Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

S postupujícím žabím morem, zachvacujícím srdce Ameriky, postihuje Úřad paranormálního výzkumu a obrany jedna tragédie za druhou. Zatímco nacismem posedlý ředitel firmy Zinco přivádí k životu zloducha z dávné minulosti Úřadu, aby se stal zvěstovatelem konce lidstva, Liz Shermanovou začínají pronásledovat záhadné sny. Tyto události Ú.P.V.O. navždy změní.

Obsahuje sešity série B.P.R.D.: The Black Flame #1-6 (září 2005 - leden 2006)

Scénář
John Arcudi, Mike Mignola
Art
Guy Davis
Barvy
Dave Stewart
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, Petr Pláteník, Martin Šinkovský
Žánry
akční, dobrodružný, horor
ISBN/ISSN
978-80-88152-01-9 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 20 mm
Tisk
barevný
Váha
577 g
Stran
176
Cena
499 Kč
Originál
B.P.R.D. #05: The Black Flame (Dark Horse Comics, 2006)
Varianty
Ú.P.V.O. #05: Černý plamen (2. vydání) (2022)
Ú.P.V.O. #05: Černý plamen (2016)
  • perak
    perak28.2.2021 18:52Ú.P.V.O. #05: Černý plamen
    Dosavadní vrchol série. Příběh má dvě roviny - jednak epickou finální bitvu s "Bratrstvem Žabího moru", tj. se všemi žábami a především jejich lovecraftovským vůdcem, a jednak rozvíjející se (čím dále lepé do hloubky rozpracované) vztahy v rámci UPVO. A ačkoliv boj s žabákama byl výborný, tak nejvíce jsem si užíval dialogů hlavních postav. Hrdinové, kteří se musí potýkat s mnohými pochybami ohledně svého jednání, a kteří tak vedle žabích běsů musí bojovat i s těmi vnitřními.
  • Moon
    Jedno velké epické dobrodružství. Za mě jedna z nejlepších knížek.
  • Norri
    Norri mecenáš6.4.2020 21:29Ú.P.V.O. #05: Černý plamen
    Nodoprdele! Tak tohle bylo zatraceně strhující. Ta kniha má všechno, co má mít, a ještě i něco navíc. Jsou tam nečekané zvraty, je tam prohlubování postav, je tam skvělá akce a je tam i Kata Hem! Tahle série si mě brutálně zaháčkovala a já se jí nechávám ochotně vláčet. Epická akce příběhům Ú.P.V.O. sluší a tady je jí vrchovatě. Děj se rozjel, jako kdyby měla série v příští knize definitivně skončit. Navíc je tato kniha i silně emocionální. Hned se musím pustit do dalšího dílu.
  • Cinema Ranger
    Cinema Ranger5.9.2019 07:10Ú.P.V.O. #05: Černý plamen
    Ještě lepší než předchozí díl. Ú.P.V.O. se mi zamlouvá víc a víc. Jsem zvědav, co přijde příště. 90%
  • karl173
    karl173 mecenáš15.5.2019 18:47Ú.P.V.O. #05: Černý plamen
    Ú.P.V.O. je pro mě série, která má jedny z nejzajímavějších postav a umí s nimi velmi dobře pracovat. Nejvíce si tak užívám dialogy mezi nimi a řešení osobních problémů. Akce naopak v této sérii začíná být pro mě čím dál více nezajímavá a bohužel zde jí je na poměry až až. Na druhou stranu to dopomáhá svižnému tempu, ale zároveň to ubírá na atmosféře. Nechápejte mě špatně. Souboje vypadají skvěle a je v nich stále znát epičnost, především když se týmu do cesty postaví ta největší obluda. Ale přeci jenom více si užívám hororově laděné scény, kde by se atmosféra dala krájet, komornější akci a již zmíněné řešení osobních problémů. Tam je pro mě největší síla Ú.P.V.O. Tento díl se povedl v tom že nabízí dostatek od obojího a stále je to velmi dobrá série, která jede na plný plyn. Ale trojka je pro mě stále top.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš9.10.2018 18:01Ú.P.V.O. #05: Černý plamen
    Perfektný úvod a mne to pripomenulo filmových Votrelcov od Camerona. Vydarená akcia, fajn hlášky a štipka humoru k tomu. Neskôr sa do toho primiešali emócie a začalo to byť osobnejšie a viac psychologické. Postavy sú sympatické a podobne ako v predošlej časti je každá z nich rozdielna a výrazná. Trochu ma sklamalo finále, kde sa mi záverečné monštrum až tak nepáčilo a ten záverečný súboj s ním pôsobil tiež dosť easy. Inak spokojnosť.
  • Fimi
    Fimi mecenáš5.9.2018 08:18Ú.P.V.O. #05: Černý plamen
    Velmi příjemné čtení, akce vrcholí a postavy se dále rozvíjí, což mě na této sérii hrozně baví...bohužel opět se dostavil ten Mignolův syndrom řešení závěrečných bojů, démon s mocí zničit svět o kterém se pořád mluví, ale zničen naprosto jednoduše a rychle. Kresba úžasná, sakra tohle je skutečne místy lepší jak Hellboy...jdu si dát další
  • trudoš
    trudoš editor25.8.2018 17:54Ú.P.V.O. #05: Černý plamen
    Jako vyvrcholení Žabího moru fantastické, i když finální bitka přeci jen trochu uspěchaná, ale to je ostatně Mignolova obchodní značka, se kterou ani John Arcudi nic nenadělá. Ovšem konflikt jako takový je makabrózní. Oživení jednoho z lovecraftovských bohů má za následek tisíce mrtvých, což už není věc, která by šla v rámci série nějak nenápadně uhrát do autu. A to jak monstrum táhne městem a srovnává jej se zemí je naprosto epochální. Proměnu vypravěčského stylu tak kvituji s povděkem, protože ÚPVO podle mě konečně odhaluje svůj očividný potenciál. Samotná dějová linka je příjemně jednoduchá a správně hororová, navíc dojde k zásadním zvratům týkajících se celého týmu. Je sice otázkou, nakolik autoři vezmou padlého člena vážně, ale pro konkrétně tohle album to funguje bravurně. Stejně tak nový přírůstek do „rodiny“ v podobě velitele Benjiho, který se ukazuje jako charakterní svéráz.
    Kresba opětovně skvělá, Guy Davis se ve světě zabydlel a s každým dalším dílem jen upevňuje svou pozici.
  • sedw
    Původně jsem chtěl dát plný počet, ale s ohledem na další díly musím hodnocení snížit. Ú.P.V.O. je opravdu super série, která roste s každým dílem. Stále lepší kresba, stále napínavější příběh, jedinou kaňkou na kráse je tak záporák, který měl opravu potenciál, který bohužel nebyl využit.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1022.2.2017 16:41Ú.P.V.O. #05: Černý plamen
    Vyvrcholení dějové linky s žábama nedopadlo vůbec špatně, ale ani to není ten vrchol, ve který jsem doufal. Od začátku knihy nabírá děj na obrátkách a s nástupem Černého plamene to začíná mít hustou atmosféru. Velmi mě překvapily samotné žáby, které ukázaly, že to nejsou kdejaká hloupá stvoření. Co mě ale zklamalo byl samotný Černý plamen, který by si zasloužil větší prostor co se týče jeho historie. Prakticky nic se o něm neví a takhle na mě postava působí jen jako nějakej magor. Chtělo by to pořádně postavu rozvinout aby byl jasnější její motiv. Na samém závěru mi nějak nešlo se pořádně ponořit do té akce. To ale nemění nic na tom, že série Ú.P.V.O. je jedno z nejlepších čtení u nás.
  • Fry
    Fry admin8.12.2016 21:25Ú.P.V.O. #05: Černý plamen
    "Ú.P.V.O. #05: Černý plamen" - A svět potemněl ... V polovině páté knihy "Ú.P.V.O." nastává alespoň podle mě jeden z prvních velkých zvratů, na který jsem dosud asi nebyl dostatečně připraven a určitě bude mít velký vliv na následující odvíjení příběhu. Tahle série je neskutečně úžasná s každou další knihou. Nejsou to sice většinou přelomové příběhy, ale svým způsobem vlastně přelomové jsou, protože jsou velmi čtivé. A ať už sledujeme Rogera s kapitánem Daimiem, postupující nákazu žabího moru, nebo jen napětí mezi jednotlivými postavami, stojí za to tento příběh sledovat. Možná jen samotný "Černý plamen" mírně zklamal ... Za mě 5*!
  • Ricarderon
  • Kapis
    Kapis mecenáš14.4.2016 08:23Ú.P.V.O. #05: Černý plamen
    Velkolepé finále v Lovecraftovských kulisách prastarého děsu. Postavy jsou zranitelné jak fyzicky tak psychicky, dělají těžká rozhodnutí a celkově to není úplně tuctová šestáková vykrádačka. Velice dobře jsem se bavil a jelikož jsem to četl rychle za sebou, aji jsem zaznamenal ten na první pohled bezvýznamný dzyndzyk, co Roger našel a na něž šel jednou ještě záběr v jeho pokoji a který to všechno rozhodl. Za mne tentokrát 90%, jen tak dál!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.4.2016 14:05Ú.P.V.O. #05: Černý plamen
    V pátém díle se rozehrává a kuje hrozba epických rozměrů, která mě ovšem zklamala tím, že se přetransformovala vlastně do dalšího gigabossáka. Ale jinak stále perfektní série, baví mě vztahy mezi postavami.

    Celkový dojem: 80%
  • Lenny
    Lenny mecenáš26.3.2016 09:13Ú.P.V.O. #05: Černý plamen
    Pátej díl zklamal a Mignola v kombinaci s Lovecraftem mi nesedl. Největším problémem komiksu jsou pak postavy.
    Recenze na http://www.youtube.com/watch?v=iCVq2LQ7VHo
  • kaylin
    kaylin21.3.2016 07:17Ú.P.V.O. #05: Černý plamen
    Za mě je "Ú.P.V.O. 5: Černý plamen" zatím nejlepším komiksem v celé sérii, tedy alespoň z toho, co u nás vyšlo. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/03/1126-upvo-5-cerny-plamen-90.html
452811
Četl/a (121)
123peta, 2scha, Alikkk, Anton Whatever, BadBoy, Balů103, ben_bella, bierce, binnmode, borknagar1, calvin10, charvos, Cinema Ranger, cyboy, dajik, Dalamar, Davidos402, DEmnoG, desto, Dezodoo, dvory, erik, farnhajt, figis, Final, Fives, foudy, Fox01, frantavasil, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Giskard, Goldfinch, gongon44, Hades, Hanussen, house192, Infarkt, invape, James, japes, jardoom, jh666, jindroush, Kaaos, kallenved, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Khagrael, Killingjoke, kinak, Knuckless, Kocour, L4MIOzZ, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, luky.kuky10, majer, Mamut12, Mariohurbanek, massilia, Mercurio, mineralk, Mleako, Moon, Mrtvejbazen, mstefl, NecRoman, Nekrokok, Noci, Norri, oleav, Olesh, Paldini, pearlxjam, perak, Petrisko911 , Petrkoll, Poniczech, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, raenius, RaptoR, Raul, regressiv, RudyRod, schefik, Schramm, sedw, Shake, Sir_Pete, Spike, syon, terrordemon, the.kasztan, Tiba, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, Velkej šéf, vita, VXP, Walome, Wasps, wolfgang, Zavulon, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(245)
123peta, 2scha, 665+1, adam.ra, Alfi, Alfred, Alikkk, andik007, Anton Whatever, Ashek, Awakener, AwatarDK, BadBoy, Balů103, bananzluty, batoo, bboorreekk, bierce, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, borknagar1, bourgeois, burzum, Cabal, calvin10, charvos, ConanVJ, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dalamar, Dali, Davidos402, DAxik, Deckard, DEmnoG, desto, Devilek, Dezodoo, Dinik, disclose, DoctorWho, doophy, dvoracekpetr1, dvory, erik, farnhajt, faster86, fel68, figis, filemon, Filip123, filosh, Final, Fives, Fox01, frantavasil, Fricki, Fry, fuerto_gepa, Galupus, Georgíno J., Goldfinch, gongon44, grellenort, Greyman, grinder, Hanussen, herbert, herrman, HevyEli, Honzin, house192, Hulik, husakpetr93, hyba1991, Infarkt, invape, Jak, James, jardoom, jeanbaklajean, jh666, jindroush, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, KINIMODUS, Knuckless, Kocour, Kokuun, komik.sx, komiksák007, koniklec, koudak89, kubanec13, kubosos, lacoste, Lamahe, lantan1, Lenny, Light, Lobok257, Lojza, Loks19, LookAss, Loxin, luky.kuky10, maara, Malachias, malylada, Mamut12, marduk, Mariohurbanek, Marthy76, Marvin, Matej-29, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, mirec, Miriyak, misa, MisaSutcliff, Mitak, Mleako, moiqpiom, Moon, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, mutattoo, namdnas, NecRoman, Nekrokok, Netorack, Neuro, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, Norri, nx, o2t2, oleav, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, perper, petad, Petrisko911 , Petrkoll, petrsimcik, Piros0013, plema, Poseidon1978, psramek, punisher, Qee, RadimNemec, Radkos, raenius, RaptoR, Ricarderon, Rich, RicHard. , RodRoder, RudyRod, Rumburaq, Saran, schefik, Schramm, Šedo, sedw, seezeethree, Shake, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, songoku, Spike, spot, StanleyHu, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomasino79, tomastrejbal, Tomket.Tom, Tony TwoDee, TonyT, Traum, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Ukko, utresyby, Valdaufinka, vallyslayer, Velkej šéf, vishnar, vita, Vítek, Wasps, willis, Wiruss, wolfgang, xintax, yogi, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (23)
arnecht, Badgu.y1902, Benji, ComicBookGuy, deadpool, DracoAn, FatMonster, ghousty, Jack, Komediant1842, Komiksum, lucmartincova, Maty48, meffis, MonsterGyre, monty.cl, plaštěnkář, razielus, rockyt, Sebastian the wise, Tomzany, xxaannddeerr, Yefery
Shání (4)
Al0f0k, DegiCZ, FatMonster, lucmartincova
Nabízí (2)
Fox01, nx