Desky
Ukázka č.1
Ukázka č.2

+ 1 další ukázka

Tři sourozenci Zámkovi přežili strašlivý vražedný útok ve vlastním domě, který stál život jejich otce. Ve chvíli, kdy si začínají znova dávat dohromady své životy, objeví malý Bóďa starý klíč s naprosto neuvěřitelnou schopností.

Co myslíte, že by se stalo, kdybyste dokázali překonat vlastní strach, zvládnout jakoukoliv dovednost nebo naučit se jakémukoliv druhu umění tak jednoduše, jako kdybyste otočili klíčem v zámku? Možná by vás to stálo život, zvlášť kdyby se do toho vložil Kulišák, zapřisáhlý nepřítel rodiny Zámkových.

Obsahuje sešity série Locke & Key: Head Games #1-6 (leden 2009 - červenec 2009)
Upravený překlad v kontextu celé série


Scénář
Joe Hill
Art
Gabriel Rodriguez
Barvy
Jay Fotos
Obálka
Jay Fotos, Gabriel Rodriguez
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Václav Dort
Žánry
horor, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-88152-03-3 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
536 g
Stran
160
Cena
599 Kč
Originál
Locke & Key #02: Head Games (IDW Publishing, 2009)
Varianty
Zámek a klíč #02: Hlavohrátky (3. vydání) (2020)
Zámek a klíč #02: Hlavohrátky (2. vydání) (2016)
Zámek a klíč #02: Hlavohrátky (2013)
Zámek a klíč #02: Hlavohrátky (limitovaná edice) (2013)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš25.5.2023 15:18Zámek a klíč #02: Hlavohrátky
    Tak jo, teď už se to opravdu rozjíždí a já vím, že budu fanoušek! Hurá na třetí díl!
  • VanTom
    Skvěle napsané a výborně, svébytně nakreslené – teprve tady pořádně začínáme (zahrávat si s myslí čtenáře), protože sevřený příběh z jedničky nahrazuje postupné nalézání (klíčů) a odhalování střípků (minulosti), které strhne a nepustí.
  • Azalin
    Další skvělý díl!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.5.2022 18:15Zámek a klíč #02: Hlavohrátky (3. vydání)
    Tady už se začínám ztrácet. Ještě to jde a rozšiřování univerza zatím funguje, ale už začíná rozmělňování, které nabere větší obrátky v dalších knihách.
  • Covenant
    Tak tento díl jsem zhltl ještě rychleji, než ten předchozí. Joe Hill je opravdu otevřená hlava nápadů. Co se týče zpracování, nemám výhrad. Zírání do hlav, bylo na tom všem asi nejlepší. Nejpropracovanější byla ta Bóďovo dětská. Líbí se mi také, že na konci v sešitě nám tvůrce výtvarné podoby, dovolí nahlédnout na jeho postup vytváření jednoho okýnka ze sta. Bod po bodu, vč. "proměňujícího se" obrázku tu Rodriguez popisuje v několika bodech, jak od scénáře, představy, přes zpracování, dojde ke konečnému výsledku.
  • Delphín
    Delphín31.8.2020 23:44Zámek a klíč #02: Hlavohrátky
    Oproti minulému dílu dost odpadla ona hororová část komiksu. Tento originální nápad doprovázen skvělou kresbou a výborným panelováním, ale nadále funguje. Fungování klíčů zde už jede ve velkém stylu, v průběhu děje se dozvídáme více z minulosti a tudíž i více záhad, mnohá nám ale budou definitivně vyjasněna až později. A jelikož v této sérii ještě zbývá relativně dost knih, jsem zvědavý s čím vším na nás Hill ještě vyrukuje. Rozjeté to ale zatím má dobře, to nelze popřít. Jediné co mohu komiksu vytknout je chování některých postav, které mi mnohdy nepřišlo zrovna rozumné/logické.
  • NextOne
    Je to bomba. Baví mě to, tak jak mě bavil první díl. Očekával bych asi o něco víc akce, ale chápu, že k pochopení některých věcí je zapotřebí se zahledět do minulosti. Duncan co by homosexuál? Proč ne :D ale v seriálu si toho herce nedokážu představit, teda pokud to tam zakomponují. Jinak v komiksu má teda odporného partnera :D Je vidět, že komiks není pro mladší 15i let. Už jenom kvůli té Ellie a jejímu vibrátoru :D Škoda, že to nenechali zajít dál. Rufus pitomej :D Nicméně je to celé zatím pecka, jen mě mrzí, že to stojí takovou pálku.
  • MEGA
    Tajemství se odhalují a dostáváme se do hlav hlavních postav (doslova) a zjišťujeme mnohem více informací o těch vedlejších. Objevuje se jen jeden nový klíč a to dává více prostoru postupnému budování hlavní záhady. Prišlo mně, že tento díl postrádá spád, jaký je ostatních knihách, proto nedávám plný počet. Kresba je pořád perfektní.
  • Norri
    Norri mecenáš25.1.2020 13:14Zámek a klíč #02: Hlavohrátky
    Série má výbornou atmosféru. Je dobře, že série nepřešlapuje na místě a děj se doslova žene kupředu. Až jsem si říkal, jestli Joe Hill neodhaluje záhady příliš rychle. Ale zbývají ještě čtyři knihy, takže toho má k vyprávění asi ještě dost.
  • Kadin
    Kadin mecenáš5.10.2019 13:07Zámek a klíč #02: Hlavohrátky
    Druhý díl je o poznání lepší. Originalita Hillovy nechybí a představuje nám svět Zámku a klíče s velkou parádou. Příběh se nám pomalu rozbíhá a ukazuje, že to není jen nějaká tupá duchařina, ale skvěle napsaný příběh, poněvadž to má autor promyšlené od začátku až do konce. Tajemství a intrik je stále více a postavy procházení vývojem. Stavba panelů je skvěla a samotná kresba je nádherná a přehledná. Když narazíme na dvojstránku, tak je to pastva pro oči, která skrývá spoustu detailů. Po dlouhé době série, která překvapuje každou další stránkou. 9/10
  • karl173
    karl173 mecenáš11.7.2019 21:40Zámek a klíč #02: Hlavohrátky (2. vydání)
    Druhý díl měl pro mě velká očekávání. Čekal jsem, že se tentokrát už na 100% začtu a celý děj mě pohltí a nepustí dokud neotočím poslední stránku. A ono to bohužel zase nevyšlo. Děj se hezky prohlubuje a vydává se jinými směry než jsem čekal. Nicméně se ale toho zase až tolik nestane, jelikož Hill některé karty odkrývá až příliš snadno a vy v tom necítíte tu sílu příběhu. Opět zkrátka jen opodál sledujete, co se bude dít. Začátek a konec knihy byl za mě, každopádně nejlepší a zde se příběh odkryl nejlépe. Uvidíme co přinese pokračování.
  • Spacecore
    Spacecore30.6.2019 03:14Zámek a klíč #02: Hlavohrátky
    Pan Hill je rozhodně literárně našláplý, to je znát (očividně silné geny), ale už po druhý si lámu hlavu s tím, co mi tady nesedí a asi tuším. Tempo série není standardně comicsové, respektive se liší od jiných podobných řad od ryze comicsových scénáristů. Jsem tak nějak podvědomě zvyklý na úplně jiný sled, zvraty a odhalování příběhu než je tomu tady. Je to více knižní. Není to na škodu, baví mě atmosféra a je to poměrně čtivé, ale nechce se mi spolupracovat s knihou :D Prostě od toho chci jinak podané otázky i odpovědi, vidět, to co se mi neukazuje. Jasně, je to záměr stavět zde příběh takle, ale mě to (zatím) nechytlo. Každopádně uvidím, co přinese další díl.
  • mearez
    Za mě je tohle skvělý pokračování. Nejhorší na tomhle díle je asi to, že rozjíždí další linky a vyvstává tu ještě více otázek, takže čtenář chce přirozeně další díl. Pro mě je tahle série zatim jeden z nejlepších objevů za tento rok. Za mě 5*.
  • faster86
    Ve dvojce už není ta hororová atmosféra co v jedničce. Hlavní linka se motá kolem otevírání hlav a hraní si s obsahem. Líbí se mi jak jsou vykreslene vzpomínky v otevřené hlavě.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš5.12.2017 22:26Zámek a klíč #02: Hlavohrátky
    Dokonalosti prvého dielu sa nepodarilo dosiahnuť. Ten ale nastavil úroveň veľmi vysoko a preto som bol veľmi zvedavý kam sa posunie druhý diel. Dej sa napokon až tak nikam neposunie a neudeje sa tu toľko podstatného, naviac sa príbeh veľmi zameriava aj na pre mňa nezaujímavú a nudnú postavu matky postihnutého. Inak je to však kvalita ako scenárom, tak aj kresbou.
  • J.Connor
    Ano, je to sice poněkud drahé, ale pro mě jedna z mála limitovaných edic, která skutečně přináší něco navíc. Záložky pominu, to je spíše nedomrlá klasika limitek (nešlo to alespoň udělat z tvrdšího papíru?), ale klíče jsou krásným fanouškovským artefaktem. Myslím, že asi nebudu zdaleka sám, kdo zkusil ten lebeční cvičně přiložit ke krku, což ? :)
  • trudoš
    trudoš editor20.1.2017 00:01Zámek a klíč #02: Hlavohrátky
    Oproti předchozímu dílu nabírají události v Lovecraftu na konkrétnější formě a už teď je jasné, že psychopatický zabiják je to nejmenší, s čím se rodina Zámkových bude muset popasovat. Minulost začíná vystrkovat růžky a my dostáváme vějičku v podobě událostí, které současnému ději předcházely. A pomotá to hlavu, jen co je pravda. Ovšem tajemství uvnitř tajemství, to je večerníček pro mou zlobivou dušičku, takže kvocient natěšenosti na další album je vytočen na maximum.
    Naneštěstí jak už si autoři uvědomují, že první zásek mají za sebou a teď už mohou zvolnit, rozmělňuje se i tempo vyprávění. Ne že by došly nápady či imaginace, těmi Joe Hill rozhodně nešetří, a architektonická kresba Gabriela Rodrigueze je prostě fascinující. Ovšem tam, kde první kniha rozbušila srdce adrenalinem, je tady příliš znát, že nějakého vysvětlení se dočkáme až příště. O to víc jsem zvědav, kam všechny ty nitky povedou.
    Rozhodně jedna z nejoriginálnějších hororových sérií za posledních pár let. A možná vůbec.
  • luky.kuky10
    Druhý díl přináší další úžasně vymyšlené scény a zábavu. I když je to temnejší čtivo, u některých vtipných situacích jsem se hodně zasmál. Série se začíná slušně rozjíždět a Joe Hill nepřestává překvapovat, protože někdy se dá jen zírat na to, co je schopný všechno vymyslet. No jo, on to má každý tak trochu v hlavě pomotaný :-D
  • luky.kuky10
    luky.kuky1011.11.2016 14:14Zámek a klíč #02: Hlavohrátky
    Druhý díl přináší další úžasně vymyšlené scény a zábavu. I když je to temnejší čtivo, u některých vtipných situacích jsem se hodně zasmál. Série se začíná slušně rozjíždět a Joe Hill nepřestává překvapovat, protože někdy se dá jen zírat na to, co je schopný všechno vymyslet. No jo, on to má každý tak trochu v hlavě pomotaný :-D
  • Fry
    Fry admin3.9.2016 21:19Zámek a klíč #02: Hlavohrátky
    "Zámek a klíč #2: Hlavohrátky" - Nemůžu se ubránit menšímu zklamání ... Po těch třech letech, ať už je tento příběh pořád jakkoliv dobrý, necítím z něho to nadšení, jako při mém prvním čtení. Možná mi to částmi přišlo zbytečně moc natahované a postavy se taky nechovaly zrovna dvakrát rozumně. Nicméně i tak je to velký nadprůměr s úžasnou kresbou a smysluplným nápadem. Docela jsem zvědav, jak se příběh bude dále vyvíjet, protože jsme teprve na začátku ... Za mě 4*!
  • kadas97
    Limitovaná edícia trošku sklamala kvalitou obalu a záložiek, ale o tie vôbec neišlo. Najväčším ťahákom sú kovové napodobeniny kľúčov a alternatívna obálka. Až keď človek drží v ruke skoro ozajstný Lebeční klíč si uvedomuje tie neobmedzené možnosti čo by sa s ním dalo stvárať. Pribúdajú ďalšie kľúče a dej trošku poľavuje na tempe, ale nie na kvalite.
  • Kapis
    Kapis mecenáš30.4.2016 21:00Zámek a klíč #02: Hlavohrátky
    Uchchch... jsem zcela pohlcen! Jak směšným zlem byl prostý Sam! Nebo sehraje roli Gluma? Uch uch jsem natěšený jak malý Rajda a jdu z igelitu rozervat další díl. To je pecka!
  • Kapis
    Uchchch... jsem zcela pohlcen! Jak směšným zlem byl prostý Sam! Nebo sehraje roli Gluma? Uch uch jsem natěšený jak malý Rajda a jdu z igelitu rozervat další díl. To je pecka!
  • S4TW
    Tak já teda nevím. Ke kresbě se již nebudu vyjadřovat, už jsem si na ní nějak zvykl a celkový dojem mi rozhodně nekazila, ve finále je příjemná tím, že je originální. Ale příběh mi kupodivu přišel slabší, než první díl. Po skvělém začátku, kdy jsem si říkal, sakra tohle bude jízda, přišla hodně táhlá a vysvětlovací fáze, kde se vyskytovala i hluchá místa, bez kterých by se kniha obešla. Pak samozřejmě nastoupil opět skvělý konec, který slibuje pořádnou jízdu ve třetí knize (snad už). Chápu, že se v tomto díle musí spousta věcí vysvětlit a pochopit a rozvézt atd., ale ve finále jsem se bavil méně než při první knize. Každopádně věřím, že s trojkou přijde konečně ten kýžený nářez.
  • baatcha
    Úplně odvařený z toho nejsem, i když autor si můj zájem získal. Jednak mě zprudila seriálovost a s ní zbytečné natahování děje, ze kterého mám pocit, že autor sice sedí v luxusním ferrari, ale většinu příběhu má nohu na brzdě; no a taky mi úplně nesedne výtvarno. Ano, je to geniální, je to detailní a krásně vypiplané, ale přílišná stylizace a karikující styl shazuje ty realističtější momenty příběhu. Ve chvílích, kdy někdo někoho praští kladivem po kebuli, mám díky téhle kresbě pocit, že kladivo by se mělo se zábavným zvukem "Boink!" odrazit zpátky, jako v animované grotesce. (Ano, úplný opak jsem tvrdil u Dillonova Punishera, ale tady by mi mnohem víc sedla realistická kresba.)

    Co mě potěšilo, byl vztah těch dvou chlapů. Těsně před tímhle Zámkem jsem dočetl Borgiu a měl jsem proto takovou hřejivou radost z toho, že někdo vykreslí gay vztah v hetero komiksu jinak, než jen ploše a stereotypně. Já mám teda vůbec pocit, že ty vztahy a postavy jdou autorovi moc dobře. Zřejmě slušnej oddíl, ti Kingovi.
  • louza
    Druhá kniha ubírá na doslova vražedném tempu a uvrhne čtenáře do osidel tajemství. Hill je ďábelský vypravěč, kterému se i normálním literárním světě jen tak někdo nevyrovná a příběh Zámku a klíče se zdá zatím jeho vrcholným dílem. Jemná fantastika ruku v ruce s prvky sociálního dramatu a hororu. Výtečný příběh ve výtečném grafickém podání. Ani psaná kniha nemohla být lepší. Škoda jen toho alternativního obalu, který originální v žádném případě nepřekoná a skutečnosti, že CC nedotáhlo do konce projekt s klíči.

  • Gerri
    Oproti prvnímu dílu, kdy sem se nemohl odtrhnout a po dočtení se ukrutně těšil na další díl....... bída! Lehce sem se ztrácel a musel část číst 2x. Další díly budu kupovat už kvůli sbírce, tak uvidíme jestli je budu i číst :).
  • choze
    Druhá kniha rozhodně nezaostává za tou první, skoro se chce říct, že až tady to začíná být opravdu zajímavé. Nápad s hlavoklíči má obrovský potenciál, který Hill okamžitě začíná těžit tak, že z toho běhá mráz po zádech. Zároveň zajímavě prokresluje postavy, u kterých to minule nestihl, akorát jsem si říkal, že tohle mixování inteligentního, psychologického a drsného příběhu a surreálných haluzí může někoho odradit. Mně to každopádně sedí a doufám, že po tom slibně zakončeném posledním sešitě na sebe pokračování nedá dlouho čekat.
  • mrkirby
    mrkirby29.4.2014 20:15Zámek a klíč #02: Hlavohrátky
    A pak že druhé díly bývají slabší, než první. Naprostá božárna!
  • sedw
    Pro mě naprosto bezchybná záležitost! Parádní příběh, po jehož dočtení má člověk více otázek, než když začal, mi velmi sedí. Nápady Joa Hilla jsou velmi originální a jeho fantazii bych chtěl mít. A co se týče kresby, tu považuji za jednu z nejzajímavějších a člověk by neřekl, jak bude ke komiksu a jeho námětu sedět. Must-have titul roku 2013 i bez ohledu na rok.
  • rooty
    Zámek a klíč je jedna z knížek na které se moc těším,až jí vydavatel konečně vydá. Skvělé napsané postavy,hororová atmosféra okořeněna záhadnými klíčky a netradiční kresba z toho dělají originální sérii, snad to CC vydá celé.
  • Final
    Final mecenáš28.12.2013 14:41Zámek a klíč #02: Hlavohrátky
    Propracovaný příběh, kdy autor kouzlí se svojí imaginací a kresba, co dodává potřebnou atmosféru dělají z tohoto díla kandidáta na nejlepší komiks roku. Neměl by chybět v žádné komiksové knihovničce a nikomu, kdo dokáže ocenit propracovaný příběh. Doufám, že čekání na pokračování nebude opět více než dvouleté. Moje hodnocení 93%.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.12.2013 23:21Zámek a klíč #02: Hlavohrátky
    Dlouho jsme čekali, až jsme se dočkali. Horší je, že už jsem téměř zapomněl, o čem byl první díl, což mi - přiznám se - místy celkem dost vadilo. Nápady a momenty jsou tam více než zajímavé, i když zdá se mi, že atmosféra se oproti prvnímu dílu trochu změnila, přišla mi méně "klasicky-hororová".

    Celkový dojem: 70%
  • Leland
    Leland22.12.2013 11:37Zámek a klíč #02: Hlavohrátky
    Naprosto vynikající komiks. Nečekejte žádnou superakční řezanici. Tento komiks vyniká svým skvělým tajuplným "fantasy" příběhem, postavami kterým budete držet palce a záporákem nad kterým budete skřípat zubama vždy když se objeví na scéně. Třešničkou na dortu je kresba která tomu celému perfektně sedí.
    Teď už nám nezbývá než doufat že další díl vyjde dříve než za dva roky a udrží vysoko nastavenou laťku.
  • Fry
    Fry admin19.12.2013 19:04Zámek a klíč #02: Hlavohrátky
    "Zámek a klíč #2: Hlavohrátky" - Ano, je to tak - nezvládl jsem a letošní "superhrdinský event" padá - bohužel, prostě jsem to nezvládl, takže snad příští rok. A teď už k "Locke and Key" - protože právě kvůli této pecce jsem event. porušil. První dojmy s této knihy: Je to pecka! I po té dlouhé době (2 roky) jsem se dokázal vrátit do děje (s malou pomocí minulé knihy) a prakticky automaticky jsem se začetl. Ale oproti první knize je to podle mě hodně velké zlepšení, protože se do hry dostává minulost, Kulišák a budete hltat každou stránku a bát se o své oblíbené postavy. Lebeční klíč trošku posunul hranice a děti se dostanou více do nebezpečí. Strašně, ale fakt strašně mě bavilo, jak Bóďa zkoušel Lebečním klíčem všechny možné dveře a jak se pomalu, ale jistě odkrývají nové klíče. Jsem s toho celkem zmatený, popravdě ani nevím, jestli jste tento text správně pochopili, protože jsem házel dojmy jeden za druhým a ve výsledku to může působit chaoticky. Nicméně na závěr bych chtěl požádat CC aby byl aspoň 1 díl ročně, a do tří let bychom to tu měli. Za mě 5* a těším se na trojku! - PS: Nejlepší z celé knihy je útes!
  • erik
    Tak tu máme dlho očakávané pokračovanie.

    Hill stavia túto sériu dosť schematicky. Osvieti ho nejaký dobrý nápad, ktorý pravdepodobne okukal od svojho otca (kuk do hlavy) a navlečie to do hromady "flešbekov". A tie, nanešťastie, tragicky nezvláda. Už v prvej knihe boli najväčšou slabinou jeho stavania zápletky a tu to veselo pokračuje. Ten chlapec zomrel a žije! Je tam toho. Inak je to celkom fajn, zlo má brutálne navrch, čo je sťaby priamo zo života... V neposlednom rade sa vydaril aj záver, konečne sa nájde niekto, kto sľubuje netradičného hlavného hrdinu schopného odolať tomu trápnemu meňavcovi.

    Kreslené je to čačane, všetci priaznivci gýču si prídu na svoje.

    Neviem, prečo sa táto séria teší takej veľkej priazni. Na rozdiel od živých mŕtvych si však Zámok a kľúč v budúcnosti rád prečítam ešte raz.

    P.S. Škoda, že zmizla možnosť mäkkej väzby.
  • kaylin
    kaylin12.12.2013 16:07Zámek a klíč #02: Hlavohrátky
    "Zámek a klíč", a je celkem jedno, jestli mluvím o prvním nebo druhém díle, je nádhernou ukázkou toho, proč je komiks tak jedinečné médium. Spisovatel a kreslíř se zde dostávají do naprosto unikátního propojení. "Zámek a klíč" by byl skvělý román, vlastně asi série románů, ale díky kresbě Gabriela Rodrigueze je z toho naprosto úchvatný komiks, který okouzluje svou fantazií, svými postavami a jejich osudy, svým světem, napětím i dalšími emocemi. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/12/418-zamek-klic-2-hlavohratky-100.html
15558103
Četl/a (86)
123peta, 353638, anka, Bedou, Berry669, Blockholm, borknagar1, buscheer, charvos, CHester Turner, choze, Covenant, Darker, dvory, Dzoglik, Elfo.here, Elnie, farnhajt, Filip123, foudy, Giskard, Glumal, Golem, HellWeber, Himlik, hromotlk, hypermlok, invape, jankie, japes, jindroush, Kapis, karl173, kindanerd, Koci, Komediant1842, lacoste, Laik, lucmartincova, luky.kuky10, Macek78, MEGA, Mercurio, MisaSutcliff, MonsterGyre, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, Nexis, Nezbi, Olesh, Ozymandias, Paja78, PAK, perper, petad, Petr, Plechy, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, rajot, regressiv, Rinter, Saint of Killers, Scaleo1, Shake, SNUFKIN, spagr, Stlucius, Tiba, Tomasino79, Tomket.Tom, Tomzany, VanTom, Vojtěch 393, vranakx, VskPrzk, wittos, Wiw, Yefery, Zavulon, Zbysek2410, zd, zipiik
(129)
123peta, 353638, anka, Ashek, bananzluty, batoo, beanek, Bedou, Berry669, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, Bob, borknagar1, brkowycz, buscheer, calviti, charvos, CHester Turner, chobotnička, crush, Dali, Darker, DAxik, Deckard, Dinik, DoctorWho, Drekorian, dvory, Dzoglik, Elnie, farnhajt, felis, filemon, Filip123, firesnake, Fos4, Glumal, Golem, grinder, hahahoho, Hebled, HellWeber, herrman, Himlik, hiro666, Honzin, hromotlk, hyba1991, hypermlok, invape, jankie, jmenujiseradekbouril, KadetJaina, Kapis, karl173, Koci, Komediant1842, kubanec13, kucik, lacoste, Laik, Lamahe, luky.kuky10, Macek78, malejmates, mcleek, MEGA, Mercurio, mirror, MisaSutcliff, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, mttra, namdnas, Nexis, Olesh, Onkel 1928, Paja78, PAK, parado, pavel, perper, petad, Petr, Poseidon1978, puolpm, Ragnarog, rajot, razielus, Remi LeBo, Rety, Rinter, RodRoder, Rumburaq, Saint of Killers, Scaleo1, Shake, Sidi Santini, Skot, Slaine, SNUFKIN, spagr, Stlucius, suricattaontheway, Tarka Daal, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomket.Tom, Tomzany, TonyT, Valis, vallyslayer, VanTom, Velkej šéf, vishnar, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, wittos, Wiw, Yefery, Zavulon, Zbysek2410
Chce (11)
arnecht, besikv, deadpool, FatMonster, lostkokots, lucmartincova, Maty48, Mighty_Morphine, octobersa, pechna, Tomate
Shání (3)
FatMonster, lucmartincova, OwerLord
Nabízí (1)
Tomate