintina docenovat, u tohle dilu jsem se skvele bavil, nejen humorem a preci jen jednodusim pribehem (tim myslim, ze tohle je klasicka KODka). Ale kdyz vezmu v potaz, ze puvodne vychazel v ltech 1935-1937, tak to je uplne jiny kafe. A moc se mi libilo vykresleni politickych realii v jizni americe.
  • andre
    andre mecenáš15.1.2007 15:16Tintinova dobrodružství #06: Ulomené ucho
    Tintin je klasika, a tak je nutné ho také chápat. Jednou z jeho možných nevýhod je to, že se poměrně často autor vyjadřoval k tématům důležitým v danné době, ale bohužel(?) ne historicky. Tudíž nám některé věci mohou unikat, nebo připadat podivné. Ale pokud se nám podaří správně chápat a vnímat tato témata (i když jsou nám podávána trochu naivním příběhem), budeme skvěle baveni. Tintin je prostě "něco tak trochu jiného".
  • royan
    Jsem rád,že Albatros to nevzdal a snad se vydal postupně vydávat Tintina číslo po číslu ( to,že vynechal č.1 Tintin v zemi Sovětů a č.2 Tintin v Kongu se dá pochopit, i když někdy v budoucnu jako sběratel bych si je taky rád přečetl a vlastnil :-)). Navíc se mi líbí lepší použitý papír a také,že v úvodu nás překladatelka seznámí s obsahem a historií vzniku komiksu. Tak se těším,že Albatros letos neusne na vavřínech a opět pro nás přichystá aspon 2 alba.
  • Neutrino
    Zajímavý námět, dobré prostředí, ale tento díl přeci jen řadím mezi trochu horší.
11244